Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
156.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/119858/panasonic-xh50-ev-sinema-sistemi.aspx

Bu ürünü buldum, bahsettiğiniz şekilde bağlantı yapılabiliyor sanırım.

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/DVD+Ev+Sinema+Ses+Sistemi+/SC-XH50/specifications/7864072/index.html?view=&angle=1

Olayı biraz daha açmanız mümkün mü? Sizin görüşünüze göre, Logitech x530'a oranla ses kalitesi ne düzeyde olur. Yaklaşık 25m2 olan odam için alacağım. Çok büyük bir beklentim de yok.

Ekleyeyim, televizyonum Panasonic 50GW30.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schoulzen -- 26 Aralık 2012; 19:43:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: schoulzen

http://www.bimeks.com.tr/urun/119858/panasonic-xh50-ev-sinema-sistemi.aspx

Bu ürünü buldum, bahsettiğiniz şekilde bağlantı yapılabiliyor sanırım.

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/DVD+Ev+Sinema+Ses+Sistemi+/SC-XH50/specifications/7864072/index.html?view=&angle=1

Olayı biraz daha açmanız mümkün mü? Sizin görüşünüze göre, Logitech x530'a oranla ses kalitesi ne düzeyde olur. Yaklaşık 25m2 olan odam için alacağım. Çok büyük bir beklentim de yok.

Ekleyeyim, televizyonum Panasonic 50GW30.

bahsettiğin seyler mümkün görünüyor ama biraz zihni sinir projesi gibi

http://forum.donanimhaber.com/m_47610381/tm.htm

buradaki yazılar yardımcı olacaktır

panasonicler arc üzerinden dolbydijital 5+1 haricinde dijital ses tasıyamıyormus (dts. dts true) bu sekilde olan sesleri arc bağlantısı üzerinden alamıyacağın yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 27 Aralık 2012; 9:43:21 >

• @ schoulzen : benim kullandığım model SC-XH150
    Sadece sinema sistemini hdmi2 den bağlamak yeterli oluyor televizyon sesleri sinema sistemine gonderiyor. Ses açma kısma işinide tv kumandası üzerinden yapıyorsun. Hatta tv açılıp kapandığında sinema sistemide otomatik açılıp kapanıyor. Sadece ince ayarlar için ses sisteminin kumandasını kullanman gerekiyor. Digiturk HD uydu alıcısında optik ses çıkışı olabilir onu direk ses sistemine bağlarsan çok az belki farkedersin belki etmezsin HD kanallarda ses iyileşebilir. Bunuda ses sisteminin kumandasından değiştiriyorsun sesi optik kablodan geleni kullan diye. Ses açma kapama HDMI2 takılı ise hala normal tv kumandasından oluyor. Çok ta gerekli değil HDMI2 den bilgisayarın ve digiturkun sesi ses sistemine gider.

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/DVD+Ev+Sinema+Ses+Sistemi+/SC-XH150/specifications/7863916/index.html?trackInfo=true
    darty den 350 TL ye almıştım. şu anda sitesinde 200TL teşhir ürünü var diyor.

Logitech'in kabloları kısa, yani bilgisayarla kullanmak için daha iyi ve kulanıcı yorumlarında iyi bir ses kartınız olmalı diyor kullananlar.

Ev sistemi ses yani watt olarak 3-4 kat daha yüksek ses veriyor. Kabloları çok uzun. Ben arka sol hoparlori tv den 4 metre uzakta vitrinin en ust rafına koydum. Kitapların kenarında duruyor. Kabloyu halının ve koltukların altından gecirip vitrinin arkasına bantlayıp getirdim. Buna ragmen bir kısmını katlayıp bantladım hala uzundu.

Ev sisteminde kendinden kumandali dvdli ve ustunde ekran olan bir sistem oldugu için daha çok ayar yapabiliyorsunuz.

Mesela TV izlerken (Teledunya kart tvye takılı) ses sisteminin ayarı "5+1 dolby digital movie" olarak ayarlı.
    HD kanallarda 5+1 ses veriyor. ama normal standart kanallarda stereo ses veriyor. sadece ondeki hoparlorleri kullanıyor. Arka sağ ve soldan ses gelmiyor. Bence normali de bu çunku o kanallarda bu ses kanalları yok.
    Ama evde akrabalar varken çoluk çocuk falan... Ses sisteminin ayarını "multi channel" yaptim normal kanallardaki sesi tum hoparlorlere gonderdi. salonun her tarafında eşit ses dağılımı oldu.

"Fısıltı modu" ayarı yani "Gece izleme" ayarı var gece film falan izlerken bu modu aktif hale getirdiğinde komşuların falan yüksek seslerden etkilenmesini engelliyor basslar, tizler ve ani patlama seslerini duzenliyor.
    Anlayacağın bence bilgisayarda kullanacaksan Logitech (bu arada tum bilgisayar aksesuarlarım logitech klavye mouse falan cok kaliteli marka.) Ama televizyonda kullanıcaksan ev sinema sistemi almalısın.
    Butçene göre ayarlamalısın. Hem DVD playerlı radyolu, music cdleri ve usbden mp3 çalan aynı zamanda her ayarı yapabildiğin bir sistemin oluyor. ilerde istersen tv siz dediğim gibi müzik seti olarak kullanabilirsin.

Ses sisteminde tum ayarı ses sistemi uzerinden yaparsın.
    Logitech Creative gibi hoparlorlerde iyi bir ses kartın olmalı yada ses kaynağın olmalı. Sesin tum ayarlarını yapıp bu hoparlorlere gonderirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcali -- 27 Aralık 2012; 10:44:46 >

• Merhaba. Teshir olan urunlerin birinde yirtik, digerinde de cizikler varmis. Bu durumda 250 TL odeyerek Panasonic XH50 almayi dusunuyorum ama onda da optik giria yok. Kullanim kilavuzundan okudugum kadarıyla GW30um hdmi 2ainde arc var. Dolayisiyla Hdmi1 e bilgisayar, Hdmi2ye arc ile Panasonic XH50 ve Hdmi3e de uydu alicimin hdmi kablosunu takarak, bilgisayar ve uydu alicimin sesini XH50 den alabilecegim. Bahsettiginiz gibi, orijinal 5.1 olmayan sesleri de sahte 5.1 olarak her sekilde alabilecegim. Dogru mu anladim? e

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet xh50 nin tek farkı optik girişi yok ve 330watt (xh150 1000watt) çok fazla farketmez sesi sonuna kadar açamazsın zaten. Mesela ben bass'ı en kısık ayarda kullanıyorum. Yoksa subwoofer titretiyor ortamı.

benim media playerim HDMI1 den bağlı ses sistemi HDMI2 de.
    Media player filmlerin 5+1'ni tv'ye gonderiyor tv de ses sistemine.
    Sende de aynısı bilgisayar için geçerli olur. Tabii Bilgisayarda kullandığın program ile alakası olur mu bilemem VLC , BSPlayer, MediaPlayer gibi..

kolay gelsin.
  • Gercek 5.1 alamadigim kanallarda sahte 5.1 olarak almam bile yeterli. Cok tesekkur ediyorum yardimlariniz icin.

• Bu TV'nin geriye dönük yazılımlarını nasıl buluruz.

Sanırım güncellemiş kendisini ve de D-Smart 11995 V 27500 frekansından sinyal yok sorunu yaşıyorum. D-Smart aboneliği olmayanlarda Kidz-Animez kanalında sorun yapıyor olmalı.

Deneyen; bu kanalda sorun yaşayan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Bu TV'nin geriye dönük yazılımlarını nasıl buluruz.

Sanırım güncellemiş kendisini ve de D-Smart 11995 V 27500 frekansından sinyal yok sorunu yaşıyorum. D-Smart aboneliği olmayanlarda Kidz-Animez kanalında sorun yapıyor olmalı.

Baktım şimdi bi problem yok, D smart modül ile sıkıntısız
    Benim yazılım 1318

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

quote:

Benim yazılım 1318

Bende de problem yok sanıyordum. Full pakete geçmeden önce arada bir BBC HD, Sci Tech ve Kidz kanalı kaybolup kendiliğinden ilk taramada geri geliyordu. Full pakete geçince sıkıntıyı farkedebildim. Sinyal yok diyor kanal üzerinde bekletince 2-3 dakika o zaman sinyal geri geliyor ama farklı frekans açınca yine aynı sorunu yapıyor. Ama her zaman da yapmıyor; servise versem sorun yok diye geri gelecek ya da servisçi geldiğinde sorun gözükmeyecek ve servise bile gitmeyecek... Tuner ile mi ilgili yazılımsal mı anlayamadım. Göze çarpan diğer kanallardan farklılık HD kanalların da bu frekansta DVB-S2 yerine DVB-S yayın yapıyor olması. Öte yandan Minika ve Minika GO'da nadir de olsa silinip geri geliyor orada HD kanal sıkıntısı da yok. Bu kanallarda bu sıkıntıya denk gelirseniz haberleşelim.

• quote:

quote:

quote:

Benim yazılım 1318

Bende de problem yok sanıyordum. Full pakete geçmeden önce arada bir BBC HD, Sci Tech ve Kidz kanalı kaybolup kendiliğinden ilk taramada geri geliyordu. Full pakete geçince sıkıntıyı farkedebildim. Sinyal yok diyor kanal üzerinde bekletince 2-3 dakika o zaman sinyal geri geliyor ama farklı frekans açınca yine aynı sorunu yapıyor. Ama her zaman da yapmıyor; servise versem sorun yok diye geri gelecek ya da servisçi geldiğinde sorun gözükmeyecek ve servise bile gitmeyecek... Tuner ile mi ilgili yazılımsal mı anlayamadım. Göze çarpan diğer kanallardan farklılık HD kanalların da bu frekansta DVB-S2 yerine DVB-S yayın yapıyor olması. Öte yandan Minika ve Minika GO'da nadir de olsa silinip geri geliyor orada HD kanal sıkıntısı da yok. Bu kanallarda bu sıkıntıya denk gelirseniz haberleşelim.

Alıntıları Göster
    quote:

şimdi oldu önceki taramada benimde sci tech kanalı yoktu fazla seyretmediğim için uğraşmadım

anten ayarı hassas değil ondandır demiştim,,star ntv cnbce ve bazı hd kanallarda kırılmalar oluyor bazen

geçen haftaki taramada dsmart ve izlediğim kanallarda bi sıkıntı yok

• quote:

quote:

şimdi oldu önceki taramada benimde sci tech kanalı yoktu fazla seyretmediğim için uğraşmadım

anten ayarı hassas değil ondandır demiştim,,star ntv cnbce ve bazı hd kanallarda kırılmalar oluyor bazen

geçen haftaki taramada dsmart ve izlediğim kanallarda bi sıkıntı yok

Anten ayarından değil, sky-tech açıkken DVB-S kurulum menüsünden sinyal düzeyi %100 kalite %70 çıkıyor bende ama gitti mi ikisi de %100 oluyor. O frekansla ilgili bir yazılım sorunu var. Açmak istediğimde kanalın üzerine geliyorum; sinyal yok yazarken görüntü menüsünden ekran görüntüsünü kapatıyorum ses gelene kadar bekliyorum. 2-3 dakika civarında ses gelmeye başlıyor.

Star, NTV, CNBC-E kırılması ise sinyaldendir ama sky-tech ve sinema tv'lerin sorunu farklı. Garanti dolmadan servis çağırmak en uygunu olacak; yazılımsal olduğuna göre arızayı yapamadan geri gönderecekler TV'yi. 3 kez aynı arıza durumunda da yenisini verirler ki tamiri yeni yazılım olmadan mümkün olmayacağına göre üşenmeyip üzerine düşersek tv'leri yenileriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: parcali

Evet xh50 nin tek farkı optik girişi yok ve 330watt (xh150 1000watt) çok fazla farketmez sesi sonuna kadar açamazsın zaten. Mesela ben bass'ı en kısık ayarda kullanıyorum. Yoksa subwoofer titretiyor ortamı.

Sende de aynısı bilgisayar için geçerli olur. Tabii Bilgisayarda kullandığın program ile alakası olur mu bilemem VLC , BSPlayer, MediaPlayer gibi..

kolay gelsin.

Panasonic XH50'yi aldım. Başta denediğimiz HDMI kablo ile sesi alamadık. Farklı, rastgele bir kablo ile denediğimizde sesi almayı başardık fakat şöyle bir problem var.
    DVD Playera DVD'yi takıp oynattığımda gerçek 5.1 ses alabiliyorum. Bu noktada sıkıntı yok. Ama aynı DVD'yi bilgisayarıma taktığımda kesinlikle 5.1 ses alamıyorum. Denemediğim yazılım kalmadı. Ses 4.1 olarak geliyor(center ses vermiyor.)
    Acaba kablom HDMI 1.4 olmadığı için mi bu sorunu yaşıyorum. (HDMI 1.4 olup olmadığından emin değilim.) Eğer HDMI 1.4 değilse farklı bir kablodan nasıl ses alabiliyorum? Çünkü sitede HDMI ARC'ı sadece 1.4 kablolar ile kullanabildiğimiz yazıyor. Sorun acaba kablodan mıdır? Ürünü bir şekilde iade etmeyi düşünüyorum. Kafayı yemiş vaziyetteyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parcali

Evet xh50 nin tek farkı optik girişi yok ve 330watt (xh150 1000watt) çok fazla farketmez sesi sonuna kadar açamazsın zaten. Mesela ben bass'ı en kısık ayarda kullanıyorum. Yoksa subwoofer titretiyor ortamı.

kolay gelsin.

Panasonic XH50'yi aldım. Başta denediğimiz HDMI kablo ile sesi alamadık. Farklı, rastgele bir kablo ile denediğimizde sesi almayı başardık fakat şöyle bir problem var.
    DVD Playera DVD'yi takıp oynattığımda gerçek 5.1 ses alabiliyorum. Bu noktada sıkıntı yok. Ama aynı DVD'yi bilgisayarıma taktığımda kesinlikle 5.1 ses alamıyorum. Denemediğim yazılım kalmadı. Ses 4.1 olarak geliyor(center ses vermiyor.)
    Acaba kablom HDMI 1.4 olmadığı için mi bu sorunu yaşıyorum. (HDMI 1.4 olup olmadığından emin değilim.) Eğer HDMI 1.4 değilse farklı bir kablodan nasıl ses alabiliyorum? Çünkü sitede HDMI ARC'ı sadece 1.4 kablolar ile kullanabildiğimiz yazıyor. Sorun acaba kablodan mıdır? Ürünü bir şekilde iade etmeyi düşünüyorum. Kafayı yemiş vaziyetteyim.

Kablonun 1.4 olması gerekiyor. bir de ses sisteminin center ayarları vardır. onun haricinde birşey diyemeyeceğim ama kablonun 1.4 kablo oldugundan emin olduğun bir kablo ile denemek en mantıklısı.

• Kullanım kılavuzunu okuyarak beş kanaldan da ses almayı başardım. Yarın tekrar 1.4 kablo alarak deneyeceğim. Tekrar teşekkürler.
  • 1.4 Monster kablo aldım. Hala bilgisayardan 5.1 ses alamıyorum. Denemediğim program, yapmadığım şey kalmadı.
  • quote:

1.4 Monster kablo aldım. Hala bilgisayardan 5.1 ses alamıyorum. Denemediğim program, yapmadığım şey kalmadı.

Bilgisayarın hdmı cıkışı 1,3 oldugu için sesleri dolbydiyital olarak taşıyabiliyormu?
    Televizyonda hdmi 1,3 uzerinden gelen dolbydijital sesleri,,hdmi 1,4 üzerinden ev sinema sistemine aktarabilirmi?
    Bunların cevabını bulmak lazım
    Dijiturk uzerinde trt hd kanalında ,,dolbydıjıtal ses alabiliyormusun

• Aldım. Bilgisayarla olmuyor.

• quote:

Aldım. Bilgisayarla olmuyor.

Bilgisayardan ses aktarımını, ses ayarları üzerinden hangisini seçerek gönderiyorsun (hoparlör,hd audio,optical aut ,vs )

• Dijitürk televizyona 1.3 ile baglı,,arc ile 1.4 üzernden sesleri ev sinemasına "DD "olarak aktarıyorsan, mantıken bilgisayarında olması gerekli
    Bakalım araştıralım biraz daha

• quote:

Aldım. Bilgisayarla olmuyor.

Bilgisayarın ses sürücüsü ile alakalı olabilirmi
    Gecende okuldaki 2+1 in tekinden ses geliyordu,,realtek in ayarlarından bakınca monoya ayarlı oldugunu gördük , sterio yapınca düzeldi
    Böyle bi ayar olabilirmi

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.