Şimdi Ara

panasonic plazmada benden başka burn in yaşayan yokmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30GÜN ÖNCE ALDIGIM P50ST30E MODELİ TV TELETEX AÇIK KKALMASI SONUCU YAZILAR ARKA FONA BELLİ BİLİRSİZ YERLEŞTİ... BİRAZ ARAŞTIRMADAN SONRA LOGO YANMASI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM... İLERİ ARAÇLARDAN KAYDIRMA ÇUBUĞUNU 2 GECE SABAHA KADAR ÇALIŞTIRDIM AMA İZLER GEÇMEDİ... ÖZELLİKLE ÖLÜ PİXEL PROGRAMINDAN BAKITIĞIMDA TELETEX YAZILARINI VE RAKAMLARI OKUYABİLİYORUM... SORMAK İSTEDİĞİM LOGO YANMASI GARANTİ KAPSAMINA GİRERMİ... YADA PROGRAM YARDIMIYLA SİLİNEBİLİRMİ.. TEŞEKKÜRLER..

arkadaşlar 2 gündür bu soruna çevap arıyorum kimse birşey yazmadı birtek benim başımamı geldi diye merak ediyorum... kimse burn-in için neoplazmasını servise gönermedimi. garanti kapsamına girermi. servis sorunu çözermi... neoplazmada bu sorunun çözüldüğünü söyledikleri için almıştım.. şimdi ne olacak.

• Hayir hocam bir tek senin basina gelmedi. Bende de eski model panasonic plazma var. Cok dikkatli kullanmak gerekiyor bunlari. Cocugun izledigi cartoon networkun logosu yapisip kaliyor. Parazitli ekrani bir sure acik birakinca eskiye donuyor sukur.Tabi benim cihaz bir seneyi gecti . Break in de yapmistim ilk aldigimda. Eger henuz yapmadiysaniz break in yapin. Birde her kullanimdan sonra kaydirma cubugunu calistirin bir sure . Ne yazikki bu durum garanti kapsaminda degil. Gecmis olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim vt30 modelinde meydana gelmişti.Fazla çalıştırmadığımız halde kanal d logosu kalmıştı..biz başka bir sorun yüzünden iade ettik ve onun yerine lcd aldık..

Bu konuyu neden Panasonicliler başlığında sormuyorsunuz..Birçok yazı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accept07 -- 21 Haziran 2012; 23:10:56 >
  • Sitemde sormuştun, logo izi genelde kullanıcı hatasıdır, senin sorununu ise servis büyük ihtimalle çözer.

Plasmalarda led,lcd panellerde bur sorun oluşabilir, plasmada olur lcd olmaz demek hayalcilik olur.

Plasmalarda ilk kullanımda oyun modu en idealdir, sebebi ise panel sizin yapacağınız hatalara karşı, görüntü formatlarını sabitler, orjinal format neyse onu algılar, auarlardan otomatik olarak bırakırsanız burn in olayına karşıda her 10 dakikada bir belli periyodlarla, logo yada statik görüntüyü kısar ve sabitlenmesine izin vermez.

Plasmaların en büyük düşmanı malesefki fosfor üzerinde statik alan yaratan sinyallerdir, sizin başınıza gelen olay gibi, servislerde ters statik görüntüyle logo izleri kaybedilebiliyor, çok kalıcı izlerse malesefki birşey yapılamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Sitemde sormuştun, logo izi genelde kullanıcı hatasıdır, senin sorununu ise servis büyük ihtimalle çözer.

Plasmalarda led,lcd panellerde bur sorun oluşabilir, plasmada olur lcd olmaz demek hayalcilik olur.

Plasmalarda ilk kullanımda oyun modu en idealdir, sebebi ise panel sizin yapacağınız hatalara karşı, görüntü formatlarını sabitler, orjinal format neyse onu algılar, auarlardan otomatik olarak bırakırsanız burn in olayına karşıda her 10 dakikada bir belli periyodlarla, logo yada statik görüntüyü kısar ve sabitlenmesine izin vermez.

Plasmaların en büyük düşmanı malesefki fosfor üzerinde statik alan yaratan sinyallerdir, sizin başınıza gelen olay gibi, servislerde ters statik görüntüyle logo izleri kaybedilebiliyor, çok kalıcı izlerse malesefki birşey yapılamıyor.

Peki yeni bir led-lcd televizyon aldığımda ne yapmam lazım? Oyun modu varsa ne kadar süreyle oyun modunda kullanmalıyım ve neden oyun modu? Oyun modu yoksa ne yapıcam? Çok soru sordum k.bakma

• Led ve lcd icin boyle bir sorun yok. Oyun modu sadece paneldeki gecikmeye neden olabilecek yazilimlari kapatiyor. Plazmanin problemi bu. Aslinda sadece panasonicin plazmanin sorunu da diyebiliriz. Samsung ve lg plazmada bir gun olsun boyle bir dert olmadi. Tabi bu benim tecrubem. Panasonic alacak olanlarin kaliteli goruntu alirken yaninda bunun da verildigini bilmesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Peki yeni bir led-lcd televizyon aldığımda ne yapmam lazım? Oyun modu varsa ne kadar süreyle oyun modunda kullanmalıyım ve neden oyun modu? Oyun modu yoksa ne yapıcam? Çok soru sordum k.bakma

Oyun modunu söyleme sebebim bir çok kullanıcı, eski crt tvlerle aynı sanıyor, dvd vardır ama dvdsinde bir çok statik yüklemeye sebeb olacak ayarlarıda açıktır, süre uyarısı yada ekran koruması v.s gibi dğerler, panellere zarar verir.

Belli SD yayın yapan kanallarda malesef bu tutarsızlık var, Ülkemizde digital yayıncılık deniyor ama öyle logo yapıyorlarki, burda kanal ismi vermiyorum, malesef sabit logo olduklarından paneller bunlara birşey yapamıyor oysaki, her panelin gelen akıma göre koruması vardır.

Bu sebeble Oyun modu ilk kullanım için önemli sizin bilmeden yapacağınız hatalara karşı panel kendini korur, ve bir çok erişimide engeller, yukarda yazdım 10 dakkikalaık periyodlar içinde gelen ışığı kademeli olarak kapar ve logo yada 16:formatları yani bölünmüş resimlerin sabitlenmesine izin vermez.

Oyun modu neden diye soruyorsunuz, panelinizi açın, oyun moduna alın tamam deyin, örnek veriyorum SD yayın yapan bir kanal seçin 4:3 formatta kare olarak belirecektir, siz bunu beğenmediniz ve 16:9 yapmak istiyorsunuz yani orjinal formatı değiştirmeyi deneyin, kumada üzerinden göreceksinizki bu erişim kısıtlanmıştır, panel bu görüntüyü otomatik olarak 10 dakikalık periyodlarda değişitirir, elbetteki bunu görmeniz zordur.

Lcd ve Led ürünler elbetteki Plasmalara göre daha kalıcı izlerde daha az sorunludur fakat iz oluştuğunda ise Plasmalara göre çok daha kötü bir kalıcı logo ekranınızda duracaktır.

Oyun modu yoksa, aldığınız panelleri standart güncelleyin, İnternet üzerinden değil normal güncellemeden bahsediyorum.

Bu güncellemeyei yaparken, kulladığınız tüm cihazlar artık neyse panele bağlayın, bir nevi bilgisayarlardaki donanım tanıtma gibidir, bu işlem önemlidir.

Burda tavsiyem İngilizce olarak bu güncelleştirmeyi yapın, malesef Türkiyemizde Digital yayın ve sinyaller Avrupanın çok gerisindedir, bu sebeble İngilizce yapılmasını öneriririm.

Tüm cihazlar açıkken güncellemeye gelin, tarat deyin 3-15 dakika arasında güncelleştirmesi sürer, tamam yazısı çıkınca, ekrandan çıkın, cihazları kapatıp yeniden açın, belirli bir süre sonra bir çok detayın daha iyi olduğunu göreceksiniz, panel gelen tüm sinyalleri otomatik olarak tanıyacaktır.

Kanal D, Atv, Star (gerçi logosunu değiştir), Kana7, Samanyolu, bu kanallarda otomatik taramayı aktif edin, belirli formatta panelinizi sabitlemyin, aslında tavsiyem tüm kanallar için format seçimini otomatik yapın, hem görüntü orjinal halinde yansır hemde panelinizde logo izleri kalma riskini en aza indirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 21 Haziran 2012; 13:23:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar benim anlamadigim teletx ozelligi varsa yada dinamik modu icinde barindiriyorsa ve logo yanmasina karsi titretme modu varsa bu sorun ciktigindada servisin cozumlemesi lazim. garantide burn in kapsam disi birakan bir madde varmi. yada kitapcikta beni uyaran bir yazi varmi goremedim. aksam tekrar incelicem. servise sabah haber verdim cumartesine gun verdiler. bir forumda servisin paneli ucretsiz olarak degistirdigini okumustum. servisi aradigimda arka plana baska bir goruntunun yapistigini soyledim. sasirdilar. yarin servis elemanlari gelecek. ev sehre uzak sadece ulasim bedeli 120tl yaziyorlar. geldiklerinde durumu yazarim. ucret istameleri sacma olur sonucta 1 ay bile olmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 30 gün olmadı iade etsem nasıl olur vatana... sonuçta tüketici hakları diye birşeyvar... nekadar ayrıntılarını bilmesekte...
  • Bu arada bir düzeltme yapma gereği duydum. Ekran yanığı sadece plazma tvlerde oluşabilecek bir sorundur. Lcd-Led panellerde böyle bir sorun yoktur. Zaten teknik olarak ta bu mümkün değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatlisoy

Bu arada bir düzeltme yapma gereği duydum. Ekran yanığı sadece plazma tvlerde oluşabilecek bir sorundur. Lcd-Led panellerde böyle bir sorun yoktur. Zaten teknik olarak ta bu mümkün değildir.

Yanlış bilgi!!!

Sadece teknik,fiziki ve çalışma prensibi olarak PDP lerde bu risk çok daha fazladır ve Modül buna çok yatkındır v.s

Ancak TFT-LCD paneller de benzer sorun oluşur,sadece süresi çok uzun zaman alır! üstelik bunlar tamamen kalıcı hale
    dönüşürken PDP lerde zaman içinde azda olsa izlerin kaybolması veya daha fazla kaybolması mümkün ise de TFT-LCD lerde
    bu mümkün değildir!

Not;"TN" bazlı PC Monitörleri ve TV lerinden bahsetmiyorum,bunlarda oluşmaz!!!

Örneğin özellikle "VA" tipli Modüller de,"screen-retention" oluşumu daha çabuk olur(örneğin 16;9 lık paneli sürekli 4;3 formatta
    izlerseniz 7/15gün içinde retention oluşur!! ekranın sağ-sol barlasındaki siyah ton farkı hemen belli olur veya sürekli cinematic-video
    formatında FILM izlerseniz ve arada full screen hiç yapılmamışsa bu seferde alt-üst barlarda screen-retention oluşumu başlayacaktır!

Ancak siyah bar retention oluşumu dahah sonra sürekli full formatta panel kullanıldığı zaman 15/30gün içinde normal fona rengine
    dönüşür,genelde barların durumu böyledir,ancak static image(banner ve benzeri)çok uzun süre yine kalırsa bu defa kalıcı olarak
    retention oluşacaktır!!

Sonuç itibarıyla burada bahsettiğim olay PDP ile mukayese edildiği zaman,süreç olarak oldukça uzun bir süre gerektirir!
    PDP lerde çok çabuk oluşan bu efektler TFT-LCD lerde çok daha uzun zamanda oluşur,ama oluşma veya olmaz gibi bir ifadeyi teknik
    olarak kullanamayız!

+++

• servis gelmiş ama evin adresini bulamamışlar. çevrede kime sorsalar bulunabilir bir noktadaydı. google mapta bile kayıtlıdır adresi tomtomla bulamamışlar. bugün aksilikya benimde şarjım onlar aramadan hemen önce bittiğinden dolayı servis elamanları geri dönüş yolunu tutmuşlar. çarşamba gününe gün verdiler arada 5 gün var geçermi.:(
    telefonda tv fişini çekin sabaha kadar bekleyin gecer falan dediler 5 gündür denemediğim yöntem kalmadı düzelmedi. neyse 5 gün daha beklemeye devam... hiç burn-in karşılaşıpta serviste tv işlem gören yokmu.
  • bugün servis geldi ve ekranda kalan görüntülerin garanti dışında kaldığını söylediler ve ekranı değiştirmek dışında birşey yapamayacaklarından bahsettiler. ters yıkama yapabilirmisiniz dedim ne olduğunu bile bilmiyorlar. yıkama çubuğunu 24 saat çalıştır dediler yada özellikle beyaz bir fotografı ekranda bırak git dediler uzun zaman alır ama düzelir diyede eklediler bana çok inandırıcı gelmedi…
    bir programdan varmış görüntü yıkamak için yardımcı olursanız sevinirim…

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: tatlisoy

Bu arada bir düzeltme yapma gereği duydum. Ekran yanığı sadece plazma tvlerde oluşabilecek bir sorundur. Lcd-Led panellerde böyle bir sorun yoktur. Zaten teknik olarak ta bu mümkün değildir.

Yanlış bilgi!!!

Sadece teknik,fiziki ve çalışma prensibi olarak PDP lerde bu risk çok daha fazladır ve Modül buna çok yatkındır v.s

Ancak TFT-LCD paneller de benzer sorun oluşur,sadece süresi çok uzun zaman alır! üstelik bunlar tamamen kalıcı hale
    dönüşürken PDP lerde zaman içinde azda olsa izlerin kaybolması veya daha fazla kaybolması mümkün ise de TFT-LCD lerde
    bu mümkün değildir!

Not;"TN" bazlı PC Monitörleri ve TV lerinden bahsetmiyorum,bunlarda oluşmaz!!!

Örneğin özellikle "VA" tipli Modüller de,"screen-retention" oluşumu daha çabuk olur(örneğin 16;9 lık paneli sürekli 4;3 formatta
    izlerseniz 7/15gün içinde retention oluşur!! ekranın sağ-sol barlasındaki siyah ton farkı hemen belli olur veya sürekli cinematic-video
    formatında FILM izlerseniz ve arada full screen hiç yapılmamışsa bu seferde alt-üst barlarda screen-retention oluşumu başlayacaktır!

Ancak siyah bar retention oluşumu dahah sonra sürekli full formatta panel kullanıldığı zaman 15/30gün içinde normal fona rengine
    dönüşür,genelde barların durumu böyledir,ancak static image(banner ve benzeri)çok uzun süre yine kalırsa bu defa kalıcı olarak
    retention oluşacaktır!!

Sonuç itibarıyla burada bahsettiğim olay PDP ile mukayese edildiği zaman,süreç olarak oldukça uzun bir süre gerektirir!
    PDP lerde çok çabuk oluşan bu efektler TFT-LCD lerde çok daha uzun zamanda oluşur,ama oluşma veya olmaz gibi bir ifadeyi teknik
    olarak kullanamayız!

+++

hocam yalnız ben hiç görmedim lcd ve led lerde böyle bir sorun şimdiye kadar çok eski lcd lerde olabilir belki ...

• @helsloot

Eskilerde değil,her zaman bu vardır!

İstersen panelini 20/30 gün kadar "4;3" formatta kullan o zaman görürsün nasıl oluyormuş
    İmzandaki Tosh paneli kullanıyorsan,onun üzerinde Samsung S_PVA Modül vardır ve bu işe çok yatkındır!

Yaklaşık 1 aylık süreçte screen-retention oluşur ve tekrar düzelmesi için en az 15/30 günlük ve günlük çok uzun süreçli kullanımla
    kaybolur!!(her zaman kaybolmaz ve az ton farkı bırakabilir!)

Veya 1 ay kadar banner bandı geçir ve sabit(static ise)yine olur ve bu sefer üstteki anlattığım gibi olmayıp,aynen kalıcı halde görürsün
    ömür boyu

Denemesi ve yakması bedava!

Ancak sakın böyle bir şeyi denemeye kalkmayın

Olayın LED ve LCD olması ile de alakası yoktur,zaten her ikiside aynı Modüldür!!

Bilginize++

• quote:

@helsloot

İstersen panelini 20/30 gün kadar "4;3" formatta kullan o zaman görürsün nasıl oluyormuş
    İmzandaki Tosh paneli kullanıyorsan,onun üzerinde Samsung S_PVA Modül vardır ve bu işe çok yatkındır!

Yaklaşık 1 aylık süreçte screen-retention oluşur ve tekrar düzelmesi için en az 15/30 günlük ve günlük çok uzun süreçli kullanımla

Veya 1 ay kadar banner bandı geçir ve sabit(static ise)yine olur ve bu sefer üstteki anlattığım gibi olmayıp,aynen kalıcı halde görürsün
    ömür boyu

Olayın LED ve LCD olması ile de alakası yoktur,zaten her ikiside aynı Modüldür!!

Bilginize++

Hocam okadarda aptal degiliz herhalde kim 20 - 30 gun acik birakacak paneli o sekilde? Hicbirsey olmaz.... Ama plasmada daha kisa surede olustugu icin plasma icin riskli ama lcd ye bi bok olmaz merak etmeyin :-)

• quote:

@helsloot

ömür boyu

Bilginize++

babamda 4-5 senelik sony lcd var aldığı günden beri 4:3 formatta izler geçen gün tam ekran yaptım gayet güzel çalışıyordu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.