Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Yukarıdaki fotoğraflar çok ilginç geldi bana @svideoz

-
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
    -

Yoksa bu kareyi sende çekmişmiydin eğer öyleyse valla senden kopya çekmedimyıllaar evvel bu kareyi Canon a520 ile çekmiştim kendimden kopya çektim açıkcası

• Yok yok yanlış anlamayın
    Elbette eminim birbirinden habersiz niceleri çekmiştir bu kareyi. Bu gemi hursası çok hoş görünüyordu. 29.04.2007'de çekmişim ben de bunu Nikon E5900'üm ile . Benim bunları eklememe sebep siz acaba o civarda mı oturuyorsunuz ? Ben yarı İstinye'li sayılırım belki de , oralarda çok zamanım geçmiştir. O sebeple hani dedim komşu muymuşuz yoksa !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Aralık 2011; 11:44:02 >
  • quote:

Yok yok yanlış anlamayın
    Elbette eminim birbirinden habersiz niceleri çekmiştir bu kareyi. Bu gemi hursası çok hoş görünüyordu. 29.04.2007'de çekmişim ben de bunu Nikon E5900'üm ile . Benim bunları eklememe sebep siz acaba o civarda mı oturuyorsunuz ? Ben yarı İstinye'li sayılırım belki de , oralarda çok zamanım geçmiştir. O sebeple hani dedim komşu muymuşuz yoksa !

bu kareyi ilk çektiğimde cihangirde ikamet ediyordum ama hala sıkça bebek,istinye,emirgana uğrarım sevdiğim semtlerdir.aslında iyi olurdu

• bir çok kez fotolara konuk olan meşhur karabatak
    imajda renk canlılığı azda olsa arttırılmıştır yüksek zoom mevcuttur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 6 Aralık 2011; 12:01:56 >
  • Kenko polarize aldım gerçi gözüm marumi slim mc polarizede kaldı ama bütçeyi kastıracak birde sanırım 52mm için fazla kaçacaktı
  • İyiii, şimdi bize filtreli ve filtresiz aynı kareyi fotolayıp filtrenin farkını gösterir misiniz ? :) Ben de marumi almıştım birkaç denemede nerde ise hiçbir fark görememiştim, çok ama çok az fark yaratıyordu.
  • quote:

İyiii, şimdi bize filtreli ve filtresiz aynı kareyi fotolayıp filtrenin farkını gösterir misiniz ? :) Ben de marumi almıştım birkaç denemede nerde ise hiçbir fark görememiştim, çok ama çok az fark yaratıyordu.

@jiddi,svideoz,
    farkı güneşli havalarda gökyüzü, denizde denizin mavisinde ve özellikle ilkbaharda pembe çiçeklerde fark edersiniz. ışığa göre +1-2 ton koyulaşıyor ve ön plana çıkıyor. Diğer renklerde biraz canlanma farkediliyor ama ışığın iyice yeterli olduğu ortamlarda pek hissedilmiyor.
  • quote:

İyiii, şimdi bize filtreli ve filtresiz aynı kareyi fotolayıp filtrenin farkını gösterir misiniz ? :) Ben de marumi almıştım birkaç denemede nerde ise hiçbir fark görememiştim, çok ama çok az fark yaratıyordu.

Marumi dhg(kaplama) olmayan versiyonda ciddi bir fark yok hatta kenkodan kötü.özellikle ortamdan(deniz,cam yuzeyvb.)yansıyan ışığı önemli ölçüde kesti birde nd filtre gibi değil densede hikaye pozlamada 2 stop fark var bilginiz olsun!
  • Bende şu
    MARUMI Filter|MARUMI OPTICAL CO.,LTD.
    http://www.marumi-international.com/general/page2.html

c-p.l. filtre var idi 40.5 mm.

• quote:

Bende şu
    http://www.marumi-international.com/general/page2.html

c-p.l. filtre var idi 40.5 mm.

Multi coated(dhg) olmayan sanırsam

• Evet, değil. Düz bu :) 2 f stop etkisi var, biraz daha kontrast veriyor falan ama öyle yansımaları çok kesip de deniz dibini v.s. gösterir bir haller etmiyordu işte. Ne ise, ben bu filtreden çok verim alamamıştım da sizin filtrenin etkisini merak ettim o sebeple.
  • acaba 16:9 formatında 3.5M(2560x1440) bouyutunda fotoğraf çekip paylaşabilirmisiniz,ben fotoğraf makinesini sadece bu çözünürlükte kullanmayı düşünüyorum,günümüzde en yüksek 1920x1080 çözünürlüklü televizyon ve projektörler varken,kaliteyi düşürüpte 12mp gibi boyutlarda kullanmak anlamsız geliyor bana.

Birde şu video açıklamasında tam olarak ne demek istediğini anlamadım

AVCHD (Aralıksız kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 110 dk (PSH), 130 dk (SH)
    MP4 (Aralıksız kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 140 dk (FHD)
    AVCHD (Asıl kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 60 dk (PSH), 70 dk (SH)
    MP4 (Asıl kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 75 dk (FHD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 6 Aralık 2011; 19:41:39 >
  • quote:

Evet, değil. Düz bu :) 2 f stop etkisi var, biraz daha kontrast veriyor falan ama öyle yansımaları çok kesip de deniz dibini v.s. gösterir bir haller etmiyordu işte. Ne ise, ben bu filtreden çok verim alamamıştım da sizin filtrenin etkisini merak ettim o sebeple.

şimdilik iç mekan çekimi güneşli bir günde çok daha belirgin manzara çekimlerini paylaşıcam

filtre yok
    filtre var polarize farklı açıda
    filtre var polarize uygun açıda

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading..

acaba 16:9 formatında 3.5M(2560x1440) bouyutunda fotoğraf çekip paylaşabilirmisiniz,ben fotoğraf makinesini sadece bu çözünürlükte kullanmayı düşünüyorum,günümüzde en yüksek 1920x1080 çözünürlüklü televizyon ve projektörler varken,kaliteyi düşürüpte 12mp gibi boyutlarda kullanmak anlamsız geliyor bana.

Birde şu video açıklamasında tam olarak ne demek istediğini anlamadım

AVCHD (Aralıksız kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 110 dk (PSH), 130 dk (SH)
    MP4 (Aralıksız kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 140 dk (FHD)
    AVCHD (Asıl kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 60 dk (PSH), 70 dk (SH)
    MP4 (Asıl kaydedilebilir süre [hareketli görüntü]) Yaklaşık 75 dk (FHD)

fırsat bulduğumda çekip paylaşıcam.video modunda mp4(en düşük kalite), avchd(1080i)normal kalite, avchd(1080p)en iyi kalitede yapılabilecek aralıksız çekim süreleri

• @svideoz
    Teşekkür ederim, uygun açıda fena tesirini göstermiş. Filtre görevini yapıyor yani.
  • quote:

@svideoz
    Teşekkür ederim, uygun açıda fena tesirini göstermiş. Filtre görevini yapıyor yani.

rica ederim
  • svideoz arkadaş kutu içinden hafıza kartı çıkıyormu? birde hangi hafıza kartı almak gerekiyor
    bir sitede compak makine ve dslr (raw format) diye ikiye ayırmışlar.
    örnek 600 foto 2.8 saat video 16gb. compak için. ve raw format için 620 foto 1.2saat video 16gb. diye
    bu kartlar farklımı yoksa compakta bukadar çekiyor rawda bukadar çekiyormu demek istiyorlar?
    birde sormak istediğim ya bu kadar foto yada bu kadar videomu? yoksa 620 foto ve1.2saat videoyu
    hepsinimi çekiyor? açıklarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lefkoşalı

svideoz arkadaş kutu içinden hafıza kartı çıkıyormu? birde hangi hafıza kartı almak gerekiyor
    bir sitede compak makine ve dslr (raw format) diye ikiye ayırmışlar.
    örnek 600 foto 2.8 saat video 16gb. compak için. ve raw format için 620 foto 1.2saat video 16gb. diye
    bu kartlar farklımı yoksa compakta bukadar çekiyor rawda bukadar çekiyormu demek istiyorlar?
    birde sormak istediğim ya bu kadar foto yada bu kadar videomu? yoksa 620 foto ve1.2saat videoyu
    hepsinimi çekiyor? açıklarsan sevinirim.

Satılan makinelerin büyük çoğunluğunda hafıza kartı olmaz kendi kullandığım kart class10 8gb toshiba professional.çektikleri foto ebadıyla alakalı bir durum net bişey söylemek güç video kalitesi nedir? mp nedir?belli değil.raw formatı çekilen imajın ham hali olduğu için ciddi yer kaplar ve normal bir jpeg resmin ortalama 3-4 katı büyüklüğündedir.

• svideoz teşşekürler. birde canon sx40 ile fz150 arasında kalmıştım. yani fz 150 sx40 tan daha iyi diyorsun.
    sx 40ın foğraf kalitesi fz 150 den dahamı kötü. fz150ile karşılaştırdında fz150nin +larını sx40ın -ve+larını
    yazarmısın. su an daha fazla fz150den yanayım fakat lumix adının çok yaygın olmaması beni düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lefkoşalı

svideoz teşşekürler. birde canon sx40 ile fz150 arasında kalmıştım. yani fz 150 sx40 tan daha iyi diyorsun.
    sx 40ın foğraf kalitesi fz 150 den dahamı kötü. fz150ile karşılaştırdında fz150nin +larını sx40ın -ve+larını
    yazarmısın. su an daha fazla fz150den yanayım fakat lumix adının çok yaygın olmaması beni düşündürüyor.

Sx40 imaj kalitesi fz150 den kötü diyemem ancak video performansı, malzeme kalitesi kötü ayrıca enteresan iso diyafram sınırlamaları mevcut özellikle gece çekimlerinde,yine uzun pozlama süresi 15sn ile sınırlı fz150 de30 sn pozlama yapmak mümkün manuel kontroller fz150 de daha gelişmiş durumda sx40 ın 9 nokta netlemesine karşılık fz150 23 noktadan netleme yapıyor vs vs fz150 nin artıları çok daha fazla

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.