Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz araştırma yaptım bu konu hakkında ve görünen o ki Avrupa'da mısır şurubunu yasaklanmış. Palm yağı ile ilgili İtalya'da Nutellalar toplatılmaya başlandı diye bir söylenti vardı ama üreticisi Ferrero bunu Nutella'nın sitesinden yalanladı. O konuda Abd'de bir takım düzenlemeler yapılmaya çalışılıyor fakat şirketlerin karları söz konusu olduğu için etki alanı oldukça kısıtlı veya kısa süreli oluyor. Mesela okullarda soda benzeri şekerli içeceklerin satılmaması için bir öneri falan yayımlandı. Ona da çok az okul uygulamaya başladı.

Yine bu konuda Cnn'e falan baktım, adamlar Nutella'nın avukatlığını yapmış resmen dolaylı yoldan. Haber başlığı Nutella Palm Yağının zararlı olmadığını savunuyor. Video haberde ise yağmur ormanlarının Palm yağı için tahrip edildiği anlatılmış. Dedikleri gibi Smoke and Mirrors yani algı yönetimi yaparak dikkati başka tarafa çekmeye çalışıyorlar. Bakalım halkları ne kadar bilinçlenecek artık.

http://www.livestrong.com/article/492885-is-high-maltose-corn-syrup-bad-for-you/

Cnn haberi

http://edition.cnn.com/2017/01/12/health/palm-oil-controversy-food/index.html

Guardian'ın olaydan haberi bile yok sanırım, adamlar ormanlardan bahsetmiş en son

https://www.theguardian.com/environment/2015/jun/17/stop-eating-nutella-and-save-the-forests-urges-french-ecology-minister

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Hocam bu abd'lilerde gençlerine baktığımızda obez kısmı bir kenara atarsak fiziği filan en iyi olan milletlerden nasıl oluyor? erkekleri filan hep iri yarı, kadınlarıda uzun ve fizikleri düzgün oluyor

O konuda kesin fikrim yok ama spora küçük yaştan itibaren başlıyorlar. Beden derslerinde gerçek spor etkinlikleri yapıyorlar ve devamlılık sağlanması için ayrı bir özen gösteriliyor. Mesela sen orada ben yüzme bilmiyorum diyemezsin, çünkü bu gülünç bir durum onlar için. Yüzmeyi ilkokulda öğreniyorlar.

Başka bir fikir ise domuz eti tüketimi ile alakalı olabilir, sanırım domuzlara bir çeşit büyüme hormonu veriliyordu. Dolaylı olarak onları da etkiliyor olabilir.

• Aga napıcaz biz ya onda palm bunda kolesterol şunda kanserojen bunda bilmem ne ulan yiyecek ne kaldı ya yiyeceklerimizi yazalım bari ekmek falan zaten sakat ne yiyecez biz kuru kuru lif mi yiyecez 😂 Bu arada emeğe saygı güzel konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek ki iş para olunca batısı ,doğusu fark etmiyormuş :)
    bizimkilerin aklama olaylarına zaten alışığız
    zamanında Çernobil faciası sonrası bakan çıktı ,çayımızda fındığımızda bir şey yok ,bakın bende çay içiyorum diye tv.de gösteri yapmıştı
    galiba o bakan kanserden ölmüş (tam emin değilim ,bir yerden aklımda kalmış) :)
  • onur0159 O kullanıcısına yanıt
    Çok komik anten, oldum gülmekten.. Elektronik sigaradan bahsediyoruz burada

• Olmayanlari paylassak daha iyi degil mi

• Çerezya tuzlu yer fıstığı

İcindekilerde bitkisel yag yaziyo detay yok ama kesin palm vardir.

Patos cips

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun ozeti herseyde var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yiyecez
  • Teşekkürler konu için.
  • eğer bunların söylediklerini yemeyelim desek hepimiz açlıktan ölürüz yahu :)
    ülkede zaten doğal olan bir şey kaldı mı ?
    eskiden köylerde sarı inekler vardı ,sağdığın zaman bakracın dibinde az bir süt olurdu
    şimdi maşallah bir inekler var deve gibi ,sağdığında mübarek çeşme gibi süt veriyor
    ama ne kendisi ne de yediği doğal
    yani artık köylerde bile doğal kalmadı

şimdi birde doğal olmayanın içine ne bulurlarsa karıştırıyorlar ,oh ne ala
    bunları düşününce tesadüfen mi yaşıyoruz sorusu akla geliyor :)
  • bim kırınkıl çubuk krakerdede palm yağı var.
    olmayan ürünler içinde liste yapsak iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 19 Ocak 2017; 2:36:4 >
  • Endonesyadaki palm yağı çıkarmak için yapılan palmiye orman yangınlarından bazıları. Bunlar aynı zamanda küresel ısınmanın da baş sebeplerinden biri.

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 19 Ocak 2017; 2:56:57 >

• Bende evdekilerden bazılarına bakayım dedim, Palm yazanlar şu şekilde:

Eti Petit Beurre Bitkisel yağ (Palm,Ayçiçek,Pamuk,kanola) Bunda hepsini karıştırmışlar anlaşılan :) Ülker kullanmadıgımdan yazamıyorum ki zaten onun içinde olmayan urunu yok öğrendik :)
    Bimdeki Centro marka Gofretler Bitkisel yağ (Palm)

Palm Yazmayanlar ise şunlar:

Peki Marka Kekler sadece Bitkisel yağ yazıyor Ama hangisi kullanılmış yazmıyor o yuzden bilemiyoruz ama anlamadığım şu yazmadan oluyorsa neden diğerleri hangi yağ oldugunu belirtiyor PEKİ markası keklerde yazmıyor? O yuzden net bişey diyemiyorum.

Şok dan sürekli aldıgım Sütaş Meyveli yoğurt çilekli Bunda yok Buna sevindim en azından :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbayrak -- 19 Ocak 2017; 3:18:7 >
  • Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün marketten bakınıyorum her üründe neredeyse var. Ancak kinder de göremedim.

• Mümkün mertebe her şeyi kendin yapacaksın arkadaş bu ne böyle..
  • Nasıl bir memleket arkadaş. Televizyona bir şovmen çıkarıp konuşturuyorlar kitap satsın diye, asıl gerçeği sorgulamıyorlar. İŞte tam da bunun için palm yağı tüketilmememli. Yazık, doğal yaşamı dünyanın akciğerlerini yok ediyorlar. Ahmet Hakan a yazdım şovmen konuşurken ama onların doğruları sabit. Kim ne yapsın gerçeği. Tek gerçekleri rating ve reklam.
  • Eti burçak ve sultani içinde de var az önce kahvaltı için burçak alacaktım. İçindekiler kısmına dikkat edince yazdığını gördüm ve almaktan vazgeçtim.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.