Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
66
Favori
165.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Leipold

Bunun kullaniminda herhangi bir zarari yok yani bence mumkunse bu kalsin raflarda.
    Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi

Not; Derdinizi yiyeyim. Harbiden diyecek birsey bulamiyorum derde bak "palm yagi"

Şampuan sandım

• -Altay- kullanıcısına yanıt
    Hepsi değil ama çoğunda kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeremiKılarksın -- 20 Ocak 2017; 2:9:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • moda olduya bu konu konuşulur bi süre sonra unutulur.ayıla bayıla yediğiniz nutella da palmiye yağı var adamlar bunu hiç bi zaman saklamadı nutella yı özel kılan buydu zaten
    fast food larda kızartma yağı olarakta palmiye yağı kullanılır
  • İlgi çok güzel ama maalesef buna çözüm gelmeyecek.Her yere girmiş bu yağ hadi onu geçtim işlenmiş ürünler sağlığa zararlıdır yemeyin diye bağırıyorlar yaptırım yok bir şey yok.Sigara sağlığa zararlıdır.

(hele ki sucuk,salam,sosis vs yiyen tayfaya sesleniyorum:hastalıklı inekleri kesiyorlar meşhur bilmem ne sucuğu diye kakalıyorlar puştlar.)
  • Evet zararlı diye burada tartışıyoruz fakat büyük resme bakınca oradaki ürünlerin birçoğunda palm yağı kullanılmasa da kanserojen olacak, bu bir gerçek.
    Hangi kakao kreması diye tartışmalar döndürüyoruz, fakat kakao veya fındık kremaları içindeki bol yağ ve şeker oranının kanserojen olduğunu umursamıyoruz örneğin.
    Benim canımı sıkan tek olay, abur cuburları zaten geçtim, alakasız her üründe bu yağın kullanılıyor oluşu. Örnek veriyorum diyet için yenen şekersiz tuzsuz ürünlerde
    bile bu yağ var. Margarinlerin hemen tamamında var vs. Şehir hayatı yaşayan herkesin bünyesi palm yağı dolu anlayacağınız.
  • Sucuk sosis vb. "işlenmiş" et ürünleri sağlıklı organik beslenmiş ineklerden yapılsa bile zararlı. Üretim teknikleri ve kullanılan nitrit tuzları
    ürünleri büyük oranda kanserojene çeviriyor. Mide ve bağırsak kanseri riskini ciddi oranda artırıyor. Çok makale vardı bu konuyla ilgili.
    İşlenmiş et derken, sucuk, kavurma, pastırma, sosis ve salam gibi belirli tekniklerle üretilen, nitrit/nitrat tuzları barındıran şarküteri et ürünleri.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/10/151026_islenmis_et_kanser
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Normal marketten alıyorum. Her yerde yok zaten.

Diğer markalar ile içindekileri kıyaslayınca farkı anlıyorsunuz. Bir çok tatlandırıcı kullanılmadığından tadı daha farklı oluyor. Gimdes onaylı bir marka zaten. Gimdes120 tane müslüman ülkenin kurduğu helal sertifikası veren bir kuruluş. Kendi kimya mühendisleri var.

Mesela saf çıkolata olarak sadece tadellanın sertifikası var. Tedalla'yı ihracat için İsrail'e yoladığımızda kabul etmemişti o zamanlar içinde ne varsa artık. O yüzden tadellanın bazı ürünleri Gimdes sertifikası almıştı o zamanlar.

Bir arkadaş Gimdes sadece kitaba bakar demişti. Doğru aslında ama kitapta temizlik ve sağlık olduğunu da belirtmek lazım.

Edit:Tadellanın çikolatalarında palm yağı yok. Çikolatalı gofretlerinde var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsSakallıDede -- 20 Ocak 2017; 7:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim'in mısır gevreğinde de var arkadaşlar. Dün 1 paket çileklisinden bitirince fark ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Orijinalden alıntı: gece.serkan

quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

quote:

Nutella'dan 'palm yağı' iddialarına yanıt

Haberler » Şirket Haberleri » 19 Ocak 2017 Perşembe, 14:17
    Nutella dan palm yağı iddialarına yanıt
    Nutella`da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın Mayıs 2016'da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak başta 'Nutella' olmak ürünleri hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Nutella'yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında ürettiklerini ve tüketicilerinin güvenle Nutella yiyebileceklerini belirten Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Nutella, İtalya ve tüm Dünya'da gururla raflardaki yerini korumaktadır" diye konuştu.

Toplantıda Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın, ana sorumluluğunun risk değerlendirmesi yapmak olduğunun altı çizilirken, "Geçtiğimiz Mayıs ayında, EFSA bitkisel yağlar içerisinde oluşabilecek kontaminantların kişinin vücut ağırlığına göre günlük tolere edilebilme oranı hakkında bir bilimsel görüş yayınlamıştır. Avrupa Komisyonu hali hazırda bitkisel yağlar ve bazı bitmiş ürünlerdeki (örneğin bebek mamalarında) kontaminantların limitlerinin belirlenmesi için bir çalışma yapmaktadır. Her fırsatta, Avrupa Birliği düzeyindeki uzman toplantılarında Ferrero, Avrupa Komisyonunu tolere edilebilir limitleri bir an önce belirlemesi için aktif bir şekilde desteklemektedir. Bu kararların alınması şirketlerin ürünlerinin güvenli ve EFSA tavsiyeleri ile uyumlu olduğunu göstermeleri için önemlidir." denildi.

"NUTELLA DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE RAFLARDAN TOPLATILMAMIŞTIR"

Nutella'nın İtalya'da raflardan toplatıldığı haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu "Ürünümüz hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. Bu iddianın çıkış noktası İtalyan supermarket zinciri Coop'un palm yağı içeren kendine ait markalı market ürünlerini raflardan çekmesidir. Coop kendi ürününü çekmesine rağmen Nutella'yı halen raflarında satmaktadır. Türkiye'de, İtalya'da ve de dünyanın dört bir yanında Nutella ve diğer ürünlerimizin satışı düzenli bir biçimde devam etmektedir." dedi.

"NUTELLA KABUL EDİLMİŞ WHO VE EFSA ÖNERİ LİMİTLERİNİN ALTINDADIR"

"EFSA raporunda hiç bir şekilde palm yağının tüketilmemesi yönünde bir tavsiye yoktur" diyen Gümüşlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Palm yağı Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak kakaolu ürünlerin üretiminde kullanılması uygun olan 5 yağ çeşidinden biridir. EFSA raporunun çok sayıda gıda ürünü ve yağlar üzerindeki kontaminantlara yönelik analizleri içermektedir. Rapora göre tüm yağlar 200°C üzerindeki sıcaklıklarda işlem görürse, biraz önce belirttiğim kontaminantların oluşma riski artmaktadır. Raporu kaynak gösterip üretilen haberler asılsızdır. Bu bağlamda EFSA raporunun doğru dürüst okunmadığı ortadadır."

"TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FERRERO AİLESİ VE ŞİRKETİ İÇİN EN BÜYÜK ÖNCELİKTİR"

Ferrero Ailesi için tüketici sağlığı ve güveninin her şeyden önemli olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu, "Bu yüzden ürünlerimizde kullandığımız ham maddelerin seçiminde son derece titiz davranıyoruz ve tüm kullanımların EFSA'nın önerilerine tamamıyla uygun parametrelerde tutulabilmesini sağlayan bazı endüstriyel önlemler uyguluyoruz. Ayrıca, Kalite Kontrol ekiplerimizle bu gibi faktörleri sürekli olarak gözlem altında tutarak, ürünlerimizin tüketiciler açısından güvenli kalmasını da garanti ediyoruz" dedi. Gümüşlüoğlu ayrıca tüketiciye olan saygı ve ürünlerin güvenilirliğine olan yüksek inancın bir göstergesi olarak Manisa fabrikasının kapılarını ziyarete açtıklarını söyledi.

"ASILSIZ İDDİALAR TÜRKİYE'YE DE ZARAR VERİYOR"

Türkiye'nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu "Fındık ihtiyacımızın çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşılıyoruz. 19. fabrikamızı Türkiye'de Manisa'da kurduk... Manisa haricinde Türkiye'de 6 üretim tesisisimiz daha mevcut... 1600'u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye'ye değer katıyor ve ayrıca buradan 3 kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi çünkü Türk fındığını 100'den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye'de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan, ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye'ye de zarar vermektedir" diye konuştu. http://www.paralimani.com/nutella-dan-palm-yagi-iddialarina-yanit-haberi-64880

Dürüst değiller.

Madem dertleri türk fındığını dünyaya tanıtmak,

Kavanozlarına yazsınlar bir zahmet fındıklar türkiyeden diye.

yazarmı hiç kedi reklamını yapmak varken
    dünyanın fındık ihtiyacının %80 türkiye karşılıyor
    geçen yıl fındıkta rekor kırdık tam 3 milyar dolar ihracat rakamına ulaştık
    ama nutella yıllık 11 milyar dolar satış rakamı açıklıyor
    yani bizim malımızı ucaza alıp dünyaya kendi adıyla pazarlıyor
    bi sagra sarelle nutelladan kat kat daha kaliteli olmasına rağmen onun ondabiri kadar satamıyor
    buda reklam ve pazarlamadan geçiyor tabi nutella dünya markası olmuş
    bizim sarelle olamamış tabi tarihini okursak engellendiğini anlamak kolay
    şimdide palm yağı üreten ülkeleri engelleme derdindeler
    ama bu defa tutmayacağı görüşündeyim....

Bu son "palmiye yağı sağlığa zararlıdır, ürünlerde kullanılmamalıdır" furyası Avrupa sağlık örgütünün Nutella'ya yaptığı bir tavsiye idi. Nutella da buna karşılık bir kampanya düzenleyip "zararlı olmasına sebep olacak bir durum yok" dedi ama yine de hisselerinin borsada düşmesine engel olamadı, toplumsal baskı galip geldi kendi ülkesi olan İtalya'da raflardan inmeye başladı. Bu bizim gazetelerde haber olunca ben dahil yurdum insanı "bu Nutella bizim marketlerde neden indirim üstüne indirim yiyor" diye şüphelendik ve tam da o anda Avrupa'daki Nutella krizi bizim yayın organlarında patladı. Bu mesele orada aylardır gündemde iken bizim basın kuruluşlarına nedense yansımadı ben de bir komplo teorisi çıkarmak istemiyorum ama medyayı takip etmeme rağmen bir kez dahi görmedim.

Benim merak ettiğim bu Avrupa'da ortaya çıkmış duyarlılığı nasıl olup da yerli bir firmanın hedef alınması şekline soktunuz ? Ülker yıllardır bize glikoz şurubunu şeker, trans yağı da sağlıklı diye yutturuyordu, kime ne kanse vakaları artmış. Allah affeder diyordur Ülker'in dinci sahibi.

mesajı okumadan yorum yazmışsınız
    bende bunu nasıl başardığınızı merak ediyorum
    yerli bir firmanın hedef alındığını yazdığımıda nerden çıkarıyorsunuz?
    ben tarihine bakmak lazım dedim
    sarelle ilk açıldığı yıllarda engellenmeye çalışılmıştır dedim okuyun öğrenin
    ayrıca ülkerin sahibine dinci yazmışsınız Allah aşkına dinci nedir onuda açıklayın
    bence şuan en tehlikelisi ülker
    en çok palm yağı kullanılan ürünler ülkerde var
    ama ona bakarsanız şuan marketten sağlıklı birşey almak mümkün değil
    benim tek dikkat çekmek istediğim nokta bu
    zaten nutellada 50 yıldır palm yağı kullanıyoruz diyor
    biraz düşünün neden şimdi ???

Soner Yalçının bu konu hakkında bir yazısı vardı
    http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/soner-yalcin/nutella-mi-sarelle-mi-yediniz-1428515/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece.serkan -- 20 Ocak 2017; 13:16:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nutella`da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın Mayıs 2016'da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak başta 'Nutella' olmak ürünleri hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Nutella'yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında ürettiklerini ve tüketicilerinin güvenle Nutella yiyebileceklerini belirten Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Nutella, İtalya ve tüm Dünya'da gururla raflardaki yerini korumaktadır" diye konuştu.

Toplantıda Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA'nın, ana sorumluluğunun risk değerlendirmesi yapmak olduğunun altı çizilirken, "Geçtiğimiz Mayıs ayında, EFSA bitkisel yağlar içerisinde oluşabilecek kontaminantların kişinin vücut ağırlığına göre günlük tolere edilebilme oranı hakkında bir bilimsel görüş yayınlamıştır. Avrupa Komisyonu hali hazırda bitkisel yağlar ve bazı bitmiş ürünlerdeki (örneğin bebek mamalarında) kontaminantların limitlerinin belirlenmesi için bir çalışma yapmaktadır. Her fırsatta, Avrupa Birliği düzeyindeki uzman toplantılarında Ferrero, Avrupa Komisyonunu tolere edilebilir limitleri bir an önce belirlemesi için aktif bir şekilde desteklemektedir. Bu kararların alınması şirketlerin ürünlerinin güvenli ve EFSA tavsiyeleri ile uyumlu olduğunu göstermeleri için önemlidir." denildi.

Nutella'nın İtalya'da raflardan toplatıldığı haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu "Ürünümüz hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. Bu iddianın çıkış noktası İtalyan supermarket zinciri Coop'un palm yağı içeren kendine ait markalı market ürünlerini raflardan çekmesidir. Coop kendi ürününü çekmesine rağmen Nutella'yı halen raflarında satmaktadır. Türkiye'de, İtalya'da ve de dünyanın dört bir yanında Nutella ve diğer ürünlerimizin satışı düzenli bir biçimde devam etmektedir." dedi.

"EFSA raporunda hiç bir şekilde palm yağının tüketilmemesi yönünde bir tavsiye yoktur" diyen Gümüşlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Palm yağı Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak kakaolu ürünlerin üretiminde kullanılması uygun olan 5 yağ çeşidinden biridir. EFSA raporunun çok sayıda gıda ürünü ve yağlar üzerindeki kontaminantlara yönelik analizleri içermektedir. Rapora göre tüm yağlar 200°C üzerindeki sıcaklıklarda işlem görürse, biraz önce belirttiğim kontaminantların oluşma riski artmaktadır. Raporu kaynak gösterip üretilen haberler asılsızdır. Bu bağlamda EFSA raporunun doğru dürüst okunmadığı ortadadır."

"TÜKETİCİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FERRERO AİLESİ VE ŞİRKETİ İÇİN EN BÜYÜK ÖNCELİKTİR"

Ferrero Ailesi için tüketici sağlığı ve güveninin her şeyden önemli olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu, "Bu yüzden ürünlerimizde kullandığımız ham maddelerin seçiminde son derece titiz davranıyoruz ve tüm kullanımların EFSA'nın önerilerine tamamıyla uygun parametrelerde tutulabilmesini sağlayan bazı endüstriyel önlemler uyguluyoruz. Ayrıca, Kalite Kontrol ekiplerimizle bu gibi faktörleri sürekli olarak gözlem altında tutarak, ürünlerimizin tüketiciler açısından güvenli kalmasını da garanti ediyoruz" dedi. Gümüşlüoğlu ayrıca tüketiciye olan saygı ve ürünlerin güvenilirliğine olan yüksek inancın bir göstergesi olarak Manisa fabrikasının kapılarını ziyarete açtıklarını söyledi.

Türkiye'nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu "Fındık ihtiyacımızın çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşılıyoruz. 19. fabrikamızı Türkiye'de Manisa'da kurduk... Manisa haricinde Türkiye'de 6 üretim tesisisimiz daha mevcut... 1600'u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye'ye değer katıyor ve ayrıca buradan 3 kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi çünkü Türk fındığını 100'den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye'de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan, ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye'ye de zarar vermektedir" diye konuştu.
    http://www.paralimani.com/nutella-dan-palm-yagi-iddialarina-yanit-haberi-64880

Dürüst değiller.

bi sagra sarelle nutelladan kat kat daha kaliteli olmasına rağmen onun ondabiri kadar satamıyor

Bu son "palmiye yağı sağlığa zararlıdır, ürünlerde kullanılmamalıdır" furyası Avrupa sağlık örgütünün Nutella'ya yaptığı bir tavsiye idi. Nutella da buna karşılık bir kampanya düzenleyip "zararlı olmasına sebep olacak bir durum yok" dedi ama yine de hisselerinin borsada düşmesine engel olamadı, toplumsal baskı galip geldi kendi ülkesi olan İtalya'da raflardan inmeye başladı. Bu bizim gazetelerde haber olunca ben dahil yurdum insanı "bu Nutella bizim marketlerde neden indirim üstüne indirim yiyor" diye şüphelendik ve tam da o anda Avrupa'daki Nutella krizi bizim yayın organlarında patladı. Bu mesele orada aylardır gündemde iken bizim basın kuruluşlarına nedense yansımadı ben de bir komplo teorisi çıkarmak istemiyorum ama medyayı takip etmeme rağmen bir kez dahi görmedim.

Benim merak ettiğim bu Avrupa'da ortaya çıkmış duyarlılığı nasıl olup da yerli bir firmanın hedef alınması şekline soktunuz ? Ülker yıllardır bize glikoz şurubunu şeker, trans yağı da sağlıklı diye yutturuyordu, kime ne kanse vakaları artmış. Allah affeder diyordur Ülker'in dinci sahibi.

ayrıca ülkerin sahibine dinci yazmışsınız Allah aşkına dinci nedir onuda açıklayın

http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/soner-yalcin/nutella-mi-sarelle-mi-yediniz-1428515/

quote:

Siz yazdığınız yazıyı okudunuz mu ? Bir de 50 senedir kullanılıyor şimdi nereden çıktı bu yasak çok anlamsız, sigaranın kanserojen olduğu 40'lara kadar bilinmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 20 Ocak 2017; 15:21:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki kahvaltıda ne yiyeceğiz hocam ? Kurutulmuş defne yaprağı ve 1 bardak süt mü süt de işlenmiş bir şey . Bir adet yaprak ve su ile kalkalım madem . Her şey bu kadar sağlığa zararlıysa neden üretiliyor devlet neden önlem almıyor madem ? Herkes burda yemeyin deyip çekip gidiyor sanki kendileri hiç yemiyor gibi .
  • arkadaşlar bence forumu biraz genişletip kanola yağı olan ürünlerede bakmalıyız.Evdeki heinz ürünlerinde gördükten sonra araştırdım da bitki halini hayvanların bile yemediği zehirli birşeymiş.Ne yiyeceğiz şaşırdık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye'nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu "Fındık ihtiyacımızın çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşılıyoruz. 19. fabrikamızı Türkiye'de Manisa'da kurduk... Manisa haricinde Türkiye'de 6 üretim tesisisimiz daha mevcut... 1600'u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye'ye değer katıyor ve ayrıca buradan 3 kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi çünkü Türk fındığını 100'den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye'de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan, ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye'ye de zarar vermektedir" diye konuştu.
    http://www.paralimani.com/nutella-dan-palm-yagi-iddialarina-yanit-haberi-64880

Dürüst değiller.

quote:

Siz yazdığınız yazıyı okudunuz mu ? Bir de 50 senedir kullanılıyor şimdi nereden çıktı bu yasak çok anlamsız, sigaranın kanserojen olduğu 40'lara kadar bilinmiyordu.

bakın yine okumamışsınız o söz bana ait değil nutella resmi açıklaması 50 yıldır kullanıyoruz diyor
    dostum sizinle anlaşımıcaz en iyisi siz benim yazdıklarımı boş verin kafanıza göre takılın...

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    Yemeyin demedim, ben de ara sıra canım istedikçe yiyorum ama her hafta sık yenirse kanser riskini artırdığına dair çalışmalar var.
    En temizi işlenmemiş eti evde kavurup yumurtaya eklemek olur kahvaltı için. Ama gidip de sigara vs. içiyorsanız takılacak şey değil.
  • Sarellede de varmış Palm yağı

Merhaba, Palm yağı gıda endüstrisinde palmiye yağı, hurma yağı yada sadece bitkisel yağ olarak da adlandırılmaktadır.

• Yahu Mübarek, bu zamana kadar hep doğal yediniz ya şimdi Palm yağı olan ürünlerin listesini çıkarıyorsunuz. Ee noldu şimdi bunları tüketmeyecek misiniz? Koca dünya da tek kanserojen madde bu mu? Bundan mı zarar görüyorsunuz şimdi. Yapmayın Allah aşkına ya...
  • Uzuluyorum bu duruma tabi ama sanirim hicbi sey yemicez

• Markete girdim herşeydherşeyde var la...

bir şey alamıyorum, delireceğim..

• Ya bırakın bu işleri. Sanki bu ürünlerde palm yapı olmasa 500 yıl yaşayacaksınız. Hazır gıdaların hepsinde katkı maddesi var, düzenleyici var bilmem ne var her şey var. Tek sorun palm yağı mi yani?? Bi deli kuyuya taş attı millet hurra peşinden koşuyor. İyi de hazır gıdalar zaten zararlı. O yüzden tüketin ama abartmayın.

• Soru:Palm yağları hakkında neler bilmeliyiz?

Palm yağları uzak doğuda daha çok endonezya ve malezya taraflarında yetişen hurma cinsi ağaçların meyvelerinden (hem meyve kısmı hem de çekirdek kısmı) elde edilir.Tamamen bitkiseldir.Ayçiçek, pamuk, fındık ve zeytin yağları gibidir.Bu yağların üretimlerinde ne riskler varsa aynıları vardır.Fakat palm yağları daha çok margarin ve bitkisel susuz yağların üretimlerinde kullanıldığından ve hidrojenizasyon/interesterifikasyon işlemlerine tabi olduğundan dolayı sağlık açısından riskli hale gelmektedir.Ancak eğer bu kimyasal işlemler uygulanmaz ve diğer helal sertifikalı sıvı/katı yağlarda olduğu gibi katkı maddeleri (ağartma toprakları, aktif karbon, sitrik asit vs) helal ve tayyib şartlara haiz olarak üretilirse bu palm yağların tüketiminde bir problem olmayacaktır.

GIMDES.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.