Şimdi Ara

Panasonic Fz5 Fz7 Fz20 Fz30 cular Buraya. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
16.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ay fotosu tam istediğim gibi olmadı;makinenin sınırlarını zorlamadan çektim desem yeridir;exif bilgileri yazıyor fotoda bakabilirsin...
    en kısa zamanda manuel beyaz ayarı ve tripod ile tekrar denicem
    @bomber
    senin için küçük olması önemli ise tz1de güzel duruyor...biraz inceleyim tekrar dönerim buraya
  • Sağolun dostlar

ben yalçınlara gittim, incelemek istiyorum dedim kabul etmediler.Şansımı bir de teknosada deniyim

Ok DiMarzio, ben zaten TZ1'i gerçekten seviyorum ve de fotoğraf makinesinde benim olabildiğince yüksek tele açıya ihtiyacım var, ve de ufak boyut..

Bu yüzden bir ara V610'a yöneldim, kodak ama çektiği fotoğrafları görünce vaz geçtim ondan

Şimdi de FZ7'i de eledim, FZ5'den daha büyük ve de pek de bir artısı yok FZ5'e göre

Ben fotoğraf boyutu olarak muhakkak 3mp ayarlarım, yani elimdeki makine 3 mp olmuş 80mp olmuş bana fark yoktur, 3mp'de TZ1=420mm FZ5=594mm oluyor, beni en çok etkileyen FZ5'in extra zoomu ve de kelvinden beyaz dengesi ayarı

Ve tek eksisi de boyutu:-(

orderemo da büyük boyutlu istiyormuş, ben de TZ1 boyutlarında istiyorum.Canon S40 ile aynı boyutta TZ1 sadece çok az daha ince 0.2 mm daha ince, ve de benim için ideal boyut da bu.V570'e baktımda minicik rahat edemedim pek, kayıp düşçek gibi ele oturmuyor hiç

Yani benim için TZ1 iyi bir tercih olur, ancak dediğim gibi FZ5 de aklımı kurcalıyor..

• review1
    review2

yukarıdaki reviewlerde flaşın ve manuel kontrollerin yetersiz olduğundan bahsediliyor;ayrıca fz5'e göre daha fazla noise yapıyor...
    genel olarak bakıldığında megapixel.net'ten iyi puan almış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicariouS -- 12 Temmuz 2006; 15:55:34 >
  • Sağol dostum

Şöyle full manuel olsaydı iyi olurdu

Bir de alırsam TZ1 alim ben

Daha önce de bir ara alacaktım ama sonra ileri modelleri bekleme kararı vermiştim, inşalah yine öyle yapmam.Ama belki TZ2 TZ3 alırım kim bilir
  • Şimdi gördüm, bunda ne pozlama süresi ne de diyafram manuel ayarlanmıyor, off.Bunu almam o zaman.Bwn böyle olduğunu bilmezdim.Nasıl oldu ya, oysaki en az 10 reviewe baktım bununla ilgili

O zaman ileri modelleri bekliycez, ya da FZ5.Bir gidip FZ5'i inceliyim o zmana ama biraz büyük gibi o da
  • Lumix'lerle çekilen fotoğrafların ve sorunların paylaşıldığı bu başlık çok iyi olmuş. Ben de birkaç resim ekleyeceğim inşallah. Eklenenlerin bazıları bence çok güzel, ileride daha da iyi olacaktır.
  • hocam hepinizden (lumix çilerden) sabırsızlıkla resim bekliyorum.
    ben bi tane daha paylaşayım.
    yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
     Panasonic Fz5 Fz7 Fz20 Fz30 cular Buraya.
  • Lumixcileri bir araya topladiğin ve paylaştiğin güzel fotoğraflar için teşekkürler orderemo

ben yaklaşik 1,5 yıl fz3 kullandim.yaklaşik 2 ay oncede fz30 aldim..Lumixlerin kısaca beğendiğim ve beğenmedim yönleri soyle..

beğendim yonleri :
    -kaliteli lens
    -12x optix zoom
    -tasarimi
    -30fps vga videoda sınırlama olmamasi

beğenmediğim yonleri ise
    -kalem pille çalışmamalari
    -macroda 5cm den daha yakina izin vermemesi.
    -max 400 ISO ya izin veriyor.400 isodada zaten noisedan dolayi çekemiyoruz.

Fz3 ile çektiğim bazi fotoğraflar

Bunlarda Fz30 ile çektiğim bazi fotoğraflar

@DiMarzio senin kedi gercekten cok karizma bakmiş.herhalde ben aslan soyundanim uleyyn diyordur
    @orderemo senin çektiğin macrodaki hayvanin arkadasindanda sanki egsoz cıkısı var.. ucarken fosur fosur ucuyordur

• @mboyaci üstadım teşekkür ediyorum.
    katıldıgın için.
    umarım diger lumixçi arkadaşlar da sahip çıkar konumuza.
    ben inanıyorum bi çogumuza faydalı olacagına.
    en azından ben bi çok fikir edindim.
    ağabey bu arada,şu fz 30 la çekilmiş güvercine bayıldım.
    ben bir türlü beceremedim yakın çekimleri.
    o yüzden geniş açılı resimler çekiyorum
    bir de gündüz vakti böyle orman tarzı yerlerde
    (yani ağaçların ışıgı engelledigi ortamlarda)
    enstantene hızı çok düşüyor.
    genelde program modunda çekiyorum.
    ve fazla titreme yapıyor.
    bunu engellemek için ne önerirsiniz ?
    he bir de son olarak.
    param olmadıgı halde geçenlerde aydınlardan bi polarize filtre aldım(kenko)
    bu filtreyi en verimli hangi ortamlarda kullanabilirim ?
    ve akşam vakti iç veya dış çekimlerde kullanmalı mıyım?
    bir kaç stop düşürdügü için soruyorum.
    zaten güç olan çekimlerim daha güçleşiyor sn olarak.
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orderemo -- 13 Temmuz 2006; 17:12:57 >

•  Panasonic Fz5 Fz7 Fz20 Fz30 cular Buraya.
  • estafurullah orderemo arkadaşim,ne üstadi,amatörün en önde gideniyiz senin böcek macrosuda bence gayet güzel..ayrica dediğim gibi lumixlerde 5cme izin verdiğinden istediğinden gibi macro cekemiyorsun..

bahsettin ışığın az oldugu ortamlarda en iyisi tripod veya makinayi sabitleyerek cekmek.elde ise f değerini makinani izin verdiği minimum değere getirip..ISO'yu da max değere getirip cekebilirsin...Fakat isoyu yükselttikce fotoğraftaki gürültü artacaktir..enstanteneyide artik deneyerek veya diyafram öncelikli mod ile cekerek ayarlayabilirsin..

Filtre kullanmadiğimdan sordugun soruyu malesef bilmiyorum..

coxackie senin bu son fotoğraf fotokritiktede vardi galiba..Bu İzmir'deki yurtdışından gelen üniversitelilerin katildiği festivalde çekmiştin diye hayirliyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

coxackie senin bu son fotoğraf fotokritiktede vardi galiba..Bu İzmir'deki yurtdışından gelen üniversitelilerin katildiği festivalde çekmiştin diye hayirliyorum..

Evet dostum, makinayı çok fazla kullanma imkanım olmadı. Hala eski fooğraflar. Şu anda SLR kullanıyorum.
  • eyvallah @mboyaci.
    teşekkürler.
    ya konuya talep neden bu kadar az anlayamıyourm.
    kimsenin ilgisini çekmiyor mu bu makineler.
    yoksa lumixçilerde bir huy mudur paylaşmama istegi.
    bir elin parmaklarını geçmiyor şurda yazanların sayısı.
    arttırmak için promosyon falan mı yapsak naapsak
  • FZ5 ile çektiğim bazı fotoğrafları eklemek istedim ama bende resim ekleme özelliği çalışmıyor.
    quote:

Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz
    diye bir uyarı var. Bu özelliği nasıl açacağımı bilen var mı?
  • o bende de yazıyor ama hiç sorun yaşamadım resim eklerken.
    u özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.
    Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz.
    hatta bak hala yazıyor:D
    sen dene bence çalışır.
  • fotoğraf koymak içinhttp://www.imageshack.us sitesine fotoğrafinizi upload edip,en alttaki urlleyi, image tusuna basip ,[simage] buraya [/im age] yapiştirrsanizda fotoğraf çıkar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: orderemo

param olmadıgı halde geçenlerde aydınlardan bi polarize filtre aldım(kenko)
    bu filtreyi en verimli hangi ortamlarda kullanabilirim ?
    ve akşam vakti iç veya dış çekimlerde kullanmalı mıyım?
    bir kaç stop düşürdügü için soruyorum.
    zaten güç olan çekimlerim daha güçleşiyor sn olarak.
    saygılar.

Filtrenin temel görevi güneş ışığının yansımalarını engellemektir.Örneğin güneşin tepede olduğu saatlerde güneş ışınları denizden fazlasıyla yansır.Burda kullanacağın polarize filtre bu yansımaları engeller.Onun dışında gene aydınlık saatlerde yapacağın gökyüzü çekimlerinde de bu filtreyi kullanabilirsin.Gökyüzü daha mavi,bulutlar daha dolgun görünecektir.Ayrıca şu şekilde kullanabilirsin filtreyi;Örneğin çekmek istediğin görüntünün önünde bir cam vardır ve bu camdan yansıyan ışıklar asıl istediğin görüntüyü almanı zorlaştırıyordur.Polarize filtre tek yönden gelen ışığı geçirdiği için camdaki yansımaları görmeden istediğin görüntüyü alabilirsin.Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 f-stop gibi bir oynama yapar.Bu yüzden akşam çekimlerinde zorlanabilirsin ama gündüz çekimlerinde işini zorlaştırmaz

• nette bulduğum ve beğendiğim bir fz5 fotosunu sizlerle paylaşmak istedim;exif bilgileri mevcut;12x optik zoom ile çekilmiş...

• DiMarzio arının makro fotoğrafı gerçekten çok iyi. Aşağıdakiler de benim FZ5 ile çektiğim ilk makro denemeleri. İleride daha iyilerini çekmeyi umuyorum.

• @DiMarzio arı fotoğrafı güzel.
    gerçi fz serisiyle daha iyi makrolarda görmüştüm ama bu da güzel.
    çekenin eline sağlık.

@markinos fotoğraflarda netlik sorunu var.
    dediğin gibi ilerde daha güzel fotoğraflar çıkacaktır
    başarılarının devamını dilerim.

bende dün bi su damlası fotoğrafı çekmek istedim
    bayağı bir uğraş verdim açıkçası
    ama banyoda çektiğim için buraya koysam mı koymasam mı karar veremedim:D

saygılar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.