Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
155.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yarin Atlantis AVM de Darty nin Acilisi varmis % 60 a kadar indirim varmis.(26 agustos acilis ) Daha onceden Darty tecrubesi olan varmi ? Gercekten indirimi turuncu

indirimi gibi mi? Gercekten indirim yapiyorlar mi ? gitmeye degermi guzel bir 42gw30 almak icin Lutfen tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim .
  • Selam Herkese Tekrar

Bir sey sormak istiyorum. Ben de 42GW30 almak istiyorum. Sorum ise , Ev deki laptopum,u hdmi cikisidan tv ye baglayip , divx film goruntusunu tv ye aktarmak

istiyorum. Ve normalde laptopdan divx izlerken yani online olarak "divx web player" ile. Goruntu gayet guzel ve kaliteli ayrica ses sitemini normal kullaklik cikisina takinca

ses 5.1 geliyor. Vede dolby digital olarak.

1 Siz niye filimleri indiryorsunuz vede mkv ve diger media playerlarla ugrasiyorunuz?

2 Tv yi aldigim zaman HDMI dan laptopu bagladiktan sonra divx film izlerken ses ide optik'ten 5.1 ses sistemine baglasam cok daha iyi bir ses kalitesimi alacagim ?

Tesekkurler

Not : Eger ki dil icin derseniz .sadece ingilizce anlamakla ilgili bir problemim yok.
  • Kararsız..

1.Belkide arşiv yapmak için :) mkv ve diğer playerler adı üzerinde player pc ekranındaki görüntü ile 42 inç plazmada aynı görüntü olacak diye bir kural yok.Ayrıca herkeste hdmi çıkışlı laptop olmayabilir :)

2.Madem laptoptan görüntüyü alacaksanız seside oraya bağlasanız daha iyi olur gibime geliyor..Bendeki 6 yıllık desktop PC de bile 5+1 çıkış var .ama hiç denemişliğim yok eski model surround özellikleri olan bir muzik setim var önceleri dvd playeri buna bağlardım süper ses oluyordu..Panny GW30 kendi hoparlörleri bile bana yeterli geliyor bu işler tercih ve zevk meselesi üst veya alt kat komşu derdi olmasa 100 watt hoparlör bile bağlanır..

Bana kalırsa dille alakası yok ama bu dublaj işini belkide dünyada en iyi yapan biziz :) azeri tv lerdeki dublajları işittikten sonra

Bu arada dün gece MKV oynatayım dedim ama dosyaları görmedi nedense BBrip tarzı filmleride soluk ve çirkin gösteriyor..Etherneti bu sefer gördü tv ama bağlanamadı yine hata iletisi 07 diye bir kod çıkarttı

• quote:

Orijinalden alıntı: KARARSIZ 23

Selam Herkese Tekrar

Bir sey sormak istiyorum. Ben de 42GW30 almak istiyorum. Sorum ise , Ev deki laptopum,u hdmi cikisidan tv ye baglayip , divx film goruntusunu tv ye aktarmak

istiyorum. Ve normalde laptopdan divx izlerken yani online olarak "divx web player" ile. Goruntu gayet guzel ve kaliteli ayrica ses sitemini normal kullaklik cikisina takinca

ses 5.1 geliyor. Vede dolby digital olarak.

1 Siz niye filimleri indiryorsunuz vede mkv ve diger media playerlarla ugrasiyorunuz?

2 Tv yi aldigim zaman HDMI dan laptopu bagladiktan sonra divx film izlerken ses ide optik'ten 5.1 ses sistemine baglasam cok daha iyi bir ses kalitesimi alacagim ?

Tesekkurler

Not : Eger ki dil icin derseniz .sadece ingilizce anlamakla ilgili bir problemim yok.

divx ile cok ugrasmadigimi onceden soyleyerek , divx kalitesi ile mkv kalitesi arasinda buyuk bir fark oldugunu animsiyorum. Yani son donemde ekstra birsey olmadiysa. Mkv 1080p goruntu veriyor. Divx olsa olsa 1024 cozunurlukte kaliyor diye hatirliyorum. Bu nedenle ben ve bircok kisi orjinal bluray ve mkv yi tercih ediyor. Aklima takilan diger mesele ise laptopun kulaklik cikisindan nasil 5.1 ses alabiliyorsunuz? Tahminimce bu sanal 5.1 sestir. Optik cikis varsa o ayri. Kulaklik cikisi stereo ses verir. Ayrica kaldi ki bunun dts ve 7.1 kanal secenekleride var. Hd codecleri soylemiyorum bile,divx icin. Bu sebeplerden dolayi tercihimiz hep bluraydir. Tabiki soylede birsey var eger tvniz ufak ise divx ve mkv arasindaki farki goremeyebilirsiniz. Farki gorebilmek icin ayni dosyalari 50 inclik bir tv de deneyimleyin.

• Peki benim icin bir divx ile deniye blirmisiniz.,

mesela link burda .http://www.divxstage.eu/video/xvd8whlyn9eof filmin adi Jonah Hex . bir de film sinema degil dvd veya bluray den convert olmus.

@virtualfrog belki sen dvi - hdmi kablo ile denye bilirsin birde pc de optik giris varsa ses te ordan alabilirsin

@GOXIN sanirim divx H.264 diye cozunurlugu var.Ayrica cogu formati oynatiyor ( mkv,avi, mp4 , vs vs )

Ayrica divx burdan indirebilirsiniz sadece http://www.divx.com/

Lutfen deneyip , deneyimlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Tesekkurler

• Ben henüz PC den deneyemedim Filmler ve bu format içerikleri konusunda çok uzman sayılmam.Bendeki laptop HDMİ çıkışlı değil upgrade etmek değmez ama masa üstü Pc DVI çıkışı var ama istediğim uzunlukta dönüştürülmüş bir kablo buralarda yok bir ara netden sipariş vereceğim o zaman bağlayıp denerim oda zaman alır :)

Divx olarak izliyorum ve gayet güzel gösteriyor..DVDRip olarak indirdiğim filmlerde sıkıntı yok görüntü benim için yeterli ama illaki daha iyisi diyoruz ya hep :)

Kendi uydu alıcıs bağlı TRT HD,ATV HD,ATV Haber HD,TELEDUNYA info HD kanallarındaki görüntü TV nin gerçek HD kalitesini anlatmaya yetiyor..Dijital bir kamera ayarlar ayarlamaz ekran görüntülerini paylaşacağım burada
  • Arkadaşın 50GW30'u bugün geldi. Bazı denemeler yaptık.

Ben harici disk ile bir sürü HD film götürmüştüm, sadece birini gördü.
    SD filmlerden de iki tanesini görebildi.

Sonra DLNA denemesi yaptık. Arkadaşın Mac bilgisayarına TwonkyMedia server kurduk.
    Başarı oranı biraz arttı. SD filmlerin çoğunu gösterdi, HD filmlerden de gösterdiklerinin
    sayısı 1'den 4'e çıktı. (Diskte 40 kadar film vardı)

Wireless bağlantıda görüntüde çok donma oldu.
    Kablolu bağlayınca azaldı, ama tamamen kaybolmadı, bazı filmlerde biraz takılma yaptı.
    (DLNA hakkında bilgisi olan varsa, bu sistemde bilgisayarın işlemci gücü mü kullanılıyor,
    yoksa televizyonun mu?)

HD filmlerin neden bazılarını göstermediğini anlayamadım.
    Filmlerin detayını inceledim mediainfo programı ile, aralarında codec vs hiç bir fark olamayan
    filmlerin kimisini gösteriyor, kimisini göstermiyor.

Sonuç izlenimlerim:

• Bu televizyonun USB'den film oynatma, DLNA uyumu gibi özelliklerine verilen para gereksiz. Media Player'a mahkum bırakacak bizi.
    • SD filmleri gösterme kalitesi beklediğim kadar kötü değildi. 50 inch bir ekranda böyle görünmesi normal geldi. İzlenmeyecek gibi değil.
    • 1080p filmleri çok iyi gösteriyor, ben bir kusur bulamadım. Belki denildiği gibi parlaklık biraz az ama bana çok doğal geldi.

Aklımıza takılan noktalar:

• Acaba yazılım güncellemesiyle film seçme sorunu ortadan kalkar mı?
    • Teledünya aboneliği alsak, kendi uydu alıcısı ile izleyebilir miyiz? (DVBT özellik listesinde Türkiye yok)

• Dün ilk kez mkv formatında film denedim mkv ler sorunlu ( belki indirilmiş film olması etkendir ) .Bunlarda ileri sarma seçeneği nedese çalışmıyor görüntü güzel ama kafama takılan oldu bazı sahnelerde.

SKYLINE yukarıdaki tehlike filmini izleyeneniz varmı bilmem adamlar binada mahsur kalınca sürekli dışarıyı izliyorlar o sahnelerde karşı binaların pencereleri veya çizgi şeklindeki uzak neseneler tuhaf görünüyor ? belkide filmdendir.Diğer görüntüler çok iyi

Ağ bağlantısı beni deli etti bir test yapıyor hepsini geçiyor ama netice sıfır ? son aşama takılıyor hep ayrıca ip dns vs elle girince silinmniyor silsemde sürekli geri çıkıyor..

Gündüz pencereden ışık yansıması ile ilgili bir kaç resim çektim ama elimdeki kamera gerçekten kötüymüş çıkan resimler sadece yansıma var tv ekranındaki resim zor seçiliyor..

HDD uydu alıcısını denemek için bir kaç kez fabrika ayarlara dön yapmıştım acaba bir yerleri etkiledimi? görüntü seçenekleri default geliyor zaten ama değişik bir şey oldumu merak ediyorum nedense dün TV görüntü olarak bana çok vasat geldi..

Film izlemek daha güzel bu TV lerde :)

Şuna karar verdim: Boşuna 42 inç aldım 37 izlediğim mekana yeterdi çok yakın duruyoır tv biraz ondan bu beğenme zorluğu 2,5 m gibi bir mesafeden izliyorum..Neyse ilerde evi değiştirirsem TV yi değiştirme derdim olmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Dün ilk kez mkv formatında film denedim mkv ler sorunlu ( belki indirilmiş film olması etkendir ) .Bunlarda ileri sarma seçeneği nedese çalışmıyor görüntü güzel ama kafama takılan oldu bazı sahnelerde.

SKYLINE yukarıdaki tehlike filmini izleyeneniz varmı bilmem adamlar binada mahsur kalınca sürekli dışarıyı izliyorlar o sahnelerde karşı binaların pencereleri veya çizgi şeklindeki uzak neseneler tuhaf görünüyor ? belkide filmdendir.Diğer görüntüler çok iyi

Ağ bağlantısı beni deli etti bir test yapıyor hepsini geçiyor ama netice sıfır ? son aşama takılıyor hep ayrıca ip dns vs elle girince silinmniyor silsemde sürekli geri çıkıyor..

Gündüz pencereden ışık yansıması ile ilgili bir kaç resim çektim ama elimdeki kamera gerçekten kötüymüş çıkan resimler sadece yansıma var tv ekranındaki resim zor seçiliyor..

HDD uydu alıcısını denemek için bir kaç kez fabrika ayarlara dön yapmıştım acaba bir yerleri etkiledimi? görüntü seçenekleri default geliyor zaten ama değişik bir şey oldumu merak ediyorum nedense dün TV görüntü olarak bana çok vasat geldi..

Film izlemek daha güzel bu TV lerde :)

Şuna karar verdim: Boşuna 42 inç aldım 37 izlediğim mekana yeterdi çok yakın duruyoır tv biraz ondan bu beğenme zorluğu 2,5 m gibi bir mesafeden izliyorum..Neyse ilerde evi değiştirirsem TV yi değiştirme derdim olmaz :)

Biss key çözüyor mu?

• televizyonun uydu alıcısında biss girmek yok yani sadece sifresiz kanallar seyrediliyor

televizyonun yansıması ile ilgili bi kaç resim cektim öglenden sonra 1 gibi
     PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

televizyonun sd performansında yayınında etkisini görmek icin fox la star yayınını karsılastırmak bi fikir verebilir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 27 Ağustos 2011; 15:25:01 >

• Alperen bende çekmiştim resim üstelik benim pancurlar var yinede yansıma yapıyor yani bu yansıma işini mecbur kabulleneceğiz malesef [8|

Bazı kanalların SD yayınlar iyi..kimisi tam bir kaos :) Bende CRT vardı panny almadan ondan rahatsız etmeyen kanallar şimdi rahatsız ediyor..

Alperen siz TV nin internet olayını denedinizmi ?

mav1li : Bunlar dahili uydu alıcısı hariciler gibi komplike bir menuye sahip değil zaten şifre girilmiyor.Hatta sinir edici bir şekilde kumanda orta tuşa basıp kanal seçmek için listeyi çıkarınca aşağıdan sayfa atlama tuşuna ulaşmak için parmak cambazı olmak lazım.Birde orta tuşla çıkan kanal liste geri kaybolması için yine zahmete girmek gerekiyor..Yani kısacası dahili uydu alıcısı çok iyi bir şey değil ama kablo kirliliği kumanda fazlası olmasın isteniyorsa iyi yanı olarak değerlendirir.
  • VirtualFrog
    yansıma isi beni rahatsız etmiyor acıkcası ve resimdeki kadar dikkat cekici gelmiyor benim gözüme

internet i sadece televizyon geldiğinde denedim ve o test ekranını yapınca bütün kontrolleri yapıp okeyledi ve sorunsuz girdim herhangi bi islem yapmadım yanii

bi dahada kurcalamadım yani
  • Gece evdeki aydınlatma yüzünden yansıma yapıyor mu? Ekranda lambanın ışığı belli oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

Gece evdeki aydınlatma yüzünden yansıma yapıyor mu? Ekranda lambanın ışığı belli oluyor mu?

onun icinde resim eklerim
  • quote:

Gece evdeki aydınlatma yüzünden yansıma yapıyor mu? Ekranda lambanın ışığı belli oluyor mu?

Ben tek lamba kullanıyorum oda şu enerji tasaruflu floresanlar ve rahtız edici bir yansıma yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

quote:

onun icinde resim eklerim

@Virtualfrog
    Şuan için alamam ama ilerde pana plazma almayı düşünüyorum. En çok bu yansıma mevzu beni kıllandırıyor. Lamba mevzu umduğum gibi olmazsa tavandan aydınlatma ile sorunu çözebilirim diye düşünyorum ama o da masraf çıkartacak.

• ölü piksel olduğunu söylemiştim önceki mesajımda ,resim yüklemeyi beceremedim buraya,size de soracaktım... iyice baktım sağına soluna başka ölü piksele rastlamadım...başta moralim bozuldu ama tek bi ölü piksel var o da kenarda bi yerde, izleme mesafemden istesem de farkedemiyorum...önemsemiyorum özetle artık..inşallah sayısı artmaz, o zaman ararım artık servisi :(

bu arada önceki mesajlarda verildi mi bilmiyorum başlarda bi arkadaş resim yapışmasını önleyecek bi özellik var demişti g20 de...bunda da buldum ;

menü-görüntü-ileri ayarlar-kaydırma çubuğu

bunu bulmadan önce ilk mesajdaki youtube videosunu indirdim flash bellekte onu açıp bırakıyordum...ama olurda flash bellek takılma yapar ekran donar diye çekiniyordum...bu kaydırma çubuğu da aynı işlevi görür mü sizce? bu sadece siyah ekranda beyaz çubuğun kayması durumu...diğerinde farklı renk ve şekiller beliriyor...o daha etkili sanırım....

• Bu imaj yapışması işine çok fazla takıyoruz gibi geliyor neden derseniz, Tv açık kalsa bile 2 saat sonra kendisi kapanıyor.Ayrıca normal logolu bir kanalda bile zaten her 15 dk da reklama giriyor ve bazı kanalların logoları reklamda hareketleniyor..bu gibi kanallarda KM doldurmak için açık kalabilir bence..

Panny lerde bu görüntü kaydırma çubuğu G serisine kadar var belliki.Ben geceleri zoom yapınca en az logo taşması olan kanallarda bırakıyorum 2 saat sonra kendisi kapanıyor tv

Sürekli aynı görüntüyü zaten bırakmıyorum ama olurda unutsak işlem yapmayınca tv kapanıyor..BU en büyük artısı sanırım

Bir imaj yapışmasının süresi nedir acaba ? kesin bir bilgi varmı şu sürede oluşur diye?

Bir plazmanın en iyi yanlarından biri kışın ısıtıcı görevi görür :) epey ısınıyor çünkü
  • tplav
    geçmis olsun tekrar tek bir tane ise karar senin tabiki

VirtualFrog

evet yaz günü hissediliyor baya sıcaklıgı

resim yapısması icin kesin bi süre yok forumun önceki sayfalarında 15 20 dk uydu ayalarken yada yarım saat radyo dinledim diyen arkadaslar resim yapısması oldugunu söylemislerdi tabi bunlar yeni televizyonlardı ve hepside bu olaydan kurtulduklarını yazmıslardı

bencede cok fazla özene gerek yok söylediğin gibi zaten televizyonu 2 saat ayarında bırakınca otomatikman kapanıyor ve ekran formatını otomatige alınca
    reklamlarda siyah banları kapatmak icin görüntüyü büyütüyor

televizyonu kısa sürede belli bi km getirmek,, resim yapısmasını önlemenin yanında baska islevleride var (Albani ustanın yazısı)

Rodaj sürecinde amaç pixelleri fazla yormadan(Colour/Brightness/Contrast)paneli kullanmaktır,zaten bir süre sonra
    panelde renklerin oturduğu v.s gözle görülebilir hale gelecektir(bu herkeste birebir böyle olacaktır/oluyor manasınada
    gelmesin!!)

Dolayısıyla Normal mode ile Brightness/Contrast normalden bir biraz daha aşağıda tutulacaktır!Colour seviyeside
    yine aynı şekilde biraz kısılacaktır+

Ortam karanlık ise elbette biraz daha bu ayarlar kısılabilir ama panelin Processor kabiliyetine görede görüntü kalitesi
    biraz düşecektir!^^^^^^

bunlarda gece lamba yansıması icin cekilen resimler

benim lambayı ekranda görmek icin televizyonu yatarak yerde seyretmem lazım

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

PANASONİC PLAZMA GW30

• Alperen simit floresan baya hoş duruyor ekranda :)

32 watt iyi ışık veriyor diye bende kulanıyorum bunlardan 5-10 sene önce amma modaydı bu lambalar :)

Ben bu tv nin eko modundan anlamadım bişi kapalı iken zaten daha iyi oluyor görüntü ??? ayrıca dinamik moda almayın diyorlar alınca yine daha kötü oluyor bence sizlerin düşüncesini bilmem

Dahili alıcı bağlı bende gece TRT HD de atletizm oyunları vardı görüntüler muhteşem. İnsan TV seyretmekten zevk alıyor o görüntülerle arada TRT veya ATV hd açıp 'hah işte bu asıl panny gw30' diyerek kendimi teselli ediyorum :)

Filmlerde güzel oluyor scandisk cruiser 8gb lik usb stick var ordan izliyorum film altyazı işinide çözdüm artık tüm filmlerin altyazılarını çıkarıyor..MKV de oynattım bazısı sorunlu ama en azından medya oynatmakla ilgili hatrı sayılır problemi yok tv nin..

dahili uydu ve medya oynatma bu tvlerde pek iyi bir özellik değilmiş onu anladık.. yani aslında 500 tl ucuza S30 lada plazma işine nokta koyabilirmişim :)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.