Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1562. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.777
Cevap
180
Favori
1.754.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15601561156215631564
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar.Satılık panasonic plazma tv arıyorum.Daha önce lg plazma kullanmıştım.Görüntüsünü sevmiştim.Sonrasında lg 49" 4k tv kullandım.Özellikle hareketli görüntülerdeki titremeleriyle beni kendinden soğuttu.Şimdi 60"ku7000 samsung 4k hdr tv var ama ne bileyim onunla da tam tatmin olamadım.VA panel ve siyahları gayet güzel fakat plazmadaki o tatlılık yok.Zaten 4k içerik oynatmıyorum pek.Çok nadir 4k film indirip izliyorum.Youtube 4kya internet hızımız yetmiyor.Oyunları da 1080p oynayınca 4k'ya erken geçmiş hissettim kendimi.

Kısacası plazma tvlerinize talibim.42" satan olursa elimdeki monitörü satıp monitor olarak kullanabilirim , 55" ve üstü satan olursa direkt tv olarak kullanabilirim.Uygun fiyatlı tekliflerinizi bekliyorum.Pm atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 28 Kasım 2017; 3:28:5 >
  • Valla VT serisi plazmaların yeri ayrı. Bulabilirseniz o seriyi tercih edin. Ben kolay kolay satmazdım elimdekini. OLED olursa ayrı tabi ama bunu kaldırıp yerine 4K Led koymayı düşünmem hayatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Valla VT serisi plazmaların yeri ayrı. Bulabilirseniz o seriyi tercih edin. Ben kolay kolay satmazdım elimdekini. OLED olursa ayrı tabi ama bunu kaldırıp yerine 4K Led koymayı düşünmem hayatta.

Bakalım hocam.Bi gt ya da vt serisi denk getirebilirsem uyguna alacağım.Merak ediyorum görüntüsünü.Özellikle VA panelli 4k tvden sonra daha tatlı gelecek mi göreceğiz.Va panelin siyahları çok başarılı çünkü.
  • Selam arkadaşlar.Deneme amaçlı bi 42ST30E bulup aldım.Görüntüsü hoşuma gitmekle beraber eksiklerini-dezavantajlarını da tespit ettim.Elimdeki samsung ku7000 4k led ile de kıyasmala videosu çektim.Plasma küçük ve arka planda kaldığı için çok sağlıklı bir karşılaştırma olmayabilir fakat yine de bir fikir veriyor.Son çıkan vt50-60 serilerini de denemek isterim.Büyük boyutlu ve uygun fiyatlı bir tane bulsam 4k tvnin yerine onu koyabilirim.

Plasmanın dezavantajı beyazları oldukça zayıf.Beyaz ağırlıklı görüntülerde parlaklık ve kontrast zayıf.Genel orta ve koyu tonlarda parlaklığı ve kontrastı yeterli düzeyde.Fakat tasarruf modunu kapatıp kontrasta yüklenince parlak alanlarda detay kaybı oluyor.Mesela bir oturma odası sahnesinde beyaz perdelerin detayları kontrast full iken kayboluyor.Çiğ bir görüntü oluşuyor.Kontrastı kısınca görüntü toparlıyor fakat bu sefer de parlaklık-canlılık düşüyor.Renkler gayet doğru ve yeterli.Ekran yansıması az.Dahili uydu alıcısı olmadığı için tv yayını deneyemedim.Hd videolarda vs gayet tatlı görüntü sunuyor.Konsol oyunlarında başarılı.Input lag ozellıkle oyun modunda monitor sevıyelerınde.Ekrana üst açıdan bakınca görüntü kaybı yaşadım .Yandan ve alttan görüntü kaybı yok.Karşıdan bakıldığı gibi.Siyahları cidden çok iyi.Parlaklık ayarını düşürünce siyah düzeyi belirleniyor.Parlaklığı azalttıkça siyahlar daha da siyah oluyor.Bunun ayarını iyi yapmak lazım.Çok kısınca siyahlardaki-koyu tonlardaki detaylar yok oluyor.Led tvnin siyahları ile kıyasladığımda led tv va panel olduğu için gayet iyi siyahlara sahip.Fakat ekranın biraz sağına ya da soluna kayınca siyahlar grileşmeye-lacivertleşmeye başlıyor.Genel olarak da çok hafif bir lacivert tonu hissedilebiliyor siyahlarda plazmaya göre.Fakat ikisini yanyana koymasam bunu farkedemezdim.Plazmaya çok yakın siyahları.Led tvnin kontrast ve parlaklığını zorladığımda plasmayı orta ve koyu tonlarda geçiyor.Parlak-beyaz sahnelerin yoğun olduğu yerlerde bariz fark atıyor.Plasma bir de doğalgaz peteğini birinci kademede çalıştırıyormuşsunuz gibi ısı yayıyor.Kışın işe yarar Gözlemlerim bunlar.

Ateri Kasediyoutube
    NEO PLASMA TV VS 4K LED TV COMPARISON - Panasonic ST30E vs Samsung KU7000
    https://www.youtube.com/watch?v=bA14w8JvjgE

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Hocam yuksek hareketli ve yuksek cozunurluklu bir video da deneme yapsaydiniz aslinda daha net anlasilirdi plazma yoksa siyahta daha basarili beyazda florasan led lcd beyaz isik sizmasina vivid ekrana gore tabiki daha az olacak. Zaten teste aldiginiz plazma cok giris seviyesi bi plazma ve kim bilir artik kac saatlik kullanim yasamis bir plazma. Yinede buna ragmen okdr eski ve ufak olmasina ragmen renkli goruntude o vivid lcd den hic geri kalmamis olmasi buyuk basarisini bir kez daha gosteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

Hocam yuksek hareketli ve yuksek cozunurluklu bir video da deneme yapsaydiniz aslinda daha net anlasilirdi plazma yoksa siyahta daha basarili beyazda florasan led lcd beyaz isik sizmasina vivid ekrana gore tabiki daha az olacak. Zaten teste aldiginiz plazma cok giris seviyesi bi plazma ve kim bilir artik kac saatlik kullanim yasamis bir plazma. Yinede buna ragmen okdr eski ve ufak olmasina ragmen renkli goruntude o vivid lcd den hic geri kalmamis olmasi buyuk basarisini bir kez daha gosteriyor.

Test ettiğim video 1080p ve 5gb .Orta ayarda bir video.Videoya kaydetmediğim testlerde daha kaliteli görüntülerle de kıyasladım.Hatta 4k videolar bile kullandım.Piksel çokluğu ve parlak görüntü dezavantajlarını bi kenara bırakırsak daha doğal bir görüntü veriyor.Siyahlar daha iyi.Hareketli görüntülerde de biraz daha iyi.ku7000 hareketli görüntülerde başarılı bir tv bana göre.Panasonic'in üst serileri dediğiniz gibi çok daha başarılıdır muhtemelen.

Aslında çok ikilemde kaldım.Plazmaların görüntüsünü çok beğenmeme rağmen 4kdan da vazgeçmek istemiyorum.Gelecek 4kda.4k bir oyun oynamanın deneyimi çok farklı.Windowsta ekranı ikiye bölüp bi yarısında 1080p video izlerken diğer yarısında işlerimi halletmek ya da sitelerde gezinmek ayrı bi deneyim.Bir de tvyi monitor olarak kullandığım için ne kadar dikkat etsem de ekranda muhtemelen logo yanığı oluşacak.Kullandığım lg plazmada sol alt köşede windows logosu kalmıştı.Ledde öyle bir korkum olmuyor.Kafa rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 21 Aralık 2017; 0:59:56 >

• Bir de bunun yanısıra iki tvde de playstation 3te gran turismo 5 oynadım.Oyun native 1080p.Plazmada görüntü 42" olmasına rağmen daha çok tırtıklıydı.4k tvde tırtıklar daha azdı , görüntü daha pürüzsüzdü.Hem de 60" olmasına rağmen.Bu da upscale özelliğinin bir getirisi sanırım.60" bir plazmada oyun oynadığımı farzedersek görüntü çok daha tırtıklı ve düşük çözünürlüklüymüş gibi gözükecek.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

bende birara Samsung 55HU8200 vardı (4k tabiiki),aynı şekilde upscale ediyordu ancak ışık sızması, film seyrederken altyazı çıktığında alt tarafın komple aydınlanması (siyahtan neredeyse laciverte ve fümeye dönüyordu) , plastik kasa yüzünden sesin cızırdaması vs gibi sebeplerden aşağı yukarı 1 sene kullanıp iade ettim.

Sonrasında bir Panasonic 60ZT60 aldım, "oh be!" dedim tv buymuş. Hele bir de internette kolaylıkla bulunan renk ve görüntü ayarlarını yapınca!
    Malzeme kalitesinden tutun da renklerin doğruluğu, siyahların detayı vs şuan bir lcd ye baktığımda çizgi film gibi geliyor.

Son zamanda dayanamayıp bir de yatak odam için Pioneer LX-6090 aldım. Ayrı bir efsane! Bana ZT60 ı bile geride bırakıyormuş gibi geliyor açıkcası, karar vermekte zorlanıyorum.
    Kısacası üst seviye bir plazma ile herhangibir lcd yi kıyaslamak bence saçma
    Çok parlak ve vivid görüntü seviyorsanız bilemem, ama ben ZT de de 6090 da çok aydınlık görüntülere zor bakıyorum, neredeyse gözümü acıtıyor, daha parlağı olsa ne işime yarardı bilemiyorum.

ZT60 da ps4 ve xbox one bağlı, şimdiye kadar hiçbir güncel oyunda beni rahatsız eden bir tırtıklanma görmedim belki de dikkat etmedim. Ancak HU8200 den ZT60 a geçerken çözünürlük kaynaklı görüntü kalitesi kötüye gitse farkederdim diye düşünüyorum.
    Şuanki kaynakların çoğu 1080p ya da 1080i olduğundan bunu 4k ya upscale etmenin görüntü kalitesini çok değiştireceğini düşünmüyorum. Native 4k kaynaklar yeterli şekilde artarsa tabiiki 4k tv daha lezzetli hale gelecektir, ama daha erken bence.

Kendi hesabıma oledler iyice oturmadan belki bir beş sene daha kesinlikle tv alacağımı zannetmiyorum.

42ST30 hem eski model hem de düşük seviye bir tv, bulabilirseniz üst seviye bir plazmayı (LX-**90 ya VT/ZT serileri)tecrübe etmenizi gönülden tavsiye ederim.

• Arkadaşlar 55-STW60 Neo Plazma için renk ayarları verebilir misiniz? Misal parlaklık,konstrat,canlı renk açık kapalı vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaragorn

Bu sayfalari uzun uzun okuduktan sonra 2014 Mayista hepsiburadadan aldigim 55STW60 televizyonumu bir yila yakindir yurtdisinda yasayadigim icin satiyorum, yakin zamanda donersem diye bekletiyordum ama yakin zamanda donus gorunmuyor satmak istiyorum dersem yalan olur o yuzden son istedigim fiyat 4000tl dir, bu rakam su anda televizyonum olmasa bu televizyonu almak icin odeyebilecegim maksimum rakam. ilgilenenler resimleri sahibinden ilanimdan inceleyebilir, calisma saatine dun baktim 4976 dir. Televizyon Ankara'dadir.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-televizyon-panasonic-tx-p55stw60-55-2500hz-wifi-dlna-usbmovie-smart-3d-tv-484524922/detay/

Panasonic TX-P55STW60 55" 2500Hz WiFi DLNA UsbMovie SMART 3D TV + 1 Gözlük Hediyeli
    3D SMART TV
    NeoPlazma
    Infinite Black Pro Kontrast
    Aktif 3D, 1x gözlük dahil
    1 x Alıcı(dvb-s/s2/t/c)
    Internet Tarayıcı
    2.500Hz FFD
    USB Oynatma (Film/Müzik/Fotoğraf)
    HDMI x 3
    USB2.0 x2
    Dokunmatik Kalem Özelliği (1x elektronik kalem dakil)
    2+1 Ses Sistemi Özelliği

Hocam aynı Tv' yi kullanıyoruz satabildiniz mi Televizyonu? Sattıysanız kaça sattınız ? Özelinize girmek istemem sizin için mahsuru yoksa tabi..

Piyasasını merak ettim açıkcası..Ben 4,500 Tl'ye almıştım Vatan'dan indirimle...

• Merhabalar

42gt20e panasonic televizyonumda hiç problem gözükmüyor fakat dsmart uydu alıcısından görüntüyü ekrana vermiyor ? hiç bu tarz bir arıza ile karşılaşan oldu mu denedim dsmarta arıza yok başka televizyonda çalışıyor anten kablosunda problem yok orda başka televizyon çalışıyor hdmı kablosunu değiştirdim sorun yine değişmedi fabrika ayarlarına getirdim her ikisinide yine düzelen bişey yok ama televizyonda hiç sorun yok gibi duruyor
  • hocam kalibrasyon ayarlarını tam yapamadığınız için bu durum oluşuyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Arkadaşlar 55-STW60 Neo Plazma için renk ayarları verebilir misiniz? Misal parlaklık,konstrat,canlı renk açık kapalı vs...

Görüntüleme modu: Gerçek Sinema
    Kontrast 60
    Parlaklık 0
    Renk: 50
    Keskinlik: 0
    Renk sıcaklığı: Ilık, hafif sıcak
    Canlı renk: kapalı
    Ortam sensörü Açık kapalı
    Gürültüyü azaltma kapalı
    Mpeg Gürültü azaltma kapalı
    Akıllı Çerçeve Oluşturma kapalı
    Panal parlaklık ayarı Düşük
    Uyarlanabilir gamma kontrolü 0
    Siyah genişletici 0
    Gama 2.2
    16: 9 Aşırı tarama kapalı
    R-Kazanç -2
    G Kazanımı -3
    B-Kazanımı 3
    R-Kesim 0
    G-Kesim -1
    B-Kesim +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: james254

quote:

Arkadaşlar 55-STW60 Neo Plazma için renk ayarları verebilir misiniz? Misal parlaklık,konstrat,canlı renk açık kapalı vs...

Kontrast 60
    Parlaklık 0
    Gürültüyü azaltma kapalı
    Siyah genişletici 0
    Gama 2.2
    R-Kazanç -2
    G Kazanımı -3
    B-Kazanımı 3
    R-Kesim 0
    G-Kesim -1
    B-Kesim +1

Hocam cok tesekkur ederim degerli cevabiniz icin..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: james254

quote:

Kontrast 60
    Parlaklık 0
    Gürültüyü azaltma kapalı
    Siyah genişletici 0
    Gama 2.2
    R-Kazanç -2
    G Kazanımı -3
    B-Kazanımı 3
    R-Kesim 0
    G-Kesim -1
    B-Kesim +1

Hocam cok tesekkur ederim degerli cevabiniz icin..

rica ederim hocam sonuçlarını da yazarsınız memnun kalırsınız umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: iztech

Merhaba;

bende birara Samsung 55HU8200 vardı (4k tabiiki),aynı şekilde upscale ediyordu ancak ışık sızması, film seyrederken altyazı çıktığında alt tarafın komple aydınlanması (siyahtan neredeyse laciverte ve fümeye dönüyordu) , plastik kasa yüzünden sesin cızırdaması vs gibi sebeplerden aşağı yukarı 1 sene kullanıp iade ettim.

Sonrasında bir Panasonic 60ZT60 aldım, "oh be!" dedim tv buymuş. Hele bir de internette kolaylıkla bulunan renk ve görüntü ayarlarını yapınca!
    Malzeme kalitesinden tutun da renklerin doğruluğu, siyahların detayı vs şuan bir lcd ye baktığımda çizgi film gibi geliyor.

Son zamanda dayanamayıp bir de yatak odam için Pioneer LX-6090 aldım. Ayrı bir efsane! Bana ZT60 ı bile geride bırakıyormuş gibi geliyor açıkcası, karar vermekte zorlanıyorum.
    Kısacası üst seviye bir plazma ile herhangibir lcd yi kıyaslamak bence saçma
    Çok parlak ve vivid görüntü seviyorsanız bilemem, ama ben ZT de de 6090 da çok aydınlık görüntülere zor bakıyorum, neredeyse gözümü acıtıyor, daha parlağı olsa ne işime yarardı bilemiyorum.

ZT60 da ps4 ve xbox one bağlı, şimdiye kadar hiçbir güncel oyunda beni rahatsız eden bir tırtıklanma görmedim belki de dikkat etmedim. Ancak HU8200 den ZT60 a geçerken çözünürlük kaynaklı görüntü kalitesi kötüye gitse farkederdim diye düşünüyorum.
    Şuanki kaynakların çoğu 1080p ya da 1080i olduğundan bunu 4k ya upscale etmenin görüntü kalitesini çok değiştireceğini düşünmüyorum. Native 4k kaynaklar yeterli şekilde artarsa tabiiki 4k tv daha lezzetli hale gelecektir, ama daha erken bence.

Kendi hesabıma oledler iyice oturmadan belki bir beş sene daha kesinlikle tv alacağımı zannetmiyorum.

42ST30 hem eski model hem de düşük seviye bir tv, bulabilirseniz üst seviye bir plazmayı (LX-**90 ya VT/ZT serileri)tecrübe etmenizi gönülden tavsiye ederim.

Merhaba.Bu ara tv-monitor olayını hobi+ticarete dönüştürdüm.Her sene farklı bi tv kullanıyorum.Şimdi st30 plazmayı da sattım.2 gün sonra 4k 28" bir monitör aldım.Dediğiniz gibi led bir tv üst düzey bir seriden pahalı bir model değilse plazmayla kıyaslanamaz.Plazmaların kendine has tatlı bir görüntüsü var.İmkanım olsa ben de bi zt60 kullanmak isterim.Bi iki satan arkadaş var da fiyatlar uçuk.Aldığım 4k monitör de tn panel.Cidden tam bir işkence.Düzgün görüntü alabilmek için tam karşıdan bakmak lazım.E benim oyun koltuğum alçakta kalıyor ona göre.Mecbur monitörü indirip daha alçak bir yere koydum.Va paneller izleme açısı olarak tnlere göre çok daha iyi onu görmüş olduk.

• Arkadaşlar 65VT60 a en fazla ne kadar verilir ?
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    yok hocam satmadim birkac teklif aldim 3000 civarina ama sonradan vazgectim su anda paketli depoda duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaragorn

yok hocam satmadim birkac teklif aldim 3000 civarina ama sonradan vazgectim su anda paketli depoda duruyor

3000 Tl iyi Fiyat Hocam? Model yili 3-4 sene icin iyi fiyat..

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Iyi de hocam geri donunce led mi bakacaz :)
    5binlik kuro lar uretim durunca 10bine satildi bu ulkede
  • 
Sayfa: önceki 15601561156215631564
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.