Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de dedim ki "Aşırı tüketmeyin hiçbir şeyden, yediğinize içtiğinize dikkat edin." hatta ne bileyim spor yapın, sağlıklı yaşayın, ama gelip "Şunun içindeki şu şu maddeler zararlıymış yemiyelim."

Yediğin her şey zararlıysa yapman gereken hiçbir şey yememekten ziyade, yediğin kadar çalışıp o farkı kapatmaktır, çok yağ tüketiyorsan spor yap, yağa sınır getir çok fazla tüketme, her şeyin fazlası zarar, burda insanların işi yok, her şeyimiz mükemmel ya, Palm yağıyla uğraşıyoruz, Amerikada az dalga geçmediler "Ben gluten yemiyorum."'cularla, onların espiri olarak yaptığı "Marjinal hassaslık." bizde ciddiye alındı, eminim en başta birisi gluten furyasına espiri olsun diye atmıştır her yiyecekde bu yağ olduğu için.
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Bende öyle biliyordum hocam, ama palmiye ile hurma aynı familyadanmış.palmiye yağı yapraklarından, hurma yağı mevyesinden yapılıyor olabilir. Bu ağaçları bilen bir kişi aydınlatırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torku banada da kesinlikle yok hocam şu an kucağıma aldım baktım tekrardan gene yok, şeker bitkisel yağ(hurma) fındık kakao diye gidiyor...

Nutellaya bir şey olacak diye torkuya sallamış birileri!çıktığından beri nutella yerine torku kullanıyorum, en azından bizim fındıklarla bizim ülkemizde birileri para kaansın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

Bende öyle biliyordum hocam, ama palmiye ile hurma aynı familyadanmış.palmiye yağı yapraklarından, hurma yağı mevyesinden yapılıyor olabilir. Bu ağaçları bilen bir kişi aydınlatırsa sevinirim.

Gördüğümüz palmiye ağaçları var malum meyveleri vs var, yenilmiyor diye duymuştım bi iki yerde de recel yapıyor bazıları demişti bi teyze

• Buyrun

• bu kadar çok kullanım sadece bizde mi ,yoksa diğer ülkelerde aynı durumda mı ?
    koymadık ürün bırakmamışlar :)
  • Palmiye ve hurma yağının karşılaştırılması, birazcık bakılırsa ikisinin ayni tür bile olmadığını(ağaç olarak anlayacaksınız)

Bu palmiye latince ismine bakın Elaeis guineensis afrika kökenli bir bitki...

Bu da hurma, latince ismi Phoenix dactylifera, arabistan kökenli bir bitki(palmiye daha tropikalken bu daha kurak bir yerde yetişiyor)

ikisi de palmiyegiller den geliyor ancak tür şubeden itibaren farklılaşıyorlar. Pubmed e de "Comparative transcriptome and metabolite analysis of oil palm and date palm mesocarp that differ dramatically in carbon partitioning" adlı makaleyi okuyarak da ikisinin FARKLI şeyler olduğunu anlayabilirler teşekkürler...

Fındığı Türkiyeden kakaoyu brezillyadan alıp da üstüne nutella diye gerri sana satan, senden aldığı 1 kilo fındık fiyarına yarım kilo nutella veren firma yerine yerli Torkuyu desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler...

• Abd'de durum çok daha vahim. Orada normal yemek yerine bile glikoz şuruplu ürünler tüketiliyor.
  • Konu ülkeri karalama kampanyası şeklinde gitmesi haricinde yararlı

Çünkü görüldğü üzere her marka kullanmış. Ülkeri etisi torkusu nestlesi

• o zaman çok ilginç bir durum var ,ya bu kullanılanlar söylendiği kadar zararlı değil ,yada kullandıran ülkeler halkından bıkmış ve sürünsün istiyor :)
    acaba Ab.de durum nasıl bilginiz var mı ? ,genelde onların canı daha tatlıdır da :)
  • bu ne arkadaş her sene bir şey çıkıyor. gluten dediler glikoz dediler mısır şurubu dediler gdo dediler şimdide palm yağı çıkardılar yeter be bugüne kadar yiyenler niye ölmemiş aga. 4 yaşında başladım coca cola içmeye hala içiyorum hiç birşey yok
  • hurma yağı ile palm yağı aynı değil. liste çorba olmuş
  • Hocam bu abd'lilerde gençlerine baktığımızda obez kısmı bir kenara atarsak fiziği filan en iyi olan milletlerden nasıl oluyor? erkekleri filan hep iri yarı, kadınlarıda uzun ve fizikleri düzgün oluyor
  • Ulan evimdeki abur cubura baktım hepsinde vardı Allah belanızı versin insan sağlığı bu kadar basitmi

Eti maximusda da palm varmış

• Neyde yok ki

• quote:

Orijinalden alıntı: RobinvanPersie

Tadelle iyidir beyler. Fiyat biraz tuzlu ama mükemmel tat, yanımda Tadelle Beyaz paketi vardı gofreti değil. Üzerine baktım Kakao yağı yazıyor.

Beyaz çikolata kakao yağından üretilir.

Kakao yağı da çok zararlıdır.

çikolata fabrikasında çalışan bir arkadaşım kesinlikle beyaz çikolata yemeyin. Canın çekerse bitter çikolata yiyin diyor.

• sabah hunharca simit, poğaça, açma börek yiyenler eleştiriyor bu yağı. sayın pek cahiller, o yediğiniz ürünlerin hepsinde palm yağı var ve oran %20 den aşağı değil. şimdi gidip sorsanız üretici bir fırına abi palm yağı ne derler, ama bunların kullandıkları hunharca kullandıkları bitkisel susuz yağ en aşağı %60 palm yağı ve diğer yağların karışımından oluşur. ha ayrıca yediğiniz top kekler, bisküviler, vb. yani endüstriyel gıda bu yağ üzerinden döner.

o mc donalds, burger king patates kızartmalarında ne yağı var sanıyorsunuz veya kova kova tavuklar neyde kızarıyor sizce. hatta size başka bir şey anlatayım, o mis gibi tereyağ kokuyor dediğiniz restoranlarda kokan şey tereyağından ziyade içine tereyağı aroması konulmuş palm yağından başka bir şey değil. memlekette en çok satılan gıda aromasının tereyağı aroması olduğunu da bilgilerinize sunayım.

unipro bu alanda sektör tekelidir. inanın ki her gün 3 tır giren palm yağı en aşağı 5 tır yağ olarak çıkıp iç pazarda tüketiliyor, gerisini siz düşünün. ayrıca ufak firmalarda tanker tanker yağ taşıyıp dolduruyorlar bunları. bakın istisnasız her börekçi, simitçi, kebapçı, pideci, catering şirketi bu yağı kullanıyor. ha çoğu bilmeden kullanır ama kullanıyor.

yani burada palm yağına atıp kesen ama dışarıda yemek yiyen herkes iki yüzlü bence. çünkü palm yağı zararlıysa ki öyle dışarıdan yediğiniz her maddenin içinde emin olun bu yağ var.

• ITTF kullanıcısına yanıt
    waff star hindistan cevizi dolgulu sütlü çikolata
    bimde satılıyor coco star çakması

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey Doritos'tan bahsetmişken içinde kullanılan Çin tuzunun yanında palm yağı çok masum kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

Merhaba,

Hurma ve Hindistan cevizi farklı Palmiye türlerinin meyveleri oluyor. Bu mantık ile hindistan cevizi yağı da demek gerek.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.