Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
155.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süre önce bir arkadaşla Vatana gitmiştik meğer arkadaş aylardır panasonic takip edermiş aradığı model gelince aldı..İlk kez panasonicle orda tanıştım ( gerçi eskidende adını bilirdik ) Hatta çok tv izlemeyen biri olarak TV ihtiyacıda hissetmiyordum..Antalya vatanda en büyüğünden bir kaç Led ve Plazmayı bağlamışlar 3D demo izlettiriyorlar..Güzelde bir koltuk vardı :) bende denedim..İnsanın Çılgınlık yapıp ne varsa alası geliyor..

Sonra çokı eskilerden üyesi olduğum bu foruma bakmak aklıma geldi 3D nedir ?DLNA nedir , Plazma nedir vs. :)

1 ayda neler öğrenmedik ki :)

Zamanında bu forum sayesinde PC konusunda çok şeyler öğrendim..hiç birşey bilmezken artık kendim parça değiştirip format atar oldum :)

Ben yakınlarda alırım bir cihaz 6 ay kadar oynarım sanırım ya bozarım ya tam uzmanı olurum :)
  • hayatın vazgecilmezlerinde biri forumlar ,, internetle hasır nesir olanlar icin

neyse televizyonla ilgili düsüncelere gelirsek

dün aksam sahurda buzzing denen sesi duydum nereden geldiyse aklıma varmı yokmu diye bakayım dedim sesi sıfıra getirdim oturdugum yerden (3m) sorun yok basladım yaklasmaya

yaklasık 1,5 metreden itibaren ses duyuluyor ama ortam da sıfır ses ve televizyona odaklanmıs bir kulak ile ekranda beyaz agırlıklı görüntü gelince ses artıyor

umarım ses rahatsızlık verecek seviyelere gelmez,, sabah tv sesi 10 ortam gürültüsü vs kulagı televizyonun arkasana götürünce bile zar zor farkediliyor

• elimde dsmart ın botech cihazı var buyuk olanlardan biraz önce dsmartın uydu cıkıs kısmınan kobla cıkartıp gw30 un uydu girisine taktım televizyonda uydu sinyali yok yazıyor ne yaptıysam gelmedi sinyal

yanlız söyle bir durum var d smartın kutusunu arka anahtardan kapatıp acınca basdaki cihaz yüklenirken gecen surede televizyonun kendi alıcısı normal calısıyor ancak dsmartın yüklemesi bitince yayın gidiyor ve sinyal yok yazısı geliyor

calısmazı bu alet böyle

yani hem dsmartı hemde televizyonun kendi uydualıcısını nasıl calıstırırım

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

elimde dsmart ın botech cihazı var buyuk olanlardan biraz önce dsmartın uydu cıkıs kısmınan kobla cıkartıp gw30 un uydu girisine taktım televizyonda uydu sinyali yok yazıyor ne yaptıysam gelmedi sinyal

yanlız söyle bir durum var d smartın kutusunu arka anahtardan kapatıp acınca basdaki cihaz yüklenirken gecen surede televizyonun kendi alıcısı normal calısıyor ancak dsmartın yüklemesi bitince yayın gidiyor ve sinyal yok yazısı geliyor

calısmazı bu alet böyle

yani hem dsmartı hemde televizyonun kendi uydualıcısını nasıl calıstırırım

Şimdi bu soru tam benlik.

Yanıtı ise pek hoşuna gitmeyecek çalıştıramazsın. Bir yolu var ama anlatmaya bile değmez bir yol Vertical kanal d-smart cihazında açıkken panasonicde de sadece vertical izlersin yani eziyet olur izlemek.

Şimdi Alperen hocam sen bana evde kaç odada TV izlemek istediğini - uydu kullanmak istediğini söyle ona göre çözüm bulalım. Yalnız şunu unutma sen de teledünya yok ben uydunet nedeni ile mecburen onu kullandığımdan modüllü d-smart almayacağım ama sen alacaksın gibi eğer alacaksan eski d-smart kutunu da başka bir odada kullanmak aboneliğini bitisen bile modülü taşıyarak aboneymiş gibi izlemek isteyebilirsin. Bunu isteyeceksen onu da düşün. Örneğin ben yatarken Teledünya kartı başucuma taşıyıp tv açık uyuyorum, senin de d-smart modülü taşımayı düşündüğün yer varsa onu da hesap et. Sonra da sorunu çözelim...

Şunu da göz önüne al biss key veya şifreli kanalların şifresini çözmek için bir uydu alıcıya illaki ihtiyacın olur panasonic'in yanında. Modüllü d-smart aldım artık kablo çoklamama gerek yok deme, gerek var.

Bir de çanakların balkonda mıdır çatıda mıdır eğer çatıdaysa balkona bir tane 85'lik çanak koyman ilave mümkün müdür bunların cevabına göre çözelim.

Buzzing sesi yakalamışsın sanırım bir de ben dikkat etmedim, etmek de istemiyorum. Dikkat etmediğimden mi bilmem ama bana hiç gelmedi. Bir de buzzing sesine benzer bir ses scart bağlantısında olabilir, dahili tunerdan izlerken geliyorsa ses buzzingtir d-smart scartla bağlıysa scarttan kaynaklanıyordur.

• arastırıyordum bende turkeyforum falan bi ise yaramıyacak neden koymuslar loop aut u

cift cıkıslı lnb isimizi görür sanırım ,, vazgeçtim modülden,, kredi kartıyla paket satın alınca iptal olmuyormuş 11 ay sonra bakrız artık

ses sorunu buzzıng benimde aklıma gelmisti scart ama degil malesef

mkv lerde durum nasıl deneme sansın oldumu??

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

arastırıyordum bende turkeyforum falan bi ise yaramıyacak neden koymuslar loop aut u

cift cıkıslı lnb isimizi görür sanırım ,, vazgeçtim modülden,, kredi kartıyla paket satın alınca iptal olmuyormuş 11 ay sonra bakrız artık

ses sorunu buzzıng benimde aklıma gelmisti scart ama degil malesef

mkv lerde durum nasıl deneme sansın oldumu??

Loop cihaz kapalıyken çalışır. Kanal açıldı mı gider.

Çift çıkış lnb için çatıya çıkmışken hazır diğerlerini de çiftleyebilirsin. Çok güzel bir ürün var adını unuttum ama şudur alet, tv'ye takıyorsun wireless internete giriyor aynı bir dreambox gibi şifreleri internetten çözüyor. Bu alet uygun fiyatlara düşerse alınası bir şey, hatta kesin çalışacağını bilsem yine alabilirdim ama TV tunerlarında sorun yapabiliyormuş. Böyle bir alet alabilirsek eğer çatıdan gelen hotbird ve diğer uydu sinyallerini de pany'ye vermek isteyebilirsin. Gerçi d-smart cihazına hotbird vermeyeceğine göre onları çiftlemesen de olabilir.

4 çıkış lnb alıp balkona koyarsan bir çanak her odaya gönderirsin digital yayını derim. Ben öyle yapıcam. Çatıda zaten çift lnb'li sistem LNB'ler bozuldu onları yenileyip hiç ellemiycem balkona koyup türksatı çocuk odası, mutfak falan her yeri antenlendiricem.

Modülden vazgeçmek TV'nin canlı yayını durdurma özelliğinden de vazgeçmek anlamına gelecektir sanıyorum. En azından D-Smart için.

Buzzing var mı benim de aklıma takıldı evet çok hafif bir ses var ama kulağımı neredeyse ekrana yapıştırdım. Açık renk geldiğinde yaptı. Ama çok çok önemsiz bir sesti, zamanla artacağını sanmıyorum. Artarsa da 3 kez servise yollarız 4.'de yenisini vermek zorundalar.

MKV'ler çok canımı sıktı, her seferinde uğraşmak da zor vericem 100 lira alıcam bir medya player en temizi. Hem de tatile falan da giderken yanımda taşırım. Sende ilgilenirsen güzel bir ürün var linkini pm'den atarım ya da yarın genele bildiririm. Henüz alışverişi tamamlayamadım şimdi vermeyeyim fiyat güzel ürün de güzel ve az kalmış bitmesin ürün.

TV'nin keyfini sürmeye daha yeni yeni başlıyorum sayılır, zamanla göz alıştı herhalde artık eksilerini görmüyorum ya da daha az görüyorum. Artıları özellikle siyah ekranlar çok keyif verici.

Kayıt için Kingston 2GB bellek taktım beğenmedi, canlı yayını kayıt için ne istiyor acaba bu meret?

• engunaydin

cevap icin tesekkürler standby alıncada olmadı turkeyforuma da yazımstı d smartla uyku modundada bi kanal üzerinde bekliyormus o yuzde söylediğin gibi böyle bi kullanım olmuyor
  • Arkadaslar en az 4-5 LCD sonrasında 46sv685 full led kullanımından sonra ilk defa dün plazma kullanmaya başladım. Dogrusu bu kadar mükemmel performans beklemiyordum.Cihaz gözlemlerime dayanaraktan söylüyorum gercekten harika, keske daha onceden bu plazma isine girisseydim diyorum. Dsmart HD,pcden 24p fullbluray,brrip olsun aldığım sonuclar beklentilerimin çok üstünde oldu. Sinema odasında duran 46svyi gece ani bir operasyonla aniden salona,salonda duran 42GW30'u ise hakettiği sinema odasına aldım,hanım sabahleyin toshu salonda görünce söylediği laf;
    Hangi dagda kurt oldu...
  • Media playerı sipariş verdim, öğlen 3 gibi sipariş verdim kargoya verilmiş bile. En geç Cumartesi elimde.

Ciddi ciddi bu tip bir ürün düşünmenizi öneririm 21:9 filmlerde siyah bantları kaybetmek için yapılması gereken Zoomu TV'nin kendi media playerı yapmıyor. HDMI'dan bağlayınca aspect ayarından hallolur o mesele.
  • 1080 p 24 Hz filmlerde özellikle ekran titremesi gözle farkedilir hale geliyor. Youtube'daki fluctating brightness videosu gibi oluyor. Başka bu sorunu yaşayan var mı ya da bu bir sorun mu? Görüntü ileri ayarlardan 24hz filmlerin kare boşluklarını otomatik doldurmayı maksimum yapınca sorun geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 6 Ağustos 2011; 19:14:04 >
  • arkadaşlar.
    Panasonicin serileri nasıl gidiyor. U S G W V bunlar neye göre sıralıyorlar. hangi seri en yeni. 20 30 gibi
    saygılar
  • Aşağıdaki linki incelerseniz serilerin özelliklerini görebilirsiniz burdaki modeller 2011

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/s_plasma_spec.html
  • Merhaba

benim bir sorum olacak

ge20 var ben de geçenlerde dijitürk hd geçtim. hdmi 1'e bağladım. fakat tv her açışımda av tuşu ile ayar yapmam gerekiyor.
    bunu otamatik nasıl yapabilirim. Daha önce bende samsung vardı böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. bir türlü sorunu çözemedim.
    normalde harici cihazlar açıldığında otomatik algılaması gerekmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanzu

Merhaba

benim bir sorum olacak

ge20 var ben de geçenlerde dijitürk hd geçtim. hdmi 1'e bağladım. fakat tv her açışımda av tuşu ile ayar yapmam gerekiyor.
    bunu otamatik nasıl yapabilirim. Daha önce bende samsung vardı böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. bir türlü sorunu çözemedim.

Servis ilk ayarlarken onu ayarladı galiba bende. Menülerde çok dolaştım öyle bir özellik göremedim açınca nereden açılacağı yani. Servis menüsüne girip bir ara bakıcam neler var diye anlamadığım bir şeyle oynamadan. Bakarsınız biss key emu falan bile çıkabilir alttan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanzu

Merhaba

benim bir sorum olacak

aynı sorunu bende yaşadım.araştırmam sonucunda ise aşağıdaki link den belirtilen yol ile çözebildim.

http://forum.donanimhaber.com/m_45204010/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_12957632/tm.htm

PX80 için, istenilen açılış modunun seçilmesi için yapılması gerekenler:
    KAPTANEFE;

quote:

In MENU and SETUP I don't see where I could set to turn on in AV mode. All I found is I can set the different names for Inputs.
    What am I missing, where should this setting be and what it's called?
    (I have Power Save but no Power On setting)

It's called Hotel Mode.This is a hidden Menu. Press and hold the v/- button under the front flap and then press the AV button on the remote 3 times.Set "Hotel Mode" to ON."Initial INPUT" allows you to select the Input you like to start with.If the TV
    starts with the integrated analogue or DVB-T Tuner you can also select the channel number with "Initial POS".If you like to start always with the same
    Volume use "Initial VOLUME Level".The option "Maximum VOLUME Level" lets you limit the Volume to a certain level.
    PLEASE AVOID TO CHANGE "buTTON LOCK" OR "REMOTE LOCK"!!!

Kısaca buna Hotel Mode denir. televizyonun alt-yanında bulunan kapak açılarak v/- tuşuna basılı tutulurken AV tuşuna 3 kere basılır ve gizli menü açılır. Buradan hotel mode ON yapılır. Sonra ."Initial INPUT" da televizyon ilk açıldığında karşınıza ne gelmesini isterseniz bunu seçin başkada bir yere dokunmayın diye uyarı yapılıyor.

• UZMAN ARKADASLARIN DİKKATİNE SUNUYORUM...

Almış olduğum panelde(42GW30) üst kenarda (1-2 cm genişliliginde) satır hattı boyunca normalden fazla titremeli bir durum sözkonusu. Arka plan beyaz oldugunda yada yapıldığında dikkatli gözler rahatlıkla görebilirler. Bu durumu Mediamarkt'ta ki 42GW30 hatta 3000 küsür liralık 42GT30 panelde de müşahade ettim, 2010 model G20 ve V20'ler de ise boyle bir durum yoktu. Sizin düşünceleriniz nedir? 2011 model panel satın alan arkadasların yorumlarını bekliyorum...

42GW30 kullanan arkadaslar ölü pixel var mı panelinizde? benim panelde 1 adet beyaz renkte ölü, 1 adet te kırmızı renkte yanıp sönen var.. ölü pixel garantisi nedir? paylaşırsanız sevinirim.. saygılar...
  • Engin bey merhaba ben başka başlık açmıştım ama 42gw30 da olan problemle ilgili mesajlaşmıştık. Ben bugün başka bir uydu alıcıyı taktım hiçbir kanalda üstte çizgi olmadı, bugün artık servisi arayıp bakmalarını isteyeceğim.
  • Servis biraz önce geldi , bunun arıza olmadığını söylediler. İleri görüntü ayarlarında "16:9 resim üstü tarama" ayarı kapalı idi açık konuma getirdiler, şuan normale döndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtcakmak

Servis biraz önce geldi , bunun arıza olmadığını söylediler. İleri görüntü ayarlarında "16:9 resim üstü tarama" ayarı kapalı idi açık konuma getirdiler, şuan normale döndü.

Gayet güzel o zaman. Bende de açık o. Kurulumu yapan açmıştı, demek o işe yarıyormuş. Ben de akşam TRT HD'de sanki ölü piksel gördüm sağ altta. Ama kamera çekimindenmiş. Kameranın orasında bir şey vardı herhalde. Diğer kanallarda yoktu, çeşitli renklerde resimlere zoomlayarak da baktım hiç bir şey yoktu.

Yalnız 24hz yayından sonra fluctating brightness'ı dün Cnbc-e kanalında da gördüm. Siz de hiç titreme oluyor mu? Özellikle açık renk ekranlarda bir titreme var. İleri ayarlardan Gamma'nın 2 altındaki intelligent frame creation gibi bir şeydi galiba onu maksimum yapınca geçiyor orta veya kapalı yapınca geri geliyor. Aslında onunda sakıncası var, bir problemi gideriyor ama bu seferde hızlı görüntülerde özellikle altyazılı filmlerde bir bozulma oluyor görüntü hızlı akarken işlemci görüntü boşluklarını doldururken altyazıya da görüntü muamelesi yaptığından çok hafif bir bozulma gözleniyor.

Bu durumu daha önce cnbc-e'de görmedim, dün ise Dr. Who açıktı onda gördüm. Yayınlanan içeriğin kare hızı ile alakalı olabilir sanırım. Şimdiye kadarki sorunlarda ya 24hz oynuyordu ya da yabancı dizi gibi bir ortak nokta çıktı. Bu arada CNBC-E görüntü kalitesi ise muazzam, e2 ağlıyor ama cnbc-e sanki hd gibi. Hatta en kaliteli SD kanalım CNBC-e diyebilirim. Atv haber hd dahil haber izlemek ise eziyet, 3g kameralar falan derken dandik mi dandik görüntüler. HD kanalı da SD kanalı da aynı ajansların geçtiği dandik görüntüleri kullanıyor. Adam gibi bir haber kanalı izleyememeyi geçtim akşam haberlerini bile izleyemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 9 Ağustos 2011; 15:24:40 >

• 24hz yayın cnbce de zaman zaman mı oluyor? Ben de sıklıkla cnbce seyrederim dediğiniz titreme olayına hiç dikkat etmedim,
    banada cnbce ve ntv kanalları çok güzel gözüküyor. zaten televizyondaki çizgi olayı cnbce, ntv, atvhd, ahaber hd kanalları hariç hepsinde oluyor birazda yayının ve kullandığımız kablo, lnb v.b. kalitesizliğinden anladığım kadarıyla.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.