Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bhiziroglu

arkadaşlar sizlere bir sorum olucak, sizce Panasonic LUMIX DMC-FZ47 ile FZ150 arasında çok fark varmıdır? yani sizlerin çektiği resimlere bayıldım açıkcası, bi arkadaşımda amerikadan gelicek ve Panasonic LUMIX DMC-FZ47'yi sadece 250$ a buldum. getirtmelimiyim sizce değer mi? teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için

@bhiziroglu,
    Panasonic DMC- FZ 47 TEST
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
    Panasonic DMC-FZ150 TEST
    Yukarıdaki test fotografına bakılırsa
    FZ 47 bildiğim kadarıyla 12.7 mpx CCD 1/2.33" sensörlü Panasonic dSLR/Like makinaların sonuncusu
    FZ 150 ise 12.1 mpx MOS 1/2.3" sensörlü makinaların ilki. (Mpx olarak)
    Test fotografının görüntüsünde yatay ve dikey seçicilikte her 2 makina birbirine çok yakın 2100 mp yi algıyabiliyor. Çok dikkatli bakılırsa FZ 150 az-buçuk daha iyi gibi. Esas FZ 150' nin daha belirgin iyiliği benzer X çarpanına sahip olmasına rağmen(24x) daha iyi bir objektife sakip olması. Bunuda kenar ve köşelere doğru neredeyse yok denecek kadar az renk dağılması ve mor açaklanma olmasından anlıyoruz. FZ 150' nin lensi daha iyi İki makina arasındaki üstünlüğü ancak ISO başarımı ve diğer özellikler belirleyecek ve aralarında görülen 90-120 $ farka değip deymeyeceğine siz karar vereceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

fz150 ile fz100(fx700 ile aynı sensor sanırım.)arasında baya fark var hatta kendi sitesinde bile karşılaştırma yapmış panasonic.

@e_capkan,
    Hayır, FZ150' de farklı diğer 2 makinede aynıdır. DMC FZ 150' nin sensörü 1/2.3" MOS tip 12.8 mpx toplam, 12.1 mp etkin, FZ100 ve FX700 aynı sensördür 1/2.33" MOS tip-15.1 mpx toplam etkin 14.1 mp Bu sensör için Panasonic daha yüksek hassasiyet ve hız ile daha yüksek seviyede keskinlik olduğunu iddia ediyorsada kusura bakmasınlar daha yeni modelde pixel yoğunluğunu FZ 150 de neden 12.1 mp' ye düşürmek ihtiyacı fissettiler bunu açıklamaları ve sorgulanması gerekir. Zaten FZ 100 kullananlar hem yurt dışında hemde bu topikte arada keskinlik ve net' lik açısından büyük fark olduğunu belirtiyorlar.

fz100 ile fx700 aynı dedim ben zaten o yüzde parantez içinde yazdım.yanlış anladınız sanırım.

@bhiziroglu
    fz47nin sensörü ccd
    fz150nin cmos
    işlemci farkıda varsanırım.
    fiyatlarına göre kıyaslanırsa ikiside iyi makinedir.

• teşekkür ederim cevaplar için, benim için çok önemliydi.. iyi forumlar, tekrardan saolun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

fz150 ile fz100(fx700 ile aynı sensor sanırım.)arasında baya fark var hatta kendi sitesinde bile karşılaştırma yapmış panasonic.

@e_capkan,
    Hayır, FZ150' de farklı diğer 2 makinede aynıdır. DMC FZ 150' nin sensörü 1/2.3" MOS tip 12.8 mpx toplam, 12.1 mp etkin, FZ100 ve FX700 aynı sensördür 1/2.33" MOS tip-15.1 mpx toplam etkin 14.1 mp Bu sensör için Panasonic daha yüksek hassasiyet ve hız ile daha yüksek seviyede keskinlik olduğunu iddia ediyorsada kusura bakmasınlar daha yeni modelde pixel yoğunluğunu FZ 150 de neden 12.1 mp' ye düşürmek ihtiyacı fissettiler bunu açıklamaları ve sorgulanması gerekir. Zaten FZ 100 kullananlar hem yurt dışında hemde bu topikte arada keskinlik ve net' lik açısından büyük fark olduğunu belirtiyorlar.

fz100 ile fx700 aynı dedim ben zaten o yüzde parantez içinde yazdım.yanlış anladınız sanırım.

@bhiziroglu
    fz47nin sensörü ccd
    fz150nin cmos
    işlemci farkıda varsanırım.
    fiyatlarına göre kıyaslanırsa ikiside iyi makinedir.

@e_capkan,
    "fz150 ile fz100(fx700 ile aynı sensor sanırım.)" Bilemiyorum bu cümle nasıl anlaşılır? Ben bu cümleden 3 makinada aynı sensör anlarım Ahhhh ! o arada "ile" olmasa, gerçi çokta önemli değil.....

• eski fx700ümle çektiğim bir fotoğraf.
    fz150 ün kalitesi gerçekten iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 29 Kasım 2011; 21:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhiziroglu

arkadaşlar sizlere bir sorum olucak, sizce Panasonic LUMIX DMC-FZ47 ile FZ150 arasında çok fark varmıdır? yani sizlerin çektiği resimlere bayıldım açıkcası, bi arkadaşımda amerikadan gelicek ve Panasonic LUMIX DMC-FZ47'yi sadece 250$ a buldum. getirtmelimiyim sizce değer mi? teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için

Elbette fark vardır yukarda fz100 ile bu denli fark olduğuna göre gerisini sen düşün !
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

çektiğiniz başka manzara foto.ları varsa müsait olduğunuzda ekleyebilir misiniz?

Fırsat buldukça ekleyeceğim
  • uzak mesafede alan derinliğini yakında elde edebilmek için photoshop kullandım sonucun bu denli iyi olması beni slr almaktan kurtarmış oldu şimdilik
    uzak mesafe çekim(kaynak flickr)
    2 metreden çekim(özensiz bir çalışma ile!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 30 Kasım 2011; 11:59:35 >

• quote:

eski fx700ümle çektiğim bir fotoğraf.

@e_capkan,
    Bu fotografı koyduğunuz iyi oldu. Bu fotografta o konu ettiğim detay hataları daha açık bir çekilde görülüyor. Ayrıca makinanın keskinlik ve detayı arttırmak için makinadan sharpness' i ne -kadar aşırı kullandığıda koyu renk açık renk kısacası cisimlerin kontur kenarlarındaki aşırı karelenmelerden açıkça belli. Kırmızı ile işaretlediklerim kesintili detay kayıpları, mavi ile işaretlediklerim anormal keskinleştirmelerin sonuçları. Kaldıki ben işaretlemekten yoruldum Resmen çamur gibi fotograf.

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Kasım 2011; 13:41:29 >

• quote:

Cmos CCD ye göre kesinlikle daha iyi iş çıkartıyor.
  • 3.sayfada paylaşılan ve aynı kareden oluşan son 3-4 foto fz150 ye ait değildir!mesajlarda belirtildiği halde konu başlığı gereği gözden kaçmış olabilir altını çizmekte fayda gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 1 Aralık 2011; 10:48:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

3.sayfada paylaşılan ve aynı kareden oluşan son 3-4 foto fz150 ye ait değildir!mesajlarda belirtildiği halde konu başlığı gereği gözden kaçmış olabilir altını çizmekte fayda gördüm

Endişe etmeyin @svideoz, farkındayım. F700' ün üstüne gitmem, fotografta sürekli konu ettiğim durumları açıkça belli eden bir fotograf olduğu için ısrarla üstünde durdum.
  • amatörce su damlası denemem (photoshop ile sadece kadraj içinde istenmeyen noktalar kırpılmıştır!)
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 1 Aralık 2011; 19:51:37 >

• quote:

x-s1 de x10 ile aynı sensör kullanıldı yanılmıyorsam bundan hareketle x10 ve fz150 ile yaklaşık koşullarda çekilmiş örnek fotolar var belki bir nebze fikir verir diye ekliyorum
    fz150
    x10

aynı mesajı x-s1 topicinede attım bence fikir vermede önemli nedeniyse şu, zoom arttıkça kalite genelde düşer(yanılıyorsam üstadlar düzeltsin) x10 4x,fz150 ise 24x zoom a sahip buna rağmen x10 herhangi bir üstünlük sağlayabilmiş değil x-s1 için yorum sizin

• Bugün amaca uygun olarak manzara çekimlerinde kullanacağım taşınabilriliğide hoşuma giden kısa bir tripot(slik f133) satın aldım şimdilik sıkıntı yok.
  • Fotoğraflar photographyblog.com sitesinden alıntıdır.Güzel inceliyolar aletleri,fotoğraf makineleri hakkında bayağı bir fikir edindim bu siteden

İlgili fotoğraflar

1/400 sec f/4 | 25mm | ISO 100 http://img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz150/sample_images/panasonic_lumix_dmc_fz150_01.jpg

1/200 sec f/3.5 | 99mm | ISO 100http://img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz150/sample_images/panasonic_lumix_dmc_fz150_02.jpg

1/250 sec f/5.6 | 600mm | ISO 100http://img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz150/sample_images/panasonic_lumix_dmc_fz150_14.jpg

Aşağıdakilerde RAW örnekleri;

img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz150/sample_images/panasonic_lumix_dmc_fz150_08.rw2

img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz150/sample_images/panasonic_lumix_dmc_fz150_09.rw2

img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_fz150/sample_images/panasonic_lumix_dmc_fz150_11.rw2

Kısacası bende HX100V,SX40,FZ150 arasında kalmıştım,şu an için tek sorun garantili olarak FZ150 nin fiyatı :) Fiyatlar 2012 e girince düşer tahminimce.

• quote:

quote:

Cmos CCD ye göre kesinlikle daha iyi iş çıkartıyor.

iki cihazdada mos sensor var.
    o yüzden koydum. panasonicin ne kadar ilerleme kaydettiğini gösterebilmek için :)

• @e_capkan her iki sensor de mos ama benzerlikleri sadece bundan ibaret fz100 de rgb mos sensor mevcutken fz150 de panasonic ve olympus tarafından geliştirilen live mos sensor kullanılıyor.

Live MOS Sensor – Yüksek hassasiyet
    Fotodiyot sinyal okuması için geliştirilen yeni transfer mekanizmazı devre yollarını CCD sensörlerde olduğu gibi ikiye düşürmektedir. Böylece ışığa duyarlı olmayan alan minimuma indirilmiştir. Işığa duyarlı alanın efektif bir şekilde arttırılmasıyla ışık kayıplar en aza indirgenerek yakalanmakta, böylece daha duyarlı ve yüksek kaliteli resimler elde edilebilmektedir. Ayrıca yeni geliştirilen düşük gürültülü fotodiyot sinyal yükseltici devre duyarlılığı daha da arttırmaktadır.

Live MOS Sensor – Özellikler

- Çözünürlük : Mükkemmel düşük ışık hassasiyetine sahip ve yüksek çözünürlükte görüntü imkanı

- Gürültü : Düşük gürültü teknolojisiyle görüntüdeki karıncalanmalar önemli ölçüde azaltılmış

- Düşük enerji tüketimi : Enerji tüketimi FFT-CCD sensörlerin yarısı kadar.

- Yüksek hız : Basit devre yapısı daha hızlı işlemleri mümkün kılmakta.

- Daha geniş yüzey ile dış ortamdan alınan ışığı maksimum verimle kullanma

Işığa duyarlı alan sensorun Live MOS sensörün %30′ unu oluşturmaktadır. Live MOS sensör ayrıca basit ve ince devre yapısının avantajlarını kullanmaktadır. Böylece diğer imaj sensörlerden daha geniş bir alan sunabilir. Live MOS imaj sensörlerde ışık daha verimli bir şekilde kullanılır ve görüntü kalitesi bu şekilde arttırılır.

Görüntü işleme sistemleri gürültüyü azaltmak için 5V gerilim ile çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Çalışma sinyali gürültüsü de dikkate alınmalıdır. Bu yüzden fotodiyot sensorler silisyuma batırılarak dış ortamdan izole edilirler. Bu yeni imaj sensör teknolojiisyle düşük ışık performansı arttırılmıştır. Böylece düşük ışıklı ortamlarda bile çok net görüntüler alınabilecektir.

• bu arada panasonic fz150 alanlara gidiş dönüş avrupa seyahati hediye ediliyor bilginiz olsun

PANASONİC ALANLAR AVRUPA'YA BEDAVA UÇUYOR

Amsterdam, Budapeşte, Brüksel, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Valencia, Paris, Londra, Viyana, Lizbon, Frankfurt, Münih...
    14.11.2011 ile 31.12.2011 tarihleri arasında kampanyaya dahil Panasonic Lumix fotoğraf makinesi ya da video kamera modellerinden birini alanlara, Avrupa şehirlerinden birine** gidiş-dönüş uçak bileti hediye*! Gitmek istediğiniz üç şehir seçeneğini ve yine üç adet size uygun gidiş-dönüş tarihini rezervasyon formuna yazıp gönderin, Avrupa biletiniz kapınıza gelsin!

Renkli yaşamıyla Amsterdam, uçsuz bucaksız sahilleriyle Barselona, Barok mimarisinin en güzel örnekleriyle Viyana, her köşesi eğlence ve tarih dolu Londra, Eiffel Kulesi ile Paris ve daha niceleri... Hepsi sizi bekliyor! Üstelik bu sefer yanınızda tüm güzel anlarınızı kaydedecek yol arkadaşlarınız da var. Yıl sonuna kadar kampanya modellerinden bir Panasonic Lumix dijital fotoğraf makinesi ya da Panasonic video kamera alın, Amsterdam, Budapeşte, Brüksel, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Valencia, Paris, Londra, Viyana, Lizbon, Frankfurt ve Münih şehirlerinden birine gitme şansı yakalayın. Bu sizin maceranız, tadını çıkarın!
    ** Amsterdam, Budapeşte, Brüksel, Roma, Milano, Madrid, Barselona, Valencia, Paris, Londra, Viyana, Lizbon, Frankfurt, Münih

Nasıl mı? İşte Panasonic ile Avrupa’ya Uçmanın Yolu!
    Kampanya kapsamındaki Panasonic Lumix dijital fotoğraf makinesi ve Panasonic video kamera modellerinden birini aldıysanız,
    •Katılım koşullarını okuyun ve kabul edin
    •Katılım formunu indirin
    •Katılım formundaki anketi doldurun. Katılım formundaki anketi doldurmayan katılımcıların başvurusu kabul edilmeyecektir
    •Katılım formunu alışveriş faturanız ve üzerine adresiniz yazılmış, yeterli miktarda pul yapıştırılmış boş bir zarf ile birlikte kampanya adresine postalayın
    •Rezervasyon formu adresinize iletildikten sonra gitmek istediğiniz şehirler ve tarihler arasından size uygun 3 seçeneği belirterek eksiksiz olarak doldurun
    •Belirttiğiniz tarih ve şehir seçenekleri arasından en uygun seçenek için bedava* gidiş-dönüş uçuş bileti sizin olsun

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.