tabiki üstteki panasonic,dikkat edersen lg 47 panasonic 42..
ayrıca panasonic,te dinamik görüntü seçmişler.ondan dolayı çok parlak görüntü.
üstteki deil alttaki panny yazmış video açıklamasında. lg (top) ibaresiyle. ve altta olan panny nin renkleri daha doğal, akıcılığı da daha iyi.
bir kampanya çıksa kaçırmıycam da, pahalı heryerde şuanda g20.
yalnız lg 47 panny 42 yazıyor ve lg daha büyük
usb bellekden video izlemek mesele plasmada ya. avchd yada mpeg2 olalıymış.. avchd bilmem.mpeg2 nasıl çzemedim.mp4 varbirde mpeg konverter promramımda. ikisinide kabul etmedi. divx için kaydedin diyor net plasmayamı bağlayayım bilemedim.
tabiki üstteki panasonic,dikkat edersen lg 47 panasonic 42..
ayrıca panasonic,te dinamik görüntü seçmişler.ondan dolayı çok parlak görüntü.
üstteki deil alttaki panny yazmış video açıklamasında. lg (top) ibaresiyle. ve altta olan panny nin renkleri daha doğal, akıcılığı da daha iyi.
bir kampanya çıksa kaçırmıycam da, pahalı heryerde şuanda g20.
yalnız lg 47 panny 42 yazıyor ve lg daha büyük
Arkadaşlar alttaki panasonic arkadaki lg. Uzaklık farkından dolayı göz yanılması yaşatıyor. Zaten arkadaki panelin yan çıtaları daha ince g20 ninkiler daha kalın. Ve alttaki panlein sol üst köşesinde VIERA yazısı sezilebiliyor. Kesinlikle pana daha başarılı. Lg nin plazmasını alacağınıza gidin led alın daha iyi. Ama tartışmasız Panasonic plazma.
Hocam bende çok kıyasladım panny g20 ile diğerlerini... G20 siparişi verdim gitti rahatladım! Tek aklıma takılan sorun ; bir samsung fanatiği dedi ki ; "Gündüz renkler seçilmeyecek kadar kötü akşamları izlersen iyi"-----> Bu doğrumu? Ama şöyle söyleyim bu televizyon hakkında 200 yorum okuduysam 198 i olumluydu!
quote:
Orijinalden alıntı: Sharp`
Hocam bende çok kıyasladım panny g20 ile diğerlerini... G20 siparişi verdim gitti rahatladım! Tek aklıma takılan sorun ; bir samsung fanatiği dedi ki ; "Gündüz renkler seçilmeyecek kadar kötü akşamları izlersen iyi"-----> Bu doğrumu? Ama şöyle söyleyim bu televizyon hakkında 200 yorum okuduysam 198 i olumluydu!
Öyle bir durum söz konusu değil. Ben panelin her halinden memnunum. Eğer tam karşısına cam gibi şeyler gelirse yansıma yapıyor ama çok aşırı değil. Benim eski tüplü TV de daha fazla yansıma vardı. Sonuça panelin önü cam. Ama gözü rahatsız etmiyor. Renkler konusunda eğer panelin ışık ayarlarını açarsanız gündüz de sorun olmuyor. Ben LCD lerde kıyaslamam plazmayı. Yakınına bile yaklaşamıyor görüntü kalitesinde.
Arkadaslar panasonic tv mde oyun oynamak icin ps3 alacam oyunlar cok pahalı onun ıcın harıcı dıske oyun atacam gerci harici diskim de yok. sizden tecrubesi olan varsa onerisini almak isterim. 5400 yerine 7200 rpm olmasi daha iyi imis az ısınan, ındirme hızı ne bılıyım baska hangi detaylara bakmak lazım bilemiyorum.biraz gezindim internette ve anladim ki western dijital hemen hemen en iyisi bu konuda hatta bir tanesini begendim ama macintosh icin uyumlu dıyordu digerleri icin ayrica yazılım gerklidir denmisti kafam karisti bilen ustadlar varsa iyi bir sey almak isterim tabi abartıya kacmadan 1 tb dusunuyorum bu arada..
Yaaa arkadaşlar 2 saat inceledim bu video'yu. Bir kere 47LX9800 LG LED TV. 10000000:1 Kontras var ve 400HZ. 4000-4500 TL'lik bir tv. Ayrıca 47".2 tv arasında 2 kat fiyat farkı ve teknoloji darkı var. O yüzden bu 2 tv'yi kıyaslamak çok saçma olur bence. Video'yu yükleyen insan yanlış yazmış herhalde alttaki Lg, üsteki Panaconic. Ayrıca pana dinamik modda çalışıyor. Son bir not:Panasonic Siyahlarda daha başarılı. Tipik Plamza mükemmelliği yani.
Yaaa arkadaşlar 2 saat inceledim bu video'yu. Bir kere 47LX9800 LG LED TV. 10000000:1 Kontras var ve 400HZ. 4000-4500 TL'lik bir tv. Ayrıca 47".2 tv arasında 2 kat fiyat farkı ve teknoloji darkı var. O yüzden bu 2 tv'yi kıyaslamak çok saçma olur bence. Video'yu yükleyen insan yanlış yazmış herhalde alttaki Lg, üsteki Panaconic. Ayrıca pana dinamik modda çalışıyor. Son bir not:Panasonic Siyahlarda daha başarılı. Tipik Plamza mükemmelliği yani.
Kesinlikle alttaki pana. Sırf çerçeve kalınlıklarına bakılırsa, kolaylıkla anlaşılabilir. Pana kalın çerçeve. LG koca gövdesine rağmen çok küçük çerçeveli. LG daha arkada konumlanmış. Bu tv ler üstüste durmuyor yani..
Ve evet halen pana akıcılık ve renkler konusunda daha başarılı. LG'nin kontrast max te olduğundan, mesela gölgeleri kapkara yapmış. Siyah olmayan yerlerde rengi siyah yapması marifet değildir bence.
...
Ayrıca: Arkadaşlar, G serisi kampanyaya denk gelen olursa haberleşelim. Bir kaç haftaya almam lazım benim de.
Kesinlikle alttaki pana. Sırf çerçeve kalınlıklarına bakılırsa, kolaylıkla anlaşılabilir. Pana kalın çerçeve. LG koca gövdesine rağmen çok küçük çerçeveli. LG daha arkada konumlanmış. Bu tv ler üstüste durmuyor yani..
Ve evet halen pana akıcılık ve renkler konusunda daha başarılı. LG'nin kontrast max te olduğundan, mesela gölgeleri kapkara yapmış. Siyah olmayan yerlerde rengi siyah yapması marifet değildir bence.
...
Ayrıca: Arkadaşlar, G serisi kampanyaya denk gelen olursa haberleşelim. Bir kaç haftaya almam lazım benim de.
Bu video çok kalitesiz. Burdan anlamanız çok zor. Gerçekte izlediğiniz zaman lg daha da kötü görüntü gördüğünü anlarsınız. İsterse 10.000 tl olsun. Hepsi pazarlama tekniği. 10000000:1 contrast verdiğine de inanmıyorum asla. Hepsi kağıt üstünde tüketiciyi kandırma politikası. Gerçek doğal renkleri veremedikten sonra istedikleri fiyatları sayısal değerleri yazsınlar.
...
quote:
Orijinalden alıntı: jazzblues
g20 1470, gw201570 düşer vatanda
G20 nerde 1470 jazzblues?
Vatan indirimini sadece worldcard'a yaptığı için bana pek uymuyor. Taksitli fiyatları çok farkediyor. Onlarda kampanya yok.
vatanın %20%25 indirimlerinde o fiata düşüyor teknosada 1430 a düşüyor ama işte takip etmeli indirimleri
radyoya alıp ayarlardan radyoda ekranı kapatı seçince 10 saniye sonra ekran ortaya çıkıyor. birde ne göreyim kurulum menüsü ayarlarının izi ekranda duruyor..hiç 1 saat aynı knalda bile kalmazken menülerin gölgesini rahatlıkla okuyabiliyorum..oysa menülerde 2 dakkadan fazla kalmam heleki izi olan menüde dakika bile kalmam. az kullanılan bir menü.. görüntü ayarlarımda gayet düşük..kontrast 37 renk 28parlaklık 0 da.. buna rağmen olması çok moralimi bozdu...
1 saatliğine kapadım..şimdi açdım servisden saate bakdım..servisden bakdım kullanım saatine 63 saat olmuş daha.. sonra radyoya geçdim..ışıklarıda söndürdüm..menü izi gitmiş :) 1 dakka önceki servis menüsünün izleri gözüküyordu..
anladımki bu kayda deger bir mesele değil içim rahatladı..zaten çalışırken asla farkedilemez. kaldıki 1 saat dinlendiğinde kaybolması güzeldi. ama izi görmüş olmakda dikkatten vazgeçmemem konusunda bir uyarıydı bana.. 200 saat en azından aşırıya kaçmamam gerektiği uyarısıydı kendimce..
Ancak gördüğünüz gibi bu izler yalnızca ekran siyahken oda ışığını da kapatınca dikkatle bakılarak görülrbiliyor. Yani bu yanık oluşsa bile siz tv seyrrederken hiç bir olumsuz etkiye sahip olmayacak. Bir ölü pikselden yada sürekli kırmızı yada beyaz yanan piksel hatalarının verdiği rahatsızlığı kesinlikle vermez.
quote:
Orijinalden alıntı: aklınyolubir
radyoya alıp ayarlardan radyoda ekranı kapatı seçince 10 saniye sonra ekran ortaya çıkıyor. birde ne göreyim kurulum menüsü ayarlarının izi ekranda duruyor..hiç 1 saat aynı knalda bile kalmazken menülerin gölgesini rahatlıkla okuyabiliyorum..oysa menülerde 2 dakkadan fazla kalmam heleki izi olan menüde dakika bile kalmam. az kullanılan bir menü.. görüntü ayarlarımda gayet düşük..kontrast 37 renk 28parlaklık 0 da.. buna rağmen olması çok moralimi bozdu...
1 saatliğine kapadım..şimdi açdım servisden saate bakdım..servisden bakdım kullanım saatine 63 saat olmuş daha.. sonra radyoya geçdim..ışıklarıda söndürdüm..menü izi gitmiş :) 1 dakka önceki servis menüsünün izleri gözüküyordu..
anladımki bu kayda deger bir mesele değil içim rahatladı..zaten çalışırken asla farkedilemez. kaldıki 1 saat dinlendiğinde kaybolması güzeldi. ama izi görmüş olmakda dikkatten vazgeçmemem konusunda bir uyarıydı bana.. 200 saat en azından aşırıya kaçmamam gerektiği uyarısıydı kendimce..
Yaşadığınız durum özellikle panelin ilk saatlerinde daha çok yaşanıyor ama geçici durumlar bunlar. Burn in olayında dinamik modda ve çok uzun süre izlediğinizde meydana geliyor genelde. 1 saat dinlendirmeseniz dahi normal izleme sırasında o iz yok olurdu. Takıntı haline getirip siyah ekrana getirip bakmadığınız sürece hiçbir sorun olmaz. Ben 2 saatten fazla aynı kanalda kaldım. Siyah ekrana alıp baktım ve hiçbir iz yoktu. 300 saat kadardır da kullandım cihazı. Bur in yapmakta kolay değil :)
muhahaha uras durun plazmacılar hehehe al ledi rahat et orenemedınzmı hala mılletttttttt
abimin 7 yıl önce aldığı samsung plazma bile hiç dikkat etmediği halde kalıcı iz yapmıyor. Saatlerce ligtv de maç izliyoruz , tv yi kapatınca logoyu dikkatle bakınca görüyorsunuz sonra o iz bile hemen geçiyor. Yani 7 yıl önceki samsung plazma teknolojisi ile şimdiki panasonic plazma teknolojisinin arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünürsek bence korkunuz yersiz. Bu tamamen şans işi...
Ben teşhirde 10 saat aynı görüntüde kalan 42g20e de olan bu izleri ne teşhirde incelerken nede evimde saatlerce göremedim. Ancak odanın ışığını kapatacaksınız, tv yide boş görüntüye alacaksınız, ancak o zaman farkedebileceğiniz bir iz görebiliyorsunuz. Şuan bu yeni nesil plazmalarda bu iz sorunu yoktur diyebilirim..