Şimdi Ara

Panasonic GH4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba ben yaklaşık 2 senedir Canon kullanıcısıyım (7d) fotoğraftan çok video ilgi alanımda o yüzden video tarafı daha güçlü bir makina araştırıyordum ve piyasaya hakim olan Canon'un mark 3 modelini almayı düşünüyordum. Fakat bütçe olarak bir hayli yüksek bir fiyatı vardı bu yüzden erteledim. İyi ki de ertelemişim, yaz başından beri Türkiye'de olmayan (Panasonic türkiye pazarını kapatmış ne yazık ki) Panasonic gh4'ü duymaya başladım merak ediyordum yavaş yavaş inceleme videosu çıkmaya başladı
    teknoseyir
    Panasonic Lumix GH4 İncelemesi ve 4K çekim
    http://teknoseyir.com/panasonic-lumix-gh4-incelemesi-ve-4k-cekim
    ve evet dedim alacağım makina belli oldu. Canon mark 3 ve blackmacig 4k ile karşılaştırma videoları
    GH4 4K Shootout vs BMPCC vs 5D MarkIIIvimeo
    GH4 4K Shootout vs BMPCC vs 5D MarkIII
    https://vimeo.com/93500786
    blackmagic ağır bassa da mark 3 ü fiyat performans olarak sollayan bir makina olduğunu gördüm. 4k çekim yapma özelliği, çekilen görüntüye renk atmadan çıktı geri vermesi, detayları öldürmemesi ve tabi fiyatıyla öne çıkıyor GH4.

GH4 hakkında forum görmediğim için ben bir başlık açayım dedim, eğer almaya niyeti olan veya alan birileri varsa buradan paylaşım yapalım.

Özellikle lensler ve çarpan olayında kafama takılan sorular var hala sonuç alabilmiş değilim beni aydınlatabilecek birileri varsa çok makbule geçer.

• Bende senin gibi 5DM3 alacaktım ki son anda GH4 çıktı karşıma, şuan hala biraz arada kalmış olsamda GH4 alacağım gibi görünüyor. Senin aklına takılanlar nedir yardımlaşalım :)
  • Arkadaşlar merhaba bende bir Panasonic GH4 kullanıcısı olarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim...
    SAYGILAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melatonin

Bende senin gibi 5DM3 alacaktım ki son anda GH4 çıktı karşıma, şuan hala biraz arada kalmış olsamda GH4 alacağım gibi görünüyor. Senin aklına takılanlar nedir yardımlaşalım :)

Melatonin selam, GH4'de aklıma takılan sorunlardan en büyüğü full frame olmaması ve çarpan olayı. Lenslerden nasıl bir performans alacağımı da bilmiyorum açıkçası bana çıktı olarak ne verecek kafamı kurcalayan şeyler. :) İlk etapta lesnlere çok fazla para yatırmakta istemiyorum açıkçası, fiyatı uygun ve kalitesi beni götürebilecek GH4'e uyumlu lensler bakıyorum ama kafama göre bir şey bulamadım. pek de araştırdığım söylenemez. :) Senin fikirlerin nedir ne gibi lensler düşünüyorsun aydınlatırsan sevinirim. Saygılar efenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wizard Of Oz -- 19 Eylül 2014; 2:51:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CanSAYGI

Arkadaşlar merhaba bende bir Panasonic GH4 kullanıcısı olarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim...
    SAYGILAR...

Can selam, inan çok sevindim bir GH4 kullanıcısıyla karşılaşmaktan. İlk olarak makineyi nereden ve kaça aldığınla başlayabiliriz aslında. :) Türkiye'de çok az yerde var malum Panasonic Türkiye pazarından çekilmiş. Ben geçen Erkayalar'ı aradım sordum bana 6,500 tl gibi bir fiyat çektiler, ondan önce amazon ve bir kaç sitede araştırdığımda 1700 dolar civarı yurt dışı fiyatı var makinenin neredeyse 2 katı fark var burayla. Kur farkı ve gümrük vergisi bu kadar yüksek olamaz herhalde bilemedim. Sanırım yurt dışına çıkacak bir yakından rica edeceğiz artık. :) Bir de araştırdığın almayı düşündüğün lensler var mı? Şimdilik bu kadar aklıma takılanlar, makine hakkında seni rahatsız eden veya tam tersi iyi ki almışım dediğin yanlarını paylaşırsan memnun olurum. Saygılar benden teşekkür ederim. :)

• Makinayı Hong Kong'tan 1800 Dolara aldım. Yanında 12-35 F2.8 olan lensini aldım. Ve 2 Tane de 32GB 280MB'lık kartlarından aldım. Açıkçası ilk aldığımda elime dedim bu ne yaa :) ( Çok Küçük) Çünkü arkadaşım aracılığıyla almıştım ilk şok oradan oldu. Ama çekimlerini görünce dedim tamam adamlar yapmış. Örnekleri'de var zaten anlaşılıyor. Daha aslında tam anlamıyla çözebilmiş değiliz makineyi çünkü testler yapacak pek zaman bulamıyoruz çekimlerden dolayı. Makinanın biliyorsunuz 2X çarpanı var bu da bendeki lensi 24-70 olarak yapıyor aslında tam istediğim gibi oldu. Ama şöyle bir şey var daha önceden Canon kullanıcısı olarak bana çok sinematik gelmedi yani alan derinliği olayı çok fazla tatmin etmedi beni. 35'te iken oluyor oda her zaman sıkıntı. Birde 12-35'te şöyle bir sorun var focus biliyorsunuz sonsuz ve netleme halkası ilk etapta o kadar sertti ki netleme yapmak zulüm oldu. Bir türlü tutturamıyordum şimdi biraz daha yumuşadı rahatladı ama yine de bir Tamron 17-50 netleme halkası gibi değil. Biz bu alet'ten 2 adet aldık diğer arkadaşım EOS to M43 adaptör aldı geçen gün. 17-50 ve 10-20 lenslerle denemiş çok iyi abi dedi ama tam olarak bir test yapamadık açıkçası Canon'un da 4K çıkaracağını umuyorduk ki 7DMII'de çıkmadı. Bir süre böyle devam ilerde Metabones alırız gibime geliyor...

• CanSAYGI kullanıcısına yanıt
    Selam Can, abi korkuttun beni bi an ama hala fikrim değişmedi özellikle Metabones olayını söyleyince içim rahatladı. Çok iyi fiyata kapatmışsın makineyi ben şimdi bir arkadaşımdan rica ettim sadece body için 1700 dolar vereceğim. Evet makine küçük olması aslında benim hoşuma giden tarafı 2 yıldır Canon yüzünden omuzlarım çürüdü. :) Alan derinliği sorunu maalesef çok rahatsız edici özellikle dış çekimlerde bütün atmosferi bozabilir. Netice de estetik görüntü için alan derinliği her zaman işe yarayan bir teknik. 24-70 olması beniö için de hayat kurtarıcı olacak muhtemelen benim de lens seçimim o olacak bir de yanına 50 mm tekabül eden bir 24mm alınca bir süre götürür beni. Merak ettiğim bir konu daha var kafamı kurcalayan aslında geniş açı lens kullanınca arkadaşında olan 10-20 de mesela balık gözüne kayıyor mu görüntü yada tam balık gözü olmasa da görüntüyü ovalleştiriyor mu? Çünkü işim gereği geniş açı kullanacağım zamanı gelince sıkıntı yaratabilir. Ve aslın merak ettiğim Metabones Canon lensler ile de uyumlu mu? Yoksa her makine için ayrı bir metabones mu var? Şuradan böyle bir sonuç çıkardım http://www.videopro.com.tr/ProductListing.aspx/77/Lens%20Adapt%C3%B6r%C3%BC her lens ve makina için farklı adaptör almak gerekiyormuş yanlış anlamadıysam:/ Cevaplarını merakla bekliyorum teşekkür ediyorum Can. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    canon e464
    3 yıl önce açıldı
    Panasonic TX-P42G20E
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Of Oz

Selam Can, abi korkuttun beni bi an ama hala fikrim değişmedi özellikle Metabones olayını söyleyince içim rahatladı. Çok iyi fiyata kapatmışsın makineyi ben şimdi bir arkadaşımdan rica ettim sadece body için 1700 dolar vereceğim. Evet makine küçük olması aslında benim hoşuma giden tarafı 2 yıldır Canon yüzünden omuzlarım çürüdü. :) Alan derinliği sorunu maalesef çok rahatsız edici özellikle dış çekimlerde bütün atmosferi bozabilir. Netice de estetik görüntü için alan derinliği her zaman işe yarayan bir teknik. 24-70 olması beniö için de hayat kurtarıcı olacak muhtemelen benim de lens seçimim o olacak bir de yanına 50 mm tekabül eden bir 24mm alınca bir süre götürür beni. Merak ettiğim bir konu daha var kafamı kurcalayan aslında geniş açı lens kullanınca arkadaşında olan 10-20 de mesela balık gözüne kayıyor mu görüntü yada tam balık gözü olmasa da görüntüyü ovalleştiriyor mu? Çünkü işim gereği geniş açı kullanacağım zamanı gelince sıkıntı yaratabilir. Ve aslın merak ettiğim Metabones Canon lensler ile de uyumlu mu? Yoksa her makine için ayrı bir metabones mu var? Şuradan böyle bir sonuç çıkardım http://www.videopro.com.tr/ProductListing.aspx/77/Lens%20Adapt%C3%B6r%C3%BC her lens ve makina için farklı adaptör almak gerekiyormuş yanlış anlamadıysam:/ Cevaplarını merakla bekliyorum teşekkür ediyorum Can. :)

Şimdi Sigma 10-20 de şöyle oluyo 10'da iken hafif oluyo ama canon'daki gibi de değil tabiki de. En ideali 12 gibi çekilmesi. Her makina ve her lens için farkı dönüştürücüler mevcut bunların babası Metabones kendi içeriğinde mercek var. Metabones Canon to Micro 4/3 yeni çıktı hatta. (Yani Canon lensleri Micro 4/3' çeviriyor) Ve çarpan olayı 1.75x ama fiyatı 670$. Benim sana tavsiyem 11-16 Tokina 2.8 2.el bile olabilir. Birde Canon to Micro 4/3 dönüştürücü. (70 TL falan). Panasonic'in 12-35 lensi de ayrıyetten alabilirsin tabiki de aşırı keskin ve sağlam bir lens...

• Panasonic GH4 Hong Kong fiyatının 1800 USD olduğunu belirtilmiş bu lens dahil fiyat mıdır anlayamadım sorma nedenim Bulgaristan daki fiyatları takip ediyorum burada fiyat GH4 artı 12-35 2.8 ile birlikte 5800 tl ye geliyor.Sadece gövdenin fiyatı ise 4400 tl aşağı yukarı eğer ki TAX FREE den faydalanabilirse fiyat %20 ucuzluyor bu durumda bence değerlendirilebilir.
  • ekko E kullanıcısına yanıt
    Gh4 Body fiyatı 1800 Dolar 12-35 lens fiyatı'da 1000 Dolar civarında...
  • Bu durumda hocam uzaklara gitmeye gerek yok gibi görünüyor yakın komşumuzda daha uygun fiyata var gibi görünüyor bu durumda 5D Mark 3 ten vazgeçer GH4 almaya karar verirsem size sorularım olacak gibi umarım yardımcı olabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melatonin

Bende senin gibi 5DM3 alacaktım ki son anda GH4 çıktı karşıma, şuan hala biraz arada kalmış olsamda GH4 alacağım gibi görünüyor. Senin aklına takılanlar nedir yardımlaşalım :)

Melatonin selam, GH4'de aklıma takılan sorunlardan en büyüğü full frame olmaması ve çarpan olayı. Lenslerden nasıl bir performans alacağımı da bilmiyorum açıkçası bana çıktı olarak ne verecek kafamı kurcalayan şeyler. :) İlk etapta lesnlere çok fazla para yatırmakta istemiyorum açıkçası, fiyatı uygun ve kalitesi beni götürebilecek GH4'e uyumlu lensler bakıyorum ama kafama göre bir şey bulamadım. pek de araştırdığım söylenemez. :) Senin fikirlerin nedir ne gibi lensler düşünüyorsun aydınlatırsan sevinirim. Saygılar efenim.

Selamlar ben yazdımda epeydir unuttum gitti ya, forumda uyarmamış beni mesaj var diye :) Ben son aşamada A7S ve GH4 arasında kaldım ama şuan için GH4 aldırdım New York'tan haftaya gelecek, 4/3 lenselere yatırım yapmak istemediğim içinde yanında birde Metabones adaptör aldım ve canon lenslerini kullanacağım. Gelir gelmez test edeceğim bakalım eğer alan derinliği olayı çok kötü ise satmayıda düşünüyorum A7S almak için. Sen ne yaptın bu arada ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melatonin -- 8 Ekim 2014; 21:33:38 >

• CanSAYGI kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ben de bayadır giremiyorum siteye bir kaç kere cevap yazacak oldum ama araya bir şeyler girdi kaldı öyle. Can çok teşekkür ederim bu arada çok yardımcı oluyorsun. Ben almışken Metabones'un alayım da büyük bir dertten kurtulayım diyorum. Ömürlük işime yarayacak bir şey sonuçta.
  • melatonin kullanıcısına yanıt
    Melatonin selam hoş geldin tekrardan. Benim 2-3 hafta önce amerikada olan bir arkadaşım vardı makineyi de B&H den alacaktı lakin onun bulunduğu sürede Musevilerin bayramı gibi bir şey olduğundan çalışmıyorlarmış böylelikle Amerika'dan alma olayı yalan oldu. :/ Şimdi Hayyam'dan alacağım maalesef. Bu arada sen yazalı da bir hafta filan olmuş acaba geldi mi makinen, geldiyse eğer alan derinliği hakkında tespitlerin nedir?
    Ekko selam, fiyatları takip ettiğin bir site filan varsa link verebilir misin? Ben de bir neler yapabiliyoruz bakayim. Teşekkür ederim.
  • quote:

Ekko selam, fiyatları takip ettiğin bir site filan varsa link verebilir misin? Ben de bir neler yapabiliyoruz bakayim. Teşekkür ederim.

Merhabalar hocam ek'te iki link veriyorum ilki ürünün yer aldığı satış sitesi ikinci link'te ise aynı satış sitesinin TAX FREE koşulları yer almakta bu arada bulgarca ile sıkıntı yaşarsanız seve seve yardımcı olabilirim.Panasonic GH4 şu an gördüğüm kadarı ile kampanyalı makina ile birlikte 100 bulgaristan levası hediye kuponu (mağazalarında alışveriş yapabilirsiniz) artı lenspen cleaner kalem hediyeli.

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=229&product=13208&show=additional

http://www.photopavilion.com/?page=TaxFree

Bu arada ''TAX FREE'' ile ingilizce açıklamaya yer vermek gerebilir diye düşündüm.

Dear customers,

We are very pleased to inform you, that you can get back part of the VAT, when you purchase goods in our stores. It is required, that you are citizen of country, not part of the European Union.

Read further below, for more information and instructions on how to refund the VAT.

Dear clients of Tax Free,

To refund the amount of VAT incurred, when leaving Bulgaria

(or the European Union), here's what to do:

1. You must show to the customs officer the purchased
    items (it is recommended to carry those items in Your
    hand luggage or to notify the employee at the check - in
    desk that you have Tax Free items in your suitcase, in
    order to call the customs officers)

2. You must have Your Application Form and original
    Invoice signed and stamped by the customs officer.

3. You have to find our points of VAT refund or our mailboxes.

Points of VAT cash refund:

-Cash Bureau of E&S Tax Services at Sofia Airport Terminal 2,
    before Border Control

-Foreign exchange "4X” Varna Airport,

-Foreign exchange"4X” Burgas Airport,

-Foreign exchange "ICE – International Currency Exchange”

border checkpoint Kapitan Andreevo,

-Foreign exchange "Moni” in the town of Kyustendil, 79,
    Tsar Osvoboditel Str.,

-Office of E&S Tax Services in Sofia, 11A Slavyanska Str.

Please submit the already certified Application Form
    (Copy 1 and 2) and the Invoice to any of the above bureaus
    and You will receive Your money in cash.

If You are leaving Bulgaria (the European Union) through
    a land border or our Cash Bureau is not working at the
    moment, please place the already certified Application
    Form (Copy 1 and 2) and the original Invoice in the mailbox
    of E&S Tax services or send them to us additionally by post
    to address:

E and S Watches and Jewellery Ltd
    11 A, Slavyanska str., Sofia 1000, Bulgaria
    and You will receive the amount of VAT
    refund by bank transfer.
    Please do not forget to fill in at the back of the Form
    Your bank details and email for contact.

Saygılarımla,

• quote:

Melatonin selam hoş geldin tekrardan. Benim 2-3 hafta önce amerikada olan bir arkadaşım vardı makineyi de B&H den alacaktı lakin onun bulunduğu sürede Musevilerin bayramı gibi bir şey olduğundan çalışmıyorlarmış böylelikle Amerika'dan alma olayı yalan oldu. :/ Şimdi Hayyam'dan alacağım maalesef. Bu arada sen yazalı da bir hafta filan olmuş acaba geldi mi makinen, geldiyse eğer alan derinliği hakkında tespitlerin nedir?

Selamlar,

Benim makina bugün geldi ama metabones u benim order a eklememisler ya bir o eksik oyle kaldi elimde makinaya bakiyorum simdi :) dedim shipping gonderteyim pazara kadar gene dini tatilleri varmis. ben anlamadim bu b&h de adamlar haftada 5 gün tatildeler :) Neyse makina güzel tatlı duruo elde bakalım gelsin metabones haftaya artık deneyebilecegim bendeki lensler canon hep. Istersen satayım sana kutusunda duruo :D

Selam Ekko, Tax Free de bu ülkenin vatandaşı yada AB üyesi olması gerekiyor diye yazıyor o sorunun üstesinden nasıl geleceğiz? Tam çözemedim gümrük'ten nasıl geçirebiliriz ürünü, başımız ağrımasın sonra? Eğer güvenebilirsem bir sıkıntı yaşamayacağıma Bulgarsitan mantıklı duruyor. Teşekkür ederim Saygılar benden.

Bu arada doğubak'ta 1900 tl ye body buldum. Şuan benim bulabildiğim en ucuz TR fiyatı bu.
  • melatonin kullanıcısına yanıt
    Ahah 2. el fiyatına alırım, kaça bırakırsın? Metabones'u ne kadara aldın bu arada?
  • quote:

Selam Ekko, Tax Free de bu ülkenin vatandaşı yada AB üyesi olması gerekiyor diye yazıyor o sorunun üstesinden nasıl geleceğiz? Tam çözemedim gümrük'ten nasıl geçirebiliriz ürünü, başımız ağrımasın sonra? Eğer güvenebilirsem bir sıkıntı yaşamayacağıma Bulgarsitan mantıklı duruyor. Teşekkür ederim Saygılar benden.

Bu arada doğubak'ta 1900 tl ye body buldum. Şuan benim bulabildiğim en ucuz TR fiyatı bu.

Tam tersi hocam AB birliği veya Bulgaristan vatandaşı olmaman gerekiyor bende var bu nedenle TAX FREE den faydalanamıyorum yani siz yapabilirsiniz.Bir ara sadece TR vatandaşlığı ve pasaportu olan arkadaşlar ile birlikte gitmeyi çok düşündüm TAX FREE den faydalanabilmek için ama şimdilik daha büyük br indirim bekliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.