Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
156.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 saat önce ürünü teslim almadan iade etmeye karar vermiştim ve alternatif uydu alıcılı Plazma ve LED bakmaya başladım.

Önce LG 47LW5500'ü araştırdım ama meğer LG'de klasik bir DTS sesi oynatamama sorunu varmış. Direkt olarak tüm LG markasını eledim.

Sonra Samsung D6000-8000 serisine baktım ve neredeyse 4.000 TL ödemeyi göze aldım ama az bir araştırma sonucunda Samsungun bu serisinin kalitesiz olduğunu, ışık sızdırma ve clouding sorunu olduğunu öğrenince ve bir de buzdolabından kaynaklanan bir kuyruk acım olduğundan Samsung markasını da külliyen eledim.

Sonra Sony bakmaya başladım 46EX720 serisi güzel derken bir baktım mkv oynatmıyor! DTS desteklemiyor!

Dahili uydu alıcılı tvlerin performansı meğer aşağı yukarı aynıymış!

Şimdi tekrar ilk aldığım Panasonic plazmada karar kıldım diyebilirim. Zaten media playerım olduğundan altyazı konusu benim için sorun olmaz. Pek dsmart alasım da yok, kablo tv kullacağım o bakımdan modülsüzlük de sorun değil.

Geriye yansıma sorunu ile pc bağlantı portu olmaması sorunu kalıyor. Çünkü İMac'te de hdmi yok.

Ne derseniz ne yapayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: ohara

1 saat önce ürünü teslim almadan iade etmeye karar vermiştim ve alternatif uydu alıcılı Plazma ve LED bakmaya başladım.

Önce LG 47LW5500'ü araştırdım ama meğer LG'de klasik bir DTS sesi oynatamama sorunu varmış. Direkt olarak tüm LG markasını eledim.

Sonra Samsung D6000-8000 serisine baktım ve neredeyse 4.000 TL ödemeyi göze aldım ama az bir araştırma sonucunda Samsungun bu serisinin kalitesiz olduğunu, ışık sızdırma ve clouding sorunu olduğunu öğrenince ve bir de buzdolabından kaynaklanan bir kuyruk acım olduğundan Samsung markasını da külliyen eledim.

Sonra Sony bakmaya başladım 46EX720 serisi güzel derken bir baktım mkv oynatmıyor! DTS desteklemiyor!

Dahili uydu alıcılı tvlerin performansı meğer aşağı yukarı aynıymış!

Şimdi tekrar ilk aldığım Panasonic plazmada karar kıldım diyebilirim. Zaten media playerım olduğundan altyazı konusu benim için sorun olmaz. Pek dsmart alasım da yok, kablo tv kullacağım o bakımdan modülsüzlük de sorun değil.

Geriye yansıma sorunu ile pc bağlantı portu olmaması sorunu kalıyor. Çünkü İMac'te de hdmi yok.

Ne derseniz ne yapayım?

ustaların da söylediği gibi panel teknolojisi zaten tam anlamıyla crt görüntülere yaklasamamıs bir teknoloji o yuzden led lcd de alsan plazmada alsan hep aklında keske öbürkünümü alsaydım sorusu olacak bence

iki tip panelinde eksileri var burada amaç agırlık olarak nasıl kullanacagın

sinema ve televizyon agırlıklı diyorsan bence plazma dan sasma

su anda degisen televizyonumla ilgili süphelerim olsada,, tekrar televizyon alacak olsam yine plazmaya bakarım sahsen çünkü etrafımdaki gördügüm bu fiyat aralıgındaki lcd lerin hicbiri hosuma gitmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 14 Eylül 2011; 9:13:45 >

• alperenugur için +1
  • Aynen Alperene katılıyorum her ne kadar plazma uğraştırsada çevremde gördüğüm lcd veya led lerin çok daha iyi olduğuna tanık olamadım bende tercihimi plazmadan yana yapmışlardanım..
  • quote:

ürünü teslim almadan iade etmeye karar verdim. sebepler:

-hdmi dışında pc bağlantı imkanı yok
    -ekran yansıma yapıyor
    -uydu alıcısı yeterli değil, modül takılmıyor
    -mkv ve altyazı performansı kötü

şimdi bunun yerine ne alacağım? illa plazma olması şart değil, önerilere açığım.

PC bağlantı konusu kesin bir bilgi değil. Evet fiziki bir VGA veya DVI girişi yok ama DVI'dan HDMIa geçerek bağlanır. VGA'i önce DVI'a sonra da HDMI'a dönüştürme konusu ise denenmeye muhtaç bekliyor. HDMI girişleri digital veya analog olarak değiştirmek mümkün. Bu da DVI gibi analog bir bağlantıyı sağlıyor. VGA'i sağlayacak mı deneyip görmek lazım. Pek kullanmadığımdan gidip kablo masrafına girmedim (girdim de yanlış dişi-erkek kombinasyonlarında almışım değiştirecek makul süre geçti, tekrar da gidip almadım; hiç denecek kadar az bağlayacaktım zaten.)

Modül takılmıyor bilgisini nereden aldınız acaba? D-Smart modül alacaktım, alamıyacak mıyız yani şimdi?

• Merhabalar,

Ayni soruyu Panasonic ciler altina da atmistim..Uyari uzerine buraya yaziyorum..Cihazim P46GW30..Conax modul ile Teledunya nin HD yayinlarini izlemeye calisiyorum.. Ancak birturlu beceremedim..Televizyon Conax modulu taniyor (Ortak Arayuz menusunde Conax'i goruyorum)..Teledunya'nin chip li kartini da Conax'in icine dogru sekilde yerlestiriyorum..Ancak hic bir yayin alamadim henuz..Forumlardan gordugum kadariyla Dil=turkce Ulke=Isvec/Almanya denedim..Bu konuda deneyimi olan arkadaslar varsa yardimlarini bekliyorum..

Iyi gunler
  • ben de 46gw30 aldım ve iade etmedim dün kurulumu yapıldı
  • quote:

ben de 46gw30 aldım ve iade etmedim dün kurulumu yapıldı

Hayırlı olsun,, umarım memnun kalırsınız görüslerini paylasman dilegiyle

saviola71

dsmart modul kullananlar var ama teledünya hd görmedim hiç kesin bi bilgim yok kendi adıma

• GW30 teknosa internet mağazasındada indirimde turuncu indirim fiyatı bu sanırım ben 1 ay önce bu fiyata almıştım

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011831&CS_Category=_SBA_854_1662_827_3882&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_PLAZMA_TV854
  • Ben de 50gw30'u bugün Teknosadan sipariş verdim. Yorumlarınızı ilgiyle okudum. Memnun kalacağımı umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

GW30 teknosa internet mağazasındada indirimde turuncu indirim fiyatı bu sanırım ben 1 ay önce bu fiyata almıştım

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011831&CS_Category=_SBA_854_1662_827_3882&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_PLAZMA_TV854

SElam Virtualfrog

Aldim 42gw30 . Bugun veya yarin kurmaa gelecekler.Dikkat etmem gereken nelervar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

quote:

ben de 46gw30 aldım ve iade etmedim dün kurulumu yapıldı

Hayırlı olsun,, umarım memnun kalırsınız görüslerini paylasman dilegiyle

saviola71

dsmart modul kullananlar var ama teledünya hd görmedim hiç kesin bi bilgim yok kendi adıma

SElam alperenugur

Aldim 42gw30 . Bugun veya yarin kurmaa gelecekler.Dikkat etmem gereken nelervar.

• quote:

Orijinalden alıntı: saviola71

Merhabalar,

Ayni soruyu Panasonic ciler altina da atmistim..Uyari uzerine buraya yaziyorum..Cihazim P46GW30..Conax modul ile Teledunya nin HD yayinlarini izlemeye calisiyorum.. Ancak birturlu beceremedim..Televizyon Conax modulu taniyor (Ortak Arayuz menusunde Conax'i goruyorum)..Teledunya'nin chip li kartini da Conax'in icine dogru sekilde yerlestiriyorum..Ancak hic bir yayin alamadim henuz..Forumlardan gordugum kadariyla Dil=turkce Ulke=Isvec/Almanya denedim..Bu konuda deneyimi olan arkadaslar varsa yardimlarini bekliyorum..

Iyi gunler

Ben izliyorum sorun yok. Kanalları mı taratamadınız sorun nedir?

TV tuşu ile DVB-C seçili iken menü+kurulum'dan DVB-C kanal taramasına gireceksiniz. Ordan automatik taratın bulsun. Dahili uydudan çok daha başarılı DVB-C panasonic'te.

• Selam Herkese

Teknik servis geldi ve kurulu oldu. Guncellemede oldu. internetide bagladi. Birde televizyonunsuresi 2 dakika olmus oda burda oldu ayrica 4 defa acilip kapanmis. Ayrica ilk

1 ay kutuyu saklayin dedi.

Baska yapa gereken birsey varmi ?
  • Düşük ayarlarda izle

kontrast 30-40
    netlik 5
    eco mod kapalı ( gerçi bu otomatik olarak gerçekleşiyor )
    renk balansı serin vs

aslına bakarsan konuya geri git tv için ilk200 rodaj süresi değerleri verilmişti

uzun süre aynı görüntüyü ekranda tutma arada bir aspect tuşuna bas ekranb genişlesin vs.

Tıpkı benimde yaptığım gibi her plazma alan direk ne yapacağım diye soruyor.. Madem öyle panasonic plazmalar için rodaj değerleri ve yapılacaklar diye sabit bir konu olsa iyi olur
  • hayırlı olsun sonunda kararını vermissin nickinide degistirebilirsin artık en kötü karar kararsızlıktan iyidir derler

televizyonun ilk calıstırılmasıyla alakalı kesin bi sey yok ve bu söylenenleri yapınca ileride sorun yapmıyacak diye bir seyde yok ama biz esegi saglam kazıga baglayalım sonra ya Allah diyelim

televizyonu normal mod ayarlarının altında kullan benim ayarlarım 26 0 24 ve diger görüntüye etki eden bütün ayarlar kapalı, yan panel yüksek piksel degistirici acık

sabit logolu kanallarda ve alt üst bantlı filimlerde 20 30 dk fazla sabit kalma,, kanal degistir yada zoom yap

ve ilk 200 300 saati mümkün oldugunca cabuk geçmeye calıs bu ayarlarla benim yeni televizyon geleli 12 13 gün oldu ve 200 saati geçti su anda

calısma saatine baktıysan servis menüsüne fazla girme

aklıma gelenler bunlar simdilik tekrar hayırlı olsun

wisher

hayırlı olsun baştan biraz düsünecek olsanda sonradan iyi yaptıgınız anlayacaksın cogu arkadas gibi umarız bu arada paneli alıp yorum yapmayan arkadaslar,, iyi yada kötü görüslerinizi yazınki alacak arkadaslara yol gösterici olabilir

alan cok ama yorum yapan fazla yok gibi

iyi forumlar

• Bu gün LG 42LV375S (1599 LİRA) ve panasonıc 42GW30 (1519 LİRA) arasında epeyce düşündükten sonra 42GW30 aldım inşallah pişman olmam.ilk izlenimlerim;
    + görüntü crt ye yakın sd kanallarda özellikle dogal renklere yakın
    +denediğim tüm media dosyalarını açtı
    +türksattaki tüm kanalları buldu
    -kayıt yaptıramadım
    -istemediğim kanalları silecek menu yok yada ben yapamadım sadece taşıyor sıralıyor gizliyor ama silemiyor
  • Hayırlı olsun tv niz..kayıt yapmayı henüz denemedim aynen dediğiniz gibi kanal silmeyide bulamadım gizliyor ama silme diye birşey yok galiba yada biz bulamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

hayırlı olsun sonunda kararını vermissin nickinide degistirebilirsin artık en kötü karar kararsızlıktan iyidir derler

televizyonun ilk calıstırılmasıyla alakalı kesin bi sey yok ve bu söylenenleri yapınca ileride sorun yapmıyacak diye bir seyde yok ama biz esegi saglam kazıga baglayalım sonra ya Allah diyelim

televizyonu normal mod ayarlarının altında kullan benim ayarlarım 26 0 24 ve diger görüntüye etki eden bütün ayarlar kapalı, yan panel yüksek piksel degistirici acık

sabit logolu kanallarda ve alt üst bantlı filimlerde 20 30 dk fazla sabit kalma,, kanal degistir yada zoom yap

ve ilk 200 300 saati mümkün oldugunca cabuk geçmeye calıs bu ayarlarla benim yeni televizyon geleli 12 13 gün oldu ve 200 saati geçti su anda

calısma saatine baktıysan servis menüsüne fazla girme

aklıma gelenler bunlar simdilik tekrar hayırlı olsun

wisher

hayırlı olsun baştan biraz düsünecek olsanda sonradan iyi yaptıgınız anlayacaksın cogu arkadas gibi umarız bu arada paneli alıp yorum yapmayan arkadaslar,, iyi yada kötü görüslerinizi yazınki alacak arkadaslara yol gösterici olabilir

alan cok ama yorum yapan fazla yok gibi

iyi forumlar

Tesekkurler Alperenugur

Su ayarlar konusunda biraz daha aciklayici olurmusun lutfen. Cunku menu cok genis ve bulmakta zorlaniyorum

Birde sey fark ettim . Tv yi THX moduna alinca ve aspect tide 16:9 yapinca sol ust kosede kesik kesik beyaz cizgiler cikiyor bu normami.

Ayrica tv yi kablludan analog izliyorum ve karliymis gibi gosteriyor normal mi ?. Cunku daha teledunyayi almadik ama digital yayinlari buldu DVB-C de ama hepsi siferli.

Teledunya 3D ve Teledunya hd yi gosteriyor sol kosede 1080i 50hz yaziyor actigimda . Hd de yayin cok kargacik burgacik , kesik kesik gosteriyor yani yayin normal tv

gibi degil ayrica . Yayini daha iyi olmasi icin teledunya alamak sart mi hd yayinin duzelmesi icin ?

Biraz uzun oldu ama Cevap layacagini biliyorum

Tesekkurler

• P50GW30 İNCELEMEM;

15.09.2011 tarihinde teknosadan aldığım P50GW30 17.09.2011 tarihinde elime ulaştı. İnternet sitesinde 2799 tl olan ürüne ayrıca 200 tl hediye çeki veriliyor. Yani 2599 tl TV nin fiyatı. 12 taksit. Tüm aramalarıma rağmen bundan daha uygun bir fiyat bulamadım. Televizyonu almadan önce forumdaki yazılanları defalarca okudum ancak çok ayrıntılı bir bilgi edinememiştim. Bu nedenle bu televizyonu almak isteyen ya da merak eden arkadaşlarla izlenimlerimi paylaşmak istedim. Önceki televizyonum 82 ekran tüplü. Uzun bir süre P50G20E hakkında araştırma yapmıştım. Ancak TV piyasada fazla bulunmadığından HD uydu alıcım ve Media Playerim olmasına rağmen P50GW30 a karar verdim.

1.TV nin görünümü çok şık. Bir led tv kadar ince neredeyse.

2.Dahili uydu alcısının kurulumu biraz uzun sürüyor bu esnada TV de resim yapışması olacak diye korktum fakat sorun olmadı. Forumda uydu tarama menüsünün görüntü olarak kötü olduğundan bahsedilmiş. Taramanın uzun sürmesi hoş değil ancak arayüz çok da kötü değil bence. Ara yüz çok görsel olsa da işlevsel olarak çok fazla birşeyin değişmeyeceğini düşünüyorum. TRT HD, ATV HD, A haber HD açılıyor. Dahili uydu alıcısı hoşuma gitti. En güzeli herşeyin tek kumanda da olması. Şifreli kanalları izlemek için server aboneliği vs sanırım dahili uydu alıcısı ile yapılamaz.

3.TV yi almadan önce en fazla merak ettiğim konulardan bir tanesi de SD yayın görünümüydü. İzleme mesafem 3 metre. SD yayınlar hakkında söyleyeceğim tek söz LED ve LCD TV ler kesinlikle GW30 un yanına bile yaklaşamaz. TRT, Kanal D, SHOW TV gibi kaliteli SD kanallarda görüntü Kalitesi HD ye yakın diyebilirim. Ancak bu kanallarda cep telefonu vs gibi görüntü kaynaklarında aktarılan görüntüler tüm TV lerde olacağı gibi bu TV de de kötü görünüyor. Normal SD yayınlar tatmin edici hatta beklemediğim kadar iyi. TV nin ileri görüntü ayarları menüsünde pek çok görüntü düzeltme seçeneği mevcut. SD de kaliteli görüntü alamayanlar ayarlarda bir yanlışlık yapıyor olabilir.

4.HD görüntü kalitesi ise kendine hayran bırakıyor... Vay be diyeceksiniz! Ancak LED TV lerdeki abartılı renkli görünümü hiç bir plazmada bulamazsınız.

5.TV nin ses kalitesini daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Ama büyük bir sorun yok.

6.TV de aşırı bir ısınma yok. Gerçi düşük ayarlar kullanıyorum bu durum ısınmayı önlüyor olabilir ama yüksek ayarları çok fazla kullanmaya gerek bile yok.

7.Medya Playeri fazla inceleyemedim kendi medya playerimi kullanacağım.

8.Buzzling denilen sesi çok beyaz ağırlıklı görüntülerde duyamadım.

9.TV yi ethernet portundan modeme bağladım. Yazılım güncellemesi yaptım. Youtube,skype,dailymotion vs uygulamaları kullanma olanağı var. Ayrıca sinema trailerleride izlenebiliyor. TV de ne tür bir kablosuz bağlanma aparatı kullanabileceğim konusunda forumdan yardım bekliyorum.

Sonuç olarak TV den şu ana kadarki gözlemlerim çook olumlu. 46 inch olanını almayı düşünmüştüm fakat iyki 50 inch almışım. 3 metre izleme mesafesinden sorunum yok. Aynı görüntü kalitesi daha ucuz fiyatlı panasonic plazmalarda kesinlikle bulunabilir. Ancak bu durumda dahili uydu alıcısı, media player ve bir takım dış görünüm özelliklerinden feragat etmeniz gerekecektir. Umarım TV yi almayı düşünen arkadaşlar için faydalı bir inceleme olur...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.