Şimdi Ara

PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
6
Favori
57.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Escapetolife

Bulunduğum ildeki Panasonic Klima satıcısına gittim, En son çıkan model Etherea NKE serisi dedi. Bende PKE diye bir model çıkmış falan dedim yok oyle birşey dedi , 2013 katoloğunda baktı vs bulamadı. Bende internetten bulup açtım modeli ve bölge müdürünü aradı. Oda tamam oyle bir model çıktı fakat onun gelmesi en az 3 ayı bulur üstelik gelse bile elimizdeki modeller bitmeden biz zaten şatışa çıkarmayız yeni modeli dedi. Birde zaten NKE serisi ile hiç bir farkı yok dedi. Satıcıya ben NKE serisinden vazgeçmemin nedeni olarak -5 e kadar çalışmasını söylediğimde , hayır efendim olurmu oyle şey bu model -25 e kadar çalışır dedi.

Sanırım başka bir markaya yönelmem gerekecek artık...

İzmirde satılıyor eğer almak isterseniz araştırınız.

PKE olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Bulunduğum ildeki Panasonic Klima satıcısına gittim, En son çıkan model Etherea NKE serisi dedi. Bende PKE diye bir model çıkmış falan dedim yok oyle birşey dedi , 2013 katoloğunda baktı vs bulamadı. Bende internetten bulup açtım modeli ve bölge müdürünü aradı. Oda tamam oyle bir model çıktı fakat onun gelmesi en az 3 ayı bulur üstelik gelse bile elimizdeki modeller bitmeden biz zaten şatışa çıkarmayız yeni modeli dedi. Birde zaten NKE serisi ile hiç bir farkı yok dedi. Satıcıya ben NKE serisinden vazgeçmemin nedeni olarak -5 e kadar çalışmasını söylediğimde , hayır efendim olurmu oyle şey bu model -25 e kadar çalışır dedi.

PKE olan.

Teşekkürler ama malesef iç anadolu bölgesindeyim, Satıcı internet üzerinden alırsanız onu kim takacak ? tek yetkili servis biziz dedi.
    Sanırım iki bölgeye ayrılmış Panasonic , ege, marmara vs Panasonic Türkiye diğer bölgelere Sakure Klima bakıyor. PKE yi Panasonic Tr getirtmiş sadece , sakurenin 2-3 ayı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 23 Şubat 2013; 20:21:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

PKE olan.

Teşekkürler ama malesef iç anadolu bölgesindeyim, Satıcı internet üzerinden alırsanız onu kim takacak ? tek yetkili servis biziz dedi.
    Sanırım iki bölgeye ayrılmış Panasonic , ege, marmara vs Panasonic Türkiye diğer bölgelere Sakure Klima bakıyor. PKE yi Panasonic Tr getirtmiş sadece , sakurenin 2-3 ayı var...

Forumda yazılana göre sakure denilen firma ithalatçı değil bölge dağıtıcısı, elinde mal bitmeden yeniyi çıkarmak istemiyorlar.

O zaman başka ürüne döneceksiniz sanırım.

• quote:

-15 e kadar çalışır deseymiş eh işte derdik ama -25 deyince sallamış galiba :)

bu cihazı tam bilmediğim için - 25 olayı doğrumu yine de bir sormuş olayım ve milleti yanlış yönlendirmiş olmayayım :)

• quote:

quote:

quote:

PKE olan.

Obakıyo bu bakıyo yok öle bişi,istediğin yerden al herkez takmak zorunda

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

bu cihazı tam bilmediğim için - 25 olayı doğrumu yine de bir sormuş olayım ve milleti yanlış yönlendirmiş olmayayım :)

Ürün -15 e kadar çalışıyor ve ürün mke-nke den farklı expansiyonvalve ve dış ünite fan dc.

• quote:

Orijinalden alıntı: antısekurıt

quote:

quote:

Ürün -15 e kadar çalışıyor ve ürün mke-nke den farklı expansiyonvalve ve dış ünite fan dc.

yine karıştırdım :)

hocam NKE mi -15 e kadar çalışıyor yoksa MKE mi ?

birde - 25 olayı zannedersem her ikisinde de yok değilmi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

PKE harici -15 çalışan ürün yok,var ama isteğe bağlı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

PKE harici -15 çalışan ürün yok,var ama isteğe bağlı.

tamam bu defa anladım

bilgi için teşekkürler

• Mitsubishi MSZ-FD25VA Yurt dışı fiyatı 463,00 € = 1 086,06805 Türk Lirası

TR fiyatı = 2.967,00 TL

KIT-E12-PKE Yurt dışı fiyatı 747,06 € = 1 752,39308 Türk Lirası

TR fiyatı = 2.660,00 TL

En azından Panasonic daha az geçiriyor gibi görünüyor Türk halkına , hocam yurt dışında takma ücreti dahil değildir bilmeden konuşma diyenler vs olabilir bilmiyorum zaten sadece internetteki fiyatlara baktım. Telefondur tablettir alırken yurt dışında bu fiyat bizde şu kadara kakalıyorlar vs diye isyan ediyoruz ama klima işininde ondan geri kalır yanı yok , küçük bir şey de değil tabi bunun nakliyesi daha yüksektir ama yinede Mitsubishi iyi diye insanların aklına kazınmış ve bunu kullanarak fiyatları belli bir seviyede tutuyorlar pahalı amma "ME" diye kimse birşey demiyor. Satıcı arkadaşlar daha iyi bilir tabi ben müşteri olarak gözlemim boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 1 Mart 2013; 16:51:35 >
  • quote:

Mitsubishi MSZ-FD25VA Yurt dışı fiyatı 463,00 € = 1 086,06805 Türk Lirası

TR fiyatı = 2.967,00 TL

TR fiyatı = 2.660,00 TL

En azından Panasonic daha az geçiriyor gibi görünüyor Türk halkına , hocam yurt dışında takma ücreti dahil değildir bilmeden konuşma diyenler vs olabilir bilmiyorum zaten sadece internetteki fiyatlara baktım. Telefondur tablettir alırken yurt dışında bu fiyat bizde şu kadara kakalıyorlar vs diye isyan ediyoruz ama klima işininde ondan geri kalır yanı yok , küçük bir şey de değil tabi bunun nakliyesi daha yüksektir ama yinede Mitsubishi iyi diye insanların aklına kazınmış ve bunu kullanarak fiyatları belli bir seviyede tutuyorlar pahalı amma "ME" diye kimse birşey demiyor. Satıcı arkadaşlar daha iyi bilir tabi ben müşteri olarak gözlemim boyle.

Bu fiyatlara daha KDV+ÖZELTÜKETİM+CARTCURT EKLEYİNCE ÖĞLE OLUYOR.

• quote:

Mitsubishi MSZ-FD25VA Yurt dışı fiyatı 463,00 € = 1 086,06805 Türk Lirası

TR fiyatı = 2.967,00 TL

TR fiyatı = 2.660,00 TL

bir şey değil çok şey diyoruz da kimin umurunda oluyor :)

üstelik bu ülkede serbest piyasa kuralları var yani ister al ister alma bizim malımız bu fiyatımız bu diyorlar ve bu şartlarda kim ne diyebilir ?

elimizde sadece bir tane kozumuz var o da almamak

peki almasak ne oluyor bu defa daha dandik mallara yönelme olduğundan onlar bile kendini nimetten sayıyor başlıyorlar zam yapmaya

hatta biz istiyoruz ki arçelik alalım ama bir karşılaştırma yaptığımızda kızdığımız firmaların mallarından daha kötüsüne daha fazla para istiyorlar

yani kimse bizim sesimize bakmıyor, paramıza bakıyor ve bu durumda bizde hangisi daha iyi mal ve hizmet veriyorsa ona yöneliyoruz

bunun dışında yapacak bir şey yok

• quote:

üstelik bu ülkede serbest piyasa kuralları var yani ister al ister alma bizim malımız bu fiyatımız bu diyorlar ve bu şartlarda kim ne diyebilir ?

peki almasak ne oluyor bu defa daha dandik mallara yönelme olduğundan onlar bile kendini nimetten sayıyor başlıyorlar zam yapmaya

hatta biz istiyoruz ki arçelik alalım ama bir karşılaştırma yaptığımızda kızdığımız firmaların mallarından daha kötüsüne daha fazla para istiyorlar

yani kimse bizim sesimize bakmıyor, paramıza bakıyor ve bu durumda bizde hangisi daha iyi mal ve hizmet veriyorsa ona yöneliyoruz

Arkadaş, firmada anormallik seziyorsan şikayet et, belkide resmi Distribütörün bile haberi yoktur !

Adam ürünü satıyor aç bakalım resmi Distribütöre bu ürün sizde kayıtlımı yada XX firmaya yada xx şahıslar sizin resmi logonuzla cihazlar satıyorlar diye!

Firmaları karalamadan önce, birazda Vatandaşlar olarak, kendi paranıza sahip çıkın !

Devletin Mali Polisi diyor bize yardımcı olun, şüphelendiğiniz şahısları veya aracıları şikayet edin, daha ne yapsın Adamlar !

Avrupada ucuz diyorsunuz tabiki ucuz olacak, Vatandaş biraz fiyatları yükselten firmaları anında Devlete şikayet yağıyor !

Sen şikayet etmessen senin sesini kim duyar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 2 Mart 2013; 5:58:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Arkadaş, firmada anormallik seziyorsan şikayet et, belkide resmi Distribütörün bile haberi yoktur !

Adam ürünü satıyor aç bakalım resmi Distribütöre bu ürün sizde kayıtlımı yada XX firmaya yada xx şahıslar sizin resmi logonuzla cihazlar satıyorlar diye!

Firmaları karalamadan önce, birazda Vatandaşlar olarak, kendi paranıza sahip çıkın !

Devletin Mali Polisi diyor bize yardımcı olun, şüphelendiğiniz şahısları veya aracıları şikayet edin, daha ne yapsın Adamlar !

Avrupada ucuz diyorsunuz tabiki ucuz olacak, Vatandaş biraz fiyatları yükselten firmaları anında Devlete şikayet yağıyor !

Sen şikayet etmessen senin sesini kim duyar acaba?

Arkadaşım sen kimi şikayet ediyorsun devlet devleti şikayet edebilir mi,para kimdeyse devlet o zaten.

• quote:

Arkadaşım sen kimi şikayet ediyorsun devlet devleti şikayet edebilir mi,para kimdeyse devlet o zaten.

Bakın dediğimi aynen yapıyorsunuz, burda şikayet ediyorsunuz, denedinizmi asla Mali polisi veya BTK şikayet ettinizmi hayır!

Cevabınız hazır kimi kime şikayet ediyorsun, afedersin ama Devlet sana ne yapacak söylermisin sen derdini anlatmassan?

Sizde diyorsunuzki kime kime şikayet edeceksin, Türkiyedeki en büyük problem bu zaten!

Avrupada sıkıyorsa firmalar kafalarına göre zam yapsınlar yada belli ürünlerde fiyatlarda oynama olsun, Vatandaşlar anında şikayetleri basıyor !

Yada pahalılık var demeyeceksin, hatta zam yapmamaları için dua edeceksin !

İzne geldim örnek veriyim iyi oku,fırın varya ekmek pasta satıyorlar 1Ekmek aldım makbuz vermedi, sonra çekmece açtı bana ordan fis veriyor hayır dedim şimdi yaz, bu sefer ne yaptı biliyormusun, ekmeği aldı satmıyorum dedi,tabi birşey demedim,çıktım !

Sonra Maliye aradım söyledim adres verdim, minibüs geldi fırına gittik, ne dedi biliyormusun ben fis verdim almadı ama 2 tane kadın müfettiş fişleri açıp baktı, biz ordayken belki 30 ekmek satıldı tabi fiş kesti o zaman tek tek neyse sonuç, 1.000 Liraya yakın ceza kestiler !

Kadın müfettiş fırın sahibinide en büyük merkezine çağırdı Defterdarlık orda tüm kasa hesapları için araştırma başlatılacakmış !

1 Ekmek bak ne oluyor sonuç, Maliye şefi Kadın teşekkür etti, Türkiyede kimse Devlete sahip çıkmıyor diye !

Devlet nerden bilecek, yahu kendi cebindeki parana sahip çıkamıyorsan, sen sahip çıkmasan söylesene sana kim sahip çıkacak?

Devlet ne yapsın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 2 Mart 2013; 19:40:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Bakın dediğimi aynen yapıyorsunuz, burda şikayet ediyorsunuz, denedinizmi asla Mali polisi veya BTK şikayet ettinizmi hayır!

Cevabınız hazır kimi kime şikayet ediyorsun, afedersin ama Devlet sana ne yapacak söylermisin sen derdini anlatmassan?

Sizde diyorsunuzki kime kime şikayet edeceksin, Türkiyedeki en büyük problem bu zaten!

Avrupada sıkıyorsa firmalar kafalarına göre zam yapsınlar yada belli ürünlerde fiyatlarda oynama olsun, Vatandaşlar anında şikayetleri basıyor !

Yada pahalılık var demeyeceksin, hatta zam yapmamaları için dua edeceksin !

İzne geldim örnek veriyim iyi oku,fırın varya ekmek pasta satıyorlar 1Ekmek aldım makbuz vermedi, sonra çekmece açtı bana ordan fis veriyor hayır dedim şimdi yaz, bu sefer ne yaptı biliyormusun, ekmeği aldı satmıyorum dedi,tabi birşey demedim,çıktım !

Sonra Maliye aradım söyledim adres verdim, minibüs geldi fırına gittik, ne dedi biliyormusun ben fis verdim almadı ama 2 tane kadın müfettiş fişleri açıp baktı, biz ordayken belki 30 ekmek satıldı tabi fiş kesti o zaman tek tek neyse sonuç, 1.000 Liraya yakın ceza kestiler !

Kadın müfettiş fırın sahibinide en büyük merkezine çağırdı Defterdarlık orda tüm kasa hesapları için araştırma başlatılacakmış !

1 Ekmek bak ne oluyor sonuç, Maliye şefi Kadın teşekkür etti, Türkiyede kimse Devlete sahip çıkmıyor diye !

Devlet nerden bilecek, yahu kendi cebindeki parana sahip çıkamıyorsan, sen sahip çıkmasan söylesene sana kim sahip çıkacak?

Devlet ne yapsın !

Sen maliyeye şikayet ederek bence yanlış yapmışssın.Adam günde 10 ekmek satıp nasıl dükkan işletirim diye düşünüyor.1 ekmeğin fişini alıp ne yapacaktın merak ediyorum,sen git sıkıyosa sabancının arabasını alıp bir sorundan dolayı şikayet et.Zaten esnaf fiş,fatura kesmeye korkuyor ise bu devletin ayıbıdır.

• Yahu hem esnaf/satıcı milleti istismar ediyor, devlet vatandaşa sahip çıkmıyor deniyor;
    arkadaş yolunu gösterip bir de örnek verdiğinde çamura yatar tarzda eleştiri yapılıyor.

Niyetimiz rasgele şikayetçi olur görünüp ortalığı bulandırmaksa ayrı iş.
    En azından bir önce dediğimizle tutarlı olalım.

• bence herkez haklı:)) andy1 arkdaşı gençliğin bu şekilde davranması açısından kutluyorum. tüm gençlere diyorum arkadaşı örnek alın. hele hele bu şekilde satmıyorum diyen yobaz esnafın canını okuyun diyorum. ben durduk yere şikayet ettiğinide sanmıyorum arkadaşın kabalığından dolayı şikayet etmiştir. sonuçta bu arkadaşımızda Türk neyin ne olduğunu bilmez değil.

sekurit arkadaşıda Türkiyenin gerçeklerini dile getirdiği için kutluyorum. üste yazdığımı birkez daha eklemek istiyorum sekurit dostum bu arkadaş sanırım esnafın esnaf olmadığına taktığı için şikayet etmiştir. yoksa sana katılıyorum esnafın durumu içşer acısı.

kocaustan sen heryerde kafa karışıklığına odunla gidiyorsun. size bişe demeyeceğim:)) çünkü esas sen bana diycen şimi gene ortalığı karıştırdın. aslan abim benim . dengesiz bir vergi memuru en deli vatandaştan daha delidir. z.alasya m.akpına deliler oyunundan. biz çağırsak bu vergi memurunu gelmez. kısa bişe anlatim tabi kısa olursa:)) trafik vakfı vatandaşı söğüşlemek için adamlar hastane karşısındaki park yasağı olan bir boşluğu. yolun girişnde park yasak levhasını I şeklinde gizlemişler hastane karşısına tuzak oluşturmuşlar. benim gibi aptalda az gördüğü için oray girmiş birde kardeşime diyorumki orda levha yok taksi durağı felanda değil boş buldunmu gir. öğleden sonra su vs almak için çıktık dışarı 1 aydır hastanedeyiz yahu.. baktık arabayı çekmişler:)) bir taksiye atladık taksiciler bile küfür ediyor abi onalra kolay ekmek veriyorsunuz biz tabelayı düzeltiyoruz onların arabsı yüksek gelirken elle bir tokat atıp gene görünmez hale sokuyorlar diyor. sonrası alttaki resimde.

fw edilmiş bi mektup bu. 2011in 8. ayında arabayı çektikleri gün yazmıştım. dikkat edilirse ek var o ek word eki şimdi o eki resme çevirdim alta işliyorum.

andy1 gördüğünüz gibi bende uğraşıyorum. kendimi övmek içinde yazmıyorum. zira bıktım artık hiç bir haltla uğraşmıyorum. ben bu yazıyı dahi 2 saatte yazarım okadar becerebiliyorum kocautsa dalga geçerken. devlet kurumları vs beni neden dinlesin. affedin it ürür kervan yürü diyorlar. ama yazısı düzgün olupta sizin gibi uğpraşmayan gençlerede yazıklar olsun diyorum zira insanlığı gereğidir bu durumlar.

(ne çıktı bu yazıdan hiç bir halt çıkmadı. çünkü devamlı yazınca etiketleniyorsun memlektimizde en azından gene o deli yazmış diyorlar çünkü ahlaksızlık ahlak edinilmiş. ben yazdım bir kaç gün sonra bir hasat geldi yanımıza hemen el bileği ameliyatı olup yurt dışına çıkacakmış karpla tunel ameliyatı deniyor. konuşuyoruz yıllrdır hollandada çalışıyorlarmış. adam sabah polile kavga etmiş aynı park yeri için. demiş ben öğle sonu hasatneden çıkcam eşimi bilek ameliyatı olcak ve ertsi sabah yurt dışına giicez öğle sonu arabamı burda görmiyim bak sen nasıl gazetelik oluyorsun. bana park sağlayacaksın ben özel otoparka çekmem arabamı özel otoparklar hep mafyaca oluşturulmuş 4-5 saat dur dünyanın parasını ödersin. adında serbset piyasa deniyor vs. taki 1yıldan sonra bir gazetecinin aracını çekerlerken adamın aracını ters çevirip düşürüp pert etmişler adam tvde çıktı ve canını okudu kanun çıkardılar onun sayesinde. artık trafik vakfı vs ortak çalışan şirketler araç çekmeyecek vs ama uygulanırmı uygulanmazmı. sulandırılarak göz boyamaya yönelik çıkartılan bir kanunmudur ayrı mesele. yani kötü ama gerçek bu ben hakkımı ararım yakın çevrem başın belaya girecek diye korkarlar engellemey çalışırlar yazarım forumda bile tefe koyarlar. var düşün zorlukları ama vazgeçme. )

sekurit sende şimdi demeki sen gene büyüklerle uğraşmışsın arkadaşsa esnafla uğraşmış. hayır kardeşim arkadaş haklı aslında çevremizden başlamalıyız. o memur gelmezse onuda savcılığa vbermeliyiz savcı olayı uzatıp işlin kolyına kaçıp takipsizlik vs verdimi onada dava açmalıyız. diyceksin para nerde işte bura haklı duruma geçiyorsun. devlet büyüklerimizde bunu biliyorlar nasıl olsa halk aç birde yargı harçlarını peşin yaparsak kimse uğraşamaz diyor vessalam.

andy1 işte durum böyle olunca sen hiç kızma sana reklamlardaki gibi sen yenisin galiba deselerde siz geleceksiniz doğru olanı yapın. bizim ülkemzide büyüklerimiz mallaesef hep büyük adamalra güvenmekten kaybetti. oysaki büyük adamlar hep okumuş çocuklardı tabi dediler okumuş adamdan zarar gelmez. ama maalesef iyileri tenzih ederek içlerinde kötüler çoğunlukta oldu bu zamana kadar. inşaallah bundan sonra düzelir sizlerin sayesinde. ok çok zor olacak zira avrupadaki gibi bilinç çok zor gelişir önce millet doyacak akıllı harcama yapmasını öğrenecek peşi sıra zira şimdi kocusta ortamı övesede:)) millet elin egeçen parayla hala alışveriş yapmak hırsında aksi şekilde birikim olmuyor ülkemizde. ortadirek diye bir şey felan hep masal. bu açıdan halkada hak vermek lazım anasını satim ortam böyle diyor herşeye göz yumuyor. bizde devletin yanlışını söylemekte ayıptır maalesef. umarım sizler sayesinde sizde bizlerele aynı dalgaya kapılmazsanız. düzelecek bu memleket.

bizde kocausta abimle birbirimize atar tutarız. birol usta kemal 14 vs arkadaşlarda gene ara gazı verirler. Alaha yemin olsun 1 saatte zor yazdım bu yazıyı ben zar zor yazıyorum dalga geçiyorlar. ama kendileri yazmazlar ayrı mesele herkeze selamlarımla.

• Köylü, gene geldin karıştırdın ortalığı

Ben gene de "herkesin nabzına göre şerbet vermek=yağcılık ta denir) yerine doğru gördüğümü söyleyeyim.

andy1'in davranışını doğru buluyorum

Evet, devlet esnafa haksızlık yapıyor, vergi dışında daha başka bissürü biçimlerde esnafı yoluyor; bunları yıllarca ticaret yapmış birisi olarak biliyorum, yaşadım.
    Ama buna isyan etmenin yolu suçsuz vatandaşı istismar etmek değildir.

Yanlışlıkları düzeltmek için biryerlerden başlamak gerek.
    Her vatandaş yanlış/haksız gördüğü durumlar için duyarlı olup hakkını aramaya çalıştığı ölçüde o yamuk işlerin daha çabuk düzelme yoluna girdiğini görürüz.

Faal iken (tırstığımız için) pek uğraşamadığımız devlet memurları ile uğraşıp yola sokmak ta benim için ayrı bir zevk
    Benim emekli maaşımı artık Abdullah Gül bile kesemez, üçkâğıtçı memurdan korkmak için hiç sebep yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Köylü, gene geldin karıştırdın ortalığı

Ben gene de "herkesin nabzına göre şerbet vermek=yağcılık ta denir) yerine doğru gördüğümü söyleyeyim.

andy1'in davranışını doğru buluyorum

Evet, devlet esnafa haksızlık yapıyor, vergi dışında daha başka bissürü biçimlerde esnafı yoluyor; bunları yıllarca ticaret yapmış birisi olarak biliyorum, yaşadım.
    Ama buna isyan etmenin yolu suçsuz vatandaşı istismar etmek değildir.

Yanlışlıkları düzeltmek için biryerlerden başlamak gerek.
    Her vatandaş yanlış/haksız gördüğü durumlar için duyarlı olup hakkını aramaya çalıştığı ölçüde o yamuk işlerin daha çabuk düzelme yoluna girdiğini görürüz.

Faal iken (tırstığımız için) pek uğraşamadığımız devlet memurları ile uğraşıp yola sokmak ta benim için ayrı bir zevk
    Benim emekli maaşımı artık Abdullah Gül bile kesemez, üçkâğıtçı memurdan korkmak için hiç sebep yok

eyiki bi sataştık yağcı olduk be ok ben yağcıyım neörim. bende gördüklerimi yazdım

işeen geldimi devlet suçlu işeen geldimi esnaf suçlu. bana geldimi ben zati hepten suçluyum

ya abi ben genç arkadaşa haksızmısın dedim sekrutte bir başka yönünden bakmış neyliyim abi.

emme önemli olan zamanında tırsmamaktı onu sende yapamadın bende bir miktar yaptım ama askerden yeni geldiğimn 2 senesiydi. sonrasında bende akıllandım.. evrakalrı yırttım vergi memurlarını dükkandan kovdum babamdan dayak yedim kocaman adamken ozamanın parasıyla 600 lira ceza istenirken adamlar evrakları yerden toplayıp gittiler ben sıkıysa yazın o cezayı bakalım hepinizi tanıyorum vergi diresinde ayağınıza sıkmazsam ne olim diye bağıryorum yiyorsa gidin polis alın gelin diyorum.

babam tekme tokat oğlum bak git misali vallahi süpürgenin sapını sırtımda kırdı. durmadım açtım telefonu vergi dairesine birde sövdüm dedim şu şu adamlarınızın peşini bırakmıycam 1 hafta geçmeden oranın esas memuru geldi bana dedi iyiyapmışsın memur memurluğunu bilecek. kaç aydır yol bozuk ben senin burda iş yapıp yapmadığını bilmiyormuyum. adamlara söylüyoruz esnafı sıkmayın diyoruz ama sana denk gelmişler işte diyor:)) çakallara bak ya yemin ederim dükkan bakmaya gidiyoruz yolda çok büyük alt yapı çalışmasından dolayı iş yok. müteahhit belediyeden para alamamış işi durdurmuş. biz sinek avlıyoruz. dükkan bakıyoruz. maliye bütçe düzeltmek için haksız yere ceza kesiyor.

adam bile iyi yapmışsın dediği halde gene rahmetli babama yaranamadım. aradan 1-2 ay geçti o ceza 50 tlye özel usulsüzlüğe düşürmüşler. gene yaranamadım.

ozamanın gene üsküdar belediyesi memuru yediği yemeğin parasını vermek istemedi yemeği yemiş bitirmiş taskebabı pahalı yemek. adam gibi dese ye git ulan yemeğini demezmiyim nelerini doyurmuyorduk. adam tuttu yemek bozuk onun parasını vermem dedim neden yediniz ozaman e ses etmedim. hemen başka masada aynı yemeği yiyen adama nasıl yemek kardeşim cevap gayet iyi. adam dedim kardeşim paran yoksa söyle ama bu şekilde konuşma. benden olsun adama demezmi ben belediye elemanıyım bana sadakamı veriyorsun birtane ufak araba duryor üstünde ince bir yazı belediye vs yazıyordu ne haltsa işte. adama dedim defol git ulan belediyenide senide benim terbiyemi bozma valla tekmeleyerek attım dışarı az daha bir serhoş müşterimiz vardı bu tip adamalra gıcık oda kalakıp saldırmazmı bu kez o adamı zor tuttuk bizde diyor durun ulen şunu bi şeedim. peşinden belediyeyei aradım edim hemen ekip gönderin şu yemekten numune alın gelirlermi hiç.. sonra gelirseniz canınızı okurum.

2-3 gün sonra bu adam ekip getirmiş numune aldırmışlar ben yokum babam diyor yeter ya tüm eti alıyorsunuz yanında gelen adam diyor abi kusura bakma bu g..tı senin oğlan kovmuş içeride adamı var sen bana kızma. babamda olayı anlayınca adam kapıda dikiliyormuş gel bilmem ney.. bunalr yaka paça o adamı kaçırmışlar sonra işlem yapmışlar ne oldu ben dükkana geldim birkez daha aradım belediyeyi sövdüm. sonuç tabi alınan numune temiz gelmiştir oldu.

e şimdi ben bunları yazrken sanada hak veriyorsam. neden yağcı oluyorum. abi seni anlayamıyorum artıkın:))
    tamam ben mehalefetim ama sende benden aşağı değilsin. şimdi bu konularla diğer fırıncı esnafını karşılaştırsan kabalık olmadıktan sonra ve sekuritin bu iş devletin ayıbıdır demesi. benim de kötü bir vergi memuru en azılı deliden daha tehlikelidir dememle arasında ne fark var işte sende burdan yola çıkmışsın onun için herkez haklı yağ yok kavram karmşası yok. tabi haksızlık yapanıda şikayet edicez ama sen ediyormusun ediyorsan kafamı keserim

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.