Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
155.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar sizi bilmem ama ben 42gw30 Tv'mi i5li HTPC sistemimde sorunsuz olarak 1080p 24hz x.v.Color sinyaliyle fullbluray olsun bdrip olsun THX modunda çok iyi bir sekilde seyrediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtcakmak

24hz yayın cnbce de zaman zaman mı oluyor? Ben de sıklıkla cnbce seyrederim dediğiniz titreme olayına hiç dikkat etmedim,
    banada cnbce ve ntv kanalları çok güzel gözüküyor. zaten televizyondaki çizgi olayı cnbce, ntv, atvhd, ahaber hd kanalları hariç hepsinde oluyor birazda yayının ve kullandığımız kablo, lnb v.b. kalitesizliğinden anladığım kadarıyla.

Yok kablo ve lnb etkilemez. Onlar ancak uydu sinyal seviyesini etkiler. Sinyal yetersizse hiç açılmaz kanal, bozuk açılması söz konusu değil. Titreme olayı açık renk arka planda hissediliyor.

Sizin ileri ayarlarda intelligent frame creation maksimumda mı? Maksimumdaysa olmuyor.

@ArGoDa

Sizinkinde de intelligent frame creation maksimum da mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 10 Ağustos 2011; 13:38:24 >

• Dün akşam titremeyi fark ettim ama tv ye çok yaklaşınca. intelligent frame creation ayarı bende kapalıydı ortaya getirdim.
  • Bahsettiginiz İFC ayarı bende görünmüyor, yanlış bilmiyorsam 24hz kaynaktan görüntü alındığında İFC menüde görülmüyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Bahsettiginiz İFC ayarı bende görünmüyor, yanlış bilmiyorsam 24hz kaynaktan görüntü alındığında İFC menüde görülmüyormuş.

Evet onun yerine 24hz görüntü iyileştirme diye bir şey çıkıyor. İleri ayarlarda. Yalnız 24hz film oynatma ile alakalı değil, örneğin pc bağladınız pc 50 ya da 60hz ile bağlandıysa film de 24hz olsa bile 50 ya da 60hz ile gelir, media playerınız 24hz sinyal gönderiyorsa ve 1080p/24hz yazısı ekranda varsa 24hz menüde çıkar.

Her ikisi de ileri ayarlarda oluyor.
  • Ya arkadaşlar babam Tv almak istiyor. Ben de plazma almasını istiyorum renk calılığı ve akıcı görüntü vs. Fakat mediaplayer olayına takıldım okudugum kadarıyla .mkv' lerde sorun cıkıyor canımı sıktı. Acaba Samsung C630 LCD falan mı aldırsam. Arkadaşıma C530 almıstık mediaplayer' da gerçekten süper. Geçende de bir tanıdıgıma C630 aldırdım .mkv olayına 100 Hz LCD ve gayet güzel mkv' lerde falan. Sürekli oku oku beynim sulandı valla ne diyorsunuz G30 mu GW30 mu? C630 mu ya da başka bir LCD ya da plazma mı? Bütçe 1600 civarını geçmezse iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali198534

Ya arkadaşlar babam Tv almak istiyor. Ben de plazma almasını istiyorum renk calılığı ve akıcı görüntü vs. Fakat mediaplayer olayına takıldım okudugum kadarıyla .mkv' lerde sorun cıkıyor canımı sıktı. Acaba Samsung C630 LCD falan mı aldırsam. Arkadaşıma C530 almıstık mediaplayer' da gerçekten süper. Geçende de bir tanıdıgıma C630 aldırdım .mkv olayına 100 Hz LCD ve gayet güzel mkv' lerde falan. Sürekli oku oku beynim sulandı valla ne diyorsunuz G30 mu GW30 mu? C630 mu ya da başka bir LCD ya da plazma mı? Bütçe 1600 civarını geçmezse iyi olur.

Ben özelden uzun uzadıya yazdım. Tekrar yazayım,

1- Media player mı alacaksın TV mi? Sen önce TV'ye bak yan özelliklere değil.
    2- C630-C650 modelini 100hz diye övüyorsun belli ki beğenmişsin. Plazma o LCD'lere benzemez benim de ilk aldığımda yaşadığım hayal kırıklığını yaşarsın. Ve de benim gibi LED bir tv ile problem yaşamadığından gece izlerken bile sızlanırsın plazma aldığın için ki ben müthiş keyif alıyorum gece karanlık sahneli filmleri karanlıkta izlerken Led ile işkence çekiyordum.

Ayrıca G30 modeli TR'de çıkmadı muhtemelen de çıkmayacak. Gw30 da mesela ABD'de çıkmamış. ABD sitesinde GT var sadece G serisi olarak. Parlaklık ve bazı kanallarda nadir görülen bir tek duck tv'de IFC ile oynayarak geçiremediğim titreme sorunu haricinde diğer konularda eline su dökemez lcd ve ledler. Yan özellik dersen de panasonic'in internet özelliğini beğendim ancak yetersiz neye göre dersen benim beklentime göre yetersiz. Diğer tv'ler de çok daha iyi durumda değil. Java, tarayıcı ve flash desteği hiç birinde yok. Tarayıcılı olanlar var. Diğer yan özellikleri ki buna 3D de dahil bana göre iyi değil. Media playerı yaramaz, 3d'si aktif gözlüklü olduğundan çocuklu evlerde sorun olur, DVI-VGA gibi bağlantıları yok... Sen kriter yan özellikleri alıyorsan Panasonic aklına bile getirme ki zaten mkv demenden anladığım da o yönde. Bence pişman olacaksın yukarıda saydığım sebeplerden ötürü. C630 alan tanıdığına gidip bir bölüm supernatural izlemeyi dene istersen beğenirsen hemen al. TV'nin de karşısında oturma tam karşısını sıfır derece kabul et sağa veya sola 20-40 derece gibi bir açıyla otur. Aynı mantıkla ben bunu 87 derecelere kadar çıkarıyorum aynısını LCD laptop ekranında denediğimde hiç bir şey gözükmüyor plazma da ise izleniyor. Özellikle karanlık sahneli ekranlara dikkat, durdur sahne siyahlıyken özellikle köşelerde siyah varken açılı olarak bak. İçine siniyorsa da sakın plazma alma pişman olursun.

• ben hala philiple ugurasıyorum dd ses alamadım cihazdan sinir oldum satacaktım gözüm karardı kurcalarken halletim sonunda

televizyona gelince aldıgım günden beri toplamda 8,10 saat kapalı durmustur belki(oda evde kimse yokken) yaklasık 10 11 gündür aralıksız calısıyor bi kaç gün daha calıstırıp artık normale dönecegim yazılan seylerin cogunu deneme sansım olmadı o yüzden bi yorum yapamıyorum simdilik

tüm ayarlar kısık sekilde kullanıyorum ve bu sekilde bile gayet tatmin edici bir sd performansı var özellile hafıf los ortamlarda harika bir görüntüsü var televizyonun bazen hd kanal seyrediyorum gibi geliyor ( trt atv ve kanald sd yayınları )

biraz önce mediaplayerden kader ajanlarını seyrettim tek kelime ile mükemmel bence thx modu en güzeli geldi banada hic bi ayarla ugrasmaya gerekyok

tek canımı sıkan ise sanki buzzing biraz arttı gibi sessizlikte 3 4 metreden duyuluyor özellike beyaz sahnelerde ama söyle bir durum var ekranı dinamik e getirince ses duyulmayacak derecede düsüyor ama normal ve diğer modlarda ses belli geceleri

su rodaj zamanını bi bitirelim resimllerle beraber görüslerimizi ekleriz

iyi forumlar

• philsp media playere gelince bendeki arsivde acmadıgı film yok gibi cogu dıvx ve panasonicin acmadıgı 4 mkv yide sorunsuz gösteriyor yani acmadıgı format yok gibi alt yazı boyu yeri ve rengi ayarlanabiliyor parasına göre gayet güzel bi ürün bencede
    tesekkürler Engunaydin

panasonic televizyonun kendi oynatıcısında seyrettigim mkv lerin türkce sesleri 6 canal DD idi orjinal sesleri 6 canal dts idi,, bendeki küçük evsineması sadece DD cözebiliyor sesi türkçe yapsamda televizyonun playerından DD ses alamıyordum (BU iki ses dosyalı mkv lerde böyle)

tek ses dosyalı mkv lerde ses dosyası DD ise sorunsuz televizyonun media playerından ev sinemasına DD ses alabildim

harici philips media playerde bu sorun yok türkcede DD ses alabiliyorum orjinal dilde ise DTS alamıyorum cünkü evsineması bunu cozemiyor (bilgisayarda basıt bir sekilde DTS sesi DD ceviren programlar var zamanla onada bakarız)

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

philsp media playere gelince bendeki arsivde acmadıgı film yok gibi cogu dıvx ve panasonicin acmadıgı 4 mkv yide sorunsuz gösteriyor yani acmadıgı format yok gibi alt yazı boyu yeri ve rengi ayarlanabiliyor parasına göre gayet güzel bi ürün bencede
    tesekkürler Engunaydin

panasonic televizyonun kendi oynatıcısında seyrettigim mkv lerin türkce sesleri 6 canal DD idi orjinal sesleri 6 canal dts idi,, bendeki küçük evsineması sadece DD cözebiliyor sesi türkçe yapsamda televizyonun playerından DD ses alamıyordum (BU iki ses dosyalı mkv lerde böyle)

tek ses dosyalı mkv lerde ses dosyası DD ise sorunsuz televizyonun media playerından ev sinemasına DD ses alabildim

harici philips media playerde bu sorun yok türkcede DD ses alabiliyorum orjinal dilde ise DTS alamıyorum cünkü evsineması bunu cozemiyor (bilgisayarda basıt bir sekilde DTS sesi DD ceviren programlar var zamanla onada bakarız)

İyi günlerde kullanalım.

DTS sesi optik çıkıştan aktaramamasına şaşırdım. Ben tv'nin kendi hoparlörü ile yetiniyorum aslında ev sinema sistemine bir dönem özendim dvd player ile kullandım sonra da yayıntı diye kaldırdım. O yüzden o konuda deneyimim yok ama philips ses ayarlarında ses çıkışlarını ayarlayan seçenekler mevcut ses formatı mı ne değişiyordu galiba bir deneyin isterseniz. Yerinizde olsam delirirdim çünkü ben Dublaj film sevmem hatta hazır indirilmiş bile gelse bana istemem de.

Yalnız THX modunda kontrast değerleri daha yüksek o yüzden ben kullanmıyorum. THX sertifikalı olduğunu bildiğim film olmadıkça da kurcalamam. 200 saat konusunda da sanırım biraz acele ediyorsunuz. Bana kuran servis saat falan vermedi, 3 ay düşük ayarda izlememi söyledi. Açıkçası alıştım da Dinamik ayarlar fazla parlak ve daha bir yapmacık gibi gelmeye başladı.

Şükür buzzing sorunu yaşamadım umarım yaşamam da. Yaşarsam da panasonic servisi düşünsün o buzzing hallolana kadar o tv servise gider 3. kez aynı şeyden gitti mi yenisini talep ederim. Bu modelde buzzing normal falan gibi bir şeyi anlatmaya kalkarlar muhakkak onu artık bana değil Tüketici mahkemesi hakimine veya bilirkişiye anlatırlar. Yani bir TV'nin bir kusurunun olmasına nasıl arsızca normal diyorlar anlamak zor. Varsa kusuru üretmezsin, kusursuzunu yapamıyorsan da git LCD LED üret. Araba alıyorsunuz geri vitese geçmemeye başlıyor bir süre sonra, ondan sonra da diyorlar ki "abi normal senin aldığın araba bilmemne özellikli, özel bir araba geri gitmeyebilir!!!" Anlatırlar marko paşaya. Davanın düştüğü hakim de evindeki tv'den dertliyse ki muhakkak vardır bir derdi paşa paşa değiştirirler. De yine de yapmasın, mümkünse 4-5 sene. Ne ben onlarla uğraşayım ne de onlar benimle.

Bu arada dediğim titreme az önce Minika kanalında vardı, arka fon bembeyaz IFC max yapınca geçti. Bir de bir diğer olumsuz tespitim ATV HD izliyordum sabah herhalde çekim yaptıkları kameradan olsa gerek görüntü çok acaip idi. Titremeler, kesik kesik hareketler. Adamlar HD kanal açıyor cep telefonu kamerası ile mi ya da nasıl dandik bir kamera ile çekiyorlarsa izlenemeyecek kadar kötüydü. Ya da kameramanın omzunda kamerayı sağa sola döndürdükçe görüntü tuhaflaşıyor. Minika kanalındaki titreme içinde bir servis çağıracağım bir ara bakalım ne diyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 12 Ağustos 2011; 0:06:26 >

• GW30'u birkaç defa inceledim. MKV desteği güzel bir gelişme, Altyazılarda da Türkçe desteği var. Fakat bunun dışında büyük bir fark göremedim. Ben 1400 TL'ye GW20 almıştım. GW30'lar da 2100 TL'ye satılıyor. Limango'dan 259 TL'ye ASUS O!Play medya oynatıcı aldım. İçine de 3,5" HDD taktım. İndirdiğim filmleri bilgisayardan direkt olarak atıyorum ve süper bir kalite ile izliyorum. Bunları sağlamam 1659 TL'ye maloldu. Açıkçası 500 TL daha verip MW30 almak ne kadar mantıklı bu da beni düşündürüyor.
  • philps media player DTS sesi aktarıyor optik kablo ile ama 2,0 olarak televizyonun optik cıkısıda aktarıyor buradalda sorun yok yani DTS olarak

sorun benim eski evsinemasında sadece DD sesleri çözüyor DTS sesleri televizyonun kendi hoparlöründen dinliyorum Ev sineması varsa bence mutlaka hayata geçirin film keyfini fazlasıyla katlıyor

aslında televizyonu fazla calıstırma resim yapısmasını önlemek ve renklerin daha dogru uretilmesinede yardımcı oluyormus albani ustanın yazısını eklemistim ilk mesaja

kesin bi ölçü sistemi yok ama bence fark ediyor,, ayarlara hic dokunmadım daha ve televizyonun renkleri görüntüsü daha canlı gibi ilk zamanki görüntülere göre

scipiotheafricanus

evet 20 serisi ile fazla farkı yok gibi ,, zaten televizyon alacak arkadaslar illaki bi indirim bekleyen ve kovalayan insanlar özellikle plazmacı arkadaslar,, o yüzden mutlaka fiyatların düsmenisini yada indirimi bekliyorlardır az önce epostalarıma baktım darty 1799 düsürmüs fiyatı ,,forumdaki arkadasların coguda teknosa indiriminden 1650 tl almıstı televizyonu

• Arkadaşlar panelin modül olarak tipi neydir. IPS-Alpha/Pro olarak
  • ilk kez sd yayın kötü diyen bir arkadaş gördüm ben de yakında alacağım için bunu pek mantıklı bulmadım ama olay nedir acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_51639509/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51651095
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_27

Arkadaşlar panelin modül olarak tipi neydir. IPS-Alpha/Pro olarak

IPS alpha lcd yada ledlerde oluyor sanırım burda adı geçen TV plazma..gw30 panel g14 neoplazma panel oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

ilk kez sd yayın kötü diyen bir arkadaş gördüm ben de yakında alacağım için bunu pek mantıklı bulmadım ama olay nedir acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_51639509/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51651095

Sen bakma ona. SD yayın olarak olmayacak beklentilere de girme. Plazma diye kuş kondurmuyor. Sadece backlight olayı olmadığından pastel boya renkler olmuyor. İnan SD yayın hiç denecek kadar az izliyorum. Bütün gün ya ufaklığın çizgi filmleri açık ya da benim mkv'lerim. SD yayın receiver sorunu nedeni ile az izliyorum, sorun olmasa digitürk 16:9 SD kanalları da keyif veriyor. 4:3 kanallar ise göze tabi ki hoş gelmiyor.

• Bir sorum daha var. Ben içindeki dahili uydu alıcısını sormak istiyorum performansı nasıldır. Yani açıkçası sıkıldım her yer kumanda televizyon ,uydu alıcı kumandası en azından gw30 daki uydu alıcının performansı iyi ise televizyonu televizyondan kendi kumandasıyla kullanmak daha güzel olacaktır. Televizyon kumandasını bi açarken kullanıyoruz sonra işimize yaramıyor. Uydu alıcısından tv yi yönetiyoruz. Ben bu tv yi aldığımda içindeki uyduyu kullanmak istiyorum. Mademki böyle bi avantajı var. Fakat forumda herkez anladığım kadarıyla harici uydu kullanıyor. Eğer dahili uyduyu kullanan varsa yorum yazarsa sevinirim bizim için bilgi olur. Bir de HD olarak hangi kanallar çıkmakta şifresiz olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_27 -- 13 Ağustos 2011; 22:17:37 >
  • quote:

Bir sorum daha var. Ben içindeki dahili uydu alıcısını sormak istiyorum performansı nasıldır. Yani açıkçası sıkıldım her yer kumanda televizyon ,uydu alıcı kumandası en azından gw30 daki uydu alıcının performansı iyi ise televizyonu televizyondan kendi kumandasıyla kullanmak daha güzel olacaktır. Televizyon kumandasını bi açarken kullanıyoruz sonra işimize yaramıyor. Uydu alıcısından tv yi yönetiyoruz. Ben bu tv yi aldığımda içindeki uyduyu kullanmak istiyorum. Mademki böyle bi avantajı var. Fakat forumda herkez anladığım kadarıyla harici uydu kullanıyor. Eğer dahili uyduyu kullanan varsa yorum yazarsa sevinirim bizim için bilgi olur. Bir de HD olarak hangi kanallar çıkmakta şifresiz olarak

Sadece ATV ve TRT HD şifresiz. TRT HD spor müsabakalarında şifreleniyor.

İçindeki uyduyu ben de inanamadım ama Kablo TV tunerından başarısız buldum. Önümüzdeki günlerde antenimi tamir ettirince belki bu durum değişebilir. Şu an için beni pek tatmin etmedi. Öte yandan da 199'a modüllü D-Smart ve hemen hemen bütün HD kanalların açık olması da düşündürüyor tabi normal kanal izlemediğim için pek de umursamıyorum. Sürekli media player çalışıyor. Bir de youtube olayı var ki o da çok güzel bugün Mickey Mouse yazdım arattım bir sürü çizgi film geldi continuous play ON yapınca da ard arda oynatıyor. Aslında D-Smart veya TiViBu'cular gözlerini açsa burada nimet yatıyor. Tek yapmaları gereken bir uygulama hazırlayıp viera connect'e entegre etmek. Youtube'da bile bazı görüntüleri açınca şaşırıyorum netliğine. Örneğin Şabanoğlu Şaban açın tamamını yüklemişler ve de gayet net. Planet Türk aynı filmi verse herhalde aynı netlik olmaz.

Siz de internetle haşır neşirseniz netten izleyecek içerik bulurum, mkv indiririm diyorsanız hiç platform falan uğraşmayın. Dün akşam Source Code izledim, bu gece eve geç geldim yoksa Limitless hazırdı, keza House sezonları SD olarak hazır birazdan 2-3 bölüm izler yatarım. Bir ufaklığın çizgi filmleri için arada TV açılıyor ama o da gün boyu zaten Ice Age, Cars falan izliyor. Çok nadir. Çocuk varsa ve netten de anlıyorsanız size önerim Digitürk çocuk paketi alın sadece ona siyah philipss kutuları boyayıp veriyorlar kartı modülle de çalışır aylık 7.90 ve içeriği bir çocuğun gelişimine en uygun yayın bu pakette: Disney Junior. Gerisine de Türksat şifresiz kanalları yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Bir sorum daha var. Ben içindeki dahili uydu alıcısını sormak istiyorum performansı nasıldır. Yani açıkçası sıkıldım her yer kumanda televizyon ,uydu alıcı kumandası en azından gw30 daki uydu alıcının performansı iyi ise televizyonu televizyondan kendi kumandasıyla kullanmak daha güzel olacaktır. Televizyon kumandasını bi açarken kullanıyoruz sonra işimize yaramıyor. Uydu alıcısından tv yi yönetiyoruz. Ben bu tv yi aldığımda içindeki uyduyu kullanmak istiyorum. Mademki böyle bi avantajı var. Fakat forumda herkez anladığım kadarıyla harici uydu kullanıyor. Eğer dahili uyduyu kullanan varsa yorum yazarsa sevinirim bizim için bilgi olur. Bir de HD olarak hangi kanallar çıkmakta şifresiz olarak

İçindeki uyduyu ben de inanamadım ama Kablo TV tunerından başarısız buldum. Önümüzdeki günlerde antenimi tamir ettirince belki bu durum değişebilir. Şu an için beni pek tatmin etmedi. Öte yandan da 199'a modüllü D-Smart ve hemen hemen bütün HD kanalların açık olması da düşündürüyor tabi normal kanal izlemediğim için pek de umursamıyorum. Sürekli media player çalışıyor. Bir de youtube olayı var ki o da çok güzel bugün Mickey Mouse yazdım arattım bir sürü çizgi film geldi continuous play ON yapınca da ard arda oynatıyor. Aslında D-Smart veya TiViBu'cular gözlerini açsa burada nimet yatıyor. Tek yapmaları gereken bir uygulama hazırlayıp viera connect'e entegre etmek. Youtube'da bile bazı görüntüleri açınca şaşırıyorum netliğine. Örneğin Şabanoğlu Şaban açın tamamını yüklemişler ve de gayet net. Planet Türk aynı filmi verse herhalde aynı netlik olmaz.

Siz de internetle haşır neşirseniz netten izleyecek içerik bulurum, mkv indiririm diyorsanız hiç platform falan uğraşmayın. Dün akşam Source Code izledim, bu gece eve geç geldim yoksa Limitless hazırdı, keza House sezonları SD olarak hazır birazdan 2-3 bölüm izler yatarım. Bir ufaklığın çizgi filmleri için arada TV açılıyor ama o da gün boyu zaten Ice Age, Cars falan izliyor. Çok nadir. Çocuk varsa ve netten de anlıyorsanız size önerim Digitürk çocuk paketi alın sadece ona siyah philipss kutuları boyayıp veriyorlar kartı modülle de çalışır aylık 7.90 ve içeriği bir çocuğun gelişimine en uygun yayın bu pakette: Disney Junior. Gerisine de Türksat şifresiz kanalları yeter.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

Aslında bende genelde media player izleyen biriyim senin kullandığın şekilde aynen televizyon izliyorum.Fakat tabi bazen sd yayında izleniyo. Bizim ufaklık daha çok ufak çizgi film için biraz geçmesi gerekiyo ama filmler hazır.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.