Şimdi Ara

Panasonic Ve Buzzing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 55 VT 50E veya 64 VT50E kullanan arkadaşlar Tv nizden vızıltı şeklinde kulağı tırmalayıcı (buzzing) bir ses duyuyormusunuz.Ben 64 D 8000 Samsung aldım ve bu sesten dolayı keyfim kaçtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrerarHD

55 VT 50E veya 64 VT50E kullanan arkadaşlar Tv nizden vızıltı şeklinde kulağı tırmalayıcı (buzzing) bir ses duyuyormusunuz.Ben 64 D 8000 Samsung aldım ve bu sesten dolayı keyfim kaçtı.

Samsunglarda kronik problemdir bahsettiginiz olay, E-D serileri bazi cihazlarda bu sorun malesef cikabiliyor suan ise yeni yazlimlarla bir nevi bu sorun cozulmeye calisiliyor !

Panasoniclerde bu oran daha dusuktur, Samsunglarda bu kroniklik aslinda oyunlarda dahada fazla one cikar, yapmaniz gereken, prizlerinizi kontrol edin, farkli hdmi kablolarla deneyin, bazen sesin sebebi genelde harici panele bagli cihazlar sebeb olabiliyor !

Ses fazla ise servisi cagirin, kasa probleminden kaynaklida olabilir, bu durumda sorunu basitce cozerler, isi bilen servisse zaten bu sorunu kolayca halleder, kafaniza takmayin !

Son care panel degisimi yapilir !

• Buzzing plazmanın klasik sorunudur maalesef. Her ne kadar Panasonic gibi kaliteli markalarda daha az olsa da, az ya da çok markası ne olursa olsun tüm plazmalarda bu sesi duyarsınız. Yani plazma teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Özellikle beyaz ağırlıklı sahnelerde sesin miktarı artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Buzzing plazmanın klasik sorunudur maalesef. Her ne kadar Panasonic gibi kaliteli markalarda daha az olsa da, az ya da çok markası ne olursa olsun tüm plazmalarda bu sesi duyarsınız. Yani plazma teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Özellikle beyaz ağırlıklı sahnelerde sesin miktarı artar.

Tum plasmalarda, bu durum asla olmaz, eskiden vardi suanda, bu sorun yok denecek kadar azdir, plasma teknolojisi artik degisti Turkiyede halen 10 sene oncesinin bilgileri ile vardir demek yanlis olur !

Yukarda yazdim, Samsung E serilerinde bu durum malesef oluyor fakat tum cihazlarda var demek yanlis olur !

Buzzing sorunu aslinda panelden cok hatali ve kotu kablolarla panelde sorun var saniliyor !

Scartla cihazi baglayanlarin %90 oraninda sorsaniz evet buzzing sorunu var der oysali kaliteli bir HMI kablo takildiginda sorun olmadigi net ortaya cikar !

Kotu kalitesiz Hdbox cihazlar ayni problemi yasatir, ses var sanirsiniz kaynagi, hd box yani reciverlar oldugu gorulur !

Buzzing var demek icin cihazi servis net olarak test etmelidir, bazen kasa montajlarida bu soruna yol acabilir, servisler bunu kasa uzerinden sorunu cozerler !

Ozetlersem, Tum plasmalarda asla ve asla buzzing sorunu diye bir olay yok, ona bakarsaniz LcdLe cihazlarda bu sorunu gorebilirsiniz, yukarda dis etkenleri net olarak yazdim !

• LG ve Panasonic marka 2 adet plazma kullanmış birisi olarak maalesef dediklerinize katılmıyorum. Öyle scartla falan değil QED marka üst düzey HDMI kablo ile kullandım. (Panasonic 2008, LG 2011 modeldi) Panasonic'te daha az olmakla birlikte ikisinde de buzzing vardı. İkisinde de özellikle beyaz ağırlıklı sahnelerde ses artıyordu.

İlk duyduğumda canım sıkılmıştı, forumda biraz araştırma yapınca plazma kullanıpta bu sorunla karşılaşmayan olmadığını gördüm. O yüzden takmamaya başladım.

Şu anda aynı HDMI kablo ve receiver ile Philips 3D LED kullanıyorum. Buzzingin "b" si bile yok. (Prizlerde, topraklama da her şey aynı)

Sözüm özü, plazmanın bana göre iki dezavantajı vardır; birincisi buzzing ikincisi de ekran parlamasıdır. (Zaten bu ekran parlamasından dolayı LED'e geçmek zorunda kaldım.)
  • panasonic 50st50e plazma aldım bi bi hafta oldu. fakat beyaz ya da açık mavi fonlarda cızırtı sesi artıyor. tamam çok değil ama can sıkıcı. nedir bunu önlemek için yapılması gereken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zubrowka

panasonic 50st50e plazma aldım bi bi hafta oldu. fakat beyaz ya da açık mavi fonlarda cızırtı sesi artıyor. tamam çok değil ama can sıkıcı. nedir bunu önlemek için yapılması gereken?

tamda bu televizyonu almaya karar vermiştim filmlerde sadece görüntü kalitesi değil ses kaliteside önemlidir
  • 50st50e modelini bende kyllaniyorum 3 ayı gecti. Herhangi bir ses algilamadim. Sesinden de goruntusunden de memnunum:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.