|
Bildirim
|
en mantıklısı köyde yaşayıp kendin yetiştirmek midir acaba? domatesini biberini ekmeğini ununu sütünü kendin yapacaksın tavukların olacak yumurta ondan arada sırada kesip et ihtiyacını da giderirsin , koyun Veya inek sütü , yaşadığın köy de ücra olmayacak ama internet televizyon felan çekecek
Bence böyle yaşamak gayet mantıklı ve sağlıklı olur |
Bakın dün bir yakınım almanyadan çikolata getirmiş.Belki bilenleriniz vardır merci marka ve öbürü de fındıklı snasskracker miydi neydi neyse yemeden önce açtım translateyi, içindekileri tek tek çevirdim.İçinde yanlış hatırlamıyorsam 5-6 tane içerik var.Glikoz şekeri fln yok sadece şeker var o da azdı zaten.Açtım tadlarına baktım samimi söylüyorum o fındıklı olan paketi 5 dakika içinde bitirdim.Böyle bir lezzet yok aga.Tadına doyamadım.
Biz burada içinde 20 tane katkı maddesi olan şeyleri tüketiyoruz ve tadı b.k gibi.Biz çikolata fln yemiyoruz aga burada.Adamlar üretiyor hem ucuz hem kaliteli hem de içeriği az. Ben zaten burada çikolata fln tüketmeyi bıraktım.Bildiğin sırf şeker yiyorsun.Bir pakette 26 gr şeker olan çikolata var.26 gr şeker ~=7 küp şeker.Normal şeker olsa neyse de dayıyorlar glikoz-fruktoz şurubunu.Bu tür şeyleri yemeyin-yedirmeyin |
son zamanlarda merak ettiğim ve araştırdığım bir konu açılmış birilerinin kaynaklarla doyurucu bilgiler vereceğini umut ediyorum.
her üründe palm yağına denk geliyorum ve merak edip bende 3-4 gün önce hakkındaki akademik makaleleri araştırdım. bir kişinin yazdığı elbette doğru değildir koskoca profesörler bile kendi aralarında bir çok konuda çatışmaya düşüyorlar. ama okuduğum kaynakta sizin de belirttiğiniz kanser dışındaki "kalp krizi riskini artırmak, kolestrol seviyesini artırmak, felç riskini artırmak gibi etkileri mevcut" durumlarının diğer yağlar için de geçerli olduğu palm yağının özelinde olmadığı belirtiliyor. yani bu durumları palm yağına kanalize etmeye gerek yok. Yağ tüketip düzenli aktivite içinde olursanız kolestrol ve kalp krizi riskinizi düşürürsünüz. Ayrıca yüksek miktarda E vitamini ve antioksidan içermesi bu yağları diğer yağlardan daha iyi yapıyormuş. bir başka durum ise palm yağının anti-tümör özelliği varmış. "Palm yağında bulunan yağda çözünen bileşiklerin özellikle tokotrienollerin, prostat, göğüs, kolon, melanoma ve akciğer kanseri gibi farklı kanser hücreleri üzerinde anti-tümör etkileri olduğu gösterilmiştir " bu bilgileri edindiğim yerhttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/589590 burası. Emre Duman1, Alev Keser1 1Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye. dünya sağlık örgütünün palm yağı kanser yapar açıklamasını bilmiyordum onu araştırırken şöyle bir makaleye denk geldim:https://www.who.int/dietphysicalactivity/media/en/gsfao_cmo_068.pdf?ua=1 burada palm yağının trans yağ içermediği için trans yağ içeren yağlardan daha sağlıklı olduğu yer alıyor. ayrıca who organizasyonun sitesinde şöyle bir yazı daha buldum World Health Organization The palm oil industry and noncommunicable diseases https://www.who.int/bulletin/volumes/97/2/18-220434/en/#palm yağının direkt olarak insan vücuduna etkisi yok gibi gözükse de üretimi doğaya zarar verdiği için dolaylı olarak insanlara zarar veriyor tabi ki. sera gazı artışı, orman kayıpları gibi durumları gibi çevresel sıkıntılara sebep oluyor. |
Türkiye veya herhangi bir ülkeyi kastederek değil, dünya genelinde konuşacağım.
Öncelikle palm yağı, aspartam, NBŞ, ve benzeri zıkkımlar, firmalar için düşük maliyet demek. Düşük maliyet de tabi ki yüksek kar demek. Bu durum sistemin işine gelir, çünkü insanlar aynı ürüne daha ucuza ulaşabildikleri için fakir olduklarının farkına varmazlar. Mesela siz şu an 1.5 liraya aldığınız bir bisküviyi sağlıklı malzemelerle üretildiğinde 8 liraya alsanız, kendinizi fakirleşmiş hissetmez misiniz? Sistemin işine gelen bir diğer husus ise, insanların ömrünün kısalması. Sistem, yıllarca emekli maaşı alan uzun ömürlü ihtiyarlar istemez. Çalışıp sürekli sisteme prim ödeyen ve vergi veren gençler ister. Yani kısa ömürlü olacaksınız, gençlikte çalışıp sistemi besleyeceksiniz, fazla yaşlanmadan ve fazla emekli maaşı almadan ölüp gideceksiniz. Sistemden kastım sadece firmalar, sadece devletler, veya sadece ülkelerin emeklilik fonları değil, bunların tümüdür. Tekrar belirteyim, Türkiyeden veya herhangi bir ülkeden bahsetmiyorum, dünya genelinde sistem bu şekilde işler. Ülkelerin ekonomik durumlarına ve halklarına verdiği kıymete göre uygulamalar farklılık gösterebilir. |
Bilinçli yapılıyor çünkü. Hemen hemen çoğu zararlı şey serbest.
Bakınız hastaneler dolup taşıyor. İnsanlar sağlıksız besleniyor. İnsanlar doğal beslenemiyor. Dünyada gıda terörü var. |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signear -- 12 Aralık 2019; 15:51:37 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 13 Aralık 2019; 21:7:19 > |
|
|
|
|
|