Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.356
Cevap
6
Favori
136.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta Panasonic TX-P42G20E Plazmamın Viera Cast özelliğini test etmek için USR 9110 Adsl modemimin etherneti ile Plazmanın Ethernetini, Plazma ile verilen Ferrit Çekirdeklerinide kullanarak Cat-5 Kablo ile birbirine bağladım.

Sonrasında Plazmanın kullanma klavuzundaki talimatlar doğrultusunda, önce Sistem Güncellemesini gerçekleştirerek cihaz yazılımını 2.505' e yükselttim. Sonrasında Plazmanın Viera Cast özelliğini denemek istediğimde ekranda Sunucuyla bağlantı sağlanamadı. (006) hatasının gözüktüğünü gördüm. Halbuki Sistem Güncellemesini ve Adsl bağlantılarını yapmadan önce Viera Cast ekranında izlenen tv kanalının görüntüsü ortada olmak üzere Skype, Youtube v.b. 8 tane pencere görüyordum.

Hem fiziksel bağlantıları, hemde plazmanın ağ kurulumu menüsü altındaki Bağlantı Testinde;

Ağ Kablo Bağlantısını Kontrol Ediniz. - OK
    IP alımını Kontrol Et. - OK
    Aynı IP adresini Kullanan Aygıtları Kontrol Et. - OK
    Ağ geçidi bağlantısını Kontrol Et. - OK
    Sunucuyla İletişimi Kontrol Et. - X

Olduğunu görüyorum. Açıklama kısmında' da daha önce ilettiğim gibi Sunucuyla bağlantı sağlanamadı. (006) hatası gözükmektedir.

Sorun yazılım güncellemesindenmidir? Yada ilgili sunucu ile bağlantı mahkeme kararıyla engellenmiş olabilirmi? Bu yada benzer sorunla karşılaşan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Panasonic TX-P42G20E

• quote:

Orijinalden alıntı: vkircali

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen hafta Panasonic TX-P42G20E Plazmamın Viera Cast özelliğini test etmek için USR 9110 Adsl modemimin etherneti ile Plazmanın Ethernetini, Plazma ile verilen Ferrit Çekirdeklerinide kullanarak Cat-5 Kablo ile birbirine bağladım.

Sonrasında Plazmanın kullanma klavuzundaki talimatlar doğrultusunda, önce Sistem Güncellemesini gerçekleştirerek cihaz yazılımını 2.505' e yükselttim. Sonrasında Plazmanın Viera Cast özelliğini denemek istediğimde ekranda Sunucuyla bağlantı sağlanamadı. (006) hatasının gözüktüğünü gördüm. Halbuki Sistem Güncellemesini ve Adsl bağlantılarını yapmadan önce Viera Cast ekranında izlenen tv kanalının görüntüsü ortada olmak üzere Skype, Youtube v.b. 8 tane pencere görüyordum.

Hem fiziksel bağlantıları, hemde plazmanın ağ kurulumu menüsü altındaki Bağlantı Testinde;

Ağ Kablo Bağlantısını Kontrol Ediniz. - OK
    IP alımını Kontrol Et. - OK
    Aynı IP adresini Kullanan Aygıtları Kontrol Et. - OK
    Ağ geçidi bağlantısını Kontrol Et. - OK
    Sunucuyla İletişimi Kontrol Et. - X

Olduğunu görüyorum. Açıklama kısmında' da daha önce ilettiğim gibi Sunucuyla bağlantı sağlanamadı. (006) hatası gözükmektedir.

Sorun yazılım güncellemesindenmidir? Yada ilgili sunucu ile bağlantı mahkeme kararıyla engellenmiş olabilirmi? Bu yada benzer sorunla karşılaşan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Panasonic TX-P42G20E

Sunucu ile ilgili bir sorun olmasın..bende hiç bir sorun olmamıştı.

• G20E için Panasonic PT90 ev sinema sistemi aldım. Sistem ARC (Audio Return Channel) uyumlu. Yani tek bir hdmi kabloyla dvd'yi tv'ye bağlayıp, tv sesini de ev sinema sistemine aktarabiliyorsunuz. G20E ARC uyumludur diye aldım. Ancak hdmi kabloyla tv sesini aktaramıyorum. Aux kabloyla aktarabiliyorum. ARC hakkında bilgisi olan varsa, TV'nin ARC uyumlu olup olmadığını söyleyebilirse çok sevinirim.
  • Bu hiç aklıma gelmemişti. Ben hdmi3'ten bağlantı yapmıştım. Biraz sonra deneyeyim. Çok teşekkürler.
  • TX-P42GW20E ile TX-P42G20E arasındaki tek fark dahili uydu alıcısımı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A/Z/R/A/İ/L

TX-P42GW20E ile TX-P42G20E arasındaki tek fark dahili uydu alıcısımı acaba ?

Evet
  • quote:

TX-P42GW20E ile TX-P42G20E arasındaki tek fark dahili uydu alıcısımı acaba ?

ikisi arasındaki tek fark dahili uydu alıcısıdır.fiyat farkıda yaklaşık 100 tl sanırım.
    eğer almayı düşünüyorsanız GW20 modelini tavsiye ederim.dahili uydu alıcısı iyi görüntü veriyor.100 tl fiyata o görüntüyü verecek harici receiver zor.
  • Arkadaşlar televizyona sonunda kavuştum. Gayet memnunum fakat televizyon ilk çalışırken cızırtı geliyor 5 dk sonra bu cızırtı sivrisinek sesi yüksekliğine düşüyor.. Ses tamamen kapatılırsa daha net duyuluyor.

Bu normal mi? Ne yapmam lazım?

Yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharp`

Arkadaşlar televizyona sonunda kavuştum. Gayet memnunum fakat televizyon ilk çalışırken cızırtı geliyor 5 dk sonra bu cızırtı sivrisinek sesi yüksekliğine düşüyor.. Ses tamamen kapatılırsa daha net duyuluyor.

O ses normal arkadaşım,benim tv dede var. bir süre sonra azalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKAN32BURSA

quote:

Orijinalden alıntı: Sharp`

Arkadaşlar televizyona sonunda kavuştum. Gayet memnunum fakat televizyon ilk çalışırken cızırtı geliyor 5 dk sonra bu cızırtı sivrisinek sesi yüksekliğine düşüyor.. Ses tamamen kapatılırsa daha net duyuluyor.

O ses normal arkadaşım,benim tv dede var. bir süre sonra azalıyor.

İnşallah öyledir hocam:(
    Diğer kullananlarda da böyle bir ses olduğunu söylüyolarsa iyice rahatlayacağım..
  • Bu arada şunu smylemeden geçemicem ;

Bu tv yi eski model Digiturk un "Zap Tv" olarak çıkardığı Vestel Cw3001 sd receiver ile kullanıyorum...
    Tv ilk kurulduğunda 5-10 TL lik klasik scart kablo ile bağlandı ve Sd yayınların kalitesi rezaletti...

Teknosa'dan altın uçlu Hama marka kablo aldım...
    Samimi söylüyorum %50 nin üzerinde netlik arttı...
    Geçmişte forumu incelemiştim kimileri ;"scart kablonun cinsi ne olursa olsun verdiği görüntü aynıdır. Altın uçlu scart para tuzağıdır" diyordu..
    İnanmayın böyle şeylere görüntü inanılmax farketti....

Son olarak Tv nin component girişi var.. Component kablo alsam görüntüde son aldığım altın uçlu kabloya göre daha da artış olur mu?
  • valla bu tv den almayı düşünüyorum fakat logo yanması ve ses kafamı karıştırıyor
  • quote:

valla bu tv den almayı düşünüyorum fakat logo yanması ve ses kafamı karıştırıyor

Benim kadar takıntılı bir adam aldıysa ve rahatlıkla kullanıyorsa herkes alabilir bu tv yi. Arkadaşlar bu sese takılmayın. Ben tv yi kapatmak için yanına gittiğim haricinde otururken hiçbir ses duymuyorum. Bu siyasilerin çamur at izi kalsın meselesine dönüştü. Ortada bir problem yk ufacık sesi olay yaptınız çıktı yani.
  • Teşekkürler bi ricam var ayaksız en ve boy ölçülerini verebilirmisiniz ? 106 ekran biliyorum ama en ve boy ölçüleri gerekli.
  • yani ses bana da rahatsızlık vermiyor açıkçası...dikkatimi çeken tvnin kendi kumandasından sesi açtıkça tvden gelen cızırtı da artıyor....ben tv kumandasındakı ses sevıyesını 50 cıvarına

getırdıgımde uydunun da sesi kısıksa ancak duymaya baslıyorum....ama genel olarak tv ses ayarını 30 cıvarında tuttugum ıcın ses duyma olayı bende yok....bu arada tv 3 haftada 180 saat cıvarı oldu bu noktada

2 sorum olacak.....

1.200 saat sınırını aştıktan sonra görüntü ayarlarını nasıl yapmalıyım..malum kısık izlemekten sıkılmaya başladım.(dinamik modda kullanma taraftarı da değilim)

2.hd filmlerin çoğu 1920x800 olarak bulunuyor piyasada biliyorsunuz.Dolayısıyla izlerken alttan üstten siyah bant oluşuyor.Tam ekran izleme takıntım yok ama siyah bantla izlemenin plazma açısından ne gibi zararları olur

• quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

yani ses bana da rahatsızlık vermiyor açıkçası...dikkatimi çeken tvnin kendi kumandasından sesi açtıkça tvden gelen cızırtı da artıyor....ben tv kumandasındakı ses sevıyesını 50 cıvarına

getırdıgımde uydunun da sesi kısıksa ancak duymaya baslıyorum....ama genel olarak tv ses ayarını 30 cıvarında tuttugum ıcın ses duyma olayı bende yok....bu arada tv 3 haftada 180 saat cıvarı oldu bu noktada

2 sorum olacak.....

1.200 saat sınırını aştıktan sonra görüntü ayarlarını nasıl yapmalıyım..malum kısık izlemekten sıkılmaya başladım.(dinamik modda kullanma taraftarı da değilim)

2.hd filmlerin çoğu 1920x800 olarak bulunuyor piyasada biliyorsunuz.Dolayısıyla izlerken alttan üstten siyah bant oluşuyor.Tam ekran izleme takıntım yok ama siyah bantla izlemenin plazma açısından ne gibi zararları olur

1-) 200 saat sınırını aştıktan sonra ben profesyonel moda geçip calibrasyon DVD si vasıtasıyla kendi ayarlarımı yaptım ve beni tatmin eden görüntüde izliyorum gerçek ve doğru renklerle. Unutmayın sadece TV üstünde ayar yapmak yetmiyor izlediğiniz görüntünün yani yayıncının kalitesi de önemli.

Dinamik Mod tavsiye etmem. Zaten renklleri herşeyi aşırı abartıyor ve göz yoruyor. Hem de burn in ihtimalini yüseltiyor. Gözünüze en iyi gelen ışık ayarlarında kullanmanız en güzeli.

2-) Bu sadece plazmalar değil led lcd ve lcd lerde de kitapçığında bile yazan bir durum. Uzun süre bu şekilde görüntü izlenmemesini önerir bütün paneller. Çim ekili geniş bir alanda sadece belirli yerlerden yürüdüğünüzü ve hep aynı yerlere bastığınızı düşünün. Bir süre sonra sürekli bastığınız yerdeki ve hiç basmadığınız yerdeki çimler arasındaki renk farkını göreceksiniz. Tıpkı bunun gibi bir durum söz konusu.

• Bu Tv her modelinde cızırtı çıkıyor mu arkadaşlar? Arka taraftan üstlerden çıkıyor bu ses... İlk başlarda daha fazlaydı şimdi azaldı gibi sanki tv nin sesini kısınca 1 m den duyuluyor... Tv çalışırken sorun yok..( Bu sesin tv nin sesinin fazla açılıp receiver sesinin az olmasıyla alakası yok. ) Aynı sesler her modda mevcut...
  • 200 saatlik rodaj süresini dolduralı baya oldu, burn in ihtimaline karşı 20 dk.da bir kanal değiştirip yada zoom yaparak.. ancak dün yakından bi ekran taraması yapıyım dedim bir baktım star tv hd logosu ekranda duruyor onun arkasında show tv logosu var:(
    gerçi bunu görebilmek için 10 cm kadar yaklaşıp arka zemin beyaz renkteyken bakmak birazda takıntılı olmak gerekiyor:)
    yine de tv den memnunum tv izlerken bunları fark etmediğim için ve bu riski bilerek aldığım için pek takmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omnivor75 -- 17 Mayıs 2011; 10:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omnivor75

200 saatlik rodaj süresini dolduralı baya oldu, burn in ihtimaline karşı 20 dk.da bir kanal değiştirip yada zoom yaparak.. ancak dün yakından bi ekran taraması yapıyım dedim bir baktım star tv hd logosu ekranda duruyor onun arkasında show tv logosu var:(
    gerçi bunu görebilmek için 10 cm kadar yaklaşıp arka zemin beyaz renkteyken bakmak birazda takıntılı olmak gerekiyor:)
    yine de tv den memnunum tv izlerken bunları fark etmediğim için ve bu riski bilerek aldığım için pek takmıyorum...

Ses geliyor mu tv arkasından? Bende senin gibgi tv ye yaklaşıp cızırtıyı dinliyorum..Takıntı oldu sanırım.. Değişim talep etmekle etmemek arasında gidip geliyorum
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.