Şimdi Ara

Panasonic Lumix Fz7 - İlk İzlenim, ilk gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, hemhemalsat.com sayesinde, ABD'den 520Ytl fiyata Fz7 aldım. Bir amatörün gözünden ilk izlenimler:

İlk göze çarpan tarafı ufaklığı ve şıklığı. Benim ellerime gayet iyi oturdu fakat, büyük eli olan arkadaşlar zorlanabilir.
    Lcd ekranı 2.5' inch. Ben ekranı çok beğendim, gayet yeterli.(Fotoğrafları vizörden bakarak çekmeyi sevdiğim için Lcd aslında çok da önemli değil benim için)
    Menüleri ve tuşlarını da çok beğendim, gezinmesi ve kullanması rahat. Bir joistick sayesinde diyafram, enstantane ayarlarını kolayca yapabiliyoruz.
    Sd kart kullanılıyor, 1gb kart aldım(37 Ytl),çek çek doldur. Makinanın yanında gelen bataryası ise 300 poza kadar dayanıyor.(bence yeterli)
    Makinanın fotoğraf kalitesini çok ama çok beğendim ki leica'nın ismi bile yeter.

Gelelim en önemli konu olan noise olayına. Ben bu makina ile maksimum 200 isoda fotoğraf çekeceğim. Eğer düşük ışıkta zorlanırsam, enstantaneyi artırarak fotoğraf çekmem gerekecek(tripod kullanarak). Çok fazla gece çekimi yapmayacağım için noise benim için problem değil. Zaten yükse isoda iyi foto çekmek isteyen adamın slr-like ile işi olmaz, gider slr alır. Ne kadar ekmek o kadar köfte :)

Birşeyi atlamadan geçemeyeceğim, bugün bol bol gezdim ve makinanın şıklığı gerçekten farkediliyor. Yolda yürürken, otobüste, fotoğraf çekerken insanlar size bakıyor.(Özellikle kızlar:). Sürekli insanlarla göz temasındasınız, bu çok hoşuma gitti benim. Ve de ilk defa fotoğraf için şehri gezdim, ilk defa beyoğlunda yürürken vitrinler yerine, binalara baktım. İlk defa insanların hal ve konumlarını, yapıları, denizi, hayvanları bu kadar dikkatlice izledim. Fotoğrafçılık gerçekten güzel bir uğraşmış...

Ve ilk gün resimleri:

• hayırlı olsun,

sunuda unutma kızlar ne kadar baksada, o kamera da kapkaccılarında gozu kalır
    dıkkat et bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

hayırlı olsun,

sunuda unutma kızlar ne kadar baksada, o kamera da kapkaccılarında gozu kalır
    dıkkat et bence

yok hocam, makina devamlı boynuma asılı, bir elimle de hep tutuyorum. Dediğin gibi İstanbul'da kapkaç terörü var ama ona göre tetikteyiz işte

• @Finney,

Fz7 benim de ilk tercihimdi. Ancak s6000fd'yi görünce kararımı değiştirmek zorunda kaldım.

Güle güle kullan.
  • Makinen hayırlı olsun.Fotolar çok güzelmiş.Benim s6000FD de 1-2 güne gelir.Gerçi iş makineden ziyade hünerli ellerde işlevsellik kazanıyor...
  • teşekkür ederim arkadaşlarım, s6000 güzel makina, iyi seçim yapmışsınız. sensörü fz7'den iyi, paralel olarak da noise konusunda daha başarılıdır.(tabi fiyatı fz7'ye göre fazla)

makinanız gelince, alın makinayı bol bol gezin, çekin. bekliyoruz fotolarınızı.
  • optik zoom ile ilgili örnek koyalım da tam olsun:

• Güle güle kullan Fz7'yi.. Ben de aynı makineyi tercih ettim. Kodak cx6200,Samsung s500,Panasonic TZ1 ve Fuji s5600'den sonra bunu aldım ve çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. (Samsung hala duruyor,compact olarak çok işime yarıyor) Makinenin,her yerde bahsedildigi gibi tek sorunu noise.. O yüzden yüksek iso yerine uzun enstantane tavsiye ederim. Scene menüsündeki High Sensitivity modunu asla tavsiye etmem,lcd'de iyi görünen fotolar pc ekranında yağlıboya tablo gibi görünüyor. O moddaki çekimlerden 10x15 çıktı bile alınmaz sanırım.. Bu arada,ilk gün fotoları çok hoş olmuş..
  • Makinanızı güle güle kullanın. İlk gün fotoları çok hoş gerçekten
  • teşekürlerrr

@gordini bilgiler için teşekkürler, aklımda tutacağım

Ek not: Kimi arkadaşlarım soruyor, neden h5, s2, s6000 almadım diye. En önemli nedeni: para. Bu makinayı yıllarca kullanacağımı hiç sanmıyorum, çoğu slr-like kullanıcı gibi benim de amacım kendimi geliştirip slr makinaya terfi etmek. Bu nedendir ki fz7 aldım. Hem kendimi geliştirebileceğim, hem aldığım sonuçlardan memnun kalacağım, hem de fazla para vermeyeceğim bir makina bu. Kısaca fiyat/performans oranı benim için en önemli kriterdir bu sınıfta.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finney -- 7 Şubat 2007; 22:47:34 >
  • "bastonlu adam" fotosunu mükemmel yakalamışsın.
    fotoğraflara baktıktan sonra, sokaklara foto çekmek için ilk kez çıktığına inanmak zor geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 7 Şubat 2007; 22:52:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

"bastonlu adam" fotosunu mükemmel yakalamışsın.
    fotoğraflara baktıktan sonra, sokaklara foto çekmek için ilk kez çıktığına inanmak zor geldi :)

Alehar, dediğini iltifat olarak kabul ediyorum ve teşekkür ediyorum.

O karedeki amca fotosu ilginç gerçekten. Eminönünde fotoğraf çekmekten yorulup, dinlenmek için bir banka oturmuştum. Rastgele insanları izlerken, o amca gözüme takıldı. Ortamdaki herkes hızlı bir şekilde hareket ederken, o amca olduğu yerde sabit duruyordu ve bana ilginç geldi. Arada mesafe de vardı ve zoom yaparak, deneyerek, nerdeyse 10.karede o amcayı yakalamayı başardım. O resimde anlatmak istediğim de oydu işte, kalabalığın, telaşın içinde, hareketsiz, sabit durmak, belki zamana meydan okuyordu kim bilir :)

Fotoyu çektim, ortamdan ayrılırken dönüp baktığımda amca hala yerinde duruyordu, kıpırdamadan...

• Evet, iltifattı...

Gerçekten fotoğrafa baktığımda ilk düşündüğüm yaşlı adamın nedensiz bir şekilde, koşturan diğer insanların arasında durduğu idi. Fotoğrafın bunu tam olarak yansıtmış. Siyah-beyaz da yakışmış ayrıca...

quote:

Orjinalden alıntı: Finney

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

"bastonlu adam" fotosunu mükemmel yakalamışsın.

Alehar, dediğini iltifat olarak kabul ediyorum ve teşekkür ediyorum.

O karedeki amca fotosu ilginç gerçekten. Eminönünde fotoğraf çekmekten yorulup, dinlenmek için bir banka oturmuştum. Rastgele insanları izlerken, o amca gözüme takıldı. Ortamdaki herkes hızlı bir şekilde hareket ederken, o amca olduğu yerde sabit duruyordu ve bana ilginç geldi. Arada mesafe de vardı ve zoom yaparak, deneyerek, nerdeyse 10.karede o amcayı yakalamayı başardım. O resimde anlatmak istediğim de oydu işte, kalabalığın, telaşın içinde, hareketsiz, sabit durmak, belki zamana meydan okuyordu kim bilir :)

Fotoyu çektim, ortamdan ayrılırken dönüp baktığımda amca hala yerinde duruyordu, kıpırdamadan...

• Hayırlı olsun.Güle güle kullan.Fotoğraflar da çok güzel,ellerine sağlık.
  • Hayırlı olsun dostum güle güle kullan. Bende de fz5 var ve daha üst bir model almak için satıyorum...
  • Teşekkürler arkadaşlar

Megaturk fz5 i satıp ne alacaksın acaba?
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar

Dostum aklımda sony r1 var ama kısmet
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaturk

quote:

Teşekkürler arkadaşlar

Dostum aklımda sony r1 var ama kısmet

kişisel fikrim eğer fz5 seni kesmiyorsa, senin dslr'a geçme zamanın gelmiştir. slr-like ile daha fazla uğraşma bence

biraz da boğaz fotosu koyalım da tam olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finney -- 9 Şubat 2007; 21:51:09 >

• bu foto çok hoş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.