Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TZ3 ve TZ5 ile ilgili bugüne kadar yapilan ve yazilan bütün yorumlari okudum. Acikcasi 10 dk. öncesine kadar TZ5 almak istiyordum ancak digitalversus sitesinde yapilan facetoface karsilastirmalardan TZ5 karsisina koydugum Fuji F100fd video kaydi haricinde TZ5 'ten her segmentte daha iyi resim kalitesine sahip gibi görünüyor. Acaba aranizda benim gibi bu ikileme düsmüs arkadaslar var mi? Ya da hali hazirda F100fd 'yi kullanan?

P.S. ben su an Avusturya'dayim ve burada TZ5'i 215€, F100fd yi 217€ ya alabiliyorum, sizlere göre fiyat ne durumdadir?

Herkese iyi yillar...
  • TZ5 hiçbir konuda sınıfındaki makinalardan aşağı kalmaz için rahat olsun...
  • Arkadaşlar ben bu üç makinanin arasinda tercih yapmaya çalişiyorum.. LX3 - FX37 - TZ5

istediğim özellikler şunlar:
    1-Video kalitesi güzel olsun..
    2-Geniş açılı olsun..
    3-Hafif ve ufak olsun..
    4-manual ayarlara izin versin..

Geri kalan zoom ,yüz tanıma gibi özellikler onemli değil..

Lumix tecrübelerinize dayanarak hangisini tavsiye edersiniz acaba?
    şimdiden teşekkürler..
  • 1 ve 2. seçenekler tz5 de mevcut

çok ufak ve hafif bi makina değil ama öle sorun çıkaracak bi ağrılığı yok,bi görüp incelemenizde fyada var...
  • Topicimizi biraz canlandıralım...

Ay ve su damlası fotoları,umarım beğenirsiniz,ama gece çekimlerinde halen istediğim kaliteyi tutturamadım,starrt sky modu hariç çünkü onda makinayı sabitle ve düğmeye bas sonuç mükemmel...ama night scenery modunda içime sinen resimler olmuyor sürekli bi kumlanma var gibi...

Lumix tz5

İçime sinmeyen night scenery modundan bi resim;

Buda zoom,maraş gezisinde maraş kalesinden maraş ili;sarı büyük binaya zoom...

• yurt dışından gelen TZ5 e türkçe dil seçeneği yüklenebiliyormu arkadaşlar
  • Evet servis ücret karşılığında yüklüyor ama ne kadar istiyor sormadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Petrucci79

Merhabalar,

TZ3 ve TZ5 ile ilgili bugüne kadar yapilan ve yazilan bütün yorumlari okudum. Acikcasi 10 dk. öncesine kadar TZ5 almak istiyordum ancak digitalversus sitesinde yapilan facetoface karsilastirmalardan TZ5 karsisina koydugum Fuji F100fd video kaydi haricinde TZ5 'ten her segmentte daha iyi resim kalitesine sahip gibi görünüyor. Acaba aranizda benim gibi bu ikileme düsmüs arkadaslar var mi? Ya da hali hazirda F100fd 'yi kullanan?

P.S. ben su an Avusturya'dayim ve burada TZ5'i 215€, F100fd yi 217€ ya alabiliyorum, sizlere göre fiyat ne durumdadir?

Herkese iyi yillar...

Fuji F100fd çok daha iyidir TZ serilerinden.
  • Arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum ve bir anlam veremedim.Neden TZ3,TZ4 ve TZ5 ten daha pahalı?

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search-alias%3Daps&field-keywords=tz3&x=0&y=0
  • TZ3 ve TZ5 için güncel ve uygun fiyatları olan Web sitesi öneriniz varmı?
  • Sizin bahsettiğniz tarihler o ürünün markette ilk satışa çıktıgı gündür.

Yüzeysel birkaç araştırma ile de yukarıda basettiğim TZ3 ün Tz4 ve TZ5 ten pahalı oldugu birkaç siteye daha rastladım ve bana hala ilginç geliyor.

Fiyat kıyaslamsı konusunda yabancı satış siteleri konusunda tecrübeli arkadaşlar bu durumla ilgili doyurucu bilgi edinirlerse ve burda duyururlarsa bizde aydınlanmış oluruz.

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_1

Artık üretilmediği için kıymete bindi diye bir cevap verecektim ki verdiğiniz linkte tarihlerin farklı olduğunu gördüm tz3 ilanı eskiden kalma

• Sizin bu konuya bu kadar ciddi yaklaştığınızı düşünmemiştim. Mesajlarınızdan sonra bende biraz baktım linkte stoklarında 10 adetten fazla sıfır tz3 olduğunu söyleyen 2473 işlemde %99.6 pozitif yorum alan satıcının fiyatının 226$ olduğunu buldum:

http://cgi.ebay.com/Panasonic-Lumix-DMC-TZ3-Blue-7-2-MP-Digital-Camera-NEW_W0QQitemZ400022789361QQcmdZViewItemQQptZDigital_Cameras?hash=item400022789361&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Eski bir modelin daha değerli olması için yeni modelde bir arıza yada özellik eksiltmesi olması gerek. Tz5 satın almış biri olarak makine hala çalışmakta ben bir arıza yaşamadım. Yurtdışında, aslında tz3 almak niyetiyle gidip aldığım yere tz5de gelmiş olduğu için tz5 alınmıştı. Zaten yapılan testleri incelerseniz tz5 tamımıyla tz3 ün geliştirilmiş halidir, kasası ve lensi aynıdır. Forumda da yazmıştık zaten.

Hatta araştırırken yeni bir geliştirme daha yapmışlar 450$ fiyatlı wifi özellikli tz50 çıkmış.

Son olarakta satış yapanların belirledikleri fiyatları etkileyen birçok faktör olduğu gerçeğine dayanarak, Amazon sitesinin neden böyle bir fiyat politikası izlediğini de belki elindeki stokların ona maliyetinin fazla olması dolayısıyla yüksek fiyatlandırmış olabilir.

• Evet bence de tamamen MALIYET politikasiyla alakali.. fiyat arastirmasi yapan arkadaslarin bilgisine ; www.geizhals.at bu site sadece almanca konusulan ülkelerle sinirli olmakla beraber belki sizlere hertürlü elektronik cihaz icin fiyat konusunda fikir verebilir. ha bu arada TZ5 kullanan arkadaslar aranizda Panasonicin HD ara kablosuyla cektigi resim ve videolari LCD tv den izleyen oldu mu? bahsettigim ürün DMW-HDC2.... ayrica TZ5 siparisimi verdim ve sanirim pazartesi elimde olacak.. ek bilgi olarak söyleyebilirim ki; Avusturya'da bu ürün resmen yok satiyor... hicbir tekno marketin stoklarinda kalmamis.. ayrica ingiltereden de siparis edebilirim umuduyla bazi sitelerde gezindim orada da ayni sekilde Ocak ayi sonuna kadar stoklara düsmeyecekmis... saygilar...

• arkadaşlar lütfen alacaklara yanlış bilgi vermeyelim fuji f100fd modeli fotoğraf kalitesi bakımından tz5 den daha iyidir.kullandığınız ürünü savunmanız normal ama alacakları yanıltmayalım.
  • Fuji f100fd çin yapımıdır..............................

avrupadada panasonic tz-5 den fıyat ve ilgi bakımından gerıdedır...............

ayrıca bazı detay ozellıklerı kasası vs. panasonic kadar saglam değildir....

panasonic tz-5 MADE İN JAPAN................AYRICALIK................
  • Hiç yorum gelmemiş arkadaşar,topic bu aralar çok sessiz...

quote:

Orjinalden alıntı: reymor01

Topicimizi biraz canlandıralım...

Ay ve su damlası fotoları,umarım beğenirsiniz,ama gece çekimlerinde halen istediğim kaliteyi tutturamadım,starrt sky modu hariç çünkü onda makinayı sabitle ve düğmeye bas sonuç mükemmel...ama night scenery modunda içime sinen resimler olmuyor sürekli bi kumlanma var gibi...

Lumix tz5

İçime sinmeyen night scenery modundan bi resim;

Buda zoom,maraş gezisinde maraş kalesinden maraş ili;sarı büyük binaya zoom...

• Su damlası güzel yakalanmış ama çok fazla noise olmuş...
    Flaş lazım sanırım biraz : )
    Diğer fotolar şahane ellerine sağlık dostum. : )
  • TZ5 im geldi ve cekimlere devam ediyorum, umarim yakinda resimleri foruma upload edebilirim.. arkadaslar bu arada TZ5 i aldim daha 1 hafta gecmeden TZ6 ve TZ7 modelleri cikti... optik zoom'u 12X e cikartmislar ; FT ve FX seriside yenilenmis özellikle FT dis görüntüsü cok hos gözüküyor.. iste haber ve resimler http://www.engadget.com/2009/01/27/panasonics-dmc-ft1-tz7-tz6-fx550-and-fx40-cameras-outed-by/

• selam,
    ben de TZ5 almayı düşünüyordum
    Şimdi fiyat araştırırken,
    PANASONIC DMC-FS5 fiyatı indirimli 293 TL. Fiyat uygun gibi geldi. Başka yerlede daha yüksek

TZ5 ve FS5 arasındaki belirgin farklar nelerdir? FS5 de alınabilir mi.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.