Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.777
Cevap
180
Favori
1.754.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15581559156015611562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda sanirim sorun var, ozelden gonderdiginiz mesaji yanitlayamadim:

VT30 saglam bir TV fakat 3.500TL konusunda yorum yapamayayim, beklenti farkli olabilir cunku. Bu fiyata piyasada 65" boyutlu TV bulamayabilirsiniz tabi.

Daha yeni model VT60 i bulup kacirdiginizi iletmissiniz sanirim. Eger bulabiliyorsaniz 60 serisi tabi ki de kontrast ve performansla daha one cikan bir model oldu. VT60 zaten gerek kullanicilari gerekse prof. inceleme sitelerinde cok iyi yorumlar almisti.

Panelin kullanim saatine, burn-in olup olmadigina (TV menusunden siyah arka fonda hareket eden beyaz scroll bar i secip beyaz renkte silik de olsa tespit edebilirsiniz)

Guc tuketimi konusunda ucuz bir watt olcer alip TV yi actiktan sonra sevdiginiz goruntu ayarlarini uygulayarak anlik guc tuketimini tespit edebilirsiniz. Bu degeri KW a donusturup saatlik, gunluk ve aylik degerleri hesaplayabilirsiniz.

Plasma TV ler hala motion, resim kalitesi ve kontrast yonunden one cikan TV ler. OLED TV lere gore bile artilari bulunuyor: gorus acisi, motion resolution...

Beklentinize uygun oldugunu da tespit ettiyseniz tabi katma degeri fazla olacaktir ;)

Ek: prof. incelemesi :

Iyi gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 14 Ağustos 2017; 19:24:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Neo-Plasma TV lere Panasonic 100.000 saat omur veriyordu galiba. Tabi uretici degerleriyle gercek kullanim degerleri tutmayabilir :)

Can Bey (Albani), ornegin Panasonic Plasmalar icin 25.000s omrun iyi bir rakam oldugunu bazi Pioneer Plasma TV lerin 100.000s i devirdigini soylemisti.

Benim PDP yi 7 senedir kullaniyorum ve performansinda hissedilen bir azalma yok. Iyi bir TV ye denk gelirseniz ayni olacagini dusunuyorum.

1080p cozunurluk icin Plasma TV, herhangi bir LCD TV den tabi parlaklik degeri haric cok daha iyi performans verecektir. Yuksek gunes isigi alan odada ise parlaklik degerleri nedeniyle belki LCD TV ler sizi daha fazla memnun edebilir.

5.000TL fiyatli LCD TV alternatifinizdeyse Sony 55XE90 modeline bakmanizi tavsiye ederim. Daha yuksek fiyat ve boyuttaki TV ler icinse OLED ler 1. alternatifinizde olabilir.

Dedigim gibi piyasa kosullari dusunuldugunde 65" TV icin 3.500TL iyi fiyat fakat urunun teknik desteginin 2013 yilindan bugune saglanmadigini unutmayin. Bence fiyatinda pazarlik imkani da olabilir, 7 senelik TV nitekim ben olsam daha altinda fiyat almaya calisirdim.

Kolay gelsin.

• Ben olsam 65vt30a 3500 tl vereceğime birkaç yüzlük daha eklerim bulursam 60zt60 bulamazsam 65vt60 alırım.Hatta 55 inç küçük gelmezse 55stw60 bile olabilir,stw60 modelinin yüksek input lag sorununu saymazsak her yönüyle on numara televizyon,hatta siyah seviyesi vt50den daha iyi diyorlardı...Bende temiz bir 42stw60 bulabilirsem düşünebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde 4500e 60zt60 satıldı,acele etmeden düzenli bir şekilde araştırırsanız uygun fiyata güzel bir tv alabilirsiniz.Bu arada o 55stw60ı 3400e satana helal,alana geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikon

Geçenlerde 4500e 60zt60 satıldı,acele etmeden düzenli bir şekilde araştırırsanız uygun fiyata güzel bir tv alabilirsiniz.Bu arada o 55stw60ı 3400e satana helal,alana geçmiş olsun

Şu satılan zt60 3 hafta önce kadıköy den satılan ise o 3000 tl den satılmıştı...ordan alan şahıs da bana sattı fakat parasını aldığı halde ben istanbula gitmeden zt60 ı kullancağım bahanesiyle satmaktan vazgeçti...

stw60 ın siyah seviyesi vt50 ile aynı ancak albani hocanın dediği gibi 60 serilerinde 30 veya 50 lerle kıyasla arıza oranı biraz daha fazla
  • 3000e satan kimdi acaba 3000e vt30 satmıyorlar

60 serisinin daha çok arıza çıkardığını bilmiyordum bu arıza olayı belli bir nedenden dolayı mı çıkıyor?

• Arkadaşlar merhaba, 2011 yılında aldığım ve severek kullandığım 42ST33E modeli TV.im var. Ancak son haftalarda artan oranda televizyon kendi kendine kapanıp açılmaya başladı. Sorun ne olabilir ve bana maliyeti nedir acaba? Teşekkürler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala 42 inç plazma tv arayışındayım,st50 gt50 veya stw60 modellerine sahip olup satmak isteyen olursa görüşebiliriz

• Merhaba bende 65 st 60 plazma tv var. Resim ayarları aydınlık kontrast renk ve ince ayarlarda kırmızı yeşil mavi ayarlarında önerilen değerleri bir dönem internette bulup ayarlamıştım. Sıfırlandı. Tekrar ayarlamalıyım ama bulamıyorum. Fikri olan var mı?

• MERHABALAR

PANOSONİC PLAZMA TV KULLANICISIYIM 7 YILDIR KULANIYORUM DAHA ÇOK MAÇ İZLİYORUM (TEPKİME SÜRESİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ)
    EKRANI DARBE SONUCU ÇATLATI TAMİR BEDELİ 3000TL YENİ ALACAGİM LED 4K TV LERİN PLAZMALARI TUTMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM AMA ESKİ TV MİDE 3000 TL VERİP YAPTIRMAK TA ÇOK SAÇMA GELİYOR İKİNCİ EL SPN ÇIKAN(2014-2015)PANOSONİC PLAZMA BULDUM 3400 TL YE SİZ BUNU MU ALAMAK MATIKLI
    YOKSA YENİLERİMİ

Panasonic 55STW60(2.EL)(PLAZMA)
    SAMSUNG MU8000
    SONY X9005E

SİZCE HANGİSİNİ ALMAK MANTIKLI ?????? BAŞKA TV ÖNERİNİLERİNİZİ DE YAZARSANIZ SEVİNİRİM
  • Merhaba bende 65 st 60 plazma tv var. Resim ayarları aydınlık kontrast renk ve ince ayarlarda kırmızı yeşil mavi ayarlarında önerilen değerleri bir dönem internette bulup ayarlamıştım. Sıfırlandı. Tekrar ayarlamalıyım ama bulamıyorum. Fikri olan var mı?

• Eren Utku Dinçer E kullanıcısına yanıt
    X90 almalisiniz. Pazmalar hala cok iyiler, ama artik teknolojinin gerisinde kaliyorlar.

• MGÜ kullanıcısına yanıt
    www.flatpanelshd.com
    Panasonic ST60 review - FlatpanelsHD
    https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1366730214

Linkteki ayarlari yapabilirsiniz.

sony al dostum bu saaten sonra plazma tv almak düşündürücü bendede plazma var ama komşumdaki sony modeli ne bilmiyorum led tv ama görüntüsü çok hoşuma gidiyor ..

50", 65" boyutta VT30/50/60 serisini benzer fiyatla alan uyeler olmustu galiba. TV temiz kullanimli /sorunsuz ise ve daha dusuk fiyattan alinabiliyorsa Plasma TV nin motion resolution (1080 satir ST60, 300 satir XE90)/ izleme acisi / tepki suresi /kontrast etkeniyle resim kalitesi bildiginiz artilari bulunuyor.

ST60 model TV yi kullanmadim fakat incelemelere gore siyah derinligine ulasan LCD TV henuz yok, amiral gemisi 650 zone destekli FALD VA panelli Sony ZD9 un bile local dimming acildiginda siyah derinligi benim G30W Plasmadan az daha kotu:) ST60 in eksik yonu ise CRT ye gore 47-60ms, Leo Bodnar testine gore 73ms input lag degeriymis, PC/konsol kullaniminda XE90 gore (Leo Bodnar testine gore 1080p & 2160p cozunurluklerde 31ms) cok daha fazla hissedilebilir.

65" XE90 local dimming acildiginda siyah derinligi: 0.033cd/m2

65" ZD9 local dimming acildiginda siyah derinligi: 0.029cd/m2
    HDTV Test
    Sony KD-65ZD9 Review: Best HDR TV
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd65zd9-201610164372.htm

42" ST60 siyah derinligi: 0.007cd/m2
    HDTV Test
    Panasonic TX-P42ST60 3D Plasma TV Review
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st60-201303312779.htm

XE90 LCD TV icin guzel bir ornek olmus tabi. LCD TV alacak olsam bu modele bakardim. Forumda 5.000-5.500TL fiyatla alabilenler oldu.

XE90'in artilari:
    • Parlaklik degeri
    • Enerji sarfiyati
    • 2160p (4K) cozunurluk destegi
    • Daha dusuk input lag degeri
    • 1080p 120Hz destegi
    • Burn-in veya image retention riskinin cok daha az olmasi veya hic olmamasi
    • HDR destegi
    • 10 bit renk paleti ve smooth gradiation ile (hassas tonlama - 8 bit renderlanmis goruntulerde renk gecislerini yumusatmak) color banding sorununun azaltilmasi
    • Yeni TV olmasi nedeniyle teknik desteginin saglanabilmesi

Plasma TV lerin teknik destegi artik saglanmadigindan bir sorun ciktiginda cozum sunulamayabilir. Diger yandan yuksek parlaklik degerleri, 2160p cozunurluk ve HDR (high dynamic range) destegi arayisinda olmayanlar icin Plasma TV ler hala avantaj barindiriyorlar.

Her 2 TV de guzel uygun fiyatlara bulunabiliyorsa. Birbirlerine gore arti ve eksileri var.

İyi gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 31 Ağustos 2017; 21:12:17 >

• Panasonikçi arkadaşlarm herkeze iyi bayramlar

• Merhabalar değerli arkadaşlar, öncelikle herkesin geçmiş Bayramını tebrik ederim.

Sizlere danışmak istediğim birşey var, yardımcı olup görüşlerinizi bildirirseniz memnun olurum.

Şu an hali hazırda evimde kullandığım 2 adet panel mevcut

Bunlarda birisi Panasonic50vt30 diğeri ise Panasonic 50pv500e

Her iki panelde de memnunum, pv500siyahlar konusunda çok başarılı olmasa da yinede çoğu LED den aşağı kalır yanı yok.

Size sormak istediğim şey ise, bir yerden 55vt30 panel buldum

Benim evdeki vt'nin bir büyüğü. Satıcı bunun içinen son olarak 1400₺ fiyat istiyor, sizce bu fiyat bu panele verilir mi verilmezmi sizlere sormak istediğim bu. Vereceğiniz cevaba göre karar vereceğim .

Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım...

• Merhaba değerli arkadaşlarım, öncelikl herkesin geçmiş Bayramını tebrik ederim.

Sizlere danışmak istediğim birşey var yardımcı olup görüşlerinizi bildirirseniz memnun olurum.

Şu an, hali hazırda evimde kullandığım 2 adet panel mevcut

Bunlarda birisi Panasonic50vt30 diğeri ise Panasonic 50pv500e

Her iki panelde de memnunum, pv500siyahlar konusunda çok başarılı olmasa da yinede çoğu LED den aşağı kalır yanı yok.

Size sormak istediğim şey ise, bir yerden Panasonic55vt30 panel buldum

Benim evdeki vt'nin bir büyüğü. Satıcı bunun içinen son olarak 1400₺ fiyat istiyor, sizce bu fiyat bu panele verilir mi verilmezmi size sormak istediğim bu. Vereceğiniz cevaba göre karar vereceğim .

Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım...

• ilkeryus77 İ kullanıcısına yanıt
    TV ler takas edilip 1.400TL maliyet cikarilmadiysa bence alinabilir. Piyasada bu fiyata ancak iyi denilebilecek mobil cihaz alinabiliyor :). Tabi garanti proseduru artik uygulanmadigindan, belki biraz daha fiyati dusurmek icin konusulabilir. Bir de 30 serisi Plasmalarda elestirebilecegim "normal ayar" secildiginde brightness fluctuation olmasi, THX /Foto /Game gibi modlarda olmasa da.

Bu arada bir kullanici B7 OLED ile Pioneer 500M PDP yi prof. cihazla kalibre edip youtubeda video paylasmis, ne dersiniz beyler, Plasma TV lerin hala gideri var gibi (500M in Plazma TV ler icinde ayri bir yeri olsa da) :)

İyi gunler.

• ilkeryus77 İ kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Panel temiz ise bence fiyat gayet uygun. Tabi almadan önce bir kusuru var mı, giriş-çıkışları tam çalışıyor mu, ekran kaç saatte (servis menüsünden bakılması gerekebilir), ekran yanığı var mı bunların hepsine bakmak lazım.

Ekran saati çok fazla değil ise (8.000-10.000 saatten az ise gayet iyi, daha uzun yıllar idare edecektir), bir de ekran yanığı yoksa uygun bir fiyat. 55 ekran olanı 50 ekran kadar parlak olmayabilir, bunu gözönünde bulundurun (çok farklı olmasa da).

Logo yanığını da bir media player bağlayarak (VT30 modeli usb'den açıyor mu bilmiyorum) aşağıdaki gibi renkler yansıtarak ekranı inceleyerek görebilirsiniz. Ekranda bir kusur varsa bazı renklerde belirginleşecektir ve belli bölgeler kirli, lekeli görünecektir. Özellikle köşeleri inceleyin logo izi var mı diye, belirgin lekeler varsa siz bilirsiniz, ben olsam almam, ama kusursuz ise olabilir.

• 
Sayfa: önceki 15581559156015611562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.