Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

evet, gayet iyi bir makine. guncel modeller arasinda en iyilerinden biri. Ama ne yazikki hala Sony R1'in seviyesinde degil..

neredeyse tüm karşılaştırmaları inceledim özellikle r1 ile kıyaslamalara çok dikkat etmiştim imajların %90 ında fz150 daha net, daha keskin ve gerçekçi renkler veriyor diğer teknolojik gelişmeleri saymıyorum bile bu nedenle r1 efsane olmasına karşın artık en iyi değil fz150 kesinlikle r1 den üstün

Peki, tamam.

• sırasıyla iso-100, iso-200, iso-400, iso-800, iso-1600 ve iso-3200 krop lu makro çekim örnekleri yalnız gündüz çekimi değil! yeterli ışık bulunmadığı için tahmini %20 daha fazla noise mevcut yinede kabaca fikir verecektir
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

• Yukarıda "FZ150 ile R1'in kıyaslamalarında fotoğrafların %90'ında FZ150 daha net!" dendikten sonra konuşmayacaktım ama hakkaten dayanamadım bu saçmalığa! Keza internette Sony R1 ve bu makinenin kıyaslandığı tek bir konu dahi bulamadım somut olarak. Eğer bulan varsa sevinirim. Hatta peşin peşin söyleyeyim; İstanbul'da bu makineye (FZ150) sahip arkadaşlar varsa buluşalım bir yerlerde. Birşeyler içer hemde Sony R1 - HX100V - FZ150 karşılaştırması yapma fırsatı bulmuş oluruz.

1-) Herşeyden önce muhtemelen R1'in ayarında bir makine çıkmasını en çok isteyen kullanıcılardan biriyim. Önce bunu belirtiyorumki şu - bu fanatikliği falan diye düşünülmesin. Fujifilm'in X100 modeli çok iyi görünüyor ancak prime lensli (sabit odaklı) olması bu makineyi çok spesific kılıyor. Birde Fujifilm'in birçok modelindeki yazılımsal sorunların bu modelde de bulunma ihtimali tat kaçırıyor.

2-) FZ150, benimde gördüğüm kadarıyla gayet iyi bir makine. Kendi sınıfına göre güzel bir sensör ve bu sensöre uygun tasarlanmış bir objektif. Günümüzde "DSLR-Like" adı altında üretilen ama özünde compact makineler olan modeller arasında en iddialılarından biri. ANCAK hala bir Sony R1 değil. Peki neden değil.. Birkere günümüz teknolojisiyle (yani şimdilik) bu kadar küçük sensörlerle APC-S sensörlerdeki kadar kaliteli görüntü almak mümkün değil. Sony R1'in sensörü FZ150'nin sensörünün yaklaşık 11 katı büyüklüğünde. Piksel yoğunluğuda buna bağlı olarak çok çok düşük. Bu konu bile görüntü kalitesi konusunda R1'in çok daha iyi olacağının salt kanıtıdır. Zor birşey değil, google'da ufak bir aramayla "piksel yoğunluğu" ve "sensör boyutları" kavramları hakkında bilgi edinilebilir.

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

Karşılaştırabilmeniz açısından; Sony R1'in sensör boyutu şu fıstık yeşili APS-C (Nikon DX, Pentax, Sony) yazılı alan kadarken FZ150'nin sensörü 1/2.5" yazan sol alttaki en küçük kareden çok az daha büyük boyutta. Ne demek istediğim burada bile anlaşılıyordur diye düşünüyorum.

Sony R1, mantık olarak perde sistemi barındırmayan sabit objektifli bir DSLR. Dolayısıyla aslında bu tip küçük sensörlü makinelerle karşılaştırması bile anlamsız. Fakat sınıfları aynı olduğundan bende dahil insanlar her daim Sony R1'i kıstas olarak algılıyorlar.

"DSLR alıpta uzun zaman sadece kit lensle (18-55mm) kullanmayı düşünenler" için Sony R1 ve Pentax K-X karşılaştırması yapmış ve yine bu forumda yayınlamıştım. Pentax K-X bile (ki bahsettiğimiz makine en iyi giriş seviyesi DSLR ödülünü almış bir model) kit lensli haliyle Sony R1 ile başa çıkamadı. Çünkü R1'in en can alıcı noktasıda objektifi aslında. Fullframe eşdeğeri 24-120mm olan Carl Zeiss Vario Sonnar T* kaplamalı 2.8-4.8 diyafram aralığında bir objektif var üzerinde. Ve bu objektif Sony R1'in sensörüyle optimum uyum sağlıyor. Sonuçta ortaya enfes bir sistem çıkıyor!!

3-) Ben şuna eminim; gün gelecek insanları DSLR almaktan vazgeçirecek DSLR-Like modelleri üretilecek. DSLR kalitesinde görüntü verebilen makinelerden bahsediyorum. Sony, R1 ile bunu başarmıştı. Zaten bu yüzden R1'in muhattabı FZ150 - HX100V falan değildir; DSLR makinelerdir deniyor.

4-) Birkez daha söylüyorum; FZ150 gayet iyi bir makine! Hatta R1'i saymazsak bu sınıfın en iyisi dediğim S6500FD'ye bile fazla fazla kafa tutacak gibi görünüyor. Ancak hala "DSLR kalitesinde fotoğraflar istiyorum ama objektifti, perdeydi uğraşmak istemiyorum" diyenler için bir alternatif değil.

Eğer sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim arkadaşlar.

İlgi gösteripte okuyan tüm dostlara selamlar & saygılar..

• quote:

Yukarıda "FZ150 ile R1'in kıyaslamalarında fotoğrafların %90'ında FZ150 daha net!" dendikten sonra konuşmayacaktım ama hakkaten dayanamadım bu saçmalığa! Keza internette Sony R1 ve bu makinenin kıyaslandığı tek bir konu dahi bulamadım somut olarak. Eğer bulan varsa sevinirim. Hatta peşin peşin söyleyeyim; İstanbul'da bu makineye (FZ150) sahip arkadaşlar varsa buluşalım bir yerlerde. Birşeyler içer hemde Sony R1 - HX100V - FZ150 karşılaştırması yapma fırsatı bulmuş oluruz.

1-) Herşeyden önce muhtemelen R1'in ayarında bir makine çıkmasını en çok isteyen kullanıcılardan biriyim. Önce bunu belirtiyorumki şu - bu fanatikliği falan diye düşünülmesin. Fujifilm'in X100 modeli çok iyi görünüyor ancak prime lensli (sabit odaklı) olması bu makineyi çok spesific kılıyor. Birde Fujifilm'in birçok modelindeki yazılımsal sorunların bu modelde de bulunma ihtimali tat kaçırıyor.

2-) FZ150, benimde gördüğüm kadarıyla gayet iyi bir makine. Kendi sınıfına göre güzel bir sensör ve bu sensöre uygun tasarlanmış bir objektif. Günümüzde "DSLR-Like" adı altında üretilen ama özünde compact makineler olan modeller arasında en iddialılarından biri. ANCAK hala bir Sony R1 değil. Peki neden değil.. Birkere günümüz teknolojisiyle (yani şimdilik) bu kadar küçük sensörlerle APC-S sensörlerdeki kadar kaliteli görüntü almak mümkün değil. Sony R1'in sensörü FZ150'nin sensörünün yaklaşık 11 katı büyüklüğünde. Piksel yoğunluğuda buna bağlı olarak çok çok düşük. Bu konu bile görüntü kalitesi konusunda R1'in çok daha iyi olacağının salt kanıtıdır. Zor birşey değil, google'da ufak bir aramayla "piksel yoğunluğu" ve "sensör boyutları" kavramları hakkında bilgi edinilebilir.

Karşılaştırabilmeniz açısından; Sony R1'in sensör boyutu şu fıstık yeşili APS-C (Nikon DX, Pentax, Sony) yazılı alan kadarken FZ150'nin sensörü 1/2.5" yazan sol alttaki en küçük kareden çok az daha büyük boyutta. Ne demek istediğim burada bile anlaşılıyordur diye düşünüyorum.

Sony R1, mantık olarak perde sistemi barındırmayan sabit objektifli bir DSLR. Dolayısıyla aslında bu tip küçük sensörlü makinelerle karşılaştırması bile anlamsız. Fakat sınıfları aynı olduğundan bende dahil insanlar her daim Sony R1'i kıstas olarak algılıyorlar.

"DSLR alıpta uzun zaman sadece kit lensle (18-55mm) kullanmayı düşünenler" için Sony R1 ve Pentax K-X karşılaştırması yapmış ve yine bu forumda yayınlamıştım. Pentax K-X bile (ki bahsettiğimiz makine en iyi giriş seviyesi DSLR ödülünü almış bir model) kit lensli haliyle Sony R1 ile başa çıkamadı. Çünkü R1'in en can alıcı noktasıda objektifi aslında. Fullframe eşdeğeri 24-120mm olan Carl Zeiss Vario Sonnar T* kaplamalı 2.8-4.8 diyafram aralığında bir objektif var üzerinde. Ve bu objektif Sony R1'in sensörüyle optimum uyum sağlıyor. Sonuçta ortaya enfes bir sistem çıkıyor!!

3-) Ben şuna eminim; gün gelecek insanları DSLR almaktan vazgeçirecek DSLR-Like modelleri üretilecek. DSLR kalitesinde görüntü verebilen makinelerden bahsediyorum. Sony, R1 ile bunu başarmıştı. Zaten bu yüzden R1'in muhattabı FZ150 - HX100V falan değildir; DSLR makinelerdir deniyor.

4-) Birkez daha söylüyorum; FZ150 gayet iyi bir makine! Hatta R1'i saymazsak bu sınıfın en iyisi dediğim S6500FD'ye bile fazla fazla kafa tutacak gibi görünüyor. Ancak hala "DSLR kalitesinde fotoğraflar istiyorum ama objektifti, perdeydi uğraşmak istemiyorum" diyenler için bir alternatif değil.

Eğer sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim arkadaşlar.

İlgi gösteripte okuyan tüm dostlara selamlar & saygılar..

Zaten özel konu olması muhtemel değil sadece aynı karelerin çekildiği kıstas fotolar bulmak gayet mümkün. Kaynak imaging-resource.com ve dcresource.com yargılamadan evvel aynı kareleri incelemeni tavsiye ederim ayrıca buluşur seve seve kıyaslama yaparız

• @NovariX misal arada kat kat fark yok elbet ama fz150 o ufacık sensörüne rağmen son derece net bir imaj ortaya koymuş en azından sony gibi bulanık değil
    fz150
    r1

• quote:

Zaten özel konu olması muhtemel değil sadece aynı karelerin çekildiği kıstas fotolar bulmak gayet mümkün. Kaynak imaging-resource.com ve dcresource.com yargılamadan evvel aynı kareleri incelemeni tavsiye ederim ayrıca buluşur seve seve kıyaslama yaparız

forumdaşım ben seni neden yargılayımki? ne haddime?..

ama yukarıda aynen şunu demişsin: "neredeyse tüm karşılaştırmaları inceledim özellikle r1 ile kıyaslamalara çok dikkat etmiştim imajların %90 ında fz150 daha net, daha keskin ve gerçekçi renkler veriyor"

dolayısıyla insanın aklına birilerinin hususi olarak karşılaştırdığı geliyor. kıyaslamalar demişsin çünkü..

aynı şartlarda aynı karelerin çekildiği yalnızca tek kadraj bulabildim; onda da sonuçlar apaçık görünüyor zaten.

ISO 400

Sony R1

Panasonic FZ150

Büyütüp detaylara bakmanız yeterli...

_____

Başından beri dediğim gibi FZ150 ile R1'i kıyaslamak çok absürt aslında. Aynı sınıfın makineleri değiller çünkü.

Biraz daha gerçekçi, biraz daha 'gaza gelmeden' yorumlar yaparsak çok daha verimli olacaktır.

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 23 Kasım 2011; 23:24:12 >

• Ek olarak şunu belirtmek lazım. Sitelerden vs.'den değil; birebir kullanarak - deneyerek test etmek her daim en verimli sonuçları verir. İnanın ben 5D ile R1'i kapıştıran adamlar gördüm.

Her işin bir alfabesi var. Kuralları - kaideleri var. Bunlar belli ve kolay kolay değişmez.
  • @NovariX buda bir diğer örnek bulanıklık ortada
    fz150

r1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 27 Kasım 2011; 14:19:17 >
  • quote:

Ek olarak şunu belirtmek lazım. Sitelerden vs.'den değil; birebir kullanarak - deneyerek test etmek her daim en verimli sonuçları verir. İnanın ben 5D ile R1'i kapıştıran adamlar gördüm.

Her işin bir alfabesi var. Kuralları - kaideleri var. Bunlar belli ve kolay kolay değişmez.

elbette öyle ancak bunlarda hatırı sayılır ve son derece güvenilir siteler saçmalık olarak yaklaşman açıkcası beni üzdü çünkü gördüğümden hareketle bu yorum yaptım ve sanırım gördüklerim üzerine çokta yanılmamışım.
  • NovariX bu arada linkler açılmıyor
  • @svideoz

bu karelerin kaynaklarını ve tam hallerini paylaşırmısın? yani kendin oraya buraya yükleme kareleri; link ver; hep beraber bakalım..

yukarıda verdiğin gece kadrajında şartlar aynı değil. birkez daha en başta ışıklandırmalar bile farklı. dikkat edilirse görülüyor. böyle karelerde hava şartlarından tutunda rüzgara kadar herşey etkili olur kadrajdaki en önemli konu ışık kaynaklarının odaktaki dağılımıdır. Birde biz diyafram değerlerini vs. bilmiyoruz bu karelerdeki. dış mekan çekimleri kıyaslanacaksa "aynı anda" çekilmiş kareler kullanılır. bunu bu hobiye gönül vermiş hemen herkes bilir. birisi 5 yıl önce çekilmiş, diğeri 1 hafta önce çekilmiş farklı ışıklandırmalardaki kareler değil...

bu yüzden diyorumki; birgün buluşalım birlikte bakalım. ben R1, HX100V, K-X ve 5D Mark II getirebilirim yanımda. sende FZ150 ile gelirsin, aynı anda aynı şartlarda yaparız çekimlerimizi. O zaman kafanda böyle yanılgılar kalmaz zaten.

• quote:

elbette öyle ancak bunlarda hatırı sayılır ve son derece güvenilir siteler saçmalık olarak yaklaşman açıkcası beni üzdü çünkü gördüğümden hareketle bu yorum yaptım ve sanırım gördüklerim üzerine çokta yanılmamışım.

forumdaşım, ben FZ150 ile R1'in kıyaslanmasını ve hatta FZ150'nin daha iyi olduğunun iddia edilmesini saçma buldum.
    keza bu sitelerde FZ150 ile R1'i kıyaslamamışlar. Örnek kareler vermişler her makine için. Yani ortada bir kıyaslama yok.

bu karelerin içinde YALNIZCA BiR TANESi tam anlamıyla aynı şartlar ve kadrajda çekilmiş durumda. Onlarıda paylaştım.
    bende gayet iyi açılıyorlar, sorun sisteminde olabilir.
  • Bir arada HX1 ile R1'i kıyaslayan bir arkadaş vardı. Onda da HX1 vardı. Oradan buradan kareler alır, kırpar falan koyardı. HX1 ile R1'i kıyasladığında sonuçta HX1 çok daha iyi çıkmıştı. Burada da benzer durum var.

Ama bu bizim millete has bir durum, alıştık artık. İnsanlar bir heves 'ciddi paralar verip' makine alıyorlar. O makine 2-3 kişi tarafından da "iyi" olarak nitelendirilirse gaza geliyorlar. Başlıyorlar uçmaya... Sakın yanlış anlama; lafım sana değil. Genelde bu durum böyle. D40'ı en iyi DX formatlı DSLR olarak tanıtanı da gördüm bu forumlarda, 30D K-5'ten çok daha iyidir diyenleride.. Oluyor yani..

Neyse, dediğim gibi iyice bir araştırmanı öneririm. Muhtemelen işin tekniği ile ilgili biraz daha bilgilenirsen durum çözülecektir. Ve teklifimde her daim geçerli..

Benden bu kadar. Selamlar.

• quote:

quote:

forumdaşım ben seni neden yargılayımki? ne haddime?..

ama yukarıda aynen şunu demişsin: "neredeyse tüm karşılaştırmaları inceledim özellikle r1 ile kıyaslamalara çok dikkat etmiştim imajların %90 ında fz150 daha net, daha keskin ve gerçekçi renkler veriyor"

dolayısıyla insanın aklına birilerinin hususi olarak karşılaştırdığı geliyor. kıyaslamalar demişsin çünkü..

aynı şartlarda aynı karelerin çekildiği yalnızca tek kadraj bulabildim; onda da sonuçlar apaçık görünüyor zaten.

ISO 400

Sony R1

Panasonic FZ150

Büyütüp detaylara bakmanız yeterli...

_____

Başından beri dediğim gibi FZ150 ile R1'i kıyaslamak çok absürt aslında. Aynı sınıfın makineleri değiller çünkü.

Biraz daha gerçekçi, biraz daha 'gaza gelmeden' yorumlar yaparsak çok daha verimli olacaktır.

Selamlar..

eski işlemcilerde büyüktü bu onların daha iyi olduğu yada daha iyi hesap yapabildiği anlanıma mı gelir? sonuçta bu sensörlerde transistörlerden oluşuyor ve transistörler gittikçe ufalıyor. imajlar kesinlikle ortada özellikle peluş oyuncağa dikkat edelim!neyse polemik yaratmamak için daha fazla yorum yapmayayım bırakalım bu iki fotoğrafı başka arkadaşlar bir değerlendirsin belki gaza gelmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 23 Kasım 2011; 23:57:37 >

• quote:

eski işlemcilerde büyüktü bu onların daha iyi olduğu yada daha iyi hesap yapabildiği anlanıma mı gelir?

eyvah eyvah! daha olayın en başındaymışsın sen hocam yaa. bende kaç mesajdır birşeyler anlatmaya çalışıyorum...

işlemci boyutlarıyla sensör boyutlarını aynı mantıkla değerlendirmek, nereden baksan dahice..

dünyada yüzbinlerce insan daha net görüntü elde edebilmek için fullframe sensörlü makineler alıyor, hepsi boşunaymış demekki!!

• quote:

quote:

eski işlemcilerde büyüktü bu onların daha iyi olduğu yada daha iyi hesap yapabildiği anlanıma mı gelir?

eyvah eyvah! daha olayın en başındaymışsın sen hocam yaa. bende kaç mesajdır birşeyler anlatmaya çalışıyorum...

işlemci boyutlarıyla sensör boyutlarını aynı mantıkla değerlendirmek, nereden baksan dahice..

dünyada yüzbinlerce insan daha net görüntü elde edebilmek için fullframe sensörlü makineler alıyor, hepsi boşunaymış demekki!!

bunu neden garipsediğini paylaşırsan memnun olurum fullframe de olsa mevcut yapıda bulunan transistörler belirli ışık kapılardan ışığı alıp dijital sinyale 0-1 e dönüştürmüyor mu???yanılıyorsan beni düzelt sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp...

• quote:

quote:

elbette full frame alacaklar çünkü cm kareye düşen transistör adeti ayrıca transistörler arasındaki boşluk daha fazla buda noise e sebep olan statik kaçağın çok daha az olmasını sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 24 Kasım 2011; 0:20:16 >

• quote:

elbette full frame alacaklar çünkü cm kareye düşen transistör adeti ayrıca transistörler arasındaki boşluk daha fazla buda noise e sebep olan statik kaçağın çok daha az olmasını sağlıyor.

ee, o zaman neden yukarıda "işlemcilerde büyüktü eskiden ama bu onların daha iyi hesap yaptığını göstermez" gibi konuyla ZERRE ilgisi olmayan bir örnek sundun?.. Senin şimdi fullframe için söylediğin durum APS-C'de de 1/2.3" sensöre göre aynı değil mi? Aynı.. Demekki neymiş? Büyük sensör bu yüzden çok önemliymiş.

forumdaşım, inan kabak tadı verdi. mesajımda da belirttim, çokça rastlanıyor böyle durumlara bizim ülkemizde. objektiflikten uzak yorumlar havada uçuşuyor. yeni bir makine satın alan kişi ufacık bir araştırma yapmadan coşuyorda coşuyor; "en iyi makine budur, ötesi yok" demeye başlıyor. artık normal karşılıyorum.

Aslında bir tarafta 1/2.3" sensör - diğer tarafta APS-C sensör varken uzatmaya gerek yok. işi bilen zaten neyin ne olduğunu da çok iyi biliyor.

benden bu kadar.

• quote:

quote:

ee, o zaman neden yukarıda "işlemcilerde büyüktü eskiden ama bu onların daha iyi hesap yaptığını göstermez" gibi konuyla ZERRE ilgisi olmayan bir örnek sundun?.. Senin şimdi fullframe için söylediğin durum APS-C'de de 1/2.3" sensöre göre aynı değil mi? Aynı.. Demekki neymiş? Büyük sensör bu yüzden çok önemliymiş.

forumdaşım, inan kabak tadı verdi. mesajımda da belirttim, çokça rastlanıyor böyle durumlara bizim ülkemizde. objektiflikten uzak yorumlar havada uçuşuyor. yeni bir makine satın alan kişi ufacık bir araştırma yapmadan coşuyorda coşuyor; "en iyi makine budur, ötesi yok" demeye başlıyor. artık normal karşılıyorum.

Aslında bir tarafta 1/2.3" sensör - diğer tarafta APS-C sensör varken uzatmaya gerek yok. işi bilen zaten neyin ne olduğunu da çok iyi biliyor.

benden bu kadar.

Söylemek istediğimi daha açıkça yazayım o zaman full frame de olsa 6-7 senelik bir sensor bu süre zarfında 1/2.3 sensorun gelişimi bariz ortada haklısın cokta konuşmaya gerek yok sen sensor üzerinden bende resimlere bakarak konuşuyorum ki resimler sözden çok daha anlamlı yoksa biz tartışırız bu konuda uzar gider

• Ortada AYNI SARTLARDA CEKILMIS tek bir kare var; onda da sonuc belli zaten!! R1, beklendigi gibi detay ve renklerde cok daha iyi!

Selamlar. Iyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.