Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: my54

bence çok başarılı bir model olmuş.

uzun süren 14-16 mp'lik çamur gibi görüntü veren güya slr-like makine saçmalıklarından sonra Panasonic 12mp 1/2,3 MOS sensörle gerçekten iyi iş çıkarmış.

bende epeydir makine bakıyorum ama be denli yüksek optik zoom istemiyorum. Acaba panasonic ten rica etsem diğer bütün özellikler aynı kalmak şartıya, 10-12 optik zoomlu daha kompakt bi model üretebilirmi :) TZ20 var ama foto kalitesi böyle değil.

Ocak ayında çıkacak aynı sensörlü TZ20 nin üst modeli sanırım işinizi görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

iso-400 elde çekim 1600x1200 ve orjinal foto

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
    orjinal boyut için tıkla

Svideoz arkadaş bu fotoğraf düşük ışık ortamına göre 400 ISO da çekilmiş eğer PP yoksa 106 ekranda büyütülmüş hali çok güzel noise'sız görünüyor...Bende fz100 var yani ne deyim Panasoniğe bunlar ticari üretim politikaları bunu geçen sene çıkaramazmıydılar bal gibi çıkarırdılar!!!Şimdi eldeki takozu kime verirsen ver 750 liraya spottan almıştım 500 verene hemen çakacağım bu modeli almak için!!!Senden ricam 1920x1080 60p PSH 28mbps olarak orijinal MTS olarak kısa bir video yükleyemez misin? YouTube'dakiler MP4 e çeviriliyor tam kaliteyi göremiyoruz büyük ekranda.Birde hafıza kartı olarak hangi hızda kart kullanıyorsun?Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperkon

quote:

iso-400 elde çekim 1600x1200 ve orjinal foto

orjinal boyut için tıkla

Svideoz arkadaş bu fotoğraf düşük ışık ortamına göre 400 ISO da çekilmiş eğer PP yoksa 106 ekranda büyütülmüş hali çok güzel noise'sız görünüyor...Bende fz100 var yani ne deyim Panasoniğe bunlar ticari üretim politikaları bunu geçen sene çıkaramazmıydılar bal gibi çıkarırdılar!!!Şimdi eldeki takozu kime verirsen ver 750 liraya spottan almıştım 500 verene hemen çakacağım bu modeli almak için!!!Senden ricam 1920x1080 60p PSH 28mbps olarak orijinal MTS olarak kısa bir video yükleyemez misin? YouTube'dakiler MP4 e çeviriliyor tam kaliteyi göremiyoruz büyük ekranda.Birde hafıza kartı olarak hangi hızda kart kullanıyorsun?Şimdiden teşekkür ederim.

Daha önce paylaştım gözden kaçırdın sanırım 28mbps Toshiba 8gb class10 professional serisi kullanıyorum

mts
    www.4shared.com
    4shared - ücretsiz dosya paylaşımı ve depolama
    http://www.4shared.com/get/Bz7inf-e/00001.html

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

video paylaşıcam ama 13sn lik video bile 45mb kota sorunu olmayan hızlı internet kullanan arkadaşlar için yararlı olur sanırım video orjinal mts halinde

www.4shared.com
    4shared - ücretsiz dosya paylaşımı ve depolama
    http://www.4shared.com/get/Bz7inf-e/00001.html

win7 720x480 görüyor videoyu :)
    27499 kbps bitrate i. bilgisayarımın işlemcisi yetmedi :)
    fx700 var bende yazın o 1080i çekiyordu.fz150 1080p çekiyor arada baya fark var.

bendede öyle görüyor bsplayer kendi oynatıcısı ve lcd TV'de 1920x1080p görünüyor windows kaynaklı bir hata kısacası sorun yok çözünürlük 1920x1080p dir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 27 Kasım 2011; 9:40:12 >

• fz150 ile fz100(fx700 ile aynı sensor sanırım.)arasında baya fark var hatta kendi sitesinde bile karşılaştırma yapmış panasonic.
  • fotoğraflar cidden çok net ve keskin çıkmış tam karar vermişken olmadı şimdi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 27 Kasım 2011; 19:02:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

fotoğraflar cidden çok net ve keskin çıkmış tam karar vermişken olmadı şimdi bu

Aynen zor bir karar oldu ama şimdi çok doğru bir seçim yaptığıma eminim .
  • quote:

quote:

hocam şu kadıköyden dediğinizi foto.lardaki netlikği amtör gözüyle çok beğendim
    bu arada neden like makine aldınız,ilk makineniz mi,taşıma ve kullanma durumu nasıl ?
    teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

hocam şu kadıköyden dediğinizi foto.lardaki netlikği amtör gözüyle çok beğendim
    bu arada neden like makine aldınız,ilk makineniz mi,taşıma ve kullanma durumu nasıl ?
    teşekkürler

Manzara ve uzak obje çekimleriyle ilgileniyorum bu sebeple yüksek zoom gerekiyor dslr ile bunu yapabilmek için çok ciddi ve devasa diyebileceğim objektifler kullanmak lazım bu ilk makinem değil daha evvel a520 ve panasonic in başka bir modelini kullanmıştım taşımada hiçbir sıkıntı yok bu konuda tüy siklet dersem hiçte yanlış olmaz sanırım

• çektiğiniz başka manzara foto.ları varsa müsait olduğunuzda ekleyebilir misiniz?
  • Abi herkes farklı bir şey söylüyor. makina alıcam hangisi sizce daha makuldür. fujix10 - sonyr1 - canonsx40 - FujiX-S1 - ve son 1-2 aydır düşündüğüm panasonic fz 150.
    Hangisini almalıyım lütfen yardımcı olun.
  • birçok kişi aynı durumda mesela bende nex5n e karar verip, s95-gf1 ve şimdi fz150 arasında sıkışıp kaldım
  • quote:

fz150 ile fz100(fx700 ile aynı sensor sanırım.)arasında baya fark var hatta kendi sitesinde bile karşılaştırma yapmış panasonic.

@e_capkan,
    Hayır, FZ150' de farklı diğer 2 makinede aynıdır. DMC FZ 150' nin sensörü 1/2.3" MOS tip 12.8 mpx toplam, 12.1 mp etkin, FZ100 ve FX700 aynı sensördür 1/2.33" MOS tip-15.1 mpx toplam etkin 14.1 mp Bu sensör için Panasonic daha yüksek hassasiyet ve hız ile daha yüksek seviyede keskinlik olduğunu iddia ediyorsada kusura bakmasınlar daha yeni modelde pixel yoğunluğunu FZ 150 de neden 12.1 mp' ye düşürmek ihtiyacı fissettiler bunu açıklamaları ve sorgulanması gerekir. Zaten FZ 100 kullananlar hem yurt dışında hemde bu topikte arada keskinlik ve net' lik açısından büyük fark olduğunu belirtiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

fz150 ile fz100(fx700 ile aynı sensor sanırım.)arasında baya fark var hatta kendi sitesinde bile karşılaştırma yapmış panasonic.

@e_capkan,
    Hayır, FZ150' de farklı diğer 2 makinede aynıdır. DMC FZ 150' nin sensörü 1/2.3" MOS tip 12.8 mpx toplam, 12.1 mp etkin, FZ100 ve FX700 aynı sensördür 1/2.33" MOS tip-15.1 mpx toplam etkin 14.1 mp Bu sensör için Panasonic daha yüksek hassasiyet ve hız ile daha yüksek seviyede keskinlik olduğunu iddia ediyorsada kusura bakmasınlar daha yeni modelde pixel yoğunluğunu FZ 150 de neden 12.1 mp' ye düşürmek ihtiyacı fissettiler bunu açıklamaları ve sorgulanması gerekir. Zaten FZ 100 kullananlar hem yurt dışında hemde bu topikte arada keskinlik ve net' lik açısından büyük fark olduğunu belirtiyorlar.

mp değerini optimize etmek yapılabilecek en doğru şeydi zaten sonuçları fz150 artı hanesinde açıkca görülüyor

kaynak: dpreview.com

• quote:

birçok kişi aynı durumda mesela bende nex5n e karar verip, s95-gf1 ve şimdi fz150 arasında sıkışıp kaldım

baya bir kararsız kalmışsın kategoriler oldukça faklı bütçe müsaitse lenslere yatırım yaparım sorun değil diyorsan elbette nex5n imaj kalitesi açısından mantıklı olur yok lenslere bütçe dayandıramam hepsi bir arada olsun kaliteden mümkün olduğunca ödün vermeyim diyorsanda fz150 tavsiye ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aspirant33

Abi herkes farklı bir şey söylüyor. makina alıcam hangisi sizce daha makuldür. fujix10 - sonyr1 - canonsx40 - FujiX-S1 - ve son 1-2 aydır düşündüğüm panasonic fz 150.

@aspirant33,
    Yanlış görmediysem Sony R1' i yazmışsınız. Ancak 2. el bulursunuz 2005' te çıkmış ve 1 yıl sonrada imalatı durmuştur. Eğer temiz Bulursanız almamazlık etmeyin ama bugünkü imkanlarıyla güncel makinalarda bulunan bir çöok özelliğin olmadığınıda göz önüne alın. Kişisel düşüncem alınmaz Çünkü belki bizimde pohpohlamamızla 2. elleri bile el yakıyor....
    Canon SX40 BSI-CMOS tabanlı ve özellikle gece çekimlerinde bazı garip (!) huyları olan makina örneğin size yüksek ISO' da gece çekimi yapmanıza izin vermez Yani atıyorum manuel çekimde ISO'yu 400-800' e ayarlarsınız tabi diğer değerleride, denklanşöre basarsınız.... LCD' de uyarı "çekim hızı bu değerler için yetersizdir" AAAA ! ! ! bakarsınız ISO' yu 100' e düşürmüş. Açıkçası BSI-sensör tabanlı makinalar hala başarısız ben örnek fotograflarıda hiç beğenmedim.....
    Fuji X10 eğer size (x) çarpanı yeterli ise fiyatın düşmesini bekleyin 400 $ civarında hiç düşünmeyin hemen alın....
    Yüksek (x) çarpanı isterseniz Fuji X-S1 halen çıkmadı yada yeni piyasaya verildi ve fiyatı çok yüksek 450-500 $ aralığı makuldür Bu fiyat aralığında Panasonic FZ 150 ile Fuji X-S1 arasında seçim yapmak çok zor. Şu an acil makinaya ihtiyacım varsa hiç düşünmeden FZ 150' yi gider alırım. Acil durum yoksa, beklerim. Fuji X-S1 rin iyice oturmasını çekilen fotograflar sitelere hele bir yüklensin bir görelim Varsa makina yazılımında prb.ler firmware' lerle düzeltilsin, fiyat makul seviyeye insin Sonra karar verirdim.

• quote:

birçok kişi aynı durumda mesela bende nex5n e karar verip, s95-gf1 ve şimdi fz150 arasında sıkışıp kaldım

@AviatoR,
    Valla sizin durum Tam Bir "KLİNİK VAKKA" !!!!Yani sırayla gidersek dSLR-Compact-dSLR ve son olarak ta dSLR/Like yelpazede bulunan hemen hemen tüm makina sınıfları. dSLR düşüncelerinizi bir tarafa bırakırsak, @aspirant33' e verdiğim cevabı inceleyin. Canon S95, eğer ileride bir sorun çıkartmazsa artık gelişmiş Compact' larda yerini Fuji X10' a bıraktı diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspirant33

Abi herkes farklı bir şey söylüyor. makina alıcam hangisi sizce daha makuldür. fujix10 - sonyr1 - canonsx40 - FujiX-S1 - ve son 1-2 aydır düşündüğüm panasonic fz 150.

sony r1 misyonunu ve zamanını layıkıyla tamamladı, sx40 aldım ertesi gün iade ettim her noktada keskinlik yok,zoom motoru blender gibi(fz 150 ye göre)video çekerken zoom sesi aynen videoda özellikle biraz zoom varsa objeler fazlaca sağa sola yatıyor(cep telefonu gibi) malzemesi çok kalitesiz,x10 kaliteli bir makina misyonları farklı,gelelim x-s1 e aynı imaj kalitesini(kesin olmamakla beraber şimdilik fujinin sunduğu imaj bu yönde?) 500-600tl fazlaya satın almak istiyorsan ağırlık benim için sorun değil boyun kası yaparım diyorsan tercih ellbette senin

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

@AviatoR,
    Valla sizin durum Tam Bir "KLİNİK VAKKA" !!!!Yani sırayla gidersek dSLR-Compact-dSLR ve son olarak ta dSLR/Like yelpazede bulunan hemen hemen tüm makina sınıfları. dSLR düşüncelerinizi bir tarafa bırakırsak, @aspirant33' e verdiğim cevabı inceleyin. Canon S95, eğer ileride bir sorun çıkartmazsa artık gelişmiş Compact' larda yerini Fuji X10' a bıraktı diyebiliriz.

hocam bizi bu hale sokan bu forumlar ,oku oku insanın kafası karışıyor,aslında sorun şurdan çıkıyor,cüzdan kabarık olsa sorun değil al bir tane sıkılırsan sat bir tane daha al...ama işte cüzdan kalınlık ile incelik arasında olunca bir yerlerde olunca bir defa alayım en iyisi olsun diye düşünüyorsunuz ondan durum çıkmaza giriyor,şimdi önce s95 e karar verdim küçük ve taşınabilir diye,sonra nex5n i inceleyip tamam buldum aradığımı dedim,şimdi fz150 fotolarına bakınca lens ile uğraşmaya ne gerek var diye düşündüm...umarım başkalarıda vardır bu durumda yoksa tedavi olmam gerekecek

• arkadaşlar sizlere bir sorum olucak, sizce Panasonic LUMIX DMC-FZ47 ile FZ150 arasında çok fark varmıdır? yani sizlerin çektiği resimlere bayıldım açıkcası, bi arkadaşımda amerikadan gelicek ve Panasonic LUMIX DMC-FZ47'yi sadece 250$ a buldum. getirtmelimiyim sizce değer mi? teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.