Gülleri çok sevdiğim için olsa gerek makro denemelerin hep gül üstüne oldu. Dijital fotoğraf teknolojisi ile daha yeni tanıştım ve daha yeni öğreniyorum. Gittikçe daha iyi fotoğraf çekmek için çabalıyorum, umarım beğenirsiniz.
Bu da Gölbaşı'nda gezerken karşılaştığım bir helikopter böceği. Hareketli objeleri çekmek gerçekten zor ama bu hayvan sanki bana poz verdi.
Bu da croplanmış hali.
ya iki gün gelmedik kimse girmemiş konu teeeee aşagılara düşmüş.
markinos devam arkadaşım :) böcegi iyi yakalamışsın
bende geçen su damlası çekmiştim. ilk deneme.
orderemo güneşin batışıyla ilgili fotoğrafları beğendim. Devamını bekliyorum.
Orderemo son 3 fotoğrafin gerçekten güzel..eline sağlık..
Bende geçen hafta sonu kisa bir Bolu-Düzce-Akçakoca seyahati yaptim..Bu arada çektigim bazi fotograflari sizlerle paylasayim..
Bu arada Abantta lense yanlislikla bir parmak bastim :) acaba bunu nasil temizleyebilirim? lens temizlik kitlerinden almak gereklimi yoksa tülbent gibi birseyle silebilirmiyim? Lens temizlik kiti ne alabilirim?
Abant gölü
Gölden ördekler..
Abant gölü
Gülümseyen ördek :)
Akçakocadan enteresan bir minare
Karadeniz
Orderemonun boceğin oturan hali
Abant Gölündeki faytondaki at
Son bir Abant Gölü fotorafi
Bu arada lensle ilgili soruma cevap verirseniz sevinirim...
@markinos,@mboyaci fotoğrafları beğenmenize sevindim. işin özü bu konu açılmış olması bu fotoğrafları çekmeme sebeptir. sizlerle bişeyler paylaşabilmek güzel. umarım ilerde daha güzel şeyler çıkacak.
lens sorusuna gelince. ben makineyi ilk aldıgım sıralar çok parmaklıyordum,elim alışmadıgı için:) ama sonradan uv filtreyi takmakla bu sorundan kurtuldum. size tülbent yerine pamuk öneririm. önce çok hafif ıslak pamukla silin. sonra kuru bir pamukla kurulayın. ve bence en azından lensin zarar görmemesi için uv filtre kullanın.
lens temizleme elemanlarını henüz kullanmadım. haftaya sirkeciye gidip almayı düşünüyorum. aydınlarda birde onların yanında bi dükkan var. orda iki abiyle tanıştım,onlara güveniyorum şimdilik. hangi markayı önerirlerse onu alacagım:)
gülümseyen ördek çok güzel:D yani baktıkça gülesim geliyor:D tebrikler. birde güneşin batımında çıkan ışık güzel görünüyor tebrikler.
@mboyaci fotoğraflara photoshop tarzı programlarla contrast vs bişey veriyor musun. keskinlikleri çok hoş.ve doygunlukları (bazılarının) çok hoşuma gitti. başarılarıMızın devamını dilerim
Peki orderemo uv filtreyi nerden kaca aldin?
photoshopda auto color,level ayarlarini değiştirince orjinalinden daha kötü oluyor gibi geliyor bana.o yüzden photoshopda sadece resize,crop gibi basit işlemleri yapiyorum.. Ayrica mesela yukaridaki minarede kablo vardi.kabloyu kaldirdim.biraz hizli yaptiğim için dikkat edince belli oluyor..Veya başta verdiğim fotoğraflardan fırçalarda ışık ekleyip,fotorafin üst tarafini karanlik yaptim.Ama genel olarak photoshopla oynamayi pek sevmiyorum.orjinalli bozuluyor bence..
uv filtreyi aydınların yan dükkanından aldım. ama sen aydınlardan alabilirsin. istanbulda mısın bilmiyorum ama aydınlara gidersen (sirkeciye) fiş falan almazsan 10 15 ytl ye cokin kenko uv filtre alabilirsin.
tabi benim bahsettigim fz7 için 52 mm. seninkine hangisi uyar onu bilmiyorum.belki biraz daha fiyat farkedebilir.
auto color her fotografta işe yaramıyor. kimilerinde seninde söyledigin gibi daha kötü oluyor.
Saygılar.
ya bende gördüm fz50 yi :s işin cılkını çıkartmışlar gibime geldi. noise olayını napacaklar acaba ??? hem ne gereği vardı onuda anlamış değilim.
zaten yeni bi dslr çıkarttılar. neyse. hele bi incelesinlerde sonuçları gelince tartışırız. belki bizi utandırır
Panasonic FZ30
bende bi kaç resim eklyeyim.
Selpak satan kız
Pamuk Şekerci amca
Orderemo senin güvercinde cok hasin bakmiş.. Pamuk Şekerci amcada tam yurdum insani..Fakat amcam hiç satamamiş galiba..
Bu arada Panasonic Fz50yi cıkardi.iyi hoş olduda,bizim makinalarin değeri düşüyor
:) bende öyle bakarım genelde,güvercinler de beni görüp ne ayaksın lan sen ! falan mansında öyle bakmışlardır belkide
nette bi kaç sitede okudugum kadarıyla, fz 50 gümbür gümbür geliyormuş. dpreview incelesinde o zaman fikir yürütürüz bizim makinelerin degeri çok düşmez gibi sanki. yani fz7 çıkalı kaç ay olduki:s fz5 düşer biraz daha. fz 30 düşer. fz30 düşse süper olur. "yeni alacaklar için"
PANASONICDEKİ LUMIX ESKİDEN BAŞLI BAŞINA BİR MAKİNA MIYDI? YOKSA SONY-WALKMAN GİBİ BİR ŞEY Mİ?