Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
886
Cevap
70
Favori
163.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya hemen etkisini gostermezki o tarz seyler vucudun kanser icin promili var 200 gectikden sonra motor teklemeye baslar . Vucudundaki kanserli hucreleri nasil tespit ediyorlar biliyormusun ? Vucuduna seker basarak seker verilen vucudda kanserli hucreler buyumeye saglikli olanlarida oldurmeye baslar . MANTİKLİ DUSUN NEFSİNE hakim ol bence uzak dur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayında ne bok yiyeceğiz biz?

• Kasaptan aldiginiz et , herhangi bir yerden aldiginiz tavuk sadece palm ile bitse keske . Hayvancilikda beslenen hayvanlarin 2010 dan beri cogu gdolu yemler ile beslenmekte. Birileri 3.dunya ulkelerini deney faresi olarak kullaniyor. Seker bagimliligi sigaradan daha beter birakamiyor bircok kisi . Nefsinize hakim olun arkadaslar. Yediginiz 1 dilim ekmek 2 dene gofretden daha sekerli :) o masum gorunen kromozomlari degistirmil ekmek bile masum bir katil.Saygilar hepinize .

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongUnion

O yediğiniz Sucuklarda kanser yapıyor söleyim.İlla yemeyin diye ünlü birisinin mi açıklaması gerek yılardır Sucu,Sosisin kanser yaptığını herkes biliyor.Sonuç hepiniz Mangal da yapıp yanında ayranla gömüyorsunuz mideye.

Sucuk,Sosis ve Salamın içindekiler

*Sinirler
    *Sinirlerin etrafından tam olarak sıyrılamayan çürüksü et parçacıkları
    *İç yağ
    *Akciğerler (sucuk yumuşaklığını akciğere borçludur akciğerler de en kolay enfekte olan dokudur ve etiketlerde “etli” yazılabilme nedenidir)
    *Kuyruk yağı (buraya kadar hepsi kasap sucuklarında da var)
    *Deriler
    *Kıkırdaklar
    *Tırnak tozu
    *Eklem yerleri
    *İbikler
    *Gagalar (bu dördü hayvan yemi yapımında da kullanılır)
    *Paçalar (bu beşi de dişle ağızda çok net anlaşılabilir ve etiketlere yazılmaz)
    *Kıllar tüyler
    *Tadı toparlamak için salça soğan sarımsak baharat (yağsız ete de koysanız lezzet verir zaten)

Yahu yakında gıda teknikeri olacağım hayatımda bu kadar saçma mesaj görmedim kıvam arttırıcı meyve köklerinden elde edilen renklendiricilere bile kanserojen diyen olmuş vegan mısın nesin sucuğa eklem yeri sinir koyuluyormuş bu konularda araştırma yapmak isteyen varsa en azından bir gıda mühendisini ya da diyetisyeni dinlesin canan karatay ya da o aptal onkoloğu dinleyen yorum atıyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 18 Ocak 2017; 4:41:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Yıllardan beri, daha dogrusu palm yağı ve glikoz şurubu ürünlere girdiginden beri atıştırmalık pek yemem.

Genelde aldıgım ürünün içeriğini okuyarak aldıgım için biliyorum, çok degil 4-5 sene öncesine kadar içeriği okudugumda bir çok üründe şeker vs aycicek yağı/mısır yağı kullanılıyordu, sonra zaman içinde yavaş yavaş glikoz ve palm yağına dönüş yaptılar, evet bunu bizzat yaşadım, her geçen hafta başka bir üründen şekeri kaldırıp glikoz koydular, ayciceği kaldırıp yerine palm koydular, hatta o zamanlar coca colanın içinde de glikoz degil şeker vardı, onunda degişimine şahit oldum, şimdi şeker ve/veya glikoz-fruktoz şurubu oldu.

Yani ürünlerin gramajları düştü, hammadde kalitesi düştü ama fiyatları arttı. Örnek çocukluğumda aldıgım biskirem 100-120gram üstündeydi, şimdi 80 gram sanırım. Ve bu maddelere geçiş yapıldıkça eski tadlar da kalmadı.

Bu nutella olayı iyi oldu, milletin gözü açıldı.

Piyasaya girmenin vakti geldi sanırım

• Sabah akşam elimizden düşmeyen telefonlar, 7/24 açık kalan wifi modemler, laptoplar, tvler... Hadi bıraktık bu ürünleri yemedik, kanser olmama garantimiz var mı?

1944 yılından beri satılan nutella ya da diğer ürünler şimdi mi zararlı oldu. Aburcuburların bünyeye zararlı olduğu her zaman bilinen bir şey zaten. Önemli olan obezite seviyesinde tüketmemek.

Kaldı ki, dünyanın hiçbir ülkesinde bu maddenin kullanımına karşı bir yasak getirilmemiş bu zamana dek. Bizim ülkemizde de çıkan haberler itibarı ile laboratuvarlarda tekrar bir araştırma yapılıp risk unsuru taşıyıp taşımadığı halk ile paylaşılacakmış.

Sakınan göze çöp batar. Zaten negatif bir sonuç çıkarsa yasaklanır veya tehlike düzeyinin altında bir orana çekilir. Çok büyük paniklere gerek olmadığını düşünüyorum.
  • relaxabi22 R kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, palmiye ağaçlarının türlerine bakabilirsiniz. Hurma ağacı da palmiye ağaçlarından.

Kaldı ki palm yağındaki sıkıntı, doymuş yağ oranının yükaek olması. Hurma yağını araştırın, doymuş yağ oranının ne kadar yüksek olduğunu ve ne kadar sağlıksız olduğunu görürsünüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden oran paylaşmadıklarını merak ettim. Palm yağı zararlı kanserojen demişler ama ne kadar zararlı yani? Sonuçta bu dünyada ki herşey kanserojen risk taşıyor. 2 çikolata dan kapacağın nedir yani? Sonuçta içinde ki yağ ve şeker miktarından dolayı zaten zararlı olan ürünlerin içinde ki palm yağı sizi kanser mi edecek sanıyorsunuz? Bence adamlar bakmışlar ki millet bu bol yağ ve şeker içeren çikolataları uyarılara rağmen çok tüketiyor hemen başka bir çözüm bulalım demişler ve bunu bulmuşlar. Allah bilir içinde ki kanserojen maddenin insan vücuduna zararı cebinizde taşıdığınız telefondan daha fazla değildir.
  • Yiyecek birşey kaldı mı
  • Ben bi nutella muhabbetini duymuştum onu bırakmayı düşünüyordum. Ama madem yediğimiz her haltta var gerek yok, yemeye devam.
  • palm yağı olmayan birşey var mı ki ?
  • Çok ilginç bir durum var. Bir arkadaş insanları uyarmak için önemli bir konu paylaşıyor ve bir hizmet olarak zararlı olabilecek gıdaları listeliyor. Birçok kişide herşeyde var yiyin, wifi var yiyin, o zaman aç kalın, yıllardır yiyorum ölmedim vs. yazıyor. Anlamadığım konunun size ne zararı varda antitezler öne sürmektesiniz. Bırakın duyarlı insanlar okusun bilgisi olan veya önerisi olan iki satır yazsın belki faydalanan birileri olur. Ben emeği geçenlere teşekkür ederim. Bizler yemiyoruz arkadaşlar yaşam kalitemizi, sağlığımızı, cebimizi ve ailemizi seviyoruz. Hadi kendinizi geçtim çoçuğu olanlar bu duydukarından sonra hala onlara bu ürünleri yedirebilecek mi merak ediyorum. Cevabınız evetse herşeyin hayırlısını dilerim.

• Ustam ben bi teknoloji mağazasında çalışıyorum ve bizde yemek çıkmıyo onun yerine 12 tllik gunluk sodexo kart kullanıyoruz ve hep abur cubur soyluyoruz cok nadir ev yemeği soyluyoruz buna göre ben zaten 3.5 ay paso kansorojen madde aldım vücuduma ne yapıcaz edicez bundan once disarda pek yemek yemezdim genelde ev yemeği yerim hep çok sakata gelmişiz simdiki gençlikte hep bu yağdan olan şeyleri yiyor Allah sonumuzu hayır etsin
  • aga madem palm yağı zararlı o halde Türkiye'de ilgili bakanlık neden satış izni veriyor palm yağı içeren ürünlere?
    akp hükümeti kendi yandaşı dahil herkesin mi kanser olmasını istiyor?
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, biz de bu sayede sağlıklı yaşamı konuştuk. İşin özü sağlıklı yaşam.

• Bizim ülkede insan hayatı kadar ucuz bir şey yok .

Ülkede yapılan zamlar oranında insan hayatinda

Ucuzluk oluyor. Yazık .

Forumda amerikada ingilterede falan yaşayan

Var mı acaba ? Oradaki mallara bir baksınlar hele

Böyle var mı ?

• Way arkadaş , ağzımızın tadıyla bir nutella bile yedirmeyecek bu sağlık örgütleri bize yahu

Abur cuburun zararlı olduğunu bilmeyip de yiyen var mı acaba dünyada?

Ya da sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bilmeden içen kimse var mı acaba?

Endüstri ne yapacak?artık ambalajların üzerine palm yağı içermez yazıp kendine yakın maliyetli başka bir yağ bulacak ve onu kullanacak

Sen de organik sandığı besinleri tüketip sağlıklı beslendiğini sanan insanlar gibi sangılarınla yaşamaya devam edeceksin.
  • Aç kaldık...

• gorkem0707 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten şeker basıyom günde iki litre kola diyorum daha ne kadar şeker girebilir vücuduma? Motor çok iyi durumda hiç teklemedi yarı yolda bırakmaz

• Arkadaşlar konu güzel bilinçlenmek, firmalara baskı oluşturmak için çok güzel olmuş. Ama anladığım kadarıyla tüm firmalar bu yağ türünün bir zararı olmadığını düşündükleri için açık açık yazmışlar gizleme gereği duymamışlar. Yaygın olarak dünyada kullanılan bir yağ türü diye biliyorum.

Ülkemizde veya diğer ülkelerde firmalar sonlarını bundan sonra atacakları adımlarla belirleyecekler, kimse milleti kanser edelim diye koymuyordu bu yağı bu zamana kadar. Ama Dünya Sağlık Örgütü bu konuda bir ispat sunuyorsa madem, bundan sonra halen kullanan firmalar evet, "millet kanser olsun biz paramıza bakarız" diyen firmalardır benim gözümde. Şu anki stokları tükenince bakalım kim ne adım atacak göreceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.