Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makinede kullanılan işlemci(Venüs engine) 4 çekirdekliymiş
  • Makinedeki sd kartı bilgisyara bağlıyorum içinden fotoğraf silemiyorum çıkarılabilir disk olarak görünüyor sd kart kilit modundada değil bir fikri olan varmı ?sistem win7
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

Makinede kullanılan işlemci(Venüs engine) 4 çekirdekliymiş

benim laptop bile 2 çekirdek.
  • sevimli kerata
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
  • quote:

Makinedeki sd kartı bilgisyara bağlıyorum içinden fotoğraf silemiyorum çıkarılabilir disk olarak görünüyor sd kart kilit modundada değil bir fikri olan varmı ?sistem win7

@svideoz,
    Silemezsiniz tabiki, İşletim sisteminiz Win7 Ve büyük ihtimalle de 64 bit. Fot. makineniz formatı SD karta 32 bit atar. Sıkıntı burada. Fot. Makinanızda 64 bit i tanımaz. Geriye doğru işl. Sistemi 32 bit' i tanır ama silemez. Sırf bu yüzden yeni aldığım laptop'u Win7' nin hem 32 hemde 64 bit+XP olarak yükledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Makinedeki sd kartı bilgisyara bağlıyorum içinden fotoğraf silemiyorum çıkarılabilir disk olarak görünüyor sd kart kilit modundada değil bir fikri olan varmı ?sistem win7

@svideoz,
    Silemezsiniz tabiki, İşletim sisteminiz Win7 Ve büyük ihtimalle de 64 bit. Fot. makineniz formatı SD karta 32 bit atar. Sıkıntı burada. Fot. Makinanızda 64 bit i tanımaz. Geriye doğru işl. Sistemi 32 bit' i tanır ama silemez. Sırf bu yüzden yeni aldığım laptop'u Win7' nin hem 32 hemde 64 bit+XP olarak yükledim.

Pek çok farklı fotoğraf makinesini 64 Bit Windows 7 sistemime bağladım ve sorun yaşamadım. Böyle bir sorunu ilk defa duyuyorum. 64 bit teoride geriye dönük olarak mükemmel uyumludur. Yani işletim sistemine ait bir hata, bir eksik söz konusu olmalı.

• İlginçmiş eğer sorun o ise. Ben makinayı USB kablosu ile bağlıyorum, sistem Windows 7-64 bit ve şu ana kadar gerek 6 yıllık Fujifilm'de , gerek Canon A720 IS'de ve gerekse Olympus pen e-pl1'de herhangi bir silememe gibi bir problem yaşamadım.
  • biçimlendir'erek silmeyi deneyin isterseniz, genelde işe yarar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

İlginçmiş eğer sorun o ise. Ben makinayı USB kablosu ile bağlıyorum, sistem Windows 7-64 bit ve şu ana kadar gerek 6 yıllık Fujifilm'de , gerek Canon A720 IS'de ve gerekse Olympus pen e-pl1'de herhangi bir silememe gibi bir problem yaşamadım.

@jiddi,
    Valla 1 ay evvel aldığım laptopta aynı olayla karşılaşınca sıfır alete 32 bit Win7 ve daha mantıklı bulduğum XP' yi yükletmek mecburiyetinde kaldım. Hatta office 2007 de de aynı sorunla karşılaştım. 32 bit' lik word ve excell dosyalarını açıp görebiliyorum ama kesinlikle düzeltme yada silme yapamadım. Sırf bu nedenle depoya kaldırdığım win98 yüklü nuh nebilik sistemi tekrar devreye sokup o gün Bir vesile ile Mahkemeye düzeltip göndermek mecburiyetinde kaldığım dilekçelerimi çok geç gönderebildim.
    Mantıklımı dır bilmiyorum bu durum ama aldığım markada (Monster) bu durum sorun oldu.
    Hepsi bir tarafa 2008 sonunda aldığım Toshiba' da el mahkum Office 2007 aldıktan sonra eski word belgelerinde (OFF.95 dahil) OFF 2000 dahil sorun yaşamazken OFF 2007 ile düzenlediğim sayfaları bir alt sürümü lisanslı 2003 ile bile açamadım, Diğer taraftan Lisanslı OFF 2000 ni Toshiba' da kurulu Vistaya yüklediğimde 2 ay sonra word belgelerini açamaz hale geldim. 2003 yüklediğimde yine tam 2 ay sonra aynı sorunbu yaşadık. İlla 2007 mi istiyor diye 2007 yükledik, sorun çözüldü. Üstelik bundan en başta şüphelenip İlk alışta 3 aylık deneme sürümü olan OFF2007' yi süre bitip sistemden kaldırıp hemde "register"den tümüyle temizlememize OFF 2000 ve/veya 2003' ü her yüklediğimizde tam 60 gün sonra aynı durumla karşılaştık. (Toshiba) HP' ye yüklü Vistada bu sorunla karşılaşmadık o da ayrı konu. Servislere ilettiğimizde tatmin edici bir cevapta alamadık tam 3 defa Toshiba TR' ye ve Japonya' ya ilettik bu sorunu cevap verme lüzumunu dahi hissetmediler. Sonra bir "file converter" bulup sorunu çözümledik ama iş işten geçti. İnanılmaz bir şey 2009 ortalarında, OFF 2007 deki uzantısı (x) ile biten dosyaları OFF 2003 te açabilmek için yama yayınladı Microsoft tabi bu OFF 2000 için geçerli değildi. Sırf bu saçmalık nedeniyle bu defa Monster aldım. Bu defada 32/64 byte karmaşası yaşadım.
    Yavaş yavaş LapTop olayından nefret etmeye başladım desem yeridir. Bir markayı alırsın aşırı ısınır, diğerini alır, bu defada sistem kargaşası yaşarsın. Özellikle 2004 ten bu yana hardware işini bırakmamın en önemli nedeni de bu, müşteri karşısında zor durumda kalmaya başlamıştım. Ya da biz farkında değiliz, kendimizi yeterince yenileyemedik.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Aralık 2011; 18:42:42 >

• laptop konusunda ben de biraz çekingenimdir. Acayip şeyler yaptıklarına denk geldiğim olmuştur. Tüketici eğilimi mobiliteye doğru hızla ilerlerken ben halen inatla koca kasalı dektop kullanıcısıyım. Ofis ile öyle çok işim olmadığından sürümler arası bu gibi sorunlara pek denk gelmedim. Sizi bayağı bir uğraştırmış.
    -
    Peki @svideoz derdine çare bulabildi mi acaba ? Sonuçta yaşadığı problemi daha önce görmüş-duymuş değilim. Burada bahsettiği olay SD kartı bir kart okuyucu vasıtası ile PC'de açması değil mi ? Yani cihazı USB kablosu ile bağlamıyor. Peki bir de cihazı usb kablosu ile bağlayıp deneseniz @svideoz ? Bir de FZ150'de usb bağlantısı yapıldığında nasıl hareket etmesini istiyorsanız ona göre birkaç seçenek de olmalı. PicBridge, usb depo v.s. gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

laptop konusunda ben de biraz çekingenimdir. Acayip şeyler yaptıklarına denk geldiğim olmuştur. Tüketici eğilimi mobiliteye doğru hızla ilerlerken ben halen inatla koca kasalı dektop kullanıcısıyım. Ofis ile öyle çok işim olmadığından sürümler arası bu gibi sorunlara pek denk gelmedim. Sizi bayağı bir uğraştırmış.
    -
    Peki @svideoz derdine çare bulabildi mi acaba ? Sonuçta yaşadığı problemi daha önce görmüş-duymuş değilim. Burada bahsettiği olay SD kartı bir kart okuyucu vasıtası ile PC'de açması değil mi ? Yani cihazı USB kablosu ile bağlamıyor. Peki bir de cihazı usb kablosu ile bağlayıp deneseniz @svideoz ? Bir de FZ150'de usb bağlantısı yapıldığında nasıl hareket etmesini istiyorsanız ona göre birkaç seçenek de olmalı. PicBridge, usb depo v.s. gibi.

Valla ilginç bir durum farklı sd kartlar denedim olmadı aynı makineden iki tanesini deneme şansım oldu onlardada durum aynı işin ilginç tarafı makineyi mini hdmi ile tv ye bağlıyorum tv menüsünden kumanda kullanarak foto silebiliyorum ama pc üstünden olmuyor bipekkanın dediği gibi işletim sistemi win7 64 bit ama geriye dönük uyumlu olması lazım makine belki 64 bite gıcıkta olabilir.xp ile deniyecem bakalım onda durum ne olacak.

• çok alakasız iki foto biri istinye koy içi diğeri cafebar
    sadece arkadaşı fotodan blur ladım haybeye reklamı olmasın
    bu fotoda renk yoğunluğunu ayarladım ve keskinlik verdim

• ışık patlamasını asgari düzeye bir türlü getiremiyorum ölçümü ışığın yoğun olduğu noktaya yapıyorum obtüratör hızı arttırıyorum pozlama yinede istediğim gibi olmuyor ben nerede hata yapıyorum acaba??polarize filtre kullanmak bu soruna nispi ölçüde fayda sağlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 5 Aralık 2011; 23:33:08 >
  • selamlar
    bende artık bir fz 50 kullanıcısıyımm.bu grubu takip ettikten sonra makineyi aldım..gerçekten güzel bir makine :)
  •  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

Hocam peki bu kadar tartışmanın üzerine ben başka bir soru sorayım resimden de anlaşılacağı gibi aksesuarları ile ilgili sorum
    fz150'nin şuradan LT55 ve LA5 adındaki aksesuarı var ki aletin 600 mm olan lensini 1020mm'ye çıkarıyor
    bu aksesuarları deneyen, bunlarla çekim yapabilmiş arkadaşlarımız var mıdır? var ise bizimle çektiği fotoğrafları paylaşabilir mi?
    bir de bu 2 aksesuarı satan bi yer var mıdır türkiyede?
    zira panasonic türkiyede bile bu aksesuarları göstermiyor ilginçtir

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetincesu

selamlar
    bende artık bir fz 50 kullanıcısıyımm.bu grubu takip ettikten sonra makineyi aldım..gerçekten güzel bir makine :)

Hayırlı olsun iyi günlerde kullan
  • Makine + ekipmana para veresiye kadar dslr alabilirsiniz bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

Makine + ekipmana para veresiye kadar dslr alabilirsiniz bence...

Dslr aldığınızda ekipmana özelliklede lense yapılacak harcama çok daha fazla uzak obje ve manzara çekimleri yapan birisi için misal 500-600mm bir lens binlerce hatta 10 binlerce tl.üzerlerinde gelen kit lensle yapılabilecek çekimler malumunuz çok sınırlı ağırlıklı olarak portre,yakın saha çekimleri.makro istesen ayrı bir lens buna bütçe dayanmaz o sebeple mevcut koşullar için yapılacak en doğru seçim bana göre like makineler.
  • Işık yansıması ve nisi ölçüde patlaması için bugün kenko 52mm circular polarize filtre almayı düşünüyorum sonuçları paylaşacağım
  • Yukarıdaki fotoğraflar çok ilginç geldi bana @svideoz

-
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Aralık 2011; 11:24:58 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.