Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

boş zamanınızda örnek bir video koyarsanız güzel olur. :)
  • bu makineyi en ucuza nereden temin edebiliriz?
    yeni çıkan gx1 bile 1080i video kaydı yapıyor 20mbps
    fz150 1080p 28mbs yapıyor.

1080/60p / 1080/50p (progressive) conveys about twice the information of 1080i (interlace) recording. Whereas interlacing requires two images to produce a complete picture, the progressive method records a single image as a complete picture. It creates intricate detail and silky smooth motion. Even when subjects move quickly, afterimages are minimized to create more natural images. The progressive method is most effective when shooting designs where more patterns tend to occur, or when capturing sports scenes.

*Interlaced Scanning *Progressive Scanning

Only half of the image data is reproduced in each picture. Reproduces all of image data in a single picture.
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 20 Kasım 2011; 20:29:13 >

• kadıköyden iso-100 ve iso-1600 arası örnek fotolar

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

• foto örnekleri için çok teşekkürler.
  • bugün çekim esnasında cihaz iki kez takıldı çekim ve zoom yapmadı bu sık karşılaşılan bir durummudur yoksa yenisiyle değiştirmem dahamı hayırlı olur ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

bugün çekim esnasında cihaz iki kez takıldı çekim ve zoom yapmadı bu sık karşılaşılan bir durummudur yoksa yenisiyle değiştirmem dahamı hayırlı olur ???

@svideoz,
    "Takıldı" nasıl ve yaparken, nasıl çözdünüz? Fotografların neredeyse hepsi güzel 4. - 5. ve 8. fotografların org yükleyebilirmisiniz? Tamamı elde çekim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

bugün çekim esnasında cihaz iki kez takıldı çekim ve zoom yapmadı bu sık karşılaşılan bir durummudur yoksa yenisiyle değiştirmem dahamı hayırlı olur ???

@svideoz,
    "Takıldı" nasıl ve yaparken, nasıl çözdünüz? Fotografların neredeyse hepsi güzel 4. - 5. ve 8. fotografların org yükleyebilirmisiniz? Tamamı elde çekim mi?

Fotograf çekme esnasında zoom yapıp iso degerini ayarlıyordum o esnada iso takılı kaldı zoom in out cevap vermedi ve deklanşör e bastığımda ise cekim yapmadı power dan kapatıp açınca düzeldi.fırsat bulduğumda ham hallerini eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Kasım 2011; 9:47:54 >

• @bipekkan 1. ve 7. gece çekimlerini kaideye yaslayarak çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Kasım 2011; 9:45:29 >
  • quote:

@bipekkan 1. ve 7. gece çekimlerini kaideye yaslayarak çektim

@svideoz,
    Bazı kareleriniz güzelleşmeyede başladı. 400 ISO' yada baktım ama 600 ve 1800 iso' yu göremedim.
    Bu olaya "Kilitlenme" denir ve genelliklede yazılımdan kaynaklanabilir. Mekanik bir prb. olduğunu düşünmüyorum. Eğer yazılımsal ise zaten yakında firmware çıkacaktır. Aynı olayı tekrarlarsa satan yerle görüşün. Hatta distribütörlede görüşün derim. Zaten İstanbuldasınız. İşte bu nedenle ben sürekli meraklılar için bu nedenle ilk çıkan serileri almayın diyorum. Böyle prb. çıkabilir. Kişiler birden telaşla panikler üzülür. Bırakın 5-6 ay geçsin en azından. Şu an piyasada en 100-150 kişi test amaçlı bu makinaları kullanıyor ve özellikle yazılımsal prb. bu süre içinde ortaya çıkar ve firmware ile yazılım güncellenir, hallolur. Mekanik prb. ise ücretsiz halledilir veya ciddi boyutta ise makinalar değiştirilir.

"........sonra eve gelip resimleri pc ye atmak istediğimde kilitlendi ve açma anahtarından kapanmadı pli çıkartıp takınca düzeldi"
    Bunu ayrıca açtığınız topikte konu etmişsiniz Burada konu etmemişsiniz....... Bu tam bir yazılım sorunur.
    Bence hiç beklemeyin değiştirme imkanınızı değerlendirin.

Valla ben makinanın fotograf çekimine hayran oldum. 1200x1600 pixelle bunu söylemek aslında imkansız ama orjinallerini de gördüğüm için artık rahat rahat konuşabilirim. 4.ve 5. fotograf detay konusunda mükemmel fikir veriyor. Renkleride çok beğendim. Biraz hafif kırmızılık var ama bu da fotografı sıcak hale getirmiş, kişisel olarak sevdiğim bir durum.
    Paylaşımlarınız içinde ayrıca teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 21 Kasım 2011; 14:18:43 >

• @bipekkan hocam,

yorumlarınız için çok teşekkürler epey detaylı anlatmışsınız.. Şimdi hx100v yi satıp bu cihazdan almak bana da çok mantıklı gelmedi ki aşırı foto kalite farkı olduğunu düşünmüyorum. Evet şu doğru ki , çok daha düzgün ve kenarları çamurlaşmayan keskin detay alınabiliyor. Ben 1 yıl içinde iyice kullanmayı öğrenir , sizin de dediğiniz gibi o sıralarda çıkan daha başarılı bir cihaza yönelirim.

Fz1-150 gayet başarılı.
  • quote:

quote:

@bipekkan 1. ve 7. gece çekimlerini kaideye yaslayarak çektim

@svideoz,
    Bazı kareleriniz güzelleşmeyede başladı. 400 ISO' yada baktım ama 600 ve 1800 iso' yu göremedim.
    Bu olaya "Kilitlenme" denir ve genelliklede yazılımdan kaynaklanabilir. Mekanik bir prb. olduğunu düşünmüyorum. Eğer yazılımsal ise zaten yakında firmware çıkacaktır. Aynı olayı tekrarlarsa satan yerle görüşün. Hatta distribütörlede görüşün derim. Zaten İstanbuldasınız. İşte bu nedenle ben sürekli meraklılar için bu nedenle ilk çıkan serileri almayın diyorum. Böyle prb. çıkabilir. Kişiler birden telaşla panikler üzülür. Bırakın 5-6 ay geçsin en azından. Şu an piyasada en 100-150 kişi test amaçlı bu makinaları kullanıyor ve özellikle yazılımsal prb. bu süre içinde ortaya çıkar ve firmware ile yazılım güncellenir, hallolur. Mekanik prb. ise ücretsiz halledilir veya ciddi boyutta ise makinalar değiştirilir.

"........sonra eve gelip resimleri pc ye atmak istediğimde kilitlendi ve açma anahtarından kapanmadı pli çıkartıp takınca düzeldi"
    Bunu ayrıca açtığınız topikte konu etmişsiniz Burada konu etmemişsiniz....... Bu tam bir yazılım sorunur.
    Bence hiç beklemeyin değiştirme imkanınızı değerlendirin.

Valla ben makinanın fotograf çekimine hayran oldum. 1200x1600 pixelle bunu söylemek aslında imkansız ama orjinallerini de gördüğüm için artık rahat rahat konuşabilirim. 4.ve 5. fotograf detay konusunda mükemmel fikir veriyor. Renkleride çok beğendim. Biraz hafif kırmızılık var ama bu da fotografı sıcak hale getirmiş, kişisel olarak sevdiğim bir durum.
    Paylaşımlarınız içinde ayrıca teşekkürler.

Teşekkürler bugün satürn e iade ettim sorgusuz sualsiz değiştirdiler.

• quote:

quote:

@svideoz,

4-5-8. fotoğraf orjinal çözünürlük
    http://img696.imageshack.us/img696/4825/p1010328u.jpg
    http://img714.imageshack.us/img714/773/p1010274j.jpg
    http://img339.imageshack.us/img339/2370/p1010374q.jpg

• iso-500 iyi çekemedim ışık patladı farkındayım malum yolun daha başı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Kasım 2011; 23:42:06 >
  • quote:

iso-500 iyi çekemedim ışık patladı farkındayım malum yolun daha başı

@svideoz,
    Işık patlamış ama makinada tüm detayları görmüş. Valla diğer yüklediğiniz orjinallerede baktım. Bu makina kesinlikle alınır. Yüksek ISOları 400-1600 ISO' ları yetersiz ışık koşullarında çekin Çoğu fotografınız uzun pozlamada 100-200 ISO' da. Sensör özellikle yüksek ISO düşük yetersiz ışıkta su koyuverir Noise açısından, tabi yeni makinalarda hemen bunu giderecek NR' yi çalıştırmaya başlar. MOS sensörler 4/3 sensörlerde bile sıkıntısı son makinalarda nasıldır bilmiyorum ama 400 üstünde noise açısından sıkıntılıdır. Şu ana kadar verdiğiniz örneklerin tamamı dpreview' deki galeri sonuçlarını aynen sağlıyor. Yeterli ışıkta 500 ISO bile yeterli ama düşük ışıkta ne yapıyor görmek lazım. Ayrıca merak ettiğim Makina menüsünde NR ile ilgili olarak tamamen kapatma seçeneği var mı? var ise tüm fotolarınızı bu seçenek kapalı olarak seçin. Haydarpaşa garındaki saat ve ilk sırada yüklediğiniz çıplak dalların olduğu fotografta detay müthiş.

• quote:

quote:

iso-500 iyi çekemedim ışık patladı farkındayım malum yolun daha başı

@svideoz,
    Işık patlamış ama makinada tüm detayları görmüş. Valla diğer yüklediğiniz orjinallerede baktım. Bu makina kesinlikle alınır. Yüksek ISOları 400-1600 ISO' ları yetersiz ışık koşullarında çekin Çoğu fotografınız uzun pozlamada 100-200 ISO' da. Sensör özellikle yüksek ISO düşük yetersiz ışıkta su koyuverir Noise açısından, tabi yeni makinalarda hemen bunu giderecek NR' yi çalıştırmaya başlar. MOS sensörler 4/3 sensörlerde bile sıkıntısı son makinalarda nasıldır bilmiyorum ama 400 üstünde noise açısından sıkıntılıdır. Şu ana kadar verdiğiniz örneklerin tamamı dpreview' deki galeri sonuçlarını aynen sağlıyor. Yeterli ışıkta 500 ISO bile yeterli ama düşük ışıkta ne yapıyor görmek lazım. Ayrıca merak ettiğim Makina menüsünde NR ile ilgili olarak tamamen kapatma seçeneği var mı? var ise tüm fotolarınızı bu seçenek kapalı olarak seçin. Haydarpaşa garındaki saat ve ilk sırada yüklediğiniz çıplak dalların olduğu fotografta detay müthiş.

Zaten manual cekim yapıyorum ve nr 0 da resimlerde gürültü giderme olmaması lazım.

• quote:

..................
    Zaten manual cekim yapıyorum ve nr 0 da resimlerde gürültü giderme olmaması lazım.

@svideoz,
    NR sıfır veya kapalı olsada bazı makinalarda arka planda çalışma söz konusu olabiliyor. Benim 40D' de bile NR kapalıylen 1600 ISO' da yetersiz ışık koşullarında tam ölçekte bunu hissedebiliyorsunuz. Sizin bu forma yüklediğiniz (1600x1200 px) ölçekte bunu anlayabilmek mümkün değildir. Benim sizden tam ölçek fotoları istememin nedenlerinden biride bu. Ve görebildiğim ölçüde 100 ve 200 ISO' da NR varsa bile kesinlikle belli olmuyor. Tabi bu uygulanan NR' nin algoritmasıda önemli. 400-500-600 ISO' da bana NR' siz tam ölçekte kullanılabilir fotograflar versin üstünü aramıyorum zaten, Benim açımdan böyle ufak bir sensörde mükemmel başarı sayılır.

• Sensör objektiften alabildiği her ışık zerresini enseleyip işliyor adeta :) Cisimlerin kenar hatlarında hiç birbirlerine bulaşma etkisi yok. Detaylar gerçekten bu sınıf bir makina için etkileyici. Özellikle gardaki saatin olduğu fotoğraf çok detaylı. Tel kafesin ayrıntıları ve duvarlardaki yıpranma aşınma yerlerinde gözden hiçbirşey kaçmamış. Hepsi biarada olsun ama varsın enfesss fotoğraflar vermesin diyenler için çok iddialı bir makina olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

Sensör objektiften alabildiği her ışık zerresini enseleyip işliyor adeta :) Cisimlerin kenar hatlarında hiç birbirlerine bulaşma etkisi yok. Detaylar gerçekten bu sınıf bir makina için etkileyici. Özellikle gardaki saatin olduğu fotoğraf çok detaylı. Tel kafesin ayrıntıları ve duvarlardaki yıpranma aşınma yerlerinde gözden hiçbirşey kaçmamış. Hepsi biarada olsun ama varsın enfesss fotoğraflar vermesin diyenler için çok iddialı bir makina olmuş.

Cihaz şuan için piyasadaki en iyi slr like makine bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • evet, gayet iyi bir makine. guncel modeller arasinda en iyilerinden biri. Ama ne yazikki hala Sony R1'in seviyesinde degil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

evet, gayet iyi bir makine. guncel modeller arasinda en iyilerinden biri. Ama ne yazikki hala Sony R1'in seviyesinde degil..

neredeyse tüm karşılaştırmaları inceledim özellikle r1 ile kıyaslamalara çok dikkat etmiştim imajların %90 ında fz150 daha net, daha keskin ve gerçekçi renkler veriyor diğer teknolojik gelişmeleri saymıyorum bile bu nedenle r1 efsane olmasına karşın artık en iyi değil fz150 kesinlikle r1 den üstün
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.