Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NovariX

Ortada AYNI SARTLARDA CEKILMIS tek bir kare var; onda da sonuc belli zaten!! R1, beklendigi gibi detay ve renklerde cok daha iyi!

Selamlar. Iyi forumlar.

detay yönünden r1 iyi diyorsan bir göz doktoruna görünmeni tavsiye ederim en can alıcı nokta peluş bir kez daha bak bakalım !

• Adam hala goz doktoru falan diyor; ne enteresan oldu bu forum!

Arkadasim; cogu DSLR olmak uzere 20'den fazla makine kullandim. Halada hemen her segmentten makine kullaniyorum. Sayisiz arkadasa tercih konusunda yardimci olmusumdur. Elimden geldigincede tum makinelerimin testlerini ve kiyaslamalarini paylasirim. Forumda "goz doktoru" tavsiyesiyle gelebilecegin son adamlardan biri olduguma eminim. Boyle sacma sapan satasmalara, laf ebeliklerine gerek yok.

Almissin makineni, kullan, yap paylasimini. Tamam, en krali en harikasi en essizi o makine. Daha fazla konusmaya gerek yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

elbette full frame alacaklar çünkü cm kareye düşen transistör adeti ayrıca transistörler arasındaki boşluk daha fazla buda noise e sebep olan statik kaçağın çok daha az olmasını sağlıyor.

ee, o zaman neden yukarıda "işlemcilerde büyüktü eskiden ama bu onların daha iyi hesap yaptığını göstermez" gibi konuyla ZERRE ilgisi olmayan bir örnek sundun?.. Senin şimdi fullframe için söylediğin durum APS-C'de de 1/2.3" sensöre göre aynı değil mi? Aynı.. Demekki neymiş? Büyük sensör bu yüzden çok önemliymiş.

forumdaşım, inan kabak tadı verdi. mesajımda da belirttim, çokça rastlanıyor böyle durumlara bizim ülkemizde. objektiflikten uzak yorumlar havada uçuşuyor. yeni bir makine satın alan kişi ufacık bir araştırma yapmadan coşuyorda coşuyor; "en iyi makine budur, ötesi yok" demeye başlıyor. artık normal karşılıyorum.

Aslında bir tarafta 1/2.3" sensör - diğer tarafta APS-C sensör varken uzatmaya gerek yok. işi bilen zaten neyin ne olduğunu da çok iyi biliyor.

benden bu kadar.

@NovariX,
    Bende de verdiğin link doğrudan açılmıyor, Gerçi farklı yoldan ulaştım, Aslında bakmamam gerekirdi o başka !Link' e doğrudan tıklarsam....
    "Forbidden
    You don't have permission to access /reviews/olympus/e500-review/testshot-r1-400.jpg on this server." mesajı alıyorsun.
    @svideoz,
    Bırakın SonyR1'i herhengi bir marka model makinanın APS-C formatındaki bir sensörüyle 1/2.3" veya "/1.6" olsun alınacak verimi mukayeseye kalmak büyük bir yanlış olur. Tamam özellikle son yüklediğin croplu fotograflarda ışık koşullarını tam bilmiyorum ama @NovariX' inde açıkça belirtiği gibi benim S6500 FD' yi bile özellikle ISO açısından acayip tokatlamış. Makinayı ilk aldığımda bende benzer incelemeyi berbat ışık koşullarında SÜTAŞ' ın plastik bidonu ile yapmıştım Bırakın 1600-3200 ISO' yu 800 hatta biraz 400 ISO bile kıtlıkta idare eder durumdaydı.
    Şimdi sizin croplarınızda ISO başarımı en azından inanılmaz boyutlarda neredeyse 1600 ISO' yuda doğrudan kullanılabilir gözüküyor. Ama İşin bir aması var Sensörün küçük olmas marifetini ortaya koymuş. Kırmızı renk pixeller arası etkileşimi en güzel gösteren tabiki bu açıdan en berbat renktir. "med" yazısında, hatta "seba yazısındada farkediliyor beyaz zemini nasıl etkillediği açık seçik görülüyor. Sensör büyüdükçe sabit mpx' te bu etki gittikçe azalır ve APS-C boyutunda bu etkileşimi ancak çok yüksek ISO' larda o da sensörün ısınması nedeniyle belki görebilirsiniz.
    Kısaca FZ 150 gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. Sensörüde bu boyuta rağmen beklenenin çok üstünde çok iyi performans sağlıyor ama bırakın R1' i bu sonucu APS_C sensörlü bir makinayla mukayeseye kalkmak yanlıştır. Üstelik R1' i DİNAZOR kılan özellikler bu tip makinalarda bir ilktir Sıralarsam,
    DSC-R1' benzersiz kılan ilkler:
    1. Büyük ölçülerde sensörlü (APS-C boyutunda) ilk dSLR/Like (sabit objektifli) fotograf makinası (İlk ve son)
    2. İlk olarak lensi sabit dSLR/like sınıfında CMOS sensör kullanımı
    3. Tam zamanlı canlı öz izlemeli APC-C sensör
    4. İlk olarak döneminin en geniş ISO aralıklı dSLR/like makinesi (160-3200 ISO)
    5. İlk olarak fotograf makinasının üstüne monte edilmiş açılır kapanır LCD
    6. Adobe RGB' yi destekleyen ilk Sony fotograf makinası
    7. "Otomatik Gamma Kontrol" unu ilk uygulamaya sokan Sony fotoğraf makinesi
    Tamam, her şeyin ilk olması bu makinayı belki en iyi yapmaz ama adamların bu tasarımda kullandıkları "T*" tasarımını yıllar sonra tekrar kuyudan çıkarttılar HX 100V' de kullandılar, o berbat sensörden belirgin daha iyi netice aldılar. Panasonic Leica dışında onlarca makinada kendi tasarımı lensleri denediler, olmadı LEICA' ya geri göndüler "Örneğin döneminde FZ 30 ve 50' nin LEICA tasarımı lensi benim için hala bir numaradır. Sabit boyutta 12x yakınlaştırma sağlar ve bunu sağlarken pratik anlamda kadrajda sıfır hata" Keşke FZ 150 de de aynı benzer dizaynı 24x te kullansalardı da elle kontrollu odaklanma ve zoom yapabilseydi. % 100 eminim makinayı satamazlardı Çünkü fiyat 2500-3000 TL' den aşağıya düşmezdi.

Mesajı yazdıktan sonra farkettim, tartışma "sevimsiz" boyutlara gelmiş. Bu konuda benim son sözüm: @NovariX forumumuzun en tecrübeli ve seviyeli arkadaşlarımızdan biridir, en azından tartışmalarımızda bunu koruyalım düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Kasım 2011; 11:20:24 >

• quote:

Adam hala goz doktoru falan diyor; ne enteresan oldu bu forum!

Arkadasim; cogu DSLR olmak uzere 20'den fazla makine kullandim. Halada hemen her segmentten makine kullaniyorum. Sayisiz arkadasa tercih konusunda yardimci olmusumdur. Elimden geldigincede tum makinelerimin testlerini ve kiyaslamalarini paylasirim. Forumda "goz doktoru" tavsiyesiyle gelebilecegin son adamlardan biri olduguma eminim. Boyle sacma sapan satasmalara, laf ebeliklerine gerek yok.

Almissin makineni, kullan, yap paylasimini. Tamam, en krali en harikasi en essizi o makine. Daha fazla konusmaya gerek yok.

Asabiyete gerek yok forumda paylaşımların cok olabilir bilgi birikiminde olabilir ama bu yanılmayacağın yada hata yapamayacağın anlamına gelmez burada kimse laf ebeliği yapmıyor sen r1 iyi diyorsun bende fotolar ortada diyorum bu kadar basit sakinliğini korumanı tavsiye ederim!

• Aslinda sende haklisin. Cunku bende yeni cikmis bir makineye 'kobay' gibi 1450 lira bayilip alsam banada o makine dunyanin en iyisiymis gibi gelirdi.. :)

bipekkan hocam aciklamis zaten, yeterince net. hadi benimkileri anlamamakta inatcisin; bari bunlari detaylica okursun.

sana yeni makinenle keyifli kareler. 'En iyi dslr-like(!)'tan bol bol kare bekliyoruz! :)
  • İmajin her noktasında yaklaşık netlik yoksa aynı ışık koşullarında bazı objeler karanlık ve görece bulanık ise yorumumun sonuna kadar arkasındayım bunun yanında cihazın sensoru iyide olabilir ancak işlemci bu ham veriyi yeteri kadar iyi işleyemiyorsa nafile.
  • quote:

Aslinda sende haklisin. Cunku bende yeni cikmis bir makineye 'kobay' gibi 1450 lira bayilip alsam banada o makine dunyanin en iyisiymis gibi gelirdi.. :)

bipekkan hocam aciklamis zaten, yeterince net. hadi benimkileri anlamamakta inatcisin; bari bunlari detaylica okursun.

sana yeni makinenle keyifli kareler. 'En iyi dslr-like(!)'tan bol bol kare bekliyoruz! :)

Üslubuna dikkat et kobay gibi vs.hiç yakışık almayan söylemler bunlar!kimse dünyanın en iyisi filan demiyor ha r1 den iyi işine gelsin yada gelmesin bu böyle zaten hangisi iyi inceleyenler görecektir öyle farazi konuşmalarla olmuyor bu iş makineyi eline alıp incelemeyen bilgisiyle üstad, piir olduğunu zannedenlerinde gördü bu forum nokta
  • Çok iyisiniz ! Gerçekten, çok iyi fikirlerinizi ortaya dökmüşsünüz ve iddianızı ispatlamaya çalışmışsınız.
    Burada beni tebessüm ile görüldüğüm an son son 2 mesajınız. Dedim ki @svideoz (affınıza sığınarak) "En iyi makina benimkisi" diyor ve buna karşın @NovariX "İyi de benim makinama bulaşma benimkisi halen en iyisi" diyor ! Peki makinalarımız "en iyisi" olmasa, haydi ikinciliği FZ150 alsa şurada ne olur ? yada R1 alsa ne olur ? Elbette gören gözün gördüğünü işleyen bir işlemci "beyin" de bizlerde var. Kimi işlemciye göre ufak detaylarda bazı farklılıklar a yada b'yi daha güzel kılıyor.
    -
    Ayrıca benim gözüme göre 400 ISO'daki test fotolarında R1 daha iyi. Yukarıda verilen test fotolarında R1'e ait olan 400 ISO iken FZ150'nin fotosu 100 ISO !!! Hoop şike var .
    http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz150-assets/P1010006.JPG
    http://www.dcresource.com/reviews/olympus/e500-review/testshot-r1-400.jpg

• Kobay kelimesinde asagalayici bir durum yok forumdasim. Denek - deneyen anlaminda kullandim. Bunlar basit konular. Birbirimizi rencide etmeye gerek yok. Selamlar.
  • yaw arkadaşlar bence kırıcı olmayın. bazı konularda bilgi edinildikçe tartışmalar azalır hem fikire gelinir.

araştırmak ve kafa yormak lazım. FZ150 bende keskinlik ve detayda başarılı buldum ama ondan büyük sensör makinanın karşısın'da fazla şansı yok bir yere kadar iyi olabilir. oda kullanıcıyı tatmin ederse mesele yok mesela fuji x10 geçememiş
  • @jiddi;

ben aitlik duygusuyla yorum yapmiyorum. HX100V makinem falanda var, aslen FZ150 ile karsilastirilmasi gereken o. Ama HX100'den zaten genel olarak daha iyi oldugunu gorebiliyoruz makinenin. Bende yillardir R1 kivaminda bir dslr-like bekleyenlerdenim. Ciksa; seve seve kobay gibi alirim. :) Ama ne yazikki hala R1 kadar iyisi cikmadi; pek cikacak gibide durmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar konuştuğumuz kafi birazda fotolar konuşsun sonra isteyen r1 alsın buda gündüz gözüyle aynı makro çekim tabi sabaha biraz test alanı karışmış olabildiğince aynı mesafeden aynı kadraj içinde çekmeye çalıştım(örtü kaymış) noise dünde bahsettiğim gibi ciddi anlamda azaldı manuel ayar iso-1600 ve iso-3200 tekrarı

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 24 Kasım 2011; 12:28:37 >

• @NovariX
    Elbette o sebeple yazmıyorsunuz ama işte kırıcı olmaktan ise ikinciliğe geçmeyi yeğleyebiliriz bazen. Ayrıca bence R1 efsanesi ebediyete kadar sürecek. Onu alt edecek bir model üretecek birileri çıkmaz kanımca. Tip, lens, sensör makina her yönü ile uyum abidesi, tarzın kendisi !
    -
    @svideoz
    Makinanın fotoğrafları çok iyi konuşuyor. Birkaç ay öncesinde Fujifilm Finepix HS10/HS20 makinaları için hayli kanlı ve büyük kayıplı "çok iyi" savaşları yaşanmıştı. Sonra Sony HX100V geldi ve gözle görülür farkını koydu. Sonra Canon SX40 "vay be" dedirtmişti ki FZ-150 geldi "noluyor be" dedirtti
  • quote:

@jiddi;

ben aitlik duygusuyla yorum yapmiyorum. HX100V makinem falanda var, aslen FZ150 ile karsilastirilmasi gereken o. Ama HX100'den zaten genel olarak daha iyi oldugunu gorebiliyoruz makinenin. Bende yillardir R1 kivaminda bir dslr-like bekleyenlerdenim. Ciksa; seve seve kobay gibi alirim. :) Ama ne yazikki hala R1 kadar iyisi cikmadi; pek cikacak gibide durmuyor.

nr sağolsun bu kadar fazla kullanılırsa çıkacak gibide görünmüyor
  • jiddi

şimdi'de Likede bunların abisi Fujifilm X-S1 geliyor eğer o sensörle objektif oranını tutturduysalar.

x10 gibi başarı sağladıysalar. foto kalitesi bunlardan iyi olacaktır bekleyip göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

jiddi

şimdi'de Likede bunların abisi Fujifilm X-S1 geliyor eğer o sensörle objektif oranını tutturduysalar.

x10 gibi başarı sağladıysalar. foto kalitesi bunlardan iyi olacaktır bekleyip göreceğiz.

İşin içine zoom girdimi iş değişiyor bakalım bekleyip görücez bende merak ediyorum açıkcası ??
  • fujifilm x-s benide fazlasiyla heyecanlandiran bir makine. Cunku prime lensli abisi gibi spesific degil; daha genel bir kullanici kitlesine hitap ediyor ve yorumlara bakilirsa enfes performans sergiliyor.. Bekleyip gormek lazim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

jiddi

@netün,
    Hah ! şimdi oldu. Bu konudaki son mesajınızda tam tersini anlatmak istermişsiniz gibi duyguya kapılmışdım "x10 gibi başarı sağladıysalar" Evet X10 inanılmaz bir şekilde özellikle detay ve renkte müthiş, Valla bu yaşta heyecanla bekliyorum X-S1' i ama ciddi ciddi tereddütlerim var, sıkıntı objektifin dizayn kalitesinde olacak, kesinlikle bu 2/3" sensöre "LEICA DC VARIO-ELMARIT" veya "Carl Zeiss Vario Sonnar T*" tarzı lens koyarlarsa ki bir ihtimal olabilir. Çünkü X10' da dikkati çeken yine kuyudan çıkartılan Fuji' nin en iyi lensi olan SUPER EBC FUJİNON ASPHERİCAL LENS' nin kullanılması. Benzeri 26 X te kullanılmış,(12 gruta 17 mercek (4 aspherical ASPH mercek) sonuçlar X10 gibi olursa R1' i rahatlıkla tarihin tozlu sayfalarına kalıcı olarak koyabiliriz. Şunuda kabullenmek gerekiyor teknoloji ilerledikçe küçük sensörlerinde bir işe yarayabileceği son bir yılda görülmeye başlandı. Panasoniğin MOS sensörü ve şimdi de Fuji' nin EXR-CMOS sensörü. Dikkat edin. En dikkat edilecek nokta, BSI' den vaz geçiliyor olması ve 12 mp gibi bence pekte makul olmasada compact ve like makinelerde o saçmasapan pixel savaşının sona erdirilmesi. Zaten mantığa da ters bir konuydu. Pixelin yükseltilmesinin tek bir anlamı vardı. Çok büyük baskıların alınabilmesi, Hangi tatilde 3-5 hatıra fotografı çeken, kişi gidip dev poster bastırıyordu? Kısaca tam bir embesil' ce bir savaştı. Aslına bakarsanız keşke 12 mp değilde 6-10 mp arasında bir değer olsaydı. Koca 40D 10 mp, Sony SLT A65 ve 77 de 24 mp' yi APS-C ye tıkıştırdı ne oldu, Oldu makina Noise makinası. Kodu gibi çoban SALATA oldu

Şimdi yaptığım araştırmada, X-S1' in tanıtımı bugün yapılmış.

http://www.slashgear.com/fujifilm-x-s1-packs-26x-zoom-and-evf-24197821/
    Gizmodo
    Fujifilm's X-S1 Shoots Far-Off Places
    http://gizmodo.com/5862474/fujifilms-x+s1-shoots-far+off-places

http://www.engadget.com/2011/11/24/fujifilms-xs-1-bridge-camera-26x-zoom-exr-sensor-699-in-the/
    Başlangıç içinde olsa acayip pahalı. (1.000 USA $-700£) Test fotografları Fuji çekip let's Go Digital'de. Orjinalleri de var ama ne kadar güvenilir?
    http://www.letsgodigital.org/en/31140/fujifilm-x-s1-test/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Kasım 2011; 15:21:29 >

• arkadaşlarhttp://www.letsgodigital.org/en/31140/fujifilm-x-s1-test/ sitesinde fuji test resimleri paylaşılmış kesinlikle kaliteli bir makine noise kabul edilebilir seviyede ama şimdilik bu imajlarda fz150 den fazlası yok gibi görünüyor fotolar iso-100 de çekilmiş ben ilk kez bugün inceleme fırsatı buldum sanırım incelemede yeni yapılmış paylaşmak istedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 24 Kasım 2011; 14:43:03 >
  • x-s1 çıkmadan fz150 yi satın almak istemiyordum alırsamda fuji incelemeleri yetişirse duruma göre iade ederim x-s1 e geçerim diyordum diyordumda ne yalan söyleyim çok daha iyisini beklerdim sensor iyi ama işlemci, lens veya her ikisi uyumda sıkıntı yaratmış gibi görünüyor sadece bu test resimlerine göre değerlendirmek çok doğru olmasada fz150 1-2 basamak yukarda şimdilik!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.