Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
70
Favori
163.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

aynı zamanda palm yağı o kadar çok tüketiliyor ki talebi karşılamak için yağmur ormanlarını kesip yerine bu ağaçları dikiyorlar... dipnot olsun dedim :)

Malezyadan geliyor..

Tonu 30 dolardan 700 dolara çıkmış;)

Kimse de demiyo ki arkadaş en sağlıklı yağ olan zeytinyağına bile ısı işlemi uygularsan kanserojen olur..

Yani ha palm yağı, ha ayçiçek yağı, ha kanola yağı..

İşlem görünce hepsi aynı..

Palm yağının farkı hem ucuz olmasında hem de ürünün kıvamı (belli sıcaklıkta akışkan olmasını sağlayıp, donma eşiğini yüksek tutması) nın istenilen seviyede olmasını en uygun sağlayan yağ olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yağ yüksek sıcakta işlem görürse ancak kanserojen etkisi meydana çıkıyormuş diye okudum yoksa ne yiyeceğiz kullanmayan yokmuş resmen.

• E ne yiyeceğiz biz?

• Şöyle bir baktım da tüm abur cuburlarda bu yağdan var

Yediğimiz hiçbirşey doğal değil ki

Domatesin ne kokusu var ne tadı ıslak ekmek gibi,elmanın dışını bozulmasın diye mumlamislar, muz salata gibi sert, salatanın tadı yok,karpuza kabak aşılamışlar

Sağlık bakanının bu işlere el atması lazım adamlar tarladan 1 defa mahsül alması gerekirken ilaçlar sayesinde 2-3 defa alıyorlar

• Ağzınıza sağlık benim de anlamadığım bu hocam . Marketten paketten çıkan hiçbir şey yenmez diyorlar . Ya koca şehirde yaşıyoruz ne yapalım ? Evimizin arkasındaki bokluu bahçede tarım mı yapalım . Tavuk mu besleyelim apartman arkasında veya apartman içinde koyun mu bağlayalım .

Öyle bir konuşuyorlar ki sanki herkes sabancı yönetim kurulu üyesiymiş de organik beslenebilirmiş gibi ?
  • ÜLKER'e bak bebek bisküvisine bile palm yağı koymuş yazıklar olsun. Zaten Ülkerin hiç bir şeyini almıyordum palm yağı olmayan ürünü yok herhalde. Palm yağı içeren tüm ürünler yasaklanmalı.
  • Nutella, severek yiyoruz.

• bu listeyi kendi blogumda paylasmamda mahsur varmisir izin verirmisiniz kaynak olarak belirterek paylasmama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmayanlarıda liste halinde yazsanız çok iyi olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reDsbLacKSK -- 18 Ocak 2017; 1:12:55 >
  • E-sigara likitlerinde de var bu yağdan, ne yapacağız o işi acaba

• Ohoo baya meşakkatli bi iş. İyide listelesen bile kim bunlara dikkat eder. Kaldı ki gıda terörü her yerde palmiye yağı yoksa emülgatör var o yoksa gıda boyası var o yoksa çin tuzu var yani alıyacağın var oğlu var bu sebeple boyle listelemeler yapmak yerine organik ürün nedir ne değildir nasıl elde edilir nasıl muhafaza edilir genel çaplı güncel bi rehber hazırlasan daha yarayışlı olur. Şimdi diyeceksin ki çok biliyosan sen hazırla benim buna vaktim enerjim ve de ilgim de yok. Nasıl olsa hepimiz bi gun ölecez ama kanserden ama başka bişeyden. Çok fazla şey etmemek lazım.

• Olmayan var mı diye merak ettim gerçekten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Afedersin de kanser olmamak için neredeyse tüm zevklerden soyutlanarak ot gibi yaşayıp yok olacağıma hayvan gibi yer içer zevk içinde yok olurum daha iyi.

• https://teyit.org/nutellada-bulunan-palm-yaginin-kanser-yaptigi-dogru-mu/
    http://yemek.com/palm-yagi-nedir-palm-yagi-zararli-mi/

Her duyulan habere inanmamak lazım. Bizim ülkede bu çok yapılıyor. Tv, sosyal medya, gazetelerde çıkan bu tür şu kanser yapıyor, şunu yemeyin, paketli ürünler zararlı vs. gibi kanıtı olmayan veya uydurulmuş sözde bilimsel çalışma olan birçok haber ile insanların kafası bulandırılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 18 Ocak 2017; 1:22:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Bu kadar da kasmamak lazım ya. Yıllarca yedik bunları haberimiz yoktu kim bilir daha neler zararlı diyecekler ileride.

Konuya bakarsak birşey yemeyelim. Ayrıca o pazardan aldığın domatesteki hormonlar palm kadar zararlı mı acaba?

Bu kadar takacaksanız gidin köye, yaylaya yerleşin hayvanı sebze meyveyi kendiniz yetiştirin organik.

Dikkat etmek lazım tabi ama çok da abartıya kaçılmış bazı noktalarda.

Ayrıca aynı iki ürünün A markasının zararlı olması Bnin zararlı olmaması bana B markasının A markasını karalayıp pazar satışına el koyma çabası gibi geldi.

Bir diğer konu ise gelecek aydan itibaren içerik kısmına farklı Latince kelimeler ve maddeler koyup aynı ürünün satışına devam ederler.

Bu kadar kasalim ki icerigi degistirmeye gitsinler, kimse almazsa dikkat edilir, almaya devam edersek onlar da uretmeye devam eder.

• bursagsli B kullanıcısına yanıt
    Meyve , sebze aşısız iyi ürünler yurtdışına satılıyor yasak madde olanlar gümrükten çöpe atılıyo
    Kötü ürünleri yurtiçinde biz yiyiyoz. Devlet destekli
    Tohumlarda felaket
    Sağlık bakanlığı bişey yapamaz
    dağıtan,satan,pazarlayan yandaşlar...
  • Beyler intrrnet sitelerinde palm yağının zararsız oldugu yazıyor ayrıca tüm dünyada varmıs ?

Hangisine inanılım şimdi ? Kafam karıstı

• palm yağı zararsızdır, en azından bilimsel olarak hiçbir zararı bulunamamıştır.
    fakat işlenmiş olan, bilmem kaç dereceye kadar ısıtılan yağların hepsi zararlıdır,
    buna palm yağıda,mısır ayçiçek kanola fındık vs hepsi dahil.
    Mevzu yağın yağdan başka bişeye dönüştürülmesi.
    kişisel fikrim;
    Bundan şunu çıkarıyorum. Nutellayada, eti karamada devam...
  • Zararlı ama ölümcül değil. Yavaş yavaş öldürüyor, ürünlere bağımlı yapıyor

Kapitalist dünya düzeni

Ucuz ürün,iş gücü .
    yüksek kazanç

Yiyecek içecek,ilaç,giysi,elektronik ürünlerin hepsinde sorun var mormon gibi yaşamayacağımıza gören iyi seçim yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 18 Ocak 2017; 2:20:31 >
  • Herkes zengin ve uzun yine. Süsse çokkolata ve centro'da da var dem it

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.