Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar makinamı satmayı düşünüyorum. ilgilenenlerin bilgisine...
  • Abi su anda en iyi like makine hangisi sence? Ne alsam bilemiyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARMANDO

Abi su anda en iyi like makine hangisi sence? Ne alsam bilemiyorum ?

fz200 al derim...
  • quote:

Abi su anda en iyi like makine hangisi sence? Ne alsam bilemiyorum ?

Bir süredir yeni makinaları takip edemiyorum ancak fz150,hx200 arasında fz150 daha başarılıydı şuan birde hx300 çıkmış onu inceleme fırsatım olmadı fz200 ü ise tavsiye etmiyorum.
  • Evet Sony'yi incelemek lazim. Benim Fz150'yi babam istiyor,simdi Tr'deyim Aralik'ta Abd'den yeni alirim diyorum ama soyle bir sey var Fz150 Amazon fiyati hala dusmuyor 550$ , garip olan FZ-200'un fiyati 500$ !! Yani o zaman Fz200, Fz150'den dahami kotu anlayamadim.Ve bu fiyatlar cok uzun suredir boyle. Oysa Fz200'un bataryasi ve birkac ozelligi daha iyi diye goruyoruz ozelliklerine baktigimizda. Sony Hx300'un daha iyi olacagini sanmiyorum ama Mpixel'in yuksek olmasi sanki avantaj gibi geliyor bana.Ozellikle fotolar ustunde duzeleme yaparken, yakinlastirip keserken 12Mp'in yetersiz kaldigi kareler oluyor.Ornegin cektigim bir foto uzerinden bir yuzu kesip yeni bir fotograf olusturdugum zaman goruntu tamamen bozuluyor oysa ayni kareyi Sony ile cekmis olsam belki o bozulma o kadar gorunmeyecek.Ancak odaklama ve ozellikle zoomlu odaklama da Fz-150 gercekten muadili Sony,Canon gibi markalara fark atiyor.Video cekimlerim Youtube'da cok fazla begeni topluyor.Gece cektigim konser goruntuleri neredeyse televizyon kalitesinde izleniyor. Ancak gunesli havalardaki cekimlerdeki parlamalar gercekten sinir bozucu, filtre kullanmak sart. Cektigim fotoyu duzenlemeden yayinlayamiyorum mesela. Otomatik kontrast ayarlari da iyi degil bence Fz-150de. Makinanin isaga duyarliligi da saliseler icinde degisebiliyor.Ayni yerden ayni aciyla ust uste cektigim 5 fotodan biri isigi mukemmel aliyor ve harika bir foto cikiyor ortaya ama diger 4 tanesi cok farkli cikabiliyor.Neyse yeni aletleri deneyelim, ogrenelim once o zaman.

• Sony'nin yeni dijital bombasi geliyormus ama fiyat ucuk tabi , 1300$ Abd fiyati, Turkiye'de kaca gelir Allah bilir :)) onun adi "Sony DSC-RX10 Digital Still Camera"
  • ARMANDO A kullanıcısına yanıt
    Evet fz200 fz150 den daha kötü bir makina buda doğal olarak fiyatlara yansımış durumda.mp sensör boyutu artmadı sürece dezavantajdır ve noise miktarı ile mp doğru orantılıdır o sebeple mp değerinin mercimek sensörlü makinalarda düşük olması daha iyidir. Parlama için polarize ve multicoating uv filtre kullanıyordum sonuçtan memnun kaldım diyebilirm. Ayrıca filtre kullanmasanız dahi parlama olacağını tahmin ettiğiniz durumda raw çekin bu şekilde parlama olan noktaları telafi şansınız oldukça yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Ekim 2013; 0:45:18 >
  • Raw cekmeye useniyorum hep ama aslinda yanlis yapiyorum ,cunku raw cekmesemde zaten illaki duzenlemem gerekiyor fotoyu yayinlamadan once :)) Yeni ve daha da kucuk bir model arayisindayim.Fz-150 gercekten bir fiyat/performans canavari diyebilirim ve hala en iyilerden biri. Ben 2-3 yildir kullaniyorum ve hangi ozelliklerine ne kadar ihtiyacim oldugunu belirlemis durumdayim su anda. Ornegin Wifi ozelligi bence bugun tum Compact cihazlarda olmasi gereken bir ozellik.Ben cektigim bazi fotolari aninda paylasabilmek istiyorum mesela ama Fz150 ile bunu yapamiyorum.Illa eve doncen, bilgisayara atcan, once duzenleyecen, sececen vs. iphonela cok daha kolay :)) O yuzden bazen makineyi yanima bile almiyorum. Yine makinada basit bir otomatik panorama modu bile yok, bugun telefonlar bile otomatik panorama cekebiliyor.Yani bilgisayarda onla ugrasmak benim icin zaman kaybi. Ama vazgecemedigim bir cok ozelligi de var hala o yuzden cok kararsizim. Soyle zoom olayi 20xlerde , fotosu videosu FZ-150'yi aratmayacak daha kucuk makina varmidir tavsiye edeceginiz ?

• quote:

Raw cekmeye useniyorum hep ama aslinda yanlis yapiyorum ,cunku raw cekmesemde zaten illaki duzenlemem gerekiyor fotoyu yayinlamadan once :)) Yeni ve daha da kucuk bir model arayisindayim.Fz-150 gercekten bir fiyat/performans canavari diyebilirim ve hala en iyilerden biri. Ben 2-3 yildir kullaniyorum ve hangi ozelliklerine ne kadar ihtiyacim oldugunu belirlemis durumdayim su anda. Ornegin Wifi ozelligi bence bugun tum Compact cihazlarda olmasi gereken bir ozellik.Ben cektigim bazi fotolari aninda paylasabilmek istiyorum mesela ama Fz150 ile bunu yapamiyorum.Illa eve doncen, bilgisayara atcan, once duzenleyecen, sececen vs. iphonela cok daha kolay :)) O yuzden bazen makineyi yanima bile almiyorum. Yine makinada basit bir otomatik panorama modu bile yok, bugun telefonlar bile otomatik panorama cekebiliyor.Yani bilgisayarda onla ugrasmak benim icin zaman kaybi. Ama vazgecemedigim bir cok ozelligi de var hala o yuzden cok kararsizim. Soyle zoom olayi 20xlerde , fotosu videosu FZ-150'yi aratmayacak daha kucuk makina varmidir tavsiye edeceginiz ?

Daha önce dediğim gibi son zamanlar piyasadan çok fazla haberdar değilim mutlaka vardır ama fiyatlar ne aralıktadır marka model nedir bilemiyorum malesef.

• Baktim da istedigim ozellikleri barindiran bir makina hala yok, bu demek oluyor ki su an ici en iyisi hala FZ-150
  • arakadaşlar makinemi satmak istiyorum. yeni makine aldım. sizce fiyat olarak ne demeliyim? şu an piyasada çok fazla bulunmadığı için fiyat veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindem09

arakadaşlar makinemi satmak istiyorum. yeni makine aldım. sizce fiyat olarak ne demeliyim? şu an piyasada çok fazla bulunmadığı için fiyat veremiyorum.

yeni makina nedir?şuan piyasası sanırım 750tl gibi olması lazım bende 6-7 ay evvel bu fiyattan satabilmiştim
  • canon 5d aldım yurtdışından. walla 750tl da ucuz be hocam.
  • sindem09 S kullanıcısına yanıt
    Farkında olmakla beraber 750 ye ancak iki ayda satabildim piyasa ölmüş malesef.
  • öyle walla ölmüş. o fiyata satmamak daha iyi gibi duruyor.
  • bu makina benimde hoşuma gitti. Bi tane 2. el kompak aldık bakalım iyi randıman almassak bizde Fz 150 alabliriz.
  • beyler varmı satan ben almayı düşünüyorum şöyle uygun fiyata hatta takasta yapan olursa tadından yenmez :) galaxy wonder ve canon sx150 var
    @svideoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alone_chief -- 23 Ocak 2014; 21:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alone_chief

beyler varmı satan ben almayı düşünüyorum şöyle uygun fiyata hatta takasta yapan olursa tadından yenmez :) galaxy wonder ve canon sx150 var
    @svideoz

Makinayı satalı epey zaman geçti sahibindende bulabilirsiniz
  • sahibindende 2 tane var ikisiylede anlaşamadık konuyu okuyanlardan belki satan olur diye düşündüm bide fz 100 arada epey fark var fiyat olarakta nerdeyse yarısı kafama göre bulamazsam ondanmı alsam diye düşünüyorum.
  • alone_chief kullanıcısına yanıt
    fz100 e hiç bulaşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.