Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan zaten en fazla 50 sene daha yasayacagiz koymusum palmina tadini sevdigim herseyi yiyor iciyorum mis
  • Mısır gevreği hangi ürünlerinde var ? Zaten son zamanlarda Tadelle dişinda çikolata yiyemez olmuştuk.
    Torku da da çıktıysa kahvaltılar da yalan..Eskiden Sagra Sarelle mağazaları vardı çeşmelerden kutuları doldururken izlemek bile ayrı zevk idi.

Şimdi Sarelle de palm falan var mı ?

Varmış galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 19 Ocak 2017; 19:28:29 >
  • Kısaca işlenmiş gıdaların hepsi...
  • O likitlerdede nikotin var.Nikotinsiz olanıda var oda bırakmak isteyenin işine yaramaz.
  • Ülker probiste de gördüm . Ülkerin yüzde 90 tüm ürünleri plam yağı ve glikoz şuruplu sanırım kafadan kanserojen. Kadının biri migrosta palm yağı içeren hazır wafflerdan alıyordu abla kanserojen dedim .

O kanser bu kanser kardeş madem olmayanı söyle onu alalım dedi bir şey diyemedim .
  • Nesfit'te arpa malti ekstresi mevcut bundan dolayı mı listede ? Çünkü palm yağı görünmüyor
  • Ben içinde olmayanların yazılmasını isterim. Mesela BİM'deki sade mısır gevreğinde Palm yağı yok. Çok basit bir içeriği var. Vitaminler mısır unu ve şeker. Beyaz şeker kullanıldığını biliyorum. Asla tatlandırıcılı mısır ya da glikoz şuruplu ürün almam.
  • Benim deneyimlerime göre öneride bulunmak isterim. hiç bir unlu ürünü hazır almayın. Un alıp kendiniz yapın. Çikolata ürünlerinde ise sade bitter çikolata dışında hiçbir çikolatalı ürün almayın. Yanında fıstığını fındığını ayrı alın. Ekonomi yaratmak dalgasına ucuz maliyetli yüksek getirisi olan sektörler ortaya çıkıyor. Almayın çöksün. Babanız bile o şirketin sahibi olsa almayın.
  • Marketten hiçbir şey almayın kanser olursunuz diyen arkadaşlar kendileri çiftlikte yaşıyor heralde hanımları her gün doğadan avcılık ve toplayıcılıkla yemek pişiriyor duyan öyle sanır .

Nutella istanbulda basın toplantısı düzenlemiş
    http://www.hurriyet.com.tr/nutelladan-palm-yagi-tartismasiyla-ilgili-onemli-aciklama-40340276

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 19 Ocak 2017; 20:36:35 >
  • Beyler Torku bisküitlerinde de aynı durum var.Ne yiyeceğiz bu halde?Bu yağı içermeyen biscüit var mı?Son güvencem torkuydu onlarda da aynı senaryo mevcut.
  • Beyler şimdi size "palm yağı" desem ilk aklınıza gelen nedir?

başka sorum yok hakim bey....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gece.serkan

quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

quote:

Nutella'dan 'palm yağı' iddialarına yanıt

Haberler » Şirket Haberleri » 19 Ocak 2017 Perşembe, 14:17
    Nutella dan palm yağı iddialarına yanıt
    Nutella`da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın Mayıs 2016'da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak başta 'Nutella' olmak ürünleri hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Nutella'yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında ürettiklerini ve tüketicilerinin güvenle Nutella yiyebileceklerini belirten Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Nutella, İtalya ve tüm Dünya'da gururla raflardaki yerini korumaktadır" diye konuştu.

Toplantıda Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın, ana sorumluluğunun risk değerlendirmesi yapmak olduğunun altı çizilirken, "Geçtiğimiz Mayıs ayında, EFSA bitkisel yağlar içerisinde oluşabilecek kontaminantların kişinin vücut ağırlığına göre günlük tolere edilebilme oranı hakkında bir bilimsel görüş yayınlamıştır. Avrupa Komisyonu hali hazırda bitkisel yağlar ve bazı bitmiş ürünlerdeki (örneğin bebek mamalarında) kontaminantların limitlerinin belirlenmesi için bir çalışma yapmaktadır. Her fırsatta, Avrupa Birliği düzeyindeki uzman toplantılarında Ferrero, Avrupa Komisyonunu tolere edilebilir limitleri bir an önce belirlemesi için aktif bir şekilde desteklemektedir. Bu kararların alınması şirketlerin ürünlerinin güvenli ve EFSA tavsiyeleri ile uyumlu olduğunu göstermeleri için önemlidir." denildi.

"NUTELLA DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE RAFLARDAN TOPLATILMAMIŞTIR"

Nutella'nın İtalya'da raflardan toplatıldığı haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu "Ürünümüz hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. Bu iddianın çıkış noktası İtalyan supermarket zinciri Coop'un palm yağı içeren kendine ait markalı market ürünlerini raflardan çekmesidir. Coop kendi ürününü çekmesine rağmen Nutella'yı halen raflarında satmaktadır. Türkiye'de, İtalya'da ve de dünyanın dört bir yanında Nutella ve diğer ürünlerimizin satışı düzenli bir biçimde devam etmektedir." dedi.

"NUTELLA KABUL EDİLMİŞ WHO VE EFSA ÖNERİ LİMİTLERİNİN ALTINDADIR"

"EFSA raporunda hiç bir şekilde palm yağının tüketilmemesi yönünde bir tavsiye yoktur" diyen Gümüşlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Palm yağı Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak kakaolu ürünlerin üretiminde kullanılması uygun olan 5 yağ çeşidinden biridir. EFSA raporunun çok sayıda gıda ürünü ve yağlar üzerindeki kontaminantlara yönelik analizleri içermektedir. Rapora göre tüm yağlar 200°C üzerindeki sıcaklıklarda işlem görürse, biraz önce belirttiğim kontaminantların oluşma riski artmaktadır. Raporu kaynak gösterip üretilen haberler asılsızdır. Bu bağlamda EFSA raporunun doğru dürüst okunmadığı ortadadır."

"TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FERRERO AİLESİ VE ŞİRKETİ İÇİN EN BÜYÜK ÖNCELİKTİR"

Ferrero Ailesi için tüketici sağlığı ve güveninin her şeyden önemli olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu, "Bu yüzden ürünlerimizde kullandığımız ham maddelerin seçiminde son derece titiz davranıyoruz ve tüm kullanımların EFSA'nın önerilerine tamamıyla uygun parametrelerde tutulabilmesini sağlayan bazı endüstriyel önlemler uyguluyoruz. Ayrıca, Kalite Kontrol ekiplerimizle bu gibi faktörleri sürekli olarak gözlem altında tutarak, ürünlerimizin tüketiciler açısından güvenli kalmasını da garanti ediyoruz" dedi. Gümüşlüoğlu ayrıca tüketiciye olan saygı ve ürünlerin güvenilirliğine olan yüksek inancın bir göstergesi olarak Manisa fabrikasının kapılarını ziyarete açtıklarını söyledi.

"ASILSIZ İDDİALAR TÜRKİYE'YE DE ZARAR VERİYOR"

Türkiye'nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu "Fındık ihtiyacımızın çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşılıyoruz. 19. fabrikamızı Türkiye'de Manisa'da kurduk... Manisa haricinde Türkiye'de 6 üretim tesisisimiz daha mevcut... 1600'u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye'ye değer katıyor ve ayrıca buradan 3 kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi çünkü Türk fındığını 100'den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye'de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan, ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye'ye de zarar vermektedir" diye konuştu. http://www.paralimani.com/nutella-dan-palm-yagi-iddialarina-yanit-haberi-64880

Dürüst değiller.

Madem dertleri türk fındığını dünyaya tanıtmak,

Kavanozlarına yazsınlar bir zahmet fındıklar türkiyeden diye.

yazarmı hiç kedi reklamını yapmak varken
    dünyanın fındık ihtiyacının %80 türkiye karşılıyor
    geçen yıl fındıkta rekor kırdık tam 3 milyar dolar ihracat rakamına ulaştık
    ama nutella yıllık 11 milyar dolar satış rakamı açıklıyor
    yani bizim malımızı ucaza alıp dünyaya kendi adıyla pazarlıyor
    bi sagra sarelle nutelladan kat kat daha kaliteli olmasına rağmen onun ondabiri kadar satamıyor
    buda reklam ve pazarlamadan geçiyor tabi nutella dünya markası olmuş
    bizim sarelle olamamış tabi tarihini okursak engellendiğini anlamak kolay
    şimdide palm yağı üreten ülkeleri engelleme derdindeler
    ama bu defa tutmayacağı görüşündeyim....

Bu son "palmiye yağı sağlığa zararlıdır, ürünlerde kullanılmamalıdır" furyası Avrupa sağlık örgütünün Nutella'ya yaptığı bir tavsiye idi. Nutella da buna karşılık bir kampanya düzenleyip "zararlı olmasına sebep olacak bir durum yok" dedi ama yine de hisselerinin borsada düşmesine engel olamadı, toplumsal baskı galip geldi kendi ülkesi olan İtalya'da raflardan inmeye başladı. Bu bizim gazetelerde haber olunca ben dahil yurdum insanı "bu Nutella bizim marketlerde neden indirim üstüne indirim yiyor" diye şüphelendik ve tam da o anda Avrupa'daki Nutella krizi bizim yayın organlarında patladı. Bu mesele orada aylardır gündemde iken bizim basın kuruluşlarına nedense yansımadı ben de bir komplo teorisi çıkarmak istemiyorum ama medyayı takip etmeme rağmen bir kez dahi görmedim.

Benim merak ettiğim bu Avrupa'da ortaya çıkmış duyarlılığı nasıl olup da yerli bir firmanın hedef alınması şekline soktunuz ? Ülker yıllardır bize glikoz şurubunu şeker, trans yağı da sağlıklı diye yutturuyordu, kime ne kanse vakaları artmış. Allah affeder diyordur Ülker'in dinci sahibi.

• Abur cubur tarzı bir şey alacak olursam sadece Afia alıyorum. Zararlı hiçbir koruyucu ve katkı maddesi kullanmıyorlar bu nedenle de bir iki haftada bayatlayıp çürüyor yani ürünleri doğal. Bilindik markaların bisküvilerini on yıl bekletsen bir şey olmuyor.
  • Ben bu palm yağını ekmeğe sürüp yiyorum bazen üzerine reçel bal da katıyorum güzel oluyor.
  • Kahve Dünyası Gofrik ve Ülker Hobby'de de Palm yağı var.
  • Devlet kullanımını yasaklamadı ise herkes her ürünü kullanır ve kullanacak da...
    Ülkemizde oranların çok yüksek sınırlarda olduğunu okumuştum.
    Avrupa'da kullanılıyor ile Türkiye'de kullanılıyor aslında aynı şey olmayabiliyor.
    Avrupa direk yasaklamak yerine özellikle oranlarda sınırlamalara gidiyor. Bu konuda Amerika daha hassas diye biliyorum, yani oran sınırları daha düşük olabiliyor. Ama Türkiye'de malesef çoğunlukla kullanım sınırları çok daha yüksek değerlere müsaade edilebiliyor...
  • fbuyukbalkan kullanıcısına yanıt
    Yasak elbette belirleyici bir faktör ama toplumsal baskının etkisini küçümsememek lazım. Yasak olmasa bile eğer tepki büyüyüp tüketim azalırsa bu satışlarına yansıyacaktır. İstediği kadar yasak olmasın ondan sonra, rafta beklemesini bozulmasını göze alıyorsa üretsin bakalım.
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de alacaksam, afia dışında almıyorum ama ona da doğal diyemeyiz. Kötünün iyisi misali. Tek avunabileceğimiz kısmı Gimdes onaylı olması.

Aslında en güzeli hiç bulaşmamak....
  • AsSakallıDede kullanıcısına yanıt
    Afianın sitesinden mi alıyorsunuz. Adi bi marka gibi duruyor. Lezzeti nasıl
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

quote:

Nutella'dan 'palm yağı' iddialarına yanıt

Haberler » Şirket Haberleri » 19 Ocak 2017 Perşembe, 14:17
    Nutella dan palm yağı iddialarına yanıt
    Nutella`da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın Mayıs 2016'da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak başta 'Nutella' olmak ürünleri hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Nutella'yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında ürettiklerini ve tüketicilerinin güvenle Nutella yiyebileceklerini belirten Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Nutella, İtalya ve tüm Dünya'da gururla raflardaki yerini korumaktadır" diye konuştu.

Toplantıda Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın, ana sorumluluğunun risk değerlendirmesi yapmak olduğunun altı çizilirken, "Geçtiğimiz Mayıs ayında, EFSA bitkisel yağlar içerisinde oluşabilecek kontaminantların kişinin vücut ağırlığına göre günlük tolere edilebilme oranı hakkında bir bilimsel görüş yayınlamıştır. Avrupa Komisyonu hali hazırda bitkisel yağlar ve bazı bitmiş ürünlerdeki (örneğin bebek mamalarında) kontaminantların limitlerinin belirlenmesi için bir çalışma yapmaktadır. Her fırsatta, Avrupa Birliği düzeyindeki uzman toplantılarında Ferrero, Avrupa Komisyonunu tolere edilebilir limitleri bir an önce belirlemesi için aktif bir şekilde desteklemektedir. Bu kararların alınması şirketlerin ürünlerinin güvenli ve EFSA tavsiyeleri ile uyumlu olduğunu göstermeleri için önemlidir." denildi.

"NUTELLA DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE RAFLARDAN TOPLATILMAMIŞTIR"

Nutella'nın İtalya'da raflardan toplatıldığı haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu "Ürünümüz hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. Bu iddianın çıkış noktası İtalyan supermarket zinciri Coop'un palm yağı içeren kendine ait markalı market ürünlerini raflardan çekmesidir. Coop kendi ürününü çekmesine rağmen Nutella'yı halen raflarında satmaktadır. Türkiye'de, İtalya'da ve de dünyanın dört bir yanında Nutella ve diğer ürünlerimizin satışı düzenli bir biçimde devam etmektedir." dedi.

"NUTELLA KABUL EDİLMİŞ WHO VE EFSA ÖNERİ LİMİTLERİNİN ALTINDADIR"

"EFSA raporunda hiç bir şekilde palm yağının tüketilmemesi yönünde bir tavsiye yoktur" diyen Gümüşlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Palm yağı Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak kakaolu ürünlerin üretiminde kullanılması uygun olan 5 yağ çeşidinden biridir. EFSA raporunun çok sayıda gıda ürünü ve yağlar üzerindeki kontaminantlara yönelik analizleri içermektedir. Rapora göre tüm yağlar 200°C üzerindeki sıcaklıklarda işlem görürse, biraz önce belirttiğim kontaminantların oluşma riski artmaktadır. Raporu kaynak gösterip üretilen haberler asılsızdır. Bu bağlamda EFSA raporunun doğru dürüst okunmadığı ortadadır."

"TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FERRERO AİLESİ VE ŞİRKETİ İÇİN EN BÜYÜK ÖNCELİKTİR"

Ferrero Ailesi için tüketici sağlığı ve güveninin her şeyden önemli olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu, "Bu yüzden ürünlerimizde kullandığımız ham maddelerin seçiminde son derece titiz davranıyoruz ve tüm kullanımların EFSA'nın önerilerine tamamıyla uygun parametrelerde tutulabilmesini sağlayan bazı endüstriyel önlemler uyguluyoruz. Ayrıca, Kalite Kontrol ekiplerimizle bu gibi faktörleri sürekli olarak gözlem altında tutarak, ürünlerimizin tüketiciler açısından güvenli kalmasını da garanti ediyoruz" dedi. Gümüşlüoğlu ayrıca tüketiciye olan saygı ve ürünlerin güvenilirliğine olan yüksek inancın bir göstergesi olarak Manisa fabrikasının kapılarını ziyarete açtıklarını söyledi.

"ASILSIZ İDDİALAR TÜRKİYE'YE DE ZARAR VERİYOR"

Türkiye'nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu "Fındık ihtiyacımızın çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşılıyoruz. 19. fabrikamızı Türkiye'de Manisa'da kurduk... Manisa haricinde Türkiye'de 6 üretim tesisisimiz daha mevcut... 1600'u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye'ye değer katıyor ve ayrıca buradan 3 kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi çünkü Türk fındığını 100'den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye'de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan, ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye'ye de zarar vermektedir" diye konuştu.
    http://www.paralimani.com/nutella-dan-palm-yagi-iddialarina-yanit-haberi-64880

Dürüst değiller.

Madem dertleri türk fındığını dünyaya tanıtmak,

Kavanozlarına yazsınlar bir zahmet fındıklar türkiyeden diye.

herhalde değilller :)

sadece kendi markalarını ve kazançlarını düşünüyorlar
    buda normal
    ama ben palm yağı hakkında çıkan haberlerinde sadece sağlık amaçlı çıktığına inanmıyorum

İşte esas konuşulması gerekenler. Ben de bu işin içinde başka bir şeylerin olduğunu düşünüyorum. Biraz düşününce birkaç ihtimal de geliyor zaten akıllara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriLi -- 20 Ocak 2017; 0:55:53 >

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.