Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
155.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende buzzing falan yok şu Km işi dolsada renklerle oynasak biraz :)

En sinir edici nokta ise TV yayınlarında veya hariciden film izlemek istesek alt ve üst taraftaki boşluklar yani plazmamız varsa ömür boyu o boşlukları doldurmaya çalışacağız :)

TV ye piksellerle alakalı bir özellik koymuşlar arada bir yıkama yapabiliyoruz ekrana beyaz bir çizgi git gel yapıyor..
  • 46gw30 bugün kuruldu. Teledünya henüz kurulmadığından kablolu yayın var şu an. İnsafsızlık etmeyeyim 46" bir TV'de analog yayın ne kadar iyi olabilir bilmiyorum ama cihazın sd gösterimi ilerisi için de istikbal vaadetmiyor. Pikselleşme yok ama renkler çok bulanık, görüntü net değil; en kaliteli sd kanallarda bile sanki Hotbird'ün o kalitesiz sd kanallarının havası var.
    Gelelim cihazın asıl performansına. Yüksek çözünürlüklü videolarda güzel ve doğal resim kalitesi kendini belli ediyor. THX modunda TV'yi izliyorum. İlk başta karanlık gelse de göz çabuk alışıyor. Siyahlar iyi seviyede. Yabancı forumlarda da şikayet etmişlerdi g(w)30 serisinde yeşil renklerin doygunluğu fazla diyorlardı. Bence sadece yeşil değil kırmızı da çok doygun. Daha önce g20 ile gt30'u yan yana izlemiştim orda da dikkatimi çekmişti. Bir orman manzarasında g20 olması gerektiği ağaçları aldığı güneş ışığına göre yeşilin farklı tonlarında gösteriyordu. GT30'da bütün ağaçlar koyu yeşildi. Bu da detay konusunda sıkıntı oluşturuyordu. Aynı sıkıntı gw30'da da var. Bilgisayarda açtığım bol yapraklı bir ağaç resminde monitörde olduğu gibi yeşilin farklı tonlarını veremiyor gw30. Ama bu sıkıntılar sizi yanıltmasın video kalitesi gw30'un g20'den daha üstün.

• aksam uzeri servise ugradım ve servis raporunu aldım.. cihaz degisimi onayı verilmis yarın teknosaya gidip degisim islemlerini baslatacagım (birebir degisim ,baska ürünle degisim yada iade ne yapsak ne yapsak)

döndük yine başa hakkımızda hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Bende buzzing falan yok şu Km işi dolsada renklerle oynasak biraz :)

En sinir edici nokta ise TV yayınlarında veya hariciden film izlemek istesek alt ve üst taraftaki boşluklar yani plazmamız varsa ömür boyu o boşlukları doldurmaya çalışacağız :)

TV ye piksellerle alakalı bir özellik koymuşlar arada bir yıkama yapabiliyoruz ekrana beyaz bir çizgi git gel yapıyor..

Zoom1'e getirin gider. Yandan kayıp hiç olmuyor ya da milimetrik belki oluyor.

@All

Bu arada bugün bu Panasonic Tv'yi almış olduğuma şükrettim. Hafta sonu babama aldığımız LG 47LW570s TV'yi iade için bu hafta ya da öbür hafta servis çağıracağız. LED TV mi rezalet bilmiyorum ama LG kesinlikle rezalet. 50'' GW30 almadığımıza pişman olduk hatta 46ST33 bile daha ucuzdu bu LG denen zamazingodan.

LED LCD TV'lere TV denmesi yasaklanmalı. Hani sucuk benzeri ürün derler ya, Led TV'ler de TV değil TV benzeri ürün. Servis ilgili raporu düzenlemekten kaçınırsa artık hakem heyeti falan bakacağız. Babam bu konularda daha uysal, yenisini alırız bunu da işyerine koyarız diyor ama ben Kirpi filmindeki Mazhar Alanson gibi kafamı kaşıyorum, içime sinmiyor bu TV benzeri ürünlerin TV diye satılması.

@Virtual

İlk tepkinden sonra sana TV aldın demiştim, kastettiğim biraz da buydu. Büyük ekranlı bir TV aldın harika bir alet almadın. Harika olduğunu iddia eden bir aletin halini bugün gördüm. Bundan sonra da kimseye Led hele hele LG Led kesinlikle tavsiye etmem. Şimdiye kadar Led plazma olaylarında karşılıklı eksikliklerden bahsetmiştim ama hiç bir şey led kadar kötü olamaz. LCD alınabilir ama LED kesinlikle kabul edilemez. 2. TV'mi LED almayı planlıyordum ama LED'in bu halini gördükten sonra bilmiyorum. Belki de bu problemler hep LG'de vardır. Samsung incelemem lazım bir ara bir yerde ve teşhirde değil tamamen karanlık bir ortamda... Ayıp yahu!!! Kirpi gibi oldum sinirden yine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 24 Ağustos 2011; 2:46:58 >

• Engunaydin

geçmis olsun sanada insallah sende sorunsuz halledersin iade islerini bütün keyfini kacırıyor böyle isler insanın

VirtualFrog

ben televizyonla ilgili artık normale dönmüstüm 300 saati geçirdikten sonra zomla ekran doldurmakla ugrasmadım hic

televizyonda hareket olmassa kapanan ayarı 4 saate aldım bas gaza gitsin herhangi bi sorun yok resim yapısması ile ilgili

• Engunaydın.

Sucuk benzeri ürün :) sabah sabah inan süper oldu bu demekki LED tv lerede Tv benzeri ürün demek lazım :

servis menüye girilmiyor ses aşağı basıyorum kumandadan 0 olmuyor anlamadım ama çok takmıyorum TV de yanık izin vs. yok şükür.Tek derdim şayet KM yi zaten doldurmuşsa uğraşmıyım boşuna :)

Alperenugur.

TV yi belki st veya gt lerle değiştirirsin ama bence plazmadan şaşma.Millete diyorumki Tv aldım hemen LED mi diyorlar yok plazma diyorum o ne ya diyenler var :) herkeste olmayan bizde olsun boşverin :)
  • VirtualFrog

evet plazma deyince oooo alınırmı o televizyon diyorlar dedim ya insanda sans olacak hepten madara olduk simdi ama yenisini isteyecegiz

servis menüsüne gelince ses azalma tusuna basdıktan sonra kumandadan sıfıra 3 defa basılacaktı sanırım gönderdiğim link

http://forum.donanimhaber.com/m_49730055/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49736741

• Alperen kardeş oraya bakıp yaptım zaten ama nedense olmadı resimdeki model bizimkinden farklı ama GW30 da aynı oluyor diye o konuya yazmış zaten başka arkadaşlar..

Tv yi değiştirme işi aynısı veya muadili şeklinde oluyor sanırım muadil olarak V serisi iste :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Alperen kardeş oraya bakıp yaptım zaten ama nedense olmadı resimdeki model bizimkinden farklı ama GW30 da aynı oluyor diye o konuya yazmış zaten başka arkadaşlar..

Tv yi değiştirme işi aynısı veya muadili şeklinde oluyor sanırım muadil olarak V serisi iste :)

o zaman garip bi durum var olması lazım

servise bi sor bakalım,, internette böyle bi sey var bende bakmak istiyorum ama servis menüsü olunca ben yapmak istemedim gelip bakabilirmiyiz gibisinden

dr.hulk

tesbiti dogru bencede,, kırmızılarla ilgili benimde dikkatimi cekti özellikle bazı reklamlarda acık sekilde belli oluyor renk ayarları düsük seviyede olmasına ragmen ,, yesil konusuna dikkat etmedim artık gelecek olan televizyona bakarım onun icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 24 Ağustos 2011; 14:52:19 >

• Yaw 46gw30 aldim burayi okudukca pisman oluyorum

Daha TV yi kurdurtmadim, ama dun aksam arkadasin evinde 40C650 de Teledünya izledim yani goruntu gayet tatmin ediciydi, PS oynadik o da gayet iyiydi eğer bu performanslarin altinda birşey sergilerse gercekten cok pisman olurum.

Yani SD performansi ne kadar kötü diye kurdurup bakmak mı lazim yoksa direkt degisime mi vereyim ? Teknosa dan indirimli aldik, 1850 tl artik o fiyata anca bir Samsung C650 aliriz o da varsa.
  • TV nin kendi uydu alıcısını denemek istedim..Olmadı DVB S seçmek gerekmiyormu? tabi servis zaten ayarlamıştı ben fabrika ayarlara döndürdüm hata yaptımmı bilmiyorum DVB-S seçip lisan türkçe ülke almanya yaptım tarat dedim bişey bulamadı ??

Dahili uydu nasıl ayarlanıyor?

Birde ethernet bağlantısı için kablulu sectim ama bağlanmıyor IP falanmı girmek gerek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgartel

Yaw 46gw30 aldim burayi okudukca pisman oluyorum

Daha TV yi kurdurtmadim, ama dun aksam arkadasin evinde 40C650 de Teledünya izledim yani goruntu gayet tatmin ediciydi, PS oynadik o da gayet iyiydi eğer bu performanslarin altinda birşey sergilerse gercekten cok pisman olurum.

Yani SD performansi ne kadar kötü diye kurdurup bakmak mı lazim yoksa direkt degisime mi vereyim ? Teknosa dan indirimli aldik, 1850 tl artik o fiyata anca bir Samsung C650 aliriz o da varsa.

öncelikle 40c650 sd performansını alamassın buna sebeb ekran boyutu küçük 46 ya göre ikincisi c650 serisi bencede sd performansı olarak etkileyici ve efsane olmus bir televizyon

puan ver dersen 40c650 10 puansa 42gw 7,5 yada 8 puan netlik bakımından ama renk gercekciliği ve siyah seviyesi ikiye katlar c650 yi parlaklık ve canlılık dersen c650 ye 10 dersen 42 gw30 7 puan (ama ben zaten parlak görüntüleri sevmiyorum )

yüksek cözünürlük videolarda ise tamamen mest oluyor insan ve anlıyorsunuz sd nın kapasitesi bu,, televizyonun yapabilecegi ancak bu kadar ,,

herkezin söylediği gibi zamanla alısıyor göz ve bütün soru isaretlerini kaldırıyor kafanızdan ve bu paraya alınabilecek en iyi televizyonlardan birini aldıgınızı biliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 24 Ağustos 2011; 17:01:25 >

• Cihazın kendi aydu alıcısını çalıştırdım nihayet :) meğerse ufak bir temassızlık söz konusuymuş.Bence arayüz falan gayet iyi trthd ve atv hd var..eski receiverimde yoktu bunda çok beğendiğim IZ tv şifresiz çıktı ?

HD kanal görüntüsünü gördük TV mizde baya iyi duruyor görüntüler :)
  • Dün gece nihayet altyazıı meselesini aştım :) film isimleri ile altyazı dosyalarını birebir aynı isim yapıp altyazıların sonuna .srt yaptım.

Ayrıca zaten cihazın altyazı menusunde kapalıymış açınca altyazılar çıktı

Eksi yönü altyazı küçük kalıyor..

Bazı altyazılar silik görünebiliyor..

Bu akşam indirdiğim MKV leri deneyeceğim
  • sn. virtualfrrog,
    modemle tv arasına ethernet kabloyu bağlayıp hiçbir ayar yapmadan viera link'ten youtube, daily motion gibi sitelere bağlandım. menüde ağ test gibi bir şık vardı. ethernet kabloyu taktıktan sonra bu testi yapın. bütün kutucuklarda okey işareti çıkması gerekiyor.
    önceki konularda bir yerde okumuştum. diğer panasonicler için v ile başlayan şimdi adını hatırlayamadığım muadil bir wireless adaptör vardı. ama ethernet kablo kullanmak bence daha iyi sonuç verir.
  • Bende aynen oyle yaptım ama kafadan zaten hata iletisi veriyor ağ kablosu diye ? sıfır kablo başka bir kablo ile tekrar deneyeceğim bakalım
  • arkadaşlar bu cihazların(gw30 - stt33e) dahili uydu alıcısı dışında bir receiver kullanan ve kalite farkına bakan oldu mu?
    bazı yorumlarda ilk açıldığında hayal kırıklığı yaşayanlar oldu, daha kalite bir receiverla daha iyi sonuç alınabilir mi acaba? soruma plazma dan sd yayında anca bu kadar verim alırsın diyenler çıkabilir ama tam alma arefesindeyim gidip Humax HDCI-2000 HD almayı düşünüyorum boşu boşuna dahili uydu alıcılı bir model almış olmayayaım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

arkadaşlar bu cihazların(gw30 - stt33e) dahili uydu alıcısı dışında bir receiver kullanan ve kalite farkına bakan oldu mu?
    bazı yorumlarda ilk açıldığında hayal kırıklığı yaşayanlar oldu, daha kalite bir receiverla daha iyi sonuç alınabilir mi acaba? soruma plazma dan sd yayında anca bu kadar verim alırsın diyenler çıkabilir ama tam alma arefesindeyim gidip Humax HDCI-2000 HD almayı düşünüyorum boşu boşuna dahili uydu alıcılı bir model almış olmayayaım...

bende dsmart botech sd uydu alıcısı var

bence öyle aman aman bi fark yok televizyonun kendi uydu alıcısı ile hatta hic yok gibi ama

kaliteli bir uydu ile fark olacaktır mutlaka ama söylediğin gibi sd farkı yinede öyle abartılacak bisey olmayacaktır bence

harici uydu alıcısının sd kalitesinden ziyade ,, uydu dünyasındaki diğer olaylara girebilmenize olanak vermesidir ,,,bu islerden anlarım ve ugrasırım diyorsan televizyondaki uydu gereksiz olur yani karar senin televizyona gelince bence fiyatından fazlasını yapan bi ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

arkadaşlar bu cihazların(gw30 - stt33e) dahili uydu alıcısı dışında bir receiver kullanan ve kalite farkına bakan oldu mu?

HD uydu alıcısız model yok ki G serisinde. Artı olarak TV kayıt özelliği için de lazım. Harici cihazda kart paylaşımı yapmıyorsa bence alma o dediğin aleti. Biraz araştır neler var ve neler yapılabiliyor. Şaşar kalırsın...

Dahili uydu alıcının en önemli avantajı senelik 199'a D-Smart'a HD kanallar dahil modüllü abone olabilecek olmandır.

• beyler cihazı 1 ay kadar önce almıştım alperenugur la aynı zamanda şimdi bi ölü piksel farkettim ne yapmam lazım...?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.