Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
155.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ekomod bence gündüz icin konulmus bir özellik önceden de yazmıstım.. ekomod gündüz televizyonun kontrastı otomatikman artıyor ama ayarlaran belli olmuyor bu ,,nereden biliyorum televizyonun elektirik tüketiminden

enerji ölçüm cihazı var bende

gündüz ortam aydınlıkken eko mod acık televizyon 180w ile 230 watt elektrik tüketiyor
    gündüz ortam aydınlıkken eko mod kapalı televizyon 85w ile 135 watt elektirik tüketiyor

aksam ve karanlık ortamda ekomod acık ise kontrası düsürerek tüketimi azaltıyor yani,, bu özelliğide bence plazmanın zaten soluk gibi görünen(lcd ve led lcdlere göre) ekranını gündüz bi derece kurtarmak

ben ekomod kapalı kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 28 Ağustos 2011; 11:21:23 >

• teşekkürler arkadaşlar, bu arada resimler gayet güzel alperenugur, sd de yayın büyük ölçüde etkiliyor görüntü kalitesini....

bu arada yakalayabildiğim ücretsiz hd kanallar : trt hd,atv hd ve ahaber hd...sonuncusu daha iyi gibi geldi bana,ankara kanalı sanırım,24 saat hd yayını var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrok -- 28 Ağustos 2011; 12:00:36 >
  • Bende de bir adet ölü pixel var. Onu da zar zor bulabildim. Ekranı kırmızıya alınca görebildim. Bence dert edilecek bir durum değil. Eğer ölü pixel testi yapmasaydım film ya da TV izlerken farketmem pek mümkün değildi. TV'nin SD yayını THX modunda bence daha güzel. TV'de HD DVD'nin görüntü kalitesi de gayet iyiydi. TV'de canımı sıkan tek şey buzzing. 2. günden sonra ortaya çıktı. Açık renkli görüntülerde buzzing artıyor. Gündüz pek dikkati çekmese de gece oldukça farkediliyor. 4, 4-5 metre mesafeden gece buzzing sesi yoğun olmasa da duyulabiliyor. 1-2 metreden ise gece oldukça belirgin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Alperen simit floresan baya hoş duruyor ekranda :)

32 watt iyi ışık veriyor diye bende kulanıyorum bunlardan 5-10 sene önce amma modaydı bu lambalar :)

Ben bu tv nin eko modundan anlamadım bişi kapalı iken zaten daha iyi oluyor görüntü ??? ayrıca dinamik moda almayın diyorlar alınca yine daha kötü oluyor bence sizlerin düşüncesini bilmem

Dahili alıcı bağlı bende gece TRT HD de atletizm oyunları vardı görüntüler muhteşem. İnsan TV seyretmekten zevk alıyor o görüntülerle arada TRT veya ATV hd açıp 'hah işte bu asıl panny gw30' diyerek kendimi teselli ediyorum :)

Filmlerde güzel oluyor scandisk cruiser 8gb lik usb stick var ordan izliyorum film altyazı işinide çözdüm artık tüm filmlerin altyazılarını çıkarıyor..MKV de oynattım bazısı sorunlu ama en azından medya oynatmakla ilgili hatrı sayılır problemi yok tv nin..

dahili uydu ve medya oynatma bu tvlerde pek iyi bir özellik değilmiş onu anladık.. yani aslında 500 tl ucuza S30 lada plazma işine nokta koyabilirmişim :)

Merhabalar

Sormak istediğim bir şey var. Bugün Vatan comp. Televizyonu görmeye gittim. Uygun zamanda almak istediğim Panasonıc modeller arasında. Şuna dikkat ettim. TRT HD de doğrudur bugün atletizm vardı. Orda izlerken görüntü değişiminde kanal kararıyor ve siyah bi ekran değilde bi beyazlık var sanki yani bu tv yi siz kullanıyosunuz. Buna nasıl bi yorum yaparız. Tabi vatan da görüntüyü dağıtıcılarla izliyoruz. görüntü o yüzden dediğim şekilde olmuş olabilir. GT30e de sanki daha bi net siyahlık vardı. Tabi o 3d ve üst bi model. Yorumlarınızı bekliyorum.

• Dediğiniz olayı bizzat yaşamadım..GT 30 daha üst bir seri ama gt30 olsun gw30 olsun özelliklere bakılınca her ikiside G14 neoplazma panel diyor bu yüzden aralarında çok bariz farklar olduğunu sanmıyorum..GT 30 için sonsuz siyah özellikli diyorlar bizim GW30 larda ise sonsuz değilmiş belki siyah farkı ondandır.

Ama bu gün fhd bir lcd tv yi deneme şansım oldu benim pana da izlediğim filmi toshiba fhd 42 inç tv de gördüğüm görüntü ile kıyasladığımda panny plazma açık ara gösterimde üstün..Plazma tv lerde görüntüler genelde soluk geliyor herkesin gözüne ama şahsen ben aşırı renkli görüntüyü sevmem plazmaya yönelmeme bu etken oldu en çok belkide..

Ayrıca Plazmalarda Fox.Atv.TRT gibi ulusal kanalların çoğunun SD görüntüsü kötü değil ama dediğim gibi bir çok kişi soluk ! görüntüyü sevmiyor plazmanın eksiside bu oluyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

bencede cok fazla özene gerek yok söylediğin gibi zaten televizyonu 2 saat ayarında bırakınca otomatikman kapanıyor ve ekran formatını otomatige alınca
    reklamlarda siyah banları kapatmak icin görüntüyü büyütüyor

Onu neden yapıyor anlamadım, siyah bant geldi mi zaten renk üretmiyor, renk üretmeden burn-in riski var mı acaba? Esas açık renklerde bildiğim kadarıyla elektrik tüketimi de artıyor, fosforlarda esas aktif oluyor. Bu konuyu biraz araştırmak lazım. Belki de 21:9 filmleri boşuna Zoom1 ayarında izliyoruz, pikseller siyah renkte kendini kapıyorsa eğer burn-in zaten olmaması lazım gibi geliyor. Bunu araştırmak lazım biraz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

bencede cok fazla özene gerek yok söylediğin gibi zaten televizyonu 2 saat ayarında bırakınca otomatikman kapanıyor ve ekran formatını otomatige alınca
    reklamlarda siyah banları kapatmak icin görüntüyü büyütüyor

Onu neden yapıyor anlamadım, siyah bant geldi mi zaten renk üretmiyor, renk üretmeden burn-in riski var mı acaba? Esas açık renklerde bildiğim kadarıyla elektrik tüketimi de artıyor, fosforlarda esas aktif oluyor. Bu konuyu biraz araştırmak lazım. Belki de 21:9 filmleri boşuna Zoom1 ayarında izliyoruz, pikseller siyah renkte kendini kapıyorsa eğer burn-in zaten olmaması lazım gibi geliyor. Bunu araştırmak lazım biraz...

Engin hocam orada da olay anti aging olayi. Yani oradaki pikseller fazla kullanilmadigi icin daha genc ve isil isil olurken, surekli aktif olan aradaki pikseller zaman icinde ilk gunlerindeki netligi kaybederek kenar barlardan farklı bir goruntu sergiliyor.
    Yani aslinda plazmanin omru ilerledikce zaman icinde butun piksellerinde dogal yollu bir burn-in gerceklesiyor. Kullanilmayan pikseller yani alt barlar veya 4x3luk goruntu dolayisiyla kenarlarda kalan barlar ileride cikintilik yaparak goz zevkini bozabiliyor.

Ben de sanki plazma kullaniciymis gibi konusuyorum.Bir suredir orada burada okuduklarimdan anladigim kadariyla olay bu yani. Kismetse ben de ilk indirimde GW30 dusunuyorum fikrimi degistirmezsem.

Simdi bir link buldum, bilgilerimin dogru olup olmadigini arastirirken:

http://www.plasmasaver.com/burnin.html

Bayagi detayli bilgiler vermis.

• herkese iyi bayramlar.
    arkadaşlar gw30 normal mod görüntü ayarlarını yazabilir misiniz. görüntüyle oynarken kendi ayarlarımı sabitledim yanlışlıkla. varsayılan ayarlara dönünce kendi ayarlarıma dönüyorum. fabrika ayarlarına dönme de işe yaramadı. hatırladığım kadarıyla kontrast 56, parlaklık 0, renk 30, netlik 2 ya da 5'ti. renk balansı normal, canlı renkler açık, eco modu açık, p-nr minimum, 3d-comb açık, ekran görünümü açık , (ileri ayarlar) ifc maksimum, film ritmi algılama açık, çöz. iyileştirici orta, yan panel yüksek, resim üstü tarama açık, piksel değiştirici açık idi değil mi? şimdiden teşekkürler.
    (bir de her mod için bu değerleri bulabileceğimiz bir link var mıdır?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 30 Ağustos 2011; 20:02:54 >
  • çoğumuz kontrastı 30 larda tutuyoruz km doldurana kadar

benim ayarlarım şöyle

kontrast 30-40 arası
    parlaklık 0
    renk 20-30 arası
    netlik 5
    canlı renkler açık
    eco mod kapalı ( gündüz ve gece fark ediyor )
    Resim üstü açık
    piksel değiştirici açık
    ileri ayarlar ifc minimum film ritmi açık
    normal mod veya sinema modunda izliyorum

Konuda geriye doğru giderseniz bir çok yorum var ayarlarla ilgili..Amaç TV yeniyken (ilk 200-500 saat arası ) piksellerin ani tepki ile yanık riskini minimuma almak için ayarların orta veya düşük olmasıdır ana amaç bu..Km yapmak için kanal açık bırakılacaksa zoom 1-2 logo kaybolana kadar

ayrıca ayarlarda işlem yapılmadığında 2 saat sonra tv kapansın seçeneğide var..bu 2 saat olayı iz kalmasını önlemek için konmuş bir şey
  • sn. virtualfrog sanırım beni yanlış anladınız. tv'yi hangi ayarlarda kullanmam gerektiğini sormadım. biliyorsunuz tv'de dinamik, normal, sinema ve thx olarak 4 görüntü modu var. bunlara ilave kurulumda yer alan isfccc'yi etkin hale getirirseniz profesyonel 1 ve 2 olmak üzere 2 mod daha aktif hale geliyor. herhangi bir görüntü modunda değişiklik yapıyorsanız ve sonradan eski hale getirmek istiyorsanız varsayılan ayarlara dön'den eski ayarlarınıza dönebiliyorsunuz. dikkat ederseniz her modda kilit ayarı diye bir seçenek var. pin girin falan diyor. bu kilit ayarının amacı herhangi bir modda yer alan değerleri istediğiniz gibi sabitleyebilmek. yani isterseniz dinamik modda kontrastı 0'a kadar düşürüp hafızaya kaydedebilirsiniz. dinamik modda varsayılan ayarlara döndüğünüzde kontrast 0 gösterir. yani fabrika ayarlarını önceden bir yerlere yazmadıysanız kaybedersiniz. benim yanlışlıkla yaptığım normal mod ayarlarını kendi kafama göre değiştirip hafızaya almak oldu. fabrika ayarlarına dönmek de eski ayarları geri getirmedi.benim öğrenmek istediğim normal moddaki tam ayarlar nelerdi. bir bakabilirseniz sevinirim. şu an zaten tv'yi thx modunda izliyorum. ilginize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 30 Ağustos 2011; 22:24:41 >

• bütün arkadaşlara tavsiyem ayarları bir yerlere yazmaları. artık bug mıdır bilmiyorum ama mesela ileri ayarlarda pixel iyileştirici diye bi ayar var.herhangi modda bu ayarın şıklarını değiştirin tüm modlar için bu şık geçerli oluyor. ayrıca ileri ayarlarda yaptığınız değişiklikleri varsayılan ayarlara dön diyerek değiştiremiyorsunuz. isfccc açık olduğunda ortaya çıkan bazı ayarlar var onlar kendi içinde sıfırlanabiliyor o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 30 Ağustos 2011; 23:02:54 >
  • Sonunda merakıma yenik düşüp servis menüye girdim benim GW30 çalışma saati sadece 80 saat görünüyor yani o 80 i de yapan benim :) İnternete girmiyordu sonunda meseleyi çözdüm ama çok gıcık bir durumu var yani benim gibi yanılıpta İP falan girerseniz yanlış girdimi silinmiyor fabrika ayara döndürünce tv açılırken viera conect için yazılım güncelleme var dedi güncellemeyi TV de çıkan yönlendirmelerle yaptım ve youtube de video izledik sonunda :)

Dikkatimi çeken bir şey oldu film izlerken 15-20 dk sonra ekran kendi kendine flulaşıyor yani ekran koruyucu devreye girmiş gibi ?? sonra tv açtım başka film izledim bunlarda olmadı ??
  • quote:

Sonunda merakıma yenik düşüp servis menüye girdim benim GW30 çalışma saati sadece 80 saat görünüyor yani o 80 i de yapan benim :) İnternete girmiyordu sonunda meseleyi çözdüm ama çok gıcık bir durumu var yani benim gibi yanılıpta İP falan girerseniz yanlış girdimi silinmiyor fabrika ayara döndürünce tv açılırken viera conect için yazılım güncelleme var dedi güncellemeyi TV de çıkan yönlendirmelerle yaptım ve youtube de video izledik sonunda :)

Dikkatimi çeken bir şey oldu film izlerken 15-20 dk sonra ekran kendi kendine flulaşıyor yani ekran koruyucu devreye girmiş gibi ?? sonra tv açtım başka film izledim bunlarda olmadı ??

sonunda oldu yani problem neymis servis menüsü ile alakalı ??

• Bende anlamadım :) ama sanırım volume basılı tutarken başka tuşa dokununca çıktı ortaya daha önce denemiştim açmamıştı..hangi tuşa bastın dersen onu bilemiyorum elim o anda ya ortadaki ok tuşuna yada yön tuşlarına değidi bi baktım çıkmış menü :) aslında 80 saat değil 500 olsa daha çok sevinecektim Km yapmak için uğraşmıyım diye..TV nin kumandasına alışamadım bir türlü kumandası ve açma kapama tuşu kötü..
  • quote:

Bende anlamadım :) ama sanırım volume basılı tutarken başka tuşa dokununca çıktı ortaya daha önce denemiştim açmamıştı..hangi tuşa bastın dersen onu bilemiyorum elim o anda ya ortadaki ok tuşuna yada yön tuşlarına değidi bi baktım çıkmış menü :) aslında 80 saat değil 500 olsa daha çok sevinecektim Km yapmak için uğraşmıyım diye..TV nin kumandasına alışamadım bir türlü kumandası ve açma kapama tuşu kötü..

Yemezler....

500 saat olsa şimdi sen sana TV'yi satan hergelelere varmış neden kullanılmış ürün verdiniz diyordun. Buraya da "Acaba iade mi, tamir mi gördü...." gibi mesajlar atıyor cevap beklerken de TV'nin sağında solunda estetiği bozucu çizikler var mı onları araştırıyordun.

• Genelde bir mal alırken pek şanslı değilimdir..Tv bana geldiğinde hemen açtım TV üzerindeki koruyucu naylon öylesine takılmış gibi duruyordu kesinlikle teşhir diye düşünmüştüm ama üzerinde en ufak toz,çizik vs yoktu..Sonunda menüye girince şaşırdım 80 saati görünce :) kesin teşhir diye bekliyordum kasada yamuk olmayınca keşke bir kaç yuz saati devirmiş olsa diye düşünmeden edemedim bu rodaj işi çok sıkıcı bir olay :)
  • televizyonun yenisi ile degisimi yapıldı dün aksam ,, yine basa döndük bakalım simdilik bi sorun yok insallahta cıkmaz
  • quote:

televizyonun yenisi ile degisimi yapıldı dün aksam ,, yine basa döndük bakalım simdilik bi sorun yok insallahta cıkmaz

Selam Ugur

Hayirli olun tekrar, Bu kacinci degisim?

• quote:

Genelde bir mal alırken pek şanslı değilimdir..Tv bana geldiğinde hemen açtım TV üzerindeki koruyucu naylon öylesine takılmış gibi duruyordu kesinlikle teşhir diye düşünmüştüm ama üzerinde en ufak toz,çizik vs yoktu..Sonunda menüye girince şaşırdım 80 saati görünce :) kesin teşhir diye bekliyordum kasada yamuk olmayınca keşke bir kaç yuz saati devirmiş olsa diye düşünmeden edemedim bu rodaj işi çok sıkıcı bir olay :)

Selam Virtualfrog

Ne oldu turuncu indirim bilgisi gelmedimi ?
  • kararsız 23

tesekkürler bu plazmanın daha ilk degisimi :):) buzzing sorunu nedeni ile

digerleri ile beraber diyorsan sanırım 4 cü televizyon degisimi oldu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.