Şimdi Ara

Panasonic TX-P42S30E YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,yakın zamanda başlıkta belirtmiş olduğum panasonic tv yi aldım.Televizyonu aldıktan sonra bir de medya oynatıcı alırım diyodum(televizyonun bir çok video formatını desteklediğini biliyordum ama altyazılar falan sıkıntı olmasın diye media oynatıcı düşünmüştüm.) ancak televizyon hdd mi taktım filmleri sorunsuz izleyebildim altyazıları da gösterdi bende media oynatıcı almaktan vazgeçtim.Ama başka filmlere baktığımda kimisinde altyazıyı görmüyor kimisinde görsede çok küçük gösteriyor okunmuyor.Bu sorunları nasıl çözerim?
    NOT1:srt. dosyaları sub. yaptım bazılarında gördü bazılarında yine görmedi.
    NOT2:altyazısını küçük gösterdiği filmlerdeki altyazı dosyalarını açıp puntolarını büyütsemde yine küçük gösterdi.

• Notepad ile açarak encoding kısmını kontrol eder misin fark var mı? Belki bundan olabilir.
    Farklı kaydet ekranında en allta olan "encoding" kısımlarında fark görüyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exca

Notepad ile açarak encoding kısmını kontrol eder misin fark var mı? Belki bundan olabilir.
    Farklı kaydet ekranında en allta olan "encoding" kısımlarında fark görüyor musun?

Teşekkürler cevap için,ancak gösterdiği altyazılarda göstermediği altyazılarda aynı hepsi ANSI şeklinde geçiyor.
  • Oecan life o TV nin arkasında CI varmı yani modul giriş yeri ? Hatta sana zahmet arka bağlantı panelin ve yan panelin resmini buraya atarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 11 Ağustos 2011; 18:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ocean_Life

Merhaba,yakın zamanda başlıkta belirtmiş olduğum panasonic tv yi aldım.Televizyonu aldıktan sonra bir de medya oynatıcı alırım diyodum(televizyonun bir çok video formatını desteklediğini biliyordum ama altyazılar falan sıkıntı olmasın diye media oynatıcı düşünmüştüm.) ancak televizyon hdd mi taktım filmleri sorunsuz izleyebildim altyazıları da gösterdi bende media oynatıcı almaktan vazgeçtim.Ama başka filmlere baktığımda kimisinde altyazıyı görmüyor kimisinde görsede çok küçük gösteriyor okunmuyor.Bu sorunları nasıl çözerim?
    NOT1:srt. dosyaları sub. yaptım bazılarında gördü bazılarında yine görmedi.
    NOT2:altyazısını küçük gösterdiği filmlerdeki altyazı dosyalarını açıp puntolarını büyütsemde yine küçük gösterdi.

Yapamazsın, ben çok uğraştım olmadı.

Shutter Island mkv oynatmadı mesela nedense. Player çok kullanışsız ve desteksiz.

Senin altyazıdan tatmin olduğun videolar:

1- Div x değil MKV
    2- Sub veya srt altyazı dosyası yok altyazı içine gömülü.

Altyazı içine gömmeyi dene diyeceğim ama onu da yemiyor bu sefer hiç oynatmadı bende gömülü altyazılı mkv'yi. Ayrıca çok da kullanışsız ben 320gb hdd taktım en üst filmler klasörünü göstermek yerine içinde film olan her klasörü gösteriyor. Eee 320 GB'da film dolu ortalık karışıyor klasör klasör gezemeyince. Belki ileride güncelleme ile ama güncelleme hangi eksiği giderecek Mpeg kayıtlarımı mesela oynatamadım player ile. Philips media player aldım kargo dahil 115 lira hepsiburada.com'dan şimdi MOV hariç herşeyi izliyorum.

• @engunaydin,teşekkürler cevap için olmadı bende bi media player oynatıcı alıcam artık bi çözüm bulamazsam.

@VirtualFrog,evet var CI,resimleri çektim ancak arka kısımın ki pek net çıkmadı ama yan panel iyi çıktı(CI bölümünü görebilirsin yan panelde.).Eğer ayrıntılı bilgi istersen email adresine tv nin cd sinden çıkan türkçe broşürü atabilirim.

• quote:

@engunaydin,teşekkürler cevap için olmadı bende bi media player oynatıcı alıcam artık bi çözüm bulamazsam.

@VirtualFrog,evet var CI,resimleri çektim ancak arka kısımın ki pek net çıkmadı ama yan panel iyi çıktı(CI bölümünü görebilirsin yan panelde.).Eğer ayrıntılı bilgi istersen email adresine tv nin cd sinden çıkan türkçe broşürü atabilirim.

Panasonic size cömert davranmış. GW30'dan CD falan çıkmadı. Serviste CD olmadığını söyledi bir de çok acaip bir şey sormuşum gibi. Bu arada resimlerden anlayamadım gw30'da DVI ve VGA yok siz de var mıdır?

Ciddi bu panasonic firma olarak bir tuhaf. İade ettiğim LG Led'in içinde bırakın CD olmasını yuv bağlantısı için yuv kablo birleştirici ufak aparatları falan ilave olarak da ekran temizleme bezi vardı. Panasonic müşteriye verdiği değeri ben düşük buldum. Ben Panasonic'im istediğim gibi veririm diyor herhalde. Terbiyesiz Pany. Utanmasalar kumandayı falan da koymayıp ayrı satardı bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 11 Ağustos 2011; 20:49:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PANASONIC TX-P42ST33E
    13 yıl önce açıldı
    Panasonic TX-P42G20E
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

@engunaydin,teşekkürler cevap için olmadı bende bi media player oynatıcı alıcam artık bi çözüm bulamazsam.

Panasonic size cömert davranmış. GW30'dan CD falan çıkmadı. Serviste CD olmadığını söyledi bir de çok acaip bir şey sormuşum gibi. Bu arada resimlerden anlayamadım gw30'da DVI ve VGA yok siz de var mıdır?

Ciddi bu panasonic firma olarak bir tuhaf. İade ettiğim LG Led'in içinde bırakın CD olmasını yuv bağlantısı için yuv kablo birleştirici ufak aparatları falan ilave olarak da ekran temizleme bezi vardı. Panasonic müşteriye verdiği değeri ben düşük buldum. Ben Panasonic'im istediğim gibi veririm diyor herhalde. Terbiyesiz Pany. Utanmasalar kumandayı falan da koymayıp ayrı satardı bunlar.

Benim tvde de yok DVI ve VGA ama HDMI olması yeterli bence.Cd çıkmaması garip olmuş gerçekten kutunun içinde duran cd sonuçta.LG'yi taktir ettim ekran temizleme bezi aparatlar falan ufak şeyler belki ama insanın gözünde firmanın yerini sağlamlaştırıyor,umarım panasonic de bu tür eklemeler yapar ürünlerine.

• Bu common interface yazan yer ne işe yarıyor bilen var mı?
  • Teşekkürler oecan life..Bu tv nin özellikleri bazı yerlerde farklı farklı çıkıyor ilginçtir S30 S30E diye farklı farklı çıkıyor

Modele göre yeterince donanım var gibi duruyor :) zaten tek eksi yanı 2,mil kontrast oranı sanırım ama bence çok büyük eksi değil..

Bu CI porta sanırım Dsmart modül takılabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Teşekkürler oecan life..Bu tv nin özellikleri bazı yerlerde farklı farklı çıkıyor ilginçtir S30 S30E diye farklı farklı çıkıyor

Modele göre yeterince donanım var gibi duruyor :) zaten tek eksi yanı 2,mil kontrast oranı sanırım ama bence çok büyük eksi değil..

sadece Dsmart mı? başka şeyler olmaz mı?
  • CI bu dreambox gibi görev yapar mı_?
  • quote:

Teşekkürler oecan life..Bu tv nin özellikleri bazı yerlerde farklı farklı çıkıyor ilginçtir S30 S30E diye farklı farklı çıkıyor

Rica ederim,adresine pdf yi yolladım.S30 ve S30E farklı tvler almadan önce araştırırken benim de dikkatimi çekmişti.Gayet iyi ürün tek sıkıntısı işte bu bahsettiğim altyazı olayı onu da halledebilsem çok iyi olacak olmadı bi media player da alabilirim,bakalım.
    @ercuezel,sanırım çeşitli modüller takılarak pc ile bilgi alışverişi yapmasını sağlıyor ya da onun gibi bir şey.
  • Pdf yi aldım.sağolasın altyazı işi için divx planet gibi forumlar var oralara baksan belki daha iyi bilgi bulabilirsin..

CI bu dreambox gibi görev yapar mı_?

Sanırım yapmaz hatta PDF de onla ilgili kısma baktım..ama piyasada satılan Dsmart gibi yasal CI arayüzü sanırım çalışır..12 aylık abonelikle 199 gibi bir rakama sitenin birinde görmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 11 Ağustos 2011; 22:41:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

quote:

sadece Dsmart mı? başka şeyler olmaz mı?

Sadece Teledünya. Cihazın DVB-S tunerı olması lazım D-Smart için. GW30, ST33 ve üzeri modeller için D-Smart ve eğer modüllü abonelik çıkarırsa digitürk mümkün.

• quote:

quote:

Rica ederim,adresine pdf yi yolladım.S30 ve S30E farklı tvler almadan önce araştırırken benim de dikkatimi çekmişti.Gayet iyi ürün tek sıkıntısı işte bu bahsettiğim altyazı olayı onu da halledebilsem çok iyi olacak olmadı bi media player da alabilirim,bakalım.
    @ercuezel,sanırım çeşitli modüller takılarak pc ile bilgi alışverişi yapmasını sağlıyor ya da onun gibi bir şey.

Yanindaki dugmelerle ilgili bir aciklama yok klavuzda

• Merhabalar,

Altyazı text dosyaları kayıt edilirken ANSI karakter formatında kayıt edilmiş olması gerekmektedir.
    Text dosyasının Unicode karakter formatında kayıt edilmesi durumunda televizyonda düzgün olarak görüntülenemeyebilir.
    Bu işlem için altyazı text dosyasına farklı kaydet denilerek, kodlamanın "ANSI" olarak seçilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla,
    Marjinal Porter Novelli - Panasonic Elektronik A.Ş. marka ekibi adına Alp Bingöl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPN -- 16 Ağustos 2011; 3:24:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MPN

Merhabalar,

Altyazı text dosyaları kayıt edilirken ANSI karakter formatında kayıt edilmiş olması gerekmektedir.
    Text dosyasının Unicode karakter formatında kayıt edilmesi durumunda televizyonda düzgün olarak görüntülenemeyebilir.
    Bu işlem için altyazı text dosyasına farklı kaydet denilerek, kodlamanın "ANSI" olarak seçilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla,
    Marjinal Porter Novelli - Panasonic Elektronik A.Ş. marka ekibi adına Alp Bingöl

Teşekkürler ancak geçmiş olsun aldık artık media player; o şekilde altyazıda sorun olmayacaktır ama klasör görünümü de çok dağınık. Çocuğa çizgi film açarken çizgi film dosyası ile daha özel içeriğe sahip film yanyana hoş durmuyor. Bu yüzden media player aldım. Umarım güncellemelerle düzelir de media player tüplü tv'ye tayin olur. :)

Alp Bey bu divx olsun MKV olsun SRT, Sub formatlı altyazı formatları değişmiyor. MKV'ye alt yazı gömüyoruz ama örneğin House izliyorum 1. sezondan itibaren bunu HD indirmek çok uzun bir süre yani Divx formatlı bir film izlerken altyazı boyutu değişmiyor ve okunmayacak kadar küçük. Bu konuda bir çalışma var mıdır?

Bir de sizi yakalamışken parlak renkli görüntülerde bazen titreme oluyor, aynı titreme 24hz filmi harici media playerdan oynatırken de oluyor. Bu normal midir? Servis çağıracak bir husus var mıdır sizce? IFC orta, kesme maksimum yapınca titreme gidiyor; 24hz filmler için de 24hz smooth'u aktif edince geçiyor. Olması gereken durum bu mudur yoksa bir sorun mu var anlayamadım.

Son olarak da servis VGA-HDMI dönüştürücü kablonun tv'ye bağlantı sağlayabileceğini söylediysede pek inanmadım. VGA'i DVI'a çevirip sonra da DVI HDMI ile göndersek ve TV menüsünden HDMI 1 girişini örneğin analog'a alsak (DVI-HDMI bağlantı için) sorun hallolur mu yoksa vga çıkışlı pc harici bir sinyal dönüştürücü almadan bağlayamayacak mıyız?

Edit: MKV Toolnix ile altyazı eklenen önceden okuduğu MKV'yi altyazı eklenince hiç okumadı. Ekleme için hangi program kullanılırsa okur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 16 Ağustos 2011; 4:52:14 >

• quote:

CI bu dreambox gibi görev yapar mı_?

Sanırım yapmaz hatta PDF de onla ilgili kısma baktım..ama piyasada satılan Dsmart gibi yasal CI arayüzü sanırım çalışır..12 aylık abonelikle 199 gibi bir rakama sitenin birinde görmüştüm

Yapar.

Ancak bu tip CI modüller oldukça pahallı. Deneme şansı olan bir arkadaş denese belki alınabilir ama çalışacağının da garantisi yok. Yabancı forumlarda bazı tv'lerde söz konusu modülün çalışmayabileceğini okudum. Modül Diablo Wireless Cam olarak geçiyor. Ben kesin bir sonuca varamadım. Denemek için bulsam deneyeceğim ama onu da bulamıyorum. Dreambox parası vermek hele çalışmazsa da çok ağır gelir.

http://board.satportal.to/diablo-cam-light-wireless-wifi/43022-guide-diablo-cam-wifi-running-cccam.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 16 Ağustos 2011; 4:47:16 >

• Bence en iyi şey dreambox almak :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.