Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @@bipekkan switch i hem zoom hemde manuel fokus için atayabiliyorsun
  • bipekkan hocamıza soralım , hx100v yi satıp bu cihazdan almak mantıklımdır? tamamen , gündüz ve gece çekimlerinin netliğini baz alarak soruyorum. yoksa internet üzerinde yapılan karşışaltırmalarda diğer özellikleriyle hx100v daha çok puan toplamış.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

bipekkan hocamıza soralım , hx100v yi satıp bu cihazdan almak mantıklımdır? tamamen , gündüz ve gece çekimlerinin netliğini baz alarak soruyorum. yoksa internet üzerinde yapılan karşışaltırmalarda diğer özellikleriyle hx100v daha çok puan toplamış.

teşekkürler

dediğiniz makineyi pek bilmiyorum, yani bizzat incelemedim ama hakkında yazılan çizilenleri okudum, inceledim, sonuç "iyi bir makine" olduğu...

ancak bu fz-150 gerçekten beni afallattı

dilimin ucuna geliyor ama DH dslr ahalisi beni linç edecek diye korkumdan yazamıyorum ancak ödlekliği bir kenara bırakırsam hani "neredeyse bir dslr makine imaj kalitesi var" diyebilirim...

başkaları ne düşünüyor bilemem, ama "dslr-like = dslr-benzeri" kategorisine dair düşüncem, bu "benzerlik" ifadesinin en çok, makinenin gövde şekline yönelik olduğu yönünde... sonuçta temel altyapısının yetersizliği yüzünden gerçekte pek bir işe yaramayan ama "dostlar alışverişte görsün" misali dslr'lerdeki gibi çok sayıda ve ayrıntılı ayarlara sahip "epeyce gelişmiş bir kompakt" makine çoğu dslr-like benim gözümde...

ama svideoz arkadaşın koyduğu resimlere bakarak fz-150 bu düşüncemi değiştirmeye niyetli gibi... elbette, daha net bir fikre ulaşmak için, herkes gibi, daha farklı ve çok sayıda koşulda, ortamda, ayarlarda çekilmiş çok sayıda fotoğraf görmek ve incelemek gerek...

buraya eklenmiş örneklere bakarak, şimdilik kaydıyla (yani, daha sonra fikrimi değiştirebilirim) son kertede şunu söyleyebilirim, 2005'te aldığım ve memnun kaldığım çok az sayıda dslr-like'tan biri olan coolpix p8800'den bu yana, "dslr-like"ın sadece "gövde şekli benzerliği"ne değil, aynı zamanda "imaj kalitesi benzerliği"ni bu kategoriye getirebilecek olan bir model olarak görünüyor fz-150...

@ svideoz, güle güle kullan makineni, güzel pozlar çekmen dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katrancalı -- 19 Kasım 2011; 15:53:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

quote:

bipekkan hocamıza soralım , hx100v yi satıp bu cihazdan almak mantıklımdır? tamamen , gündüz ve gece çekimlerinin netliğini baz alarak soruyorum. yoksa internet üzerinde yapılan karşışaltırmalarda diğer özellikleriyle hx100v daha çok puan toplamış.

teşekkürler

dediğiniz makineyi pek bilmiyorum, yani bizzat incelemedim ama hakkında yazılan çizilenleri okudum, inceledim, sonuç "iyi bir makine" olduğu...

ancak bu fz-150 gerçekten beni afallattı

dilimin ucuna geliyor ama DH dslr ahalisi beni linç edecek diye korkumdan yazamıyorum ancak ödlekliği bir kenara bırakırsam hani "neredeyse bir dslr makine imaj kalitesi var" diyebilirim...

başkaları ne düşünüyor bilemem, ama "dslr-like = dslr-benzeri" kategorisine dair düşüncem, bu "benzerlik" ifadesinin en çok, makinenin gövde şekline yönelik olduğu yönünde... sonuçta temel altyapısının yetersizliği yüzünden gerçekte pek bir işe yaramayan ama "dostlar alışverişte görsün" misali dslr'lerdeki gibi çok sayıda ve ayrıntılı ayarlara sahip "epeyce gelişmiş bir kompakt" makine çoğu dslr-like benim gözümde...

ama svideoz arkadaşın koyduğu resimlere bakarak fz-150 bu düşüncemi değiştirmeye niyetli gibi... elbette, daha net bir fikre ulaşmak için, herkes gibi, daha farklı ve çok sayıda koşulda, ortamda, ayarlarda çekilmiş çok sayıda fotoğraf görmek ve incelemek gerek...

buraya eklenmiş örneklere bakarak, şimdilik kaydıyla (yani, daha sonra fikrimi değiştirebilirim) son kertede şunu söyleyebilirim, 2005'te aldığım ve memnun kaldığım çok az sayıda dslr-like'tan biri olan coolpix p8800'den bu yana, "dslr-like"ın sadece "gövde şekli benzerliği"ne değil, aynı zamanda "imaj kalitesi benzerliği"ni bu kategoriye getirebilecek olan bir model olarak görünüyor fz-150...

@ svideoz, güle güle kullan makineni, güzel pozlar çekmen dileğiyle

teşekkür ederim umarım

• quote:

teşekkürler

@TatanQa
    Biraz evvel. @svideoz'un yüklediği orjinal ve ham fotografları inceledim. 100 ISO' da çekilen fotograf üstelik 1/2,3" bir sensörde çok iyi bir sonuç vermiş. 400 ISO' da ise NR belirli bir ölçüde uygulanmış ama sonuç yine çok iyi. İşin başından beri savunduğum bir nokta var. İnce detayları sensörün görebilmesi. Çünkü Sony' de objektif bunu görebiliyor ama sensör yer yer bu detayı okuyamıyor ve o detay üzerinde örneğin paralel çizgilerde yer yer pul pul bozulmalar daha doğrusu leke gibi görüntüler ortaya çıkıyor. Fuji HS10-20 de de aynı hastalık var ve bir de tabi obkektifin kenar ve köşelere doğru renk sapmalarına ve mor saçaklara neden olması nedeniyle dağılmalar detay ve netlik kayıpları yaşanıyor. Sony bunu çok iyi bir objektifle aşmış ama sensörde yine diğerleri gibi çuvallamış, renklerin biraz daha canlı ve genelde karenin tüm alanında iyi gibi görünme nedeninin tek nedeni bu. Sorunuzun cevabı kilise olduğunu düşündüğüm fotografta . Bu kadar net ve keskin üstelik alanın her yerinde devamlılık gösteren bir fotografı Sony başaramaz. Denemesi bedava, örneğin yine @svideoz' un çektiği "Kütük" fotografı var ebat küçük ama bırakın ağacın damarlarını testere izlerine ve hiç kesilmeden nasıl devam ediyor dikkat edin. Yani sensör objektifin tüm görebildiğini işlemciye aktarabiliyor. Burada birazda MOS sensörün özelliği biraz fazla noise üretmesi ama bu miktar noise, aynı ölçüdeki CCD sensörden daha az ve bana göre 400 ISO dahi rahatlıkla kullanılabilir.
    Kısaca bu makina FOTOGRAF ÇEKİYOR.... Video konusunu bilemem, Çünkü son derece göreceli bir konu çokta fazla bir tecrübem yok. Çeşitli çekim yöntemleri ile Panasonic daha iyi gibi gözüküyor ama saniyede en az 25 karenin çekilip ard arda aktığı bir ortamda göz aldanmasıda o kadar yüksektir.
    O siteyi biliyorum GPRS nin olması örneğin bir üstünlükse tamam. Bunu bir başka topiktede link verilmişti, bakmıştım. Peki bir soru o zaman. RAW çekim özelliği SONY' de neden yok? RAW' da hiçbir şeyi gizleyemez örtemezsiniz yani makinanız 100 ISO' da bile noise üretebiliyorsa ortam ışığına göre burada kral çıplaktır. Çünkü bunu NR' ile örtemezsiniz. Distorsiyon, mor saçaklanma, vigneting, renk sapmaları yani bir fotografta olması muhtemel ne olumsuzluk varsa her şey ortadadır. Başlarda bana fotograf makinasının video çekmesi anormal geliyordu. Halada aynı düşüncedeyim Çünkü video kalitesini iyileştirelim çekim süresini uzatalım derken fotograf kalitesini berbat ettiler, adeta içine ettiler. ama şuda bir gerçek artık makinalarda 2 şey önemli Fotograf+Video olmazsa olmaz ama diğer taraftan yine bana GPRS vb şeyler laf ola beri gele işler geliyor, Kahve pişirse ne yazar yada sucuklu yumurta yapsa, ense traşı vb. Yine aynı şekilde Cep telefonları, Artık hatalı adlandırılıyor, bence tabi. ! Telefon OPTION haline geldi 25 TL' lik aletler oldu 1025-1725 TL.
    Neyse konudan uzaklaştık. Sony HX100V için 2 önemli bir nokta söyledim bu güne kadar. Hoşuna giden oldu, gitmeyen oldu. İlki, o güne kadar çıkanların en iyisi yani kötülerin en iyisi 2. si eğer max A4 ölçüsünde baskı alacaksanız HX tamam Ama 16 mp, nin hakkını verecekseniz o büyüklükte baskı alacaksanız hele hele fotograf işleme prg. ile biraz daha netleştireyim keskinlik vereyim derseniz resmen şiştiniz, defolar hemen sırıtıyor. Panasonic' te ise yüksek ISO' ların dışında 12 mp' nin hakkını sonuna kadar verirsiniz. Farkı bu. Bunu göz önüne alın, Kristal bardak-tabak yıkama gibi prg. göz ardı edin fotograf ve video çekimine, ele iyi oturup oturmadına (ergonomi), Menülerin anlaşılır olup olmadığına ve kısa yol tuşlarının varlığı veya çokluğuna bakın ve karar verin. Bana kalırsa, HX almışsam bir önemli neden nortaya çıkmadıkça, en az bir-1.5 yıl kullanırım. Çünkü atıyorum Panasonic ileri daha da iyi bir model (FZ200 gibi. Atıyorum. Bir bildiğim yok) çıkartabilir veya Fuji X10 üzerine inşa edilmiş X-S1 ri piyasaya sürecek. Sensör 12 mp' de 2/3" ve X10' da 4x objektif sensör müthiş uyumlu. Renkler adeta CCD kalitesinde. Detay, keskinlik bu ikilide neredeyse bir dSLR prime lens kalitesine yakın. HX almamış olsaydım, bu 2 makinayı ama özellikle konu dSLR like konu olduğu için X-S1' i beklerdim. Çünkü 2/3" sensörün önüne 24x bir lens konulunca ortaya çıkacak sonucu şahsen bende merakla bekliyorum.(Bu yıl sonu yada 2012 ilk ayında çıkıyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@svideoz,
    Son mesajımdaki 2 fotografın orjinallerini (HAM) link verererek bir yere yükleyebilirmisiniz?

http://img855.imageshack.us/img855/8464/p1010050i.jpg

http://img521.imageshack.us/img521/2332/p1010128s.jpg

@svideoz,
    Teşekkürler. Tam beklediğim gibi çıktı. Özellikle o kilise fotografı. Hafif bir keskinlik verdiğimde tuğlalar arasında sıva detayları fark ediliyor. İlk defa 12 mp' de ve 1/2.3" sensörde bu detayı gören bir objektif-sensör-işlemci üçlüsü.....

• örnek resimler olup hiçbir sanatsal değer taşımamaktadır
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

• quote:

örnek resimler olup hiçbir sanatsal değer taşımamaktadır

"hiçbir sanatsal değer taşımayan" resimleri bir başka severim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

manual focus anladığım kadarıyla halkasız yani tekerlekle yapılabiliyor?

evet halkasız buradan kontrol ediliyor

eyvallah. merak ettiğim bir diğer konu; video'da manual focus var mı?

bazen özel bir sahne modunda falan izin veriyor. bunda da var mı öyle bir şey?

• quote:

quote:

quote:

evet manuel video modunda manuel fokus yapılabiliyor

• bir makro örneği
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet manuel video modunda manuel fokus yapılabiliyor

vay arkadaş... :) kurcalıyım bir ara bu cihazı.

• MM de fz100 vardı isterseniz fz150 de getiriyorlar..alana 1 adet gidiş dönüş bileti hediye

ingiltere, italya, ....tüm avrupadan 3 şehir seçiyorosunuz .hava yolu belli değil ama bence onur yada küçük rj100 türü uçaklar olabilir
    tarihte belli değil
    fz100 1100 idi buda aynı fiat gibi..ben fz150 ile hx100v yi yan yana inceledim. doğal görüntü konusunda fz100 oldukça başarılı idi

ben lens kısmı sökülmüyor diye vazgeçtim.90mm yada 100mm makro lens takmam lazım dedim. satıcı takılmaz dedi..

• bu modelde video çekimi 1080p sanırım, diğer modellerde hep 1080i di.(GH serisi hariç)

http://www.youtube.com/watch?v=ZTL4_fAZGvE

youtube tan 1080p yapıp iziliyorum ama görüntüde bozukluklar oluyor.son flash player güncellemesinden sonra oldu.indirip izlediğim bozukluk olmuyor videolarda .??
  • arkadaş bakındım bakındım bi manual focus örneği bulamadım. aradaki geçiş süresini merak ediyorum. 6-7sn sürmüyordur inşallah.
  • Makinaya hayran kaldım ya. :)
  • quote:

arkadaş bakındım bakındım bi manual focus örneği bulamadım. aradaki geçiş süresini merak ediyorum. 6-7sn sürmüyordur inşallah.

aradaki geçiş süresinden kastın nedir fokuslama süresimi ??
  • bu arada video performansı cidden harika hx100v veya sx40 kesinlikle eline su dökemez uzun bir video çekmiş olmasaydım paylaşırdım yarın akşam kısmetse gündüz ve gece çekimi kısa videolar eklerim
  • quote:

quote:

arkadaş bakındım bakındım bi manual focus örneği bulamadım. aradaki geçiş süresini merak ediyorum. 6-7sn sürmüyordur inşallah.

halka olsaydı halkayı hızlı çevirme imkanımız oluyordu bunda tekerlekle step step fokus değerini düşürüyorsak blurdan nete geçmek 5-6sn sürer yani.

mesela:
    http://www.youtube.com/watch?v=AmMRgd-llOE

bu da fz100:
    http://www.youtube.com/watch?v=-XitBY9aXro

• quote:

quote:

quote:

halka olsaydı halkayı hızlı çevirme imkanımız oluyordu bunda tekerlekle step step fokus değerini düşürüyorsak blurdan nete geçmek 5-6sn sürer yani.

mesela:
    http://www.youtube.com/watch?v=AmMRgd-llOE

bu da fz100:
    http://www.youtube.com/watch?v=-XitBY9aXro

yaklaşık 2-3sn kadar sürüyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.