Şimdi Ara

PANASONIC G10-V10 PLAZMA YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çoğunlukla SD yayınlar izleyeceğim için plazma almaya karar verdim. İB haricinde de hiçbir yerde Panasonic plazma olmadığı için mecburen kısa zaman içinde buradan alacağım. Forumdaki yorumlardan G10 ve V10 modellerinin iyi olduğunu anladım. İB' de iki cihaz İki cihaz arasında fiyat farkı oldukça yüksek. ( İB' de 42'' G10 2.432-TL 42'' V10 3.800-TL ) Bu fiyat farkını oluşturacak kadar aralarında ne gibi özellik farkı var? Normalde 3,5-4 metre kadar izleme mesafem olduğu için 42'' düşünüyordum. Ama 42V10' un parasına 46'' G10 alınabiliyor. Bu yüzden açıkçası biraz kafam karıştı. Üstadlardan ve bu cihazları kullanan arkadaşlardan bu cihazlar hakkında bilgi rica ediyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• 42v10 eğer 3800 ise o paraya 50g10 alırsınız. bir kere 50 inchten aşağı almayın en az 46 olsun benim bildiğim dline var v10 da. g10 da yok. aradaki farkları buradan inceleyin. bence v10 a gerek yok. zaten şu anda i.b de v10 da yok. 50g10 ile 50v10 arasındaki farklar
    http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/287749/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P50G10&p=TX-P50V10 tıklayıp inceleyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdullah1

42v10 eğer 3800 ise o paraya 50g10 alırsınız. bir kere 50 inchten aşağı almayın en az 46 olsun benim bildiğim dline var v10 da. g10 da yok. aradaki farkları buradan inceleyin. bence v10 a gerek yok. zaten şu anda i.b de v10 da yok. 50g10 ile 50v10 arasındaki farklar
    http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/287749/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P50G10&p=TX-P50V10 tıklayıp inceleyin...

Yardımın için teşekkür ederim. Sanırım şuan benim için 42'' G10 almak daha uygun olur.

• IB tek alternatif değil, Panasonic Türkiye Ocak ayından itibaren kendisi satışa başlayacağını duyurdu.
    1-2 hafta daha bekleyin, üretici garaantili alın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraklı Insan

IB tek alternatif değil, Panasonic Türkiye Ocak ayından itibaren kendisi satışa başlayacağını duyurdu.

varmı bir link aylardır bekiyoruz gelemediler bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraklı Insan

IB tek alternatif değil, Panasonic Türkiye Ocak ayından itibaren kendisi satışa başlayacağını duyurdu.

farkettinizmi bilmiyorum. yurtdışında 50g10 un fiyatı 908 euro olduğu halde başka ithalatçı olmadığı için i.b de 4300 civarı. yurt dışında 1100 euro olan samsung plazmanın i.b deki fiyatı 3800 tl. normalde 50g10 fiyatından 450tl fazla yani 4750 olması gerekir. çünkü başka ithalatçı var. bu demektirki panasonic direk ülkemizde satış yaparsa i.b rekabet için panasonic fiyatlarını çok düşüreck...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdullah1 -- 24 Aralık 2009; 19:05:29 >
  • Bende ayni ikilemde kaldim.G10 mu V10 mu diye?Malum V10 fiyati IB de 3800 TL civarinda idi.Ancak gecen ocak ayi itibari ile V10 fiyati 3000 TL civarina geriledi.Bunda Panasoniclerin zincir magazalarda satilacak olmasi ekten midir bilemiyorum ancak Tknsa da uzun zamandir ilk kez Panasonic 37G10 satildigini gordum.Diger modellerde gelecek mi diye sordugumda cok fazla bilgilerinin olmadigini soylediler.

G10 ile V10 arasinda cok kararsiz kalmistim ancak fiyatlar biraz daha makul duruma inmisken tercihimi 42V10 dan yana kullanacagim.Umarim yakin zamanda zincir magazalrda da satislar baslar.

V10 su anda alinabilecek en iyi plazma TV.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG CX 55 Oled
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

Bende ayni ikilemde kaldim.G10 mu V10 mu diye?Malum V10 fiyati IB de 3800 TL civarinda idi.Ancak gecen ocak ayi itibari ile V10 fiyati 3000 TL civarina geriledi.Bunda Panasoniclerin zincir magazalarda satilacak olmasi ekten midir bilemiyorum ancak Tknsa da uzun zamandir ilk kez Panasonic 37G10 satildigini gordum.Diger modellerde gelecek mi diye sordugumda cok fazla bilgilerinin olmadigini soylediler.

G10 ile V10 arasinda cok kararsiz kalmistim ancak fiyatlar biraz daha makul duruma inmisken tercihimi 42V10 dan yana kullanacagim.Umarim yakin zamanda zincir magazalrda da satislar baslar.

V10 su anda alinabilecek en iyi plazma TV.

bende sizinle aynı ikilemdeyim. ya 50v10 veya 50g10 alacağım. biraz bekleyin. almışken iyisini alma taraftarıyım. bu nedenle beklemekte fayda var. fiyatlar ciddi bir şekilde düşüyor. ocak ortasını bekleyin.

• Arkadaşlar moral bozmak gibi olmasın ancak SD izleyecekseniz G10 ve üst düzey full hd Panasonic plazmalar alınır gibi durmuyor.

Bu sonuca nasıl ulaştın derseniz, 37g10 alan bir arkadaş SD kalitesinin düşüklüğünden bahsetti, bunun üzerine hatırladığım incelemelerine baktım ve
    cihazın 576i sinyal ve aşağısında düzgün upscale yapamadığını okudum, bu problem değil hd alıcıyla kullanırsanız çözülür. Sonrasında biraz gıcık kapmam üzerive avforums'u okudum, cihazın sd kalitesi hakkında olumsuz yorumlar var, hatta referans almanız için yazayım Sony W5500 ve G10 sahibi olan bir kullanıcı Sony W5500'ün SD kalitesinin ciddi olarak daha iyi olduğunu belirtmiş. Bu noktasa Sd ağırlıklı kullanım için G10 sizin için iyi olmaz.

Ancak şu var, Sd dışında Hd, hareketli sahne, siyahlar, input lag gibi konularda bu fiyattaki lcd'lerden daha iyi G10.

Ben panasonic full hd plazma yerine hd panasonic/ lg'lere yada en güzeli 46B650/46W5500 bakın derim (Bir Pionner plazma kullanıcısı olarak lcd önereceğim aklıma gelmezdi açıkcası )

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem_usta

Arkadaşlar moral bozmak gibi olmasın ancak SD izleyecekseniz G10 ve üst düzey full hd Panasonic plazmalar alınır gibi durmuyor.

Bu sonuca nasıl ulaştın derseniz, 37g10 alan bir arkadaş SD kalitesinin düşüklüğünden bahsetti, bunun üzerine hatırladığım incelemelerine baktım ve
    cihazın 576i sinyal ve aşağısında düzgün upscale yapamadığını okudum, bu problem değil hd alıcıyla kullanırsanız çözülür. Sonrasında biraz gıcık kapmam üzerive avforums'u okudum, cihazın sd kalitesi hakkında olumsuz yorumlar var, hatta referans almanız için yazayım Sony W5500 ve G10 sahibi olan bir kullanıcı Sony W5500'ün SD kalitesinin ciddi olarak daha iyi olduğunu belirtmiş. Bu noktasa Sd ağırlıklı kullanım için G10 sizin için iyi olmaz.

Ancak şu var, Sd dışında Hd, hareketli sahne, siyahlar, input lag gibi konularda bu fiyattaki lcd'lerden daha iyi G10.

Ben panasonic full hd plazma yerine hd panasonic/ lg'lere yada en güzeli 46B650/46W5500 bakın derim (Bir Pionner plazma kullanıcısı olarak lcd önereceğim aklıma gelmezdi açıkcası )

37G10 plazma değil, LCD oluyor.
    42G10 ise plazma. Plazmanın SD'de iyi olması lazım.

• ohoo biraz uzak kaldık tv'lerden napalım olacak o kadar

yukarda yazdıklarım tamamen G10 plazma ile ilgili. Bende şaşırdım ama Sd için iyi değil diyorlar, zaten full hd plazmaların sd'si ne zaman iyi oldu ki

bakın avforums'tan alıntı yapayım

quote:

I think I am reasonably impartial as I've had both a 46W5500 and 50G10.

In normal viewing conditions I woul say the Sony is better - picture is very 3D like, much better SD handling and a less reflective screen.

In a dark room the Panasonic is better - no uneven backlight, better blacks. it also has a better viewing angle and motion handling.

Both has their own plus and minus points. If I were to choose again I would probably go with the Sony as I still watch a lot of SD material.

Darren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem_usta -- 3 Ocak 2010; 19:54:39 >

• kerem_usta,
    Forumda 42G10 plazma alanlar SD yayından son derece memnun.
    37G10 LCD alan arkadaş ise memnun değil, sebebi de senin belirttiğin gibi 576p meselesi.
    Ancak sen 37G10 LCD'den hareketle G10 serisi plazmaların SD'de iyi olmadığını yazıyorsun. Ben mi yanlış anlıyorum? Çünkü 37G10 diye plazma yok.
  • açıkcası ben sadece 42G10'u sadece hd'de izledim ve akıcılığı müthişti, ancak sd konusunda yazdıklarım direk olarak hdtvtest ve avforums'a dayanıyor.

576i deinterlace sorunu hem 37g10 hem de 42g10 için yazılan ortak birşey. Onun için 37g10'nun sd kalite düşüklüğü tamamen buna bağlı olmayabilir.

eğer kullanıcılrı memnun ise sorun yok ama avforums yorumları 50g10 plazmanın sd'sinin 46W5500'e göre oldukça kötü olduğu yazıldığı için ben plazma g10'dan çok şey beklemeğin dedim.
  • Beyler Pany lerin özellikle bütün FULLHD panelleri SD lerde "Average" video-processing yapmaktadır!! hatta HD lerde de böyledir!!(G/V)

Video-processing konusunda orta seviye veya ortadan biraz iyi(V ler )seviyede işleniyor görüntüler

50" bir panelden Pany de olsa PDP de olsa;FULLHD olduğu için hem teknik olarak hemde fiziki olarak başarılı bir SD beklenmez
    ve yukarıda örnek ise(AVF den ki bende hem üye hemde devalmlı takip etmekteyim,kısaca bunlar teknik olarak doğru
    "yorumlar" değildir!! örneğin bu kişi sadece bir "mukayese" yapmıştır hepsi o!!)

46" W55x ise SD lerde daha iyi resim üretmektedir!!

Genelde eskiden kalma bir bir görüş ve o zamanın panellerinin teknik olarak SD lerde iyi olmasının "sebebini" çoğu insan unutmuş görünmektedir!
    Veya hala akılları bir çok üreticinin "sallama">>> Upscaling özelliklerinde kalmış,aslında Upscale edilen bir şey yok tabiki

Bu burumda kişi şunu düşünmektedir

A-PDP ler SD lerde,LCD lerden daha iyidir>>>YANLIŞ buda tabiki;gerekçeleri vardır!!!
    B-Elindeki panelin ebatına bakmadan yine SD ler en iyi PDP lerde diyebilmektedir>>>YANLIŞ tabiki;gerekçesi vardır!
    C-PDP de olsa FULLHD de olsa LCD lerden daha iyi SD görüntü verir PDP ler>>>>YANLIŞ tabiki;bu zaten tamamen yanlış bir düşünce gerekçeye bile gerek yoktur!!!

Bu işin önce bir Matematik hesabı vardır sonrada Fizik hesabı vardır
    Birde görüntü üzerindeki panelin teknik yapısal özellikleri durumu itibarıyla bazı farklı özel durumları vardır v.s!!

Kısaca PDP ler;LCD lerden daha iyi SD üretir lafı doğru değildir ve bunun oluşması için bazı kriterlerin/parametrelerin yerine oturması gerekmektedir!

Örnek;90 ların sonu hatta 2000 lerin ortası PDP lerde pixel ölçüsü 852x480 idi ve en mükemmel SD üreten panellerde bunlardır tabiki!!!hala elinde böyle eski nesil
    böyle paneller olanlar CRT gibi SD izlerler bunlardan şayet panel ölmemişse ve çeşitli zamana bağlı düşmeler olmadıysa!

Veya kısaca HDReady PDP lerden 1024x768pixel panellerde çok iyi SD üretirler!!!

Ama bunun üstündeki 1366x768 ve üstü FULLHD ye çıkıldığı zaman aynı nisbette Sd kalitesi düşmektedir!!

Yani Matematik&Fizik hesapları burada devreye giriyor!!

Bilmem neleri Upscale ediyorda şöyle oluyor v.s bunlar külliyen palavra işlerdir,bu söylemlere bakarak panel filan almayın sakın!!!

++
    Pany PDP lere dönersek,durum aynen Pany içinde aynen geçerlidir!

SD ağırlığınız fazla yada çok fazla ise vede illa PDP alacaksanız o zaman 42" üstüne çıkmayınız!!!
    46"/50" de bozulmalar yaşanması tabiki kaçınılmaz olacaktır!

Hele birde dandik DTürk ve hatta DSmart ın SD lerinide göz önüne alırsanız,durum daha net ortaya çıkacaktır!
    Receiver kalitesini daha hiç yazmıyorum bile,kabloyu ise unuttum şimdilik

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 3 Ocak 2010; 22:13:12 >

• evet şifreyi veriyorum 4280xa yada 428xd bunlardan sonra panel seçmeye çalışmak ne zor güzel ülkemde

bundan sonra ki cihaz 46'' sony lcd olacak yapacak fazla birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler Pany lerin özellikle bütün FULLHD panelleri SD lerde "Average" video-processing yapmaktadır!! hatta HD lerde de böyledir!!(G/V)

Video-processing konusunda orta seviye veya ortadan biraz iyi(V ler )seviyede işleniyor görüntüler

50" bir panelden Pany de olsa PDP de olsa;FULLHD olduğu için hem teknik olarak hemde fiziki olarak başarılı bir SD beklenmez
    ve yukarıda örnek ise(AVF den ki bende hem üye hemde devalmlı takip etmekteyim,kısaca bunlar teknik olarak doğru
    "yorumlar" değildir!! örneğin bu kişi sadece bir "mukayese" yapmıştır hepsi o!!)

46" W55x ise SD lerde daha iyi resim üretmektedir!!

Genelde eskiden kalma bir bir görüş ve o zamanın panellerinin teknik olarak SD lerde iyi olmasının "sebebini" çoğu insan unutmuş görünmektedir!
    Veya hala akılları bir çok üreticinin "sallama">>> Upscaling özelliklerinde kalmış,aslında Upscale edilen bir şey yok tabiki

Bu burumda kişi şunu düşünmektedir

A-PDP ler SD lerde,LCD lerden daha iyidir>>>YANLIŞ buda tabiki;gerekçeleri vardır!!!
    B-Elindeki panelin ebatına bakmadan yine SD ler en iyi PDP lerde diyebilmektedir>>>YANLIŞ tabiki;gerekçesi vardır!
    C-PDP de olsa FULLHD de olsa LCD lerden daha iyi SD görüntü verir PDP ler>>>>YANLIŞ tabiki;bu zaten tamamen yanlış bir düşünce gerekçeye bile gerek yoktur!!!

Bu işin önce bir Matematik hesabı vardır sonrada Fizik hesabı vardır
    Birde görüntü üzerindeki panelin teknik yapısal özellikleri durumu itibarıyla bazı farklı özel durumları vardır v.s!!

Kısaca PDP ler;LCD lerden daha iyi SD üretir lafı doğru değildir ve bunun oluşması için bazı kriterlerin/parametrelerin yerine oturması gerekmektedir!

Örnek;90 ların sonu hatta 2000 lerin ortası PDP lerde pixel ölçüsü 852x480 idi ve en mükemmel SD üreten panellerde bunlardır tabiki!!!hala elinde böyle eski nesil
    böyle paneller olanlar CRT gibi SD izlerler bunlardan şayet panel ölmemişse ve çeşitli zamana bağlı düşmeler olmadıysa!

Veya kısaca HDReady PDP lerden 1024x768pixel panellerde çok iyi SD üretirler!!!

Ama bunun üstündeki 1366x768 ve üstü FULLHD ye çıkıldığı zaman aynı nisbette Sd kalitesi düşmektedir!!

Yani Matematik&Fizik hesapları burada devreye giriyor!!

Bilmem neleri Upscale ediyorda şöyle oluyor v.s bunlar külliyen palavra işlerdir,bu söylemlere bakarak panel filan almayın sakın!!!

++
    Pany PDP lere dönersek,durum aynen Pany içinde aynen geçerlidir!

SD ağırlığınız fazla yada çok fazla ise vede illa PDP alacaksanız o zaman 42" üstüne çıkmayınız!!!
    46"/50" de bozulmalar yaşanması tabiki kaçınılmaz olacaktır!

Hele birde dandik DTürk ve hatta DSmart ın SD lerinide göz önüne alırsanız,durum daha net ortaya çıkacaktır!
    Receiver kalitesini daha hiç yazmıyorum bile,kabloyu ise unuttum şimdilik

++

hocam o zaman siz çoğunluk sd için sony 46W5500 mü pany 46G10 mu alırsınız?

• G10 alırım+

Ancak "çoğunluk SD için" dediğin zaman W55x alınabilir ve bununda SD başarısı fena değil!

Kısaca neyi alırsanız alın,mutlaka artıları/eksileri olacağı için daima bir veya bir kaç ayağı kısa kalacaktır

Öyle bir panel alayımda her bir şeyi süper yapsın diye düşünüyorsanız;böyle bir panel henüz üretilmedi

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Ocak 2010; 21:20:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

G10 alırım+

hızlı cevap için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.