Şimdi Ara

PAM8610 hımlama/cızırtı/hum sesi/background noise

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektronik konusunda lise 12 ye geçmiş Sınıf öğrencisi olarak bir gıdım bilgim var.

2 3 gün önce PAM8610 amfi modulü 8 ohm 15 watt 2 tane hoparlör aldım. Güç vermek içinde polaxtor mz-1224 adaptör kullandım adaptörün özellikleri 12 V 2A switch mode.

Amfiyi pc ye falan takıp dinlediğimde bass sesler falan filan çok güzel veriyor bir sıkıntı yok fakat başlıkta belirttiğim tarzda cızırtılar ses çok açık değilken fark ediliyor az da değil.Neden kaynaklanıyor? Nasıl düzeltebilirim? Şimdilik fikrim adaptörün switch model olmasından dolayı ürettiği background noise ama bu tarz şeyleri nasıl engellerim?

Ayrıca telefonda hiçbir şey açık değilken çok yüksek bir cızırtı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görkem_26 -- 21 Temmuz 2018; 23:5:32 >

• Aynisini ben kullaniyorum o modulun.

Herhangi bir sorunu yok.. 12 volt 5 amper metal kutu

led guc kaynagi kullaniyorum. Ozellikle ses giris kablosu

cok kaliteli ve mutlaka blendajli, sinyal kablolarinin

ustu orgulu olmalidir. Ses girisleri parazit kapmaya cok

elverislidir. Hoparlorlere ses cikis kablolarinizda pek

bir sorun olmaz. Ama ses girislerinde mutlaka parazit

almasini engellemelisiniz.
  • Şimdi fark ettim tek kanal takılıyken hiçbir ses yok kristal berraklığında ses ama 2 hoparlör birden bağlanınca ikisinde de cızırtı başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görkem_26 -- 22 Temmuz 2018; 0:13:44 >
  • Hoparlorlerinin ohmaji uymamis olabilir. 8 ohmsa devre, 4 ohm hoparlor takarsan, fazla yuklenirsin mesela.
  • Datasheetteki verilere göre modül 8ohmda 10watt 4ohmda 15 watt güç verebiliyor
  • Girişe pot bağlamayı dene birde ben öyle cozmustum.

Mümkünse blendajli kablo kullanın .
  • kullandığım modül üzerinde halihazırda 50k potansiyometre var girişe 2200uf lik kapasitör bağlamayı düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi cızırtı yapıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek kanal kullanırken ses temizse smps beslemeden kaynaklı ihtimali eleyin. Büyük ihtimalle sinyal girişi üzerinden parazit alıyor. Arkadaşların önerilerini dikkate alarak denemeler yapın. Kablo kalitesi önemli. Girişlere seri kondansatör bağlayarak deneyin bir de.
  • girişe bağlayacağım kısım AUX kablosunun giriş yaptığı yer mi? Eğer orasıysa nasıl kondansatör bağlarım bilmiyorum biraz yardımcı olabilir misiniz? resim bendeki modülün aynısı böyle sorunla karşılacağımı tahmin etmediğim için modül olarak aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi görkem_26 -- 23 Temmuz 2018; 1:21:54 >
  • Evet orası hocam 220nf,470nf veya 10uf luk bir kondansator ekleyerek deneyin şansınızı modül üzerinde aux ile entegre arasında herhangi bir kondansator mevcutmu? Büyük ihtimal mevcuttur. Siz yinede kontrol edin
  • Üzerinde yalnızca resimde görülen kondansatör mevcut. Kondansatör bağlantısını pcb üzerinden nasıl yapabilirim? Altından yapsam olur mu? Hangi noktaları bağlamam gerekir?

• görkem_26 kullanıcısına yanıt
    Nasil yani ? Sadece 2200 ufluk kondansatör mu mevcut modülde

Hocam burdan kontrol etmek zor olur. Siz daha iyi bilirsiniz neyin nereye gittiğini.

Soket ile entegre arasına 470nf lik bir kondansator baglayacaksiniz hem L uca hemde R uca bağlayıp deneyin .

Modülün üstünden derken anlayamadım zaten modulün yolları açıkta değil .

Ses girişi ile entegre arasında herhangi bir kondansator yoksa deneyim bu yöntemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 23 Temmuz 2018; 19:34:56 >
  • Arti olarak elektrigi verdiğinizde hoparlörlerden hummm sesi geliyor ve hoparlorlerin bobini yukarı veya aşağı hareket ediyorsa hoparlorlere belli miktarda voltaj geliyor demektir.
  • Bilgisayardan sesi kistiniz , modül üzerindeki potuda kisin tamamen .bu şekilde parazit yapmaması lazım en son jaki bağlayın. Elektriği verin müziği açın ve sesi açın .

Bilgisayardan sesi kisarsaniz modül üzerinde açarsanız parazit yapar .

Bildiklerim bunlar inşallah çözülür sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 23 Temmuz 2018; 19:43:31 >
  • Kısa zamanda 220 nf ve 100 nf lik 2 şer kondansatör alıp pcb nin altından potansiyometrenin toprak hattın "mecburen" paralel bağlayacağım sonuçları yazarım. Onun dışında jack takılı olmasa ve potansiyometre sona kadar kısık olsa dahi sesler hala var. Parmağımı aux girişi kısmına değdirdiğimde özellikle çok daha yüksek garip sesler çıkıyor kondansatör takınca büyük ihtimalle yani umarım sorun çözülür. Resimde görüldüğü gibi 2200uf 35v dışında hiçbir kondansatör yok. Neredeyse bütün girişlerden dokundukça parazitler yapıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.