Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bipekkan piksel konusunda biraz kendilerini firenlediklerine katılıyorum. dediğiniz gibi x10 keşke 6,7 piksel çıkarsaydılar süper olurdu o ebattaki sensöre. böyle giderse bizler için like ve kompakt makinalarda'da bizi tatmin edici keskinlik ve detay
    ıso perfonmansı yüksek daha az noiseli renkler doygun fotolar bizi bekliyor olacak. bir'de temennimiz. fiyatların bu katagorideki makinalar'da aşağıya çekilmesi herhalde bilinçli tüketicinin ve taleplerin bu tip makinalar'da üretimi artırmasıyla olacak.

svideoz fujinin x10 fotolarını az çok burda inceledik

http://forum.donanimhaber.com/m_52262899/mpage_1/f_/key_fuji%2Cx10//tm.htm#52290291

• X10 cidden kaliteli ve cok iyi fotograf çeken bir makine.yüksek zoom a ihtiyac olmasa kopmak sınıfta satın almak isteyeceğim bir makineydi.
  • svideoz yanlış anlaşılma olmuş siz x-s1 bahsetmişiniz.

ordaki fotolar tamamda helebir ham sizin gibi makinayı alıp x-s1 makinanın kullanıcı tam boyut fotoları gelsin z150 arasında adil bir karşılaştırma yapılır. artıları eksileri söylenir.

yalnız ordaki fotolarda yüksek zoom iyi görünüyor.eğer yanılmazsak fuji likede yaktı ortalığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Kasım 2011; 15:21:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

svideoz yanlış anlaşılma olmuş siz x-s1 bahsetmişiniz.

ordaki fotolar tamamda helebir ham sizin gibi makinayı alıp x-s1 makinanın kullanıcı tam boyut fotoları gelsin z150 arasında adil bir karşılaştırma yapılır. artıları eksileri söylenir.

yalnız ordaki fotolarda yüksek zoom iyi görünüyor.eğer yanılmazsak fuji likede yaktı ortalığı

@netün,
    Galiba ortalığı yakacak gibi, ilk o öküzün yada buffola' mu ne? onu inceledim. Fotografı 3-6 ve 10 mp' ye indirip baktım hafif bir keskinlik veridiğinde S6000FD rafa kalkmış görülüyor. Ama fiyat gerçekse TR' de ilk anda 2300 TL gibi olur ki $ şu aralar resmen fıttırdı,. Sağlam ekonomiyiz ya !

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

svideoz yanlış anlaşılma olmuş siz x-s1 bahsetmişiniz.

@netün,
    Galiba ortalığı yakacak gibi, ilk o öküzün yada buffola' mu ne? onu inceledim. Fotografı 3-6 ve 10 mp' ye indirip baktım hafif bir keskinlik veridiğinde S6000FD rafa kalkmış görülüyor. Ama fiyat gerçekse TR' de ilk anda 2300 TL gibi olur ki $ şu aralar resmen fıttırdı,. Sağlam ekonomiyiz ya !

Islık ıslık o ne fiyat yahu 2000tl üzeri fujinin işi zor kolay gelsin diyorum

• fz 28 kullanıcısıyım fz 38 çıkmış birde şimdi fz 38 i tanıyan varmı alan arkadaslarmız oldumu?
  • quote:

(...) Şunuda kabullenmek gerekiyor teknoloji ilerledikçe küçük sensörlerinde bir işe yarayabileceği son bir yılda görülmeye başlandı.

çok şükür yaw
    sonunda bir Allah'ın kulu "yazılması gereken" şeyi yazdı şu DH ****inde...

R1, dijital kamera teknolojisi hakkında belli bir bilgisi olanlar için sıradışı bir üründü, ve hala özlemle anılmakta... daha da önemlisi, benzer teknolojide bir ürün çıkarılacaksa hala "seve seve kobay"lığa gönüllü, satın almak için hazırda ve tetikte bekleyen büyük bir potansiyel müşteri" kitlesi de elleri cüzdanlarında bir teknoloji sitesinde, bir forumda haber sızdırılmasını umut ediyor...

ama beklenen kamera çıkmıyor... gelmiyor...

R1 gibi bir makineyi üretmiş Sony mühendisleri, beyin takımı bunları bilmiyor mu? bırakın teknolojik geliştirmeyi, tıpatıp aynı aksamda ürünü farklı bir gövdeyle satışa çıkarsa bile tonla hazırda bekleyen alıcısı varken niye çıkarmıyor?

madem DH üstadları R1 hakkında Sony mühendislerinden, beyin takımından daha çok şey biliyor bunu da açıklayın bakalım

• 1000 dolar mi?
    Cok cok pahaliymis yahu!!
    O paraya gayet saglam bir DSLR set kurulur. Hadi bunuda gectim; FZ150 bugun 470 dolar, HX100 ise 430 dolar civarina bulunabiliyor. Bu fiyatla nasil rekabet edecek Fuji, orasi muallak!
  • quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

quote:

(...) Şunuda kabullenmek gerekiyor teknoloji ilerledikçe küçük sensörlerinde bir işe yarayabileceği son bir yılda görülmeye başlandı.

çok şükür yaw
    sonunda bir Allah'ın kulu "yazılması gereken" şeyi yazdı şu DH ****inde...

R1, dijital kamera teknolojisi hakkında belli bir bilgisi olanlar için sıradışı bir üründü, ve hala özlemle anılmakta... daha da önemlisi, benzer teknolojide bir ürün çıkarılacaksa hala "seve seve kobay"lığa gönüllü, satın almak için hazırda ve tetikte bekleyen büyük bir potansiyel müşteri" kitlesi de elleri cüzdanlarında bir teknoloji sitesinde, bir forumda haber sızdırılmasını umut ediyor...

ama beklenen kamera çıkmıyor... gelmiyor...

R1 gibi bir makineyi üretmiş Sony mühendisleri, beyin takımı bunları bilmiyor mu? bırakın teknolojik geliştirmeyi, tıpatıp aynı aksamda ürünü farklı bir gövdeyle satışa çıkarsa bile tonla hazırda bekleyen alıcısı varken niye çıkarmıyor?

madem DH üstadları R1 hakkında Sony mühendislerinden, beyin takımından daha çok şey biliyor bunu da açıklayın bakalım

@katrancalı,
    Bunun nedenlerini 2 yıl kadar evvel tek tek yazmıştım bir topikte ve tam bir teknik analizdi.
    "R1 gibi bir makineyi üretmiş Sony mühendisleri, beyin takımı bunları bilmiyor mu? bırakın teknolojik geliştirmeyi, tıpatıp aynı aksamda ürünü farklı bir gövdeyle satışa çıkarsa bile tonla hazırda bekleyen alıcısı varken niye çıkarmıyor?

madem DH üstadları R1 hakkında Sony mühendislerinden, beyin takımından daha çok şey biliyor bunu da açıklayın bakalım "
    Bu görüşünüze kesinlikle katılmıyorum.
    Kısaca açıklayayım. APS-C sensörü ve T* gibi lensleri ki o tarihlerde bu günün parasıyla lenslerin 700-1000 TL gibi bir fiyattır bedeli, kalkar halk tipi makinalarda kullanırsanız, İlkin makina fiyatını hitap ettiğiniz müstakbel yani sizin tabirinizle "seve seve kobay"lığa gönüllü, satın almak için hazırda ve tetikte bekleyen" alıcı kitlesini kaçırırsınız. Nitekim 2005' te ilk defa sayısal' a geçmek için makina araştırmaya başladığımda R1 (İşte bu !) dediğim makinaydı ama fiyatını görene kadar. 2.100TL' den başlayarak yaklaşık 6-7 ayda fiyat 1.500 TL' ye düşmesine rağmen alamadım ve gittim Fuji S6000FD aldım o günün fiyatlarıyla 550 TL' ye spottan. Ama ne oldu imalatı durduruldu Çünkü piyasanın ahlakını bozmuştu R1. Ne demek istediğimi anlayan çıkacaktır muhakkak. Ben aldıktan 6 ay sonra S6000' nin de imalatı durduruldu görünüşte nedensiz olarak. Bütün dünya bu konular ile ilgili olanlar çok iyi biliyordu ki diğer makinelerin satışı resmen durmuştu Fuji' nin O zaman yapılacak tek şey kendi doğurdukları yavrunun ipini çekmekti ve yaptılar. Çünkü ticari ahlak (!) kuralları bunu gerektiriyordu.
    Gelelim işin teknik tarafına fazla uzatmayacağım. Biraz Lise II den optik bilgisi olanlar anlayacaklardır.
    Sensör büyüklüğü - mercek çapları ile tek adımda düzenlenecek lens düzeneklerinin yakınlaştırma çarpanları arasında (x dediğimiz) büyük bir ilişki vardır ve bunların optimum bir noktada düzenlenmesi gerekir. Mercek çapını büyütürseniz odak uzaklığı artar ama mercek kenarlarında oluşacak mor saçaklanma ve renk dağılmaları azalır, sensör büyürse bu defa ortaya crop faktörü dediğimiz durum ortaya çıkar. Aksi halde lens boyutunu neredeyse 70' lik soba borusuna döndürürsünüz, Yine aynı şekilde yakınlaştırma çarpanını arttırırsanız ileriye doğru çıkan lenslerde mantıksız ve makina dengesini ve ağırlık merkezini bozacak şekilde max. zoom' da boyu uzatırsınız. Bunu engellemek için odak uzaklığını kısaltacak şekilde mercek çaplarını düşürürsünüz, bu defa sensör üzerine düşen görüntüde distorsiyona, kenar ve köşelere doğru mor saçaklanma ve renk dağılmalarına neden olursunuz yani görüntü netliğini bozar okunabilir pixel sayısını düşürürsünüz MTF-50 grafikleri bunun için önemlidir.. Hadi bunu önlemek için özel ve bilinen yakınsak merceklerden kenarları çok farklı ve inanılmaz pahalı aspherical ASPH mercekler kullanırsınız, maliyet tavan yapar ama bu da bir noktadan sonra çözüm olmaz, makinaya lensten giren ışık her bir mercekten geçerken sürekli ortam değiştirmesi nedeniyle (cam-hava-cam-hava-....) kırıldıkça sensör içine düşen ışık akısı zayıflar. Bunun içinde sürekli diyafram açar veya çekim hızını düşürürsünüz. Bu da yetmez, ISO' yükseltirsiniz bu defa "noise" başınıza bela olur bu defa zorunlu olarak yazılımla NR kullanır ama görüntünün içine eder, suluboya efektli fotograflar elde ederiniz. Örneğin ben ilk defa Fuji' nin Super EBC (Electron Beam Coating) 26 x yakınlaştırmalı bir lensinde (12 grupta 17 mercek (4 aspherical ASPH mercek dahil)(aspherical, yüksek geçirgenlikli ve ED cam mercek) kullandığını görüyorum. Bu tip lenslerde kullanılan 4 adet ASPH merceğe dikkat çekerim, Ama işte bu da maliyetleri katlayarak fiyatı olması gerekene göre 2 misli yapan neden.... Ama tüm bunlar bu makinaların hitap ettiği sıradan ama büyük bir kitleyi hiç ilgilendirmez. Makinanın lensi şöyleymiş böyleymiş, yok aspherical ASPH mişmiş, ED miş hiç bağlamaz, fiyata bakar düşük, ucuz olanı alır, kullanır (Bütçe kısıtlı ise lafım onlar için değil, hani şu cüzdanı açıp bekleyenler için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Kasım 2011; 19:07:05 >

• video paylaşıcam ama 13sn lik video bile 45mb kota sorunu olmayan hızlı internet kullanan arkadaşlar için yararlı olur sanırım video orjinal mts halinde

www.4shared.com
    4shared - ücretsiz dosya paylaşımı ve depolama
    http://www.4shared.com/get/Bz7inf-e/00001.html

• svideoz

video indirdim 848x480 piksel çekmişin deniz neresi? gece çekimleri nasıl acaba?
    birde şu uzanntıyı niye mts yaparlarki xvid veya mkv yap herşey desteklesin.
  • quote:

svideoz

video indirdim 848x480 piksel çekmişin deniz neresi? gece çekimleri nasıl acaba?

kaynak görüntüm 1920x1080p upload ederken ufalmış olabilir şimdi kendim indirip kontrol ediyorum yer kadıköy suları "birde şu uzanntıyı niye mts yaparlarki xvid veya mkv yap herşey desteklesin"kesinlikle sana katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 24 Kasım 2011; 22:08:51 >
  • quote:

svideoz

upload ederken ufalmış diye düşündüm ama hayır sadece win7 bu şekilde gösteriyor tv ve kendi yazılımı 1920x1080p olarak belirtmiş sorun yok
  • @netün gece çekimi uzunca oldu 260mb civarı noise var ancak hx100v den çok daha başarılı diyebilirim ayrıca manual video modunda iso ayarını değiştirebiliyorsun bunuda belirtmiş olayım.bsplayer da 1920x1080p olarak gösteriyor bu vesileyle windows7 de bug bulduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 24 Kasım 2011; 22:23:28 >
  • Fz150 bimeks'te Web'e özel 1355tl ye satılıyor ilgilenen arkadaslar fırsatı kaçırmasın !
    http://www.bimeks.com.tr/urun/120921/panasonic-dmc-fz150.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 25 Kasım 2011; 22:32:22 >
  • iso-400 elde çekim 1600x1200 ve orjinal foto

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
    orjinal boyut için tıkla

• bir özelliği bende yeni farkettim makine 23 noktadan af yapıyor bu değer genelde giriş seviyesi dslr ve like sınıfında 9 veya 11 nokta
  • bence çok başarılı bir model olmuş.

uzun süren 14-16 mp'lik çamur gibi görüntü veren güya slr-like makine saçmalıklarından sonra Panasonic 12mp 1/2,3 MOS sensörle gerçekten iyi iş çıkarmış.

bende epeydir makine bakıyorum ama be denli yüksek optik zoom istemiyorum. Acaba panasonic ten rica etsem diğer bütün özellikler aynı kalmak şartıya, 10-12 optik zoomlu daha kompakt bi model üretebilirmi :) TZ20 var ama foto kalitesi böyle değil.
  • hiç raw formatında foto paylaşmadım buda ilk olsun 14.5mb rw2 uzantılı 24x zoom iso-100 elde çekim örneği
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

www.4shared.com
    http://www.4shared.com/file/7AqD6Opa/P1000272.html?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 26 Kasım 2011; 17:14:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

video paylaşıcam ama 13sn lik video bile 45mb kota sorunu olmayan hızlı internet kullanan arkadaşlar için yararlı olur sanırım video orjinal mts halinde

www.4shared.com
    http://www.4shared.com/get/Bz7inf-e/00001.html

win7 720x480 görüyor videoyu :)
    27499 kbps bitrate i. bilgisayarımın işlemcisi yetmedi :)
    fx700 var bende yazın o 1080i çekiyordu.fz150 1080p çekiyor arada baya fark var.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.