Şimdi Ara

PANASONİC 2011 MODEL TX-P42ST33 PLAZMA SAHİBİ OLANLAR VE OLMAYI DÜŞÜNENLER (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
8
Favori
47.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • servis menüye girince ayarlar sıfırlanmaz, başka bi menü var ona girinci gidiyor ayarlar
    ürün vatanda haftasonları%25ile 1700e düşüyor
    kanal silme kurulum ayarlarında mevcut ana menüde en altta dvb-s kurulumunda
  • F,ses -,i tuşlarına basıp servis menüsüne girdim.yine aynı tuşlara basıp çıktım.ilk ayarlara döndü.kanalları yeniden taradı 40 dakika boyunca.yeniden düzenledim favori listemi.viera connect ayarlarım eski haline döndü.kısaca fabrika ayarlarına döndüm.nasıl bozulmadan bakıyosunuz bende öğrenebilirmiyim.kaç saat kullandığıma bakmak istiyorum.
  • Ben hemen hemen 1 ay önce P42ST33 sahibi oldum ve aldığımdan beri dinamik ayarda kullanıyordum kurulurken bana şu ayarda kullanda denmedi zaten şimdi yeni yeni tasarrufa geçtim eco açık(ECO modu enerji tasarrufunda etkilimi?) tasarruf açık vs. ama yinede dinamik modundayım sitede yeni okudum alındığında ilk 300 saat düşük ayarda kullanın dinamik kullanmayın gibi şeyler söyleniyor ben napmalıyım bi sorun olurmu ? şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakamikaze -- 23 Mart 2012; 14:12:42 >
  • bu arada PNR kıvrımları düzeltiyo diye yazıyo kılavuz da ama maksimumda yaptım minimumda bi artısını göremedim neye yarıyo bu artısını gören varsa söyleyebilirmi ben kapattım şuan onu ayrıca çözünürlük iyileştiricininde aynı şekilde bi katkısını görmedim
    bir de HD veya SD yayın maçlarında farketmiyo top havadayken takıla takıla gidiyo bunu dikkat edenler görebilir sanırım çözümü IFC yi orta veya kapalı duruma getirmek denedim biraz işe yaradı gibi
    piksel değiştiriciyi bi ara otomatik yaptım daha iyidir diye sizlerin düşüncesi nedir ?
    bir de HD yayınlar bile 50 Hz olarak yayın veriyo bu tv 600 Hz en azından 100 Hz bile görüntü elde edemiyecekmiyiz bu konuda pek bir bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: coachya

quote:

Orijinalden alıntı: mhsn34

quote:

Orijinalden alıntı: stronger06

Açık renkli zeminlerde görüntüde titreme ya da daha doğrusu pır pır eden görüntü ile karşılaşan var mı? Gördükçe dikkat etmeye başladım ve dikkat ettikçe de sinirimi bozmaya başladı.

açık renk zeminlerde değil de görüntüde kameranın sağdan sola veye soldan sağa şekilde akarak görüntü verirken ara ara bir titreme ben de farkettim. aynen sizin de dediğiniz gibi benim de sinirimi bozmaya başladı. Nat geo HD kanalda fark ettim. mantık olarak hareketli görüntülerde yapması gerek diye düşünüyorum örneğin maç yayınında. HD maç yayını izlerken maçın heyecanı ile de olabilir bilmiyorum farketmedim bu titremeyi. Acaba kanalın yayın kalitesi veya çekim kalitesinden kaynaklanabilir mi? gerçi son günlerde hava durumu malum kar yağışı rüzgar falan, çanak antenin oynaması sebebi ile sinyal kalitesinde oluşan zayıflamadan da kaynaklanabilir sanırım.
    TV benim ya toz da kondurmuyorum yalnız

Bu bahsettiğiniz açık renkli alanlardaki titreme tazeleme hızından kaynalanan bir durumdur. Çok sorun etmeyin kendinize. Plazma ve lcd nin tazeleme sistemi farklıdır. Bu bir sorun değildir.

Bahsettiğiniz national hd de yaşadığınız kameranın hareket ettiği bölümlerdeki titreme olayı yayının prograssive olmasından kaynaklıdır. Tv ile alakası yoktur. Maçlar ve normal tv yayınları interlaced olduğu için daha akıcıdır.

Prograssive: Görüntü tam kare olarak sanayide 25 kere değişir.
    Interlaced: 25 kare olan görüntü kaynağı harmanlama yöntemi ile 50 kare gibi gösterilip daha akıcı bir görüntü olur.

Prograssive daha kaliteli ve temiz görüntü verir ancak hareketli kamera görüntülerinde gözü rahatsız edebilir. Bunların televizon ile alakası yoktur. Yayın sistemi ile alakalıdır.

bide bazen HD yayında görüntüde arka planda kalan veya odaklanılmayan kişi veya yer pastel boya gibi görünebiliyo bunun nedenide mi yayındır yeni yeni fark etmeye başladımda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: crabflickr

F,ses -,i tuşlarına basıp servis menüsüne girdim.yine aynı tuşlara basıp çıktım.ilk ayarlara döndü.kanalları yeniden taradı 40 dakika boyunca.yeniden düzenledim favori listemi.viera connect ayarlarım eski haline döndü.kısaca fabrika ayarlarına döndüm.nasıl bozulmadan bakıyosunuz bende öğrenebilirmiyim.kaç saat kullandığıma bakmak istiyorum.

Servis menüye girmek için sağ taraftaki tuşlardan eksiye basılı tutup kumandadan 3 kez 0'ı tuşlayın. Menü açılınca 2 ve OK tuşladıktan sonra en alttan ikinci satırın karşısındaki boş alana kumandadan geldikten sonra kumandadan MUTE tuşuna basılı tutun
    dikkatli olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisci f,ses -,i tuslarina basip girmemi soylemisti.bende bu sekilde girdim ve su kodlar cikti.buda servis menusu degilmidir?

PDP-EEP,PDP-DCC,PDP-PDROM bunlardan hangisi KULLANİM SAATİNİ,hangisi KAC KERE ACİLİP KAPANDİGİNİ gosteriyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 3d gözlük aldım 2 tane vatandan.
    dahili media player dan film izlerken aşamadığım bir sorun var, altyazı 2 parça olarak sağa ve sola dayalı olarak görüntülüyorum.
    bu durumu nasıl aşabilirim?
  • quote:

Servisci f,ses -,i tuslarina basip girmemi soylemisti.bende bu sekilde girdim ve su kodlar cikti.buda servis menusu degilmidir?

PDP-EEP,PDP-DCC,PDP-PDROM bunlardan hangisi KULLANİM SAATİNİ,hangisi KAC KERE ACİLİP KAPANDİGİNİ gosteriyor?

o ayrı, yani en azından bahsettigimiz ekran o degil
    sag alt degil bir üstü hocam o satıra gelip mute tuşuna basılı tutuyosun
  • merhabalar.. bugun teknosadan 46st30e'yi aldim.. hafta ici teslim edilecek.. birkaç sorum olacaktı... servis geldiğinde ölü piksel çıkarsa iade edebiliyor muyum veya ne yapmalıyım bununla ilgili olarak? birde burn-in icin tavsiye edilen videoları nereden indirebilirim.. rodaj icin, tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

quote:

F,ses -,i tuşlarına basıp servis menüsüne girdim.yine aynı tuşlara basıp çıktım.ilk ayarlara döndü.kanalları yeniden taradı 40 dakika boyunca.yeniden düzenledim favori listemi.viera connect ayarlarım eski haline döndü.kısaca fabrika ayarlarına döndüm.nasıl bozulmadan bakıyosunuz bende öğrenebilirmiyim.kaç saat kullandığıma bakmak istiyorum.

Servis menüye girmek için sağ taraftaki tuşlardan eksiye basılı tutup kumandadan 3 kez 0'ı tuşlayın. Menü açılınca 2 ve OK tuşladıktan sonra en alttan ikinci satırın karşısındaki boş alana kumandadan geldikten sonra kumandadan MUTE tuşuna basılı tutun
    dikkatli olun

89 saat calisma,69 defa acma kapama suresi.20 gun oldu.ilk 100 saatmi 500 saatmi dikkat etmek gerekiyor?

• Hotbird'deki Mezzo kanali viaccess sifreli oldugu icin acilmiyor.sifre girme bolumu varmi?
  • benim sorularıma cevap vercek kimse yokmu ?
  • Arkadaşlar merhaba,

plazma geldiğinde LCD sehpam olmadıgından bir sehpanın üzerine kurdurdum,
    ama şimdi sehpa aldım
    sehpaya asmam gerekiyor, bunu tek basıma nasıl yaparım? Yardım almam mı gerekiyor?
  • son bir HAFTADIR benim tv internete bağlanmıyor ne yaptıysam olmadı testde de ''sunucu ya bağlanma hatasını'' geçemedim.
    sizde durum nasıl? acaba panasonic sunucularında mı sorun var benim tv st30 bu arada..
  • hafta sonu mediamarkt kampanyasından 42st33e aldım, 1699 tl ye verdiler. Gayet hoşuma gitti görüntü kalitesi. Gerçi daha önceki tek deneyimim 40d6000 led. Bağlantılar vs herşey tamam ve sorun yok. Free yayınları olduğu gibi alıyorum. Ben buna bir dsmart modül düşünüyorum. Herhangi bir sorun yaşatırmı? Ayrıca dsmart modülü en ucuza almanın yolu ve yeri nedir? Bilen varmıdır.
  • LG'nin kullandığı FPR pasif gözlükler daha kullanışlı göz yormuyor,baş ağrıtmıyor,daha derin ve net 3D sunduğu söyleniyor.LG mi alsaydım acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

quote:

Orijinalden alıntı: byapici

Arkadaşlar ST33 ile GW30 arasında yanlış bir özellik karşılaştırılması olduğunu görüyorum.. Aralarındaki farkları toparlarsak, şöyle;

GW30 : USB kayıt özelliği var, THX® Certified Display, DLNA
    ST33 : 3D

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/comparison_plasma.html

GW30 : USB kayıt özelliği var, THX® Certified Display, DLNA, Infiniti Black,
    ST33 : 3D, Infininiti Black Pro, USB kayıt özelliği var( HDD) , ayrıca gerçek sinema diye bir mod var bazı forumlarda THX benzeri olduğu söyleniyor... eksik olan tek şey DLNA..
    yani bolca fazlası var...

USB kayıt özelliğini nasıl yaptınız?

• merhaba

buradaki bir çok kişi gibi Sammy LED almaya niyetli iken GT30'u görüp tüm planları altüst olanlardan biriyim. Elimden geldiğince forumu okuyorum. bence alınası tek TV bu alet fakat şu Burn-In Yanma olayını içimi çok sıktı. Gerçekten bu olay yaşanıyor mu? her daim ürkek mi seyredeceğiz cihazı

Kendim olsam dikkat ederim ama ben işten gelince 4 saat seyredeceğim ama evde hanım ve çocuk gün içinde 10-12 saat seyredecek dikkat etmeden. Çoğunlukla ya 1,5-2 saat kesintisiz çizgi film veya kadın programları ( yani bol bol sabit logo ve altyazı oluyor olacak)

bu konuda yorumunuz ve olur, gün içerisinde 3-4 saat aynı kanalda kalan cihazda burn-in yüksek ihtimalle yaşanır mı?
    velhasıl Sammy 46d7000 den 50GT30'a dönmüş iken bir tek bu noktaya takılıp kalmış durumdayım.

Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcleverceng

merhaba

buradaki bir çok kişi gibi Sammy LED almaya niyetli iken GT30'u görüp tüm planları altüst olanlardan biriyim. Elimden geldiğince forumu okuyorum. bence alınası tek TV bu alet fakat şu Burn-In Yanma olayını içimi çok sıktı. Gerçekten bu olay yaşanıyor mu? her daim ürkek mi seyredeceğiz cihazı

Kendim olsam dikkat ederim ama ben işten gelince 4 saat seyredeceğim ama evde hanım ve çocuk gün içinde 10-12 saat seyredecek dikkat etmeden. Çoğunlukla ya 1,5-2 saat kesintisiz çizgi film veya kadın programları ( yani bol bol sabit logo ve altyazı oluyor olacak)

bu konuda yorumunuz ve olur, gün içerisinde 3-4 saat aynı kanalda kalan cihazda burn-in yüksek ihtimalle yaşanır mı?
    velhasıl Sammy 46d7000 den 50GT30'a dönmüş iken bir tek bu noktaya takılıp kalmış durumdayım.

Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler

yandı mı yanacak mı diye hop oturup hop kalkmaktansa bence samsung tercih edin
    tamam görüntü kalitesi güzel düşük çözünürlükte bile net yumuşak görüntü veriyor ama ben filmlerimin hepsini screen-strech izlemek zorunda olmamalıyım
    en azından benim görüşüm bu yönde
    tercih sizin fazla da düşünmemek lazım yoksa birşey alamıyorsunuz :)

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.