Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
155.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Teşekkür ederim arkadaşlar :) sanırım daha aşağı inmez diyerek aldım TV yi dahili HD alıcı vs.vs. ile bu TV bu parayı hak ediyor bence 1519 TL

Servisle sorun yaşamadım sağolsunlar küçük yer olunca anında servis bile yapıyorlarmış :)

Ama gelen eleman tabiki çok uzman değildi genç bir arkadaş hatta bu plazmaları çok az kişi alıyor dedi :)

Merakla beklediğim görüntü anı ise malesef tam bir hayal kırıklığı :(

en güzel yayın veren TNT gibi bir kanal bile sönük kaldı gibi gerçi şu an default tüm ayarlar henuz kurcalama vaktim olmadı ama sanırım baya gaza gelmişiz TV konusunda şöyle gösterecek böyle gösterecek gibi.

Hemen USB taktım film izledim az 22 inç monitördeki görüntü kadar olamadı ama torentden inen filmlerden çok fazla birşey beklemek hata olur belkide

Neyse daha önce alan arkadaşların yazdıklarını tekrardan okuyacağım ince ayarlara gireceğiz artık

Fazla takma kafana. Harika bir alet almadın sonuçta. Büyük ekranlı bir Televizyon aldın. Ben de kendimi öyle kandırdım, sonradan da memnun oldum zamanla. Geceleri keyifli...

Bu arada sanırım şimdi alır almaz ilk tepkimin hemen 200 lira aşağıya satma düşüncesi olmasının nedenini anlamışsındır. Cazcı ile gazcı ile olmuyor maalesef, cazcı-gazcı tv'yi alınca gider; kılıç kılca değer gibi ışıldayan sözler yerini hayal kırıklığına bırakır. Mağazadaki demo modları tamamı dinamikte. Evde mağazada durduğu gibi durmaz. Tek teselli 42'' almış olmamız. İleride bunu arka odalara gönderip güzel ve de teknolojisi oturmuş home entertainment ihtiyacını karşılayacak birer led 3d tv alırız.

Bu arada sinema ihtiyacını karşılar bu tv. Örneğin Mel Gibson Edge of Darkness filmini THX modda izlemeni öneririm. Gece ışıkları kapatınca çok keyif alacaksın. Tabi daha önce led kullanıp ışık sızmalarına maruz kalmadıysan kıymetini anlamayacaksın ama gayet kıymetli bir keyif o da. Onu led'in çilesini çeken bilir.

Benim ayarlara gelince, gündüz eko mod kapalı gece açık. Parlaklık 0'da (dinamikte de normalde de), kontrast normalde 28-38 arası değiştirdim ilk 200 saat boyunca. TV ile fazla ilgili değilken 30'lara düşürdüm. Dinamik modda ise kontrast 40-60 arası; servisin ayarladığı maksimum değer olan 60 idi. Netlik 5'te sabit, renkte 27-30 gibi bir yerlerde. IFC orta'da kimi zaman kapatıyorum ekranda titreme olursa açıyorum.

İyi tarafından bak sen en azından 1519 gibi şahane bir fiyata aldın, benimki 1679 idi. 42'' olması da arka odalara doğru emekliye ayırmada ekran küçüklüğü nedeni ile bir artı. Hatta bir adım ileriye giderek bu TV, TV kanalı izlemek için değil sinema keyfi yapmak için diyebilirim. Tabi Avatar gibi parlak ekranlarda çok başarılı olan filmlerden led ile aynı tadı alamazsın.

Birileri çok kızmıştı zamanında panasonic'e sümükleri akan çocuk dediğim için.... Ama şimdi kullanan biri olarak tam öyle düşünüyorum. Film izlerken çok sevimli, sümük kısmını unutuyorsunuz sevimli bir çocuk kalıyor; TV izlerken ise salya sümük bir hal alıyor. Ben genelde film/mkv izlediğimden fazla dert etmiyorum TV kısmını. Ayrıca ilk 1000 saat dolunca dinamik ayarlarda daha başarılı olarak kullanabilirsiniz. 1000'e kadar sabretmem herhalde 500-600 olunca basarım gaza. Benimle beraber mi yaşayacak anasını satayım, bozulursa alıveririz ışık sızması gibi sorunları halledilmiş sağlam bir led pırıl pırıl izleriz. En sıkıntılı halimiz aldığımız TV'nin görüntüsüne takılan halimiz olsun...

• Engunaydın

Ayarları biraz kurcalayınca dediğin gibi hoşlanmaya başlıyor insan :) ama yinede receiverin o kanal değiştirirken görünen arayüzü sanki ekran kartı bozuk PC görüntüsü gibi :)

soluk görüntülerde baktım,yayınsız karıncalı vs baktım yanık iz vs göremedim..sanırım panel gerçekten sıfır ama şu servis menüye girip öyle bakmak lazım .

Benim TV nin en hoşuma giden yanları

Sephası güzel dizayn edilmiş

menülerdeki açıklayıcı bilgiler gerçekten güzel

Bir sürü modu olması

Normal receiver ile olan hayal kırıklığımı gece film izleyerek attım..Nicholas Cage nin season of the witch DVDrip süper ötesi görüntü

Ve D.Washington un The Book Of Eli burda baya soluk hatta renk çok az ama netlik siyahlar adamın tenindeki terin ayrıntısı bile güzel ötesi

USB den film izliyorum altyazıları görmüyor :( Birde film izlerken THX dinamik vs bunlara nasıl geçiliyor ben bulamadım sanırım :)

Ayrıca benim anten ve çanak teşkilatının zaten bir bakıma ihtiyacı vardı bir kaç ayar ile daha iyisi olur sanırım..

1519 gibi Bir fiyata yine diyorum süper ötesi bir tv bu

Asıl HD yayın denemedim hiç birde orda görmek gerek :)

Pana plazmalarda fiilm çok izleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum torentden film indirirm genelde..Hangi format olanları indirmeli iyi görüntü için ve altyazı sorunu hakkında fikri olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 21 Ağustos 2011; 9:00:35 >

• sn. virtualfrog g20 ile karşılaştırdığınızda özellikle sd yayınlarda görüntü daha mı soluk? arkadaşların çektiği bazı g20 fotolarının (sd) olduğu geçmiş konuların linkini de koydum aşağıya. karşılaştırma yapmanıza yardımcı olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_39189411/mpage_6/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_39189411/mpage_10/tm.htm

acaba bu görüntüdeki solukluk ve keskinlik sorunu cihazın kendi uydu alıcısının video resim kalitesinden ya da cihazın default ayarlarından kaynaklanıyor olabilir mi? bu cihazın testlerinde özellikle sd yayınlarda başarılı olduğu g20'ye göre daha güzel resim verdiğinden bahsediliyordu. ama kullanıcı yorumları bu yönde değil. g20 alanlar yorumlarında cihazlarının sd yayınlarda ne kadar iyi olduğunu öve öve bitiremiyorlardı.gw30 alan arkadaşlar ise pek tatminkar değil zaten sd yayından çok şey beklememek gerek tarzından şeyler söylüyorlar.

• Sanırım erken bazı şeyleri kesinlemek için bendeki receiver 8 yıl önce aldığım bir model..Sanırım şuna alışamadım ekran büyük olunca bana sanki PC ekranındaki düşük görüntüyü andırdı TV ama film izleyince aynı etki olmuyor..Ben zaten ileriye dönük TV yi Dreambox receiver ile izlemeyi istiyorum bağlantılar çanak vs bunlar kaç yıldır elden geçirilmedi öylece taktım :)

sizin verdiğiniz linkteki resimler ile kıyas yaparsam o resimler daha iyi gibi duruyor..sonsuz siyah özelliği TV de hemen fark ediliyor karanlık bir sahne vardı film izliyorum adam koridor gibi bir yerde yerde iki ceset var plazmada belli oluyor yerdeki kişiler bana kalırsa LCD veya LEd direk siyah görünür o kişileri fark edemezdik
  • quote:

Engunaydın

Ayarları biraz kurcalayınca dediğin gibi hoşlanmaya başlıyor insan :) ama yinede receiverin o kanal değiştirirken görünen arayüzü sanki ekran kartı bozuk PC görüntüsü gibi :)

soluk görüntülerde baktım,yayınsız karıncalı vs baktım yanık iz vs göremedim..sanırım panel gerçekten sıfır ama şu servis menüye girip öyle bakmak lazım .

Benim TV nin en hoşuma giden yanları

Sephası güzel dizayn edilmiş

menülerdeki açıklayıcı bilgiler gerçekten güzel

Bir sürü modu olması

Normal receiver ile olan hayal kırıklığımı gece film izleyerek attım..Nicholas Cage nin season of the witch DVDrip süper ötesi görüntü

Ve D.Washington un The Book Of Eli burda baya soluk hatta renk çok az ama netlik siyahlar adamın tenindeki terin ayrıntısı bile güzel ötesi

USB den film izliyorum altyazıları görmüyor :( Birde film izlerken THX dinamik vs bunlara nasıl geçiliyor ben bulamadım sanırım :)

Ayrıca benim anten ve çanak teşkilatının zaten bir bakıma ihtiyacı vardı bir kaç ayar ile daha iyisi olur sanırım..

1519 gibi Bir fiyata yine diyorum süper ötesi bir tv bu

Asıl HD yayın denemedim hiç birde orda görmek gerek :)

Pana plazmalarda fiilm çok izleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum torentden film indirirm genelde..Hangi format olanları indirmeli iyi görüntü için ve altyazı sorunu hakkında fikri olan ?

Film izlerken THX seçemezsin çünkü yok. Gerçek sinema koymuşlar yerine. Benim gibi media player alman lazım onun için. Zaten media playerı başarısız.

Dreambox kullanıyordun sanırım, aynı dreambox500s bende LG ile çok daha güzel görüntü veriyordu panasonicde ise kötü veriyor. LG'de de scarttan bağlantı yapınca cızırtı oluyordu, skart kalitesiz sanmıştım ama alakası yokmuş Panasonic'de en ufak cızırdama yok. Kalitesiz olan LG'ymiş yani. Dreambox500s izlemesi özetle çok keyifsiz bu aygıtla. Hatta Lig TV SD'de Samsung C650 ve LG Led çok daha başarılı. Hani SD yayında plazma başarılı derler ya, yalan o yani. Dreambox ngrab ile yaptığım kayıtlarda bile (ki nispeten gerçek yayından daha kalitesizdir) Samsung C650 çok daha başarılı.

Bir sürü mod konusunda katılmıyorum. Modlar hem az hem de ıssfc açınca kendi ayarlarınızı yapmak için bazı ayarları yaptırmıyor. Sanki Anayasa'nın ilk 3 maddesi gibi değiştirilemez hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez ayarlar gibiler. Hani rengi farklılaştırıp menünün seçeneğini kaparlar ya onu da yapmamışlar tamamen menüden çıkarmışlar.

Altyazıları bazen görmez, gömülü olmayan altyazıları ufacık gösterir. Gömülü altyazılı dosyalarda karakterleri yanlış gösterir. Yani kısacası bir media player almak da şart.

Burn in de yapmanız zor olur. Servis menüye girmek için sağ taraftaki tuşlardan eksiye basılı tutup kumandadan 3 kez 0'ı tuşlayın. Menü açılınca 2 ve OK tuşladıktan sonra en alttan ikinci satırın karşısındaki boş alana kumandadan geldikten sonra kumandadan MUTE tuşuna basılı tutun. O zaman gelecektir. Kaparken ise çıkışı bulamadım, panelin açma kapama tuşundan kapıyorum. Bu arada hiç değinmemiştim aklıma gelmişken söyleyeyim, VGA-DVI koymayan teknoloji gelişti, ne VGA'i ne DVI'ı HDMI yeter diyen süper teknolojik panasonic madem bu kadar teknoloji meraklısıydı o açma kapama tuşunun dandikliği nedir. Bırakın dokunmatik falan olmasını mekanikliği de dandik, ne zaman bu tuş yerinden çıkacak ya da bozulacak diye güç düğmesinden kapatmaya korkuyorum. Özellik kısarken teknoloji gelişiyor mazereti ile VGA-DVI bağlantısı koymayıp tasarruf ediyorlar, açma kapama düğmesi koyarken 20 yıllık Tüplü telefunkenimden daha dandik bir açma kapama düğmesi koyuyorlar. Siyah beyaz hatırladığım ilk tv'nin bile açma kapaması bu kadar sallantıda ve dandik değildi daha ne diyeyim.

Bir de hala bekleyenlere hitaben söyleyeyim, bu TV'nin fiyatı daha da düşecek kampanyalarda. Daha önce 1679 öngörmüştüm oldu. Dün Teknosada Samsung 40D5000 ledi 1399'a gördüm, 3d özelliği olmayan TV'ler bu sene çok düşüyor. Gw serisi de daha da düşecek. Dün bu kanaate vardım. Bu arada kazıkçı teknosa da indirimin öncüsü oldu. İşimiz Media Markt'a kalsa bu tv'yi alamazdık hatta 2011 TV'ler millete haram olurdu, Vatan'a kalsa kazığın hasını yerdik. Teknosa piyasada önemli işlev görüyor, keza Darty'de piyasada ilk indirimleri yapıyor Teknosa'da her seferinde onun fiyatının altına düşmeye çalışıyor. Darty ölçeği nedeni ile bu kadar satış yapamıyor ama fiyatların düşmesinde çok önemli iki aktörden birisi.

• Acaba acelemi ettim :) aslında 1000 tl ye s30 u alır geçerdim ama G serisi diye buna asıldık

Ben en iyi çözüm olarak aklıma şu geldi salonun duvarına asayım diyorum plazmayı duvarın arka tarafı benim bilgisayar odam PC ye adam gibi HDMİ falan olan bir ekran kartı ile destekliyim ve duvardan açacağım ufak bir delikle pc ile Tv yi birbirlerine bağlıyayım bu TV lerin Wi Fi dongle denen aletleride çok pahalı hazır delik delmişken birde ethernet portuna modemden gireyim elimde notebookda var ama eski model onun hdmi çıkşlı yapmam desktoptan daha maliyetli..

Dreambox yok bende plazma alırsam onuda alırım demiştim şu an için botech marka CI yuvası olan 8 yıllık bir receiver var ama benim anten ve kablo teşkilatı baya eski öncebunları bir adam edeyim diyorum..

Birde önce göz alışması var sanırım dün gece alışmaya başladım TV ye uzun süre bakınca :) şu 200 saat olayından sonra daha çok kurcalarız

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Film izlerken THX seçemezsin çünkü yok. Gerçek sinema koymuşlar yerine. Benim gibi media player alman lazım onun için. Zaten media playerı başarısız.

Dreambox kullanıyordun sanırım, aynı dreambox500s bende LG ile çok daha güzel görüntü veriyordu panasonicde ise kötü veriyor. LG'de de scarttan bağlantı yapınca cızırtı oluyordu, skart kalitesiz sanmıştım ama alakası yokmuş Panasonic'de en ufak cızırdama yok. Kalitesiz olan LG'ymiş yani. Dreambox500s izlemesi özetle çok keyifsiz bu aygıtla. Hatta Lig TV SD'de Samsung C650 ve LG Led çok daha başarılı. Hani SD yayında plazma başarılı derler ya, yalan o yani. Dreambox ngrab ile yaptığım kayıtlarda bile (ki nispeten gerçek yayından daha kalitesizdir) Samsung C650 çok daha başarılı.

Bir sürü mod konusunda katılmıyorum. Modlar hem az hem de ıssfc açınca kendi ayarlarınızı yapmak için bazı ayarları yaptırmıyor. Sanki Anayasa'nın ilk 3 maddesi gibi değiştirilemez hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez ayarlar gibiler. Hani rengi farklılaştırıp menünün seçeneğini kaparlar ya onu da yapmamışlar tamamen menüden çıkarmışlar.

Altyazıları bazen görmez, gömülü olmayan altyazıları ufacık gösterir. Gömülü altyazılı dosyalarda karakterleri yanlış gösterir. Yani kısacası bir media player almak da şart.

Burn in de yapmanız zor olur. Servis menüye girmek için sağ taraftaki tuşlardan eksiye basılı tutup kumandadan 3 kez 0'ı tuşlayın. Menü açılınca 2 ve OK tuşladıktan sonra en alttan ikinci satırın karşısındaki boş alana kumandadan geldikten sonra kumandadan MUTE tuşuna basılı tutun. O zaman gelecektir. Kaparken ise çıkışı bulamadım, panelin açma kapama tuşundan kapıyorum. Bu arada hiç değinmemiştim aklıma gelmişken söyleyeyim, VGA-DVI koymayan teknoloji gelişti, ne VGA'i ne DVI'ı HDMI yeter diyen süper teknolojik panasonic madem bu kadar teknoloji meraklısıydı o açma kapama tuşunun dandikliği nedir. Bırakın dokunmatik falan olmasını mekanikliği de dandik, ne zaman bu tuş yerinden çıkacak ya da bozulacak diye güç düğmesinden kapatmaya korkuyorum. Özellik kısarken teknoloji gelişiyor mazereti ile VGA-DVI bağlantısı koymayıp tasarruf ediyorlar, açma kapama düğmesi koyarken 20 yıllık Tüplü telefunkenimden daha dandik bir açma kapama düğmesi koyuyorlar. Siyah beyaz hatırladığım ilk tv'nin bile açma kapaması bu kadar sallantıda ve dandik değildi daha ne diyeyim.

Bir de hala bekleyenlere hitaben söyleyeyim, bu TV'nin fiyatı daha da düşecek kampanyalarda. Daha önce 1679 öngörmüştüm oldu. Dün Teknosada Samsung 40D5000 ledi 1399'a gördüm, 3d özelliği olmayan TV'ler bu sene çok düşüyor. Gw serisi de daha da düşecek. Dün bu kanaate vardım. Bu arada kazıkçı teknosa da indirimin öncüsü oldu. İşimiz Media Markt'a kalsa bu tv'yi alamazdık hatta 2011 TV'ler millete haram olurdu, Vatan'a kalsa kazığın hasını yerdik. Teknosa piyasada önemli işlev görüyor, keza Darty'de piyasada ilk indirimleri yapıyor Teknosa'da her seferinde onun fiyatının altına düşmeye çalışıyor. Darty ölçeği nedeni ile bu kadar satış yapamıyor ama fiyatların düşmesinde çok önemli iki aktörden birisi.

engunaydin kardeş, genellikle ilkönce yazıları okuyup sonra kim yazmış diye gözucuyla bakıyorum ama senin yazıların başlangıcında sen olduğunu anlıyorum
    şu an için 42gw30 ve 42ST33E arasında gidip gelen biri olarak forumdaki bu kadar plazmayı öven yazının yanında senin yazıların dikkatimi çekiyor.. açıkcası bu olayların bu kadar göreceli olmasıda bizleri lcd - plazma arasında bırakıyor... bu saattten sonra lcd ye dönmek istemiyorum ama alıp kurcalamadan da bu iş olmayacak anlaşılan...

• anlaşılan bu gw30 dan pek kimse memnun kalmamış (özellikle SD görüntülerde)

benim merak ettiğim şey gw30 veya st33e modellerinde aynı lcd led tvlerde olan sonyde motionflow diye anılan araya kareler ekleyerek daha akışkan görüntü sağlayan teknoloji bu plazmalarda da var mı?

filmleri o şekilde kaygan izlemek çok keyifli oluyor.
  • quote:

Acaba acelemi ettim :) aslında 1000 tl ye s30 u alır geçerdim ama G serisi diye buna asıldık

Ben en iyi çözüm olarak aklıma şu geldi salonun duvarına asayım diyorum plazmayı duvarın arka tarafı benim bilgisayar odam PC ye adam gibi HDMİ falan olan bir ekran kartı ile destekliyim ve duvardan açacağım ufak bir delikle pc ile Tv yi birbirlerine bağlıyayım bu TV lerin Wi Fi dongle denen aletleride çok pahalı hazır delik delmişken birde ethernet portuna modemden gireyim elimde notebookda var ama eski model onun hdmi çıkşlı yapmam desktoptan daha maliyetli..

Dreambox yok bende plazma alırsam onuda alırım demiştim şu an için botech marka CI yuvası olan 8 yıllık bir receiver var ama benim anten ve kablo teşkilatı baya eski öncebunları bir adam edeyim diyorum..

Birde önce göz alışması var sanırım dün gece alışmaya başladım TV ye uzun süre bakınca :) şu 200 saat olayından sonra daha çok kurcalarız

VGA'den HDMI'a girmeyi bir iki gün içinde kontrol edeceğim. VGA'den HDMI'a giriş olacak gibi hissediyorum çünkü HDMI seçeneklerinde digital ve analog diye bir seçim de yaptırıyor. Analog DVI bağlantı için diye de menüde açıklaması var bu seçeneğin. DVI bildiğim kadarıyla yine digital sesle görüntüyü beraber aktaran bir şekil özellikle dreambox800'lerden bunu biliyoruz. Oradaki analog seçimi VGA aleti DVI'a çevirerek bağlamamıza yarayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

engunaydin kardeş, genellikle ilkönce yazıları okuyup sonra kim yazmış diye gözucuyla bakıyorum ama senin yazıların başlangıcında sen olduğunu anlıyorum
    şu an için 42gw30 ve 42ST33E arasında gidip gelen biri olarak forumdaki bu kadar plazmayı öven yazının yanında senin yazıların dikkatimi çekiyor.. açıkcası bu olayların bu kadar göreceli olmasıda bizleri lcd - plazma arasında bırakıyor... bu saattten sonra lcd ye dönmek istemiyorum ama alıp kurcalamadan da bu iş olmayacak anlaşılan...

3D almayacaksanız LED almaya değmez. 3D olmayacaksa da plazma gayet iyi. Tabi hep söylediğim gibi tercih meselesi. Ben tercih sebebim olan nedenlerim malum led ışık sızmaları, açılı izleme sıkıntılarıydı bu problemden kurtuldum. Bedeli de LED'in aşırı parlak görüntülerinin gitmesi oldu. Bir LED gibi Avatar izlenmez ama bir ledde de bu plazmadaki gibi keyifle edge of darkness izlenmez, the ward izlenmez vb... Avatar zaten özel bir film o açıdan. Fazla takılmaya gerek yoktur belki de. Belki de vardır bilemem... :)

Ben de ST33'e çok gittim geldim, gözlüğü mözlüğü ve de aktif 3d olması nedeniyle ve birazda Alperen Bey'in de bu yönde düşüncelerle beni kışkırtmasıyla bunu aldım. 3D bir panasonic almadığım içinse pişman değilim. Pasif 3d olsaydı zaten 3d panasonic alırdım ama yok. LG'nin ve philipssin pasif 3d'si varken aktif 3d bence alınmaz. Fazla önemsemeyin o konuyu. Yarın LG LW570s kurdurucaz babama, ışık sızması falan iyice incelerim onu da.

Bir de öven yazılara fazla takılmayın. Psikoloji gereği insanlar dengeye gelmek ister mesela ben de gece film keyfini çok övüyorum ama belki de sadece zihinsel durumumu dengeliyorum, iyi bir ürün aldım diye kendimi tatmin ederken bu tatmini belki de dışarıya yansıtıyorum. Bireyler kullandıkları arabayla, deterjanla, margarinle ve herşeyle bir ilişki kurarlar; en iyi odur onlara göre. Bu yüzden yorumlardan faydalanın ama kısmen de inanmayın, şüpheyle bakın.

quote:

Orijinalden alıntı: begumde

anlaşılan bu gw30 dan pek kimse memnun kalmamış (özellikle SD görüntülerde)

benim merak ettiğim şey gw30 veya st33e modellerinde aynı lcd led tvlerde olan sonyde motionflow diye anılan araya kareler ekleyerek daha akışkan görüntü sağlayan teknoloji bu plazmalarda da var mı?

IFC ve 24p smooth sanırım o işi yapıyor. Kesik kesik hareketler gibi sorunlar yaşamıyorum. LED'de muhakkak gözüme batardı. LED'te gözüme batmayan ufak tefek hareket kesikliği oluyor ama septikçe bir şüpheyle ve yakından izlemezseniz farketmezsiniz bile. Yani bence gayet akıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 21 Ağustos 2011; 20:17:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: begumde

anlaşılan bu gw30 dan pek kimse memnun kalmamış (özellikle SD görüntülerde)

Ben şahsen LCD veya LED alsamda aynı şekilde hayal kırıklığı yaşardım muhtemelen :) Benim BU plazmayı asıl alma etkenim herkeste olmaması :)

Ayrıca HD film izlerken verdiği görüntüyü led lcd veremez bence uydu yayınları iyileştikçe veya paralı bir platforma geçersem tatminkar bir görüntü alacağıma eminim

1500 tl aldığım 42 inç tv deki özellikler verilen paraya değer özeliklerdir

Ayrıca GW30 diğerlerine çok dikkat etmedim ama ekranı led kadar neredeyse ince :) led desem herkes inanır

ST33 e gelince bana kalırsa GW30 dan elbetde daha üstün.Pana sitesinde daha üst segment tv olduğu açık belli zaten ama tüm panalarda G serisinden itibaren kontrast oranları aynı..

Aklıma gelmişken daha önce U serisi olanı izlemiştim teknosada bundaki kontrast oranı 2.milyon

1000 TL ye kalmamış

Ben TV nin ne dahili HD alıcısına nede sonsuz siyah özelliğine takıldım illaki almamın sebebi HDD ye kayıt özelliğidir ve plazmaya göre incecik bir yapısı olması ( henuz denemedim ) ayrıca 1800-2000 fiyat aralığındaki bir cihazı 1500 almak hoş bir duygu..

• quote:

Ben TV nin ne dahili HD alıcısına nede sonsuz siyah özelliğine takıldım illaki almamın sebebi HDD ye kayıt özelliğidir ve plazmaya göre incecik bir yapısı olması ( henuz denemedim ) ayrıca 1800-2000 fiyat aralığındaki bir cihazı 1500 almak hoş bir duygu..

Sonsuz siyah özelliği GW için geçerli değil. Yani kağıt üzerinde böyle bir isim var ama bu sadece isim GT30'lara Sonsuz+ Siyah gibi bir şey yapmışlar. Sonsuz sonsuzdur kardeşim, sonsuza bir şey koyup daha sonsuz olduğunu iddia ediyorsan ya GW'de Sonsuz siyah yok GW satarken 3 kağıt yaptın ya da GT'de siyah olarak fark yok gw ile gt satarken 3 kağıt yapıyorsun....

Sonsuz artı nedir yahu.

• uyanık VATAN a bak
    P42ST33E modeli dün 1999 TL idi bugün kdv bizden kampanyasına dahil edip 2203 TL yapmışlar... ne çakallar ya....
  • Arkadaşlar TV yi duvara asan varmı hangı askı aparatını nerden alıp kullandınız ? elimde var bir askı aparatı ama hoşuma gitmedi
  • VirtualFrog hayırlı olsun, güle güle kullan.

Ben de gözüme kestirdim GW30'u. Ve duvara asma olayını ben de merak ediyorum. Ayrıca Panasonic plazmalarla ilgili bir çok başlık , hele "panasonicliler" başlığında yüzden fazla sayfa içerik var ama öyle kayda değer resimli inceleme ne burada ne de yabancı sitelerde göremedim.
    En çok merak ettiğim gündüz, güneşi doğrudan almasa da aydınlık bir ortamda yansımanın ne kadar rahatsız ettiği.
    TV'yi koyabileceğim yerin tam karşısında olmasa da hemen 1-1,5 metra yanındaki duvarda pencere olması endişemi arttırıyor açıkçası. Yani oda gündüzleri aydınlık olduğu için, pencereyi gören açılarda oturmasam bile, arkadaki duvarım falan kabak gibi görünür mü ekranda onu merak ediyorum. (tvyi koyacağım odanın illustrasyonu)

Yansıma mevzusuyla ilgili fikirlerinizi, ve mümkünse bir kaç resim görmeyi gerçekten çok isterim. Hatta keşke fırsat bulabilen bir arkadaş geniş kapsamlı resimli bir inceleme yapabilse.

• Benim fotorağ makinam bozuldu emanet bi yerden alınca resimleri ekliyeceğim buraya..Her yerini çekerim arka panel vs. benim salon küçük ama pancur var yazın yarıya kadar zaten hep kapalı olunca pek bir yansıma rahatsızlığı yok bence..Bu TV yakında tekrar 1500 lere iner

Hernekadr ben ve burdan başka arkadaşlar ilk anda SD görüntülerde hayal kırıklığı yaşamış olsakda led veya lcd alsak çok daha iyisini göreceğimizi zannetmiyorum..Zaten artık digi,dsmart gibi HD li platformlara yöneliyor insanlar ben TV deki film görüntülerinden beklediğim performansı aldım..MKV denemedim hiç
  • Bir arkadaşım bugün ya da yarın 50 inch olanından alacak.
    Ben kablosuz iletişim ve DLNA işlevlerini sormak istiyorum.

Kablosuz ağ bağlantısı için adaptör almak gerekir mi? Gerekirse önerilen marka/model var mı?
    DLNA ile evdeki Mac bilgisayardan 1080p film izlenebilir mi?
    Yapılması gerekenler neler?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corsican

VirtualFrog hayırlı olsun, güle güle kullan.

Ben de gözüme kestirdim GW30'u. Ve duvara asma olayını ben de merak ediyorum. Ayrıca Panasonic plazmalarla ilgili bir çok başlık , hele "panasonicliler" başlığında yüzden fazla sayfa içerik var ama öyle kayda değer resimli inceleme ne burada ne de yabancı sitelerde göremedim.
    En çok merak ettiğim gündüz, güneşi doğrudan almasa da aydınlık bir ortamda yansımanın ne kadar rahatsız ettiği.
    TV'yi koyabileceğim yerin tam karşısında olmasa da hemen 1-1,5 metra yanındaki duvarda pencere olması endişemi arttırıyor açıkçası. Yani oda gündüzleri aydınlık olduğu için, pencereyi gören açılarda oturmasam bile, arkadaki duvarım falan kabak gibi görünür mü ekranda onu merak ediyorum. (tvyi koyacağım odanın illustrasyonu)

Yansıma mevzusuyla ilgili fikirlerinizi, ve mümkünse bir kaç resim görmeyi gerçekten çok isterim. Hatta keşke fırsat bulabilen bir arkadaş geniş kapsamlı resimli bir inceleme yapabilse.

Duvar değil pencere görünür. Yansımayı takma kafana. LED panellerden daha fazla yansımıyor. Yani alternatif daha yansımasız bir tv benim gördüğüm kadarıyla yok. Resim bir ara hazırlayacağım ama size yaramaz. Yansıma değil görüntü kalitesi ile ilgili LED vs Plazma vs CRT gibi bir foto inceleme olacak ve gece çekimleri olacak.

• Bende fazla yansıma yok pencerelerdeki panjurlar kesiyor ışığı..Gerçi yansısa sorun etmem CRT ekrana bile gündüz ışık vurunca yansıyor.

Engunaydın

TV nin açma kapama tuşu gerçekten rezaletmiş..Ayrıca neden bilmem servis menüye giremedim volume aşağı basılı iken kumandadan 0 a basmama rağmen girmedi menuye.

Siz TV yi hangi modlarda izliyorsunuz şu meşhur rodaj olayı için.Hava sıcaklığı son günlerde 40 civarı seyrettiği için çatıya çıkıpta antene ayar çekemedim :) az serinlesin ortalık zaten LNB yi değiştirmem gerekecek çiftli takmam gerek ve kobloları daha kalitelisi ile değiştirieceğim.Gece zoom 3 yapıp sabaha kadar açık bırakıyorum acaba zoom olup logolar vs kaybolunca etkisi oluyormudur..

Tüm ayarları asgarıye aldım o yüzden hali ile soluk ve daha karanlık görünüyor ama göz alışmaya başladı TV ye..Aslında 42 benim oturma odasına çok büyük birazda onun etkisi var çok yakın bakınca zaten ister istemez kötü oluyor görüntü.

Kumandadaki merkez tuşu neden yukarda yapmışlar anlamadım sanki ters tutuyormuşum gibi hissediyorum sürekli..Bu film formatlarını çok iyi bilmem dün internetden sucker punch isimli bir film indirmiştim TV deki görüntüsü baya iyidi..Henuz izlediğim hiç bir filmin altyazısını okumadı :(

Bir site keşfettim direk link dublajlı veya orj.lisan altyazı gömülü filmler var

TV de bir white wash olayı var ekranda beyaz bir çubuk ileri geri hareket ediyor..Pikseller içinmiş faydası nedir bilmem

Altdan kayan yazılarda sorun yoktu ama dün ilk kez burda daha önce bahsedilene şahit oldum ama düzeliyor hemen.

Tv yi duvara asmak istiyorum ama askı demirlerine bakınca en fazla 4-5 cm ara mesafeli olanlar var duvara asan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşsınlar..

Wi Fi olayını deneyen varmı ? orjinal aparatı baya pahalı sanırım muadili varmıdır ?

• corsican

plandaki sekilde yerlestireceksen yansıma konusunda sıkıntı yasamazzın gayet güzel olur

VirtualFrog

servismenüsüne girmesi lazım aynı sekilde giriyorum ben hata 350 saat olmus benim cihaz gecen gün baktıgımda

söylediğin gibi baktıkca göz alısıyor ve öyle cok sıkıntı edilecek bir durum yok bana göre sd yayınlarda neticede cözünürlük bi yere kadar ve ekran büyük

hatta hd yayın yapan kanalların (atv.kanald.star vs ) hd cekim yapılan dizilerin sd üzerinden verilmesi bile cok net bi sekilde belli oluyor yani yayın kadar cekiminde önemi var

o yüzden eski cekim görüntülerde bariz sekilde fark oluyor sd yayınlarda önceden de konusuldu forumda bu konuda degisken cok sırasıyla görüntü kalitesini az yada cok etkiyelen faktörler

lnb,kablo,uydu,scart baglantısı (cvbs.rgb.ypbr.) hdmı bütün bunlar etki ediyor sd görüntü kalitesine

Engunaydin söylediği gibi parlak görüntüleri seviyorsanız hiç bulasmayın plazmaya dün aksam arkadasta idik ondada 40c650 var ekran cok parlak ve renkler cok canlı ama dogal degil siyah deyatları belli degil yaklasık 4 metreden seyrediyoruz televizyonu ve beyaz agırlıkı sahnelerde gözleri rahatzık ediyor (en azından beni)

sd performansa gelirsek söylediğim gibi etken cok ama c650 plazmanın önünde sd performansı olarak

VirtualFrog

su buldugun kaynagı pm gönderirsen bakalım bizde sanırım daha ful hd filim izlemedin televizyonda

son olarakta dün servis geldi ve buzzing denen illeti dinledik beraber evet var dedi bu gün merkezle görüsecegini söyledi,, aslında tamir ile düzelecegini söyledi ama ben tamir istemediğimi degisim istediğimi söyledim bakalım bu gün belli olacak

(Bir kez daha anladım televizyonla ilgili hiç sansın olmadıgını son on senedir aldıgım 5 televizyondan 3 tanesi arıza sonucu sıfırı ile degisti bunla 4 olacak gibi ne bahtsız bi adamım aslında hicte kıl birisi degilimdir ama televizyon konusunda buluyor demekki

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.