Panasonic kullananlara bi şey sormak istiyorum; ben yaklaşık bir ay önce peşin 4350 ytl'ye 42PV600E aldım, ve bundan yaklaşık 3 hafta sonra 42PV70'ler çıktı piyasaya. PV70'in peşin fiyatı 3500 ytl civarı, yani almış olduğum PV600'den yaklaşık 850 ytl daha ucuz. sormak istediğim sizce ben kazık mı yedim? yani yeni gelen model G10 panel fakat arada çok sayılabilecek bi fiyat farkı var. eğer kazık yemediğimi düşünüyorsanız neden peki G9 panel bir televizyondan daha ucuz, yani PV600'ün PV70'e göre 850 ytl daha pahalı olacak ne gibi özelliği olabilir?
quote:
Orjinalden alıntı: Jackal78
quote:
Orjinalden alıntı: h3ps3d
merhaba arkadaşlar ben de 37PV70 e talibim sayılır sirkecide panasonic satıcısında gördüm peşin 2.800 dedi bence çok iyi fiyat.Ama merak ettiğim husus şu: bu model 1080p upscale yapıyormuş galiba,nasıl oluyor bu iş?.Malum ben ps3 üm için almayı düşünüyorum sizce uygun bir şeçim mi?
bu fiyatı veren yer neresi ?
yerini tam olarak bilmiyorum yakın bir zamanda tekrar gider-tel nosunu,açık adresini filan alırım kardeş...
quote:
Orjinalden alıntı: casparza
Bu hafta başı kullandığım PC göçtü eski bir amd2500 sistem idi. Anakartta sorun var sanırım söktüm servise gönderdim, şansızlık işte. Bu dönemde notebook bağladım. Lakin 1366x768 açamadım. Bu çözünürlük çıkmıyor. Notebook halbuki 16:10 wide, ama çıkmadı. 1920x1080 bile açabiliyorum ama bu çözünürlük çıkmadı ve PC nin aksine yüksek çözünürlüklerde ekrana görüntü zoom lu şekilde geliyor. Yani 1:1 oturmadı görüntü 1024x768 haricinde. Bende mecburen 1024x768 de "anamorphic" yapıp seyrediyorum bs player dan. Senin için sabredersen hafta sonu 512x384 divx resimleri çeker atarım ama hafta içi pek vaktim olmuyor.
Bu arada evet, sehpa ayağı ile geliyor cihaz.
casparza selamlar.. öncelikle, tabi ki bekleyebilirim, yeter ki sen müsait ol ikinci olarak 1024x768 plazmaların PC'den görüntü aktarıldığında yaşanılan uyum sorunu malesef hoş olmayan bir durum.. o yüzden bu konuyu da biraz kurcalıyorum.. peki anamorphic performansı nasıl, görüntü açısından çok rahatsız ediyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: mussa
Panasonic kullananlara bi şey sormak istiyorum; ben yaklaşık bir ay önce peşin 4350 ytl'ye 42PV600E aldım, ve bundan yaklaşık 3 hafta sonra 42PV70'ler çıktı piyasaya. PV70'in peşin fiyatı 3500 ytl civarı, yani almış olduğum PV600'den yaklaşık 850 ytl daha ucuz. sormak istediğim sizce ben kazık mı yedim? yani yeni gelen model G10 panel fakat arada çok sayılabilecek bi fiyat farkı var. eğer kazık yemediğimi düşünüyorsanız neden peki G9 panel bir televizyondan daha ucuz, yani PV600'ün PV70'e göre 850 ytl daha pahalı olacak ne gibi özelliği olabilir?
PV600'ün hem pv60'tan hem pv70'ten üstün özellikleri PİP, POP, PAT, PAP, SD Kart desteği ve hoparlör sistemi. Benim fikrim şu ki; G10 panelin G9 panelden siyah renk dışında bir farkı olduğunu düşünmüyorum, yani teknolojik bir yenilik olduğunu zannetmiyorum. Eğer olsa idi bu mutlaka fiyatına yansırdı, tabi benim değerlendirmemdir bu. Kazık yeme olayına gelince sevgili mussa, yukarıda bahsettiğim + özellikler senin televizyonunun fiyat farkını oluşturuyor ve yine bence bu fiyat farkına değen özellikler. Dolayısı ile böyle düşünceleri bırak, televizyonunun keyfini sür
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ganeja
quote:
bi sorum olacak; bizde PV600 var fakat PİP özelliğini kullanmak istediğimde kullanamıyorum, yani kablolu yayında bi kanal izlerken başka bi kanal izleyemiyorum iki parça olarak, neden acaba? bi ayarı falan mı var? ya da kablolu yayından dolayı mı?
sanırım..diğer anten girişinizinde dolu olması gerekir.
onu nasıl dolduracaz?
yukarıda anlatıldığı gibi...arkadaşlar açıklamış..tek bir kaynak üzerinden pip yapılamadığından..bir girişte kablolu..diğerinde dg olursa pip yapabilirsiniz..zaten dvd de sorun olmamaması lazım
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75 Benim fikrim şu ki; G10 panelin G9 panelden siyah renk dışında bir farkı olduğunu düşünmüyorum, yani teknolojik bir yenilik olduğunu zannetmiyorum
Çip farkı var mı "kursad_75" ? PV70de Vreal2 kullanılıyor ve bunun görüntü üzerindeki artılarından bahsediyor broşürler. PV60 da ne kullanılıyordu çip olarak ?
@terapati
anamorphic de görüntü kötü değil ciddi bir format bozukluğu yok bunun da resmini çekerim.
quote:
Orjinalden alıntı: casparza Çip farkı var mı "kursad_75" ? PV70de Vreal2 kullanılıyor ve bunun görüntü üzerindeki artılarından bahsediyor broşürler. PV60 da ne kullanılıyordu çip olarak ?
LİNKE bir göz at casparza. Burada G10 panellerde açıkca V-real II işlemci olduğu belirtilmiş. Full HD Panellerde de V-real Pro II işlemci var. Asıl fiyat farkı da o panellerde ortaya çıkıyor zaten. Bizim emekter PV60'da V-real I işlemci var demek ki, ismi böyle değilse de isim babası ben oldum artık
PV70E ile PV70F arasında ne fark var onu bulamadım ?
Fark yok, aynı plazma.
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75 LİNKE bir göz at casparza. Burada G10 panellerde açıkca V-real II işlemci olduğu belirtilmiş. Full HD Panellerde de V-real Pro II işlemci var. Asıl fiyat farkı da o panellerde ortaya çıkıyor zaten. Bizim emekter PV60'da V-real I işlemci var demek ki, ismi böyle değilse de isim babası ben oldum artık
Tekofaksın yaptırdığı 1 büyük 1 küçük kitapçık var, bunları "ellerinde geldiğince" anlatmaya çalışmışlar, ordan okumıştum zaten ama Pv60 da ne vardı da ne değişti de bu kadar anlatmaya çalışmışlar onu merak ettim. Yani varmak istediğim PV60 ile PV70 arasında az da olsa bir görüntü kalitesi varsa, bu çipten olabilir demek istedim. G9-G10 Panel bence farketmez.
Plazmada durum nedir bilmiyorum ama lcd panel olayını daha iyi bilirim. Jenerasyon sadece paneli ne kadar büyük ürebildiğin ve ürettiğin 1 panel den kaçtan 17" panel kestiğinle alakalıdır. Daha büyük panel üretmek için daha büyük bir yatırım yaparlar. Yani kısacası panasonic'in 9. ve 10. jenerasyon panelleri arasında bir kalite farkı olduğunu pek zannetmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
Fark yok, aynı plazma.
bazı yerlerde 70E bazılarında 70F yazması kafa karıştırıyorda :)
Bilgilendirmen için teşekkür ederim Kursat_75... Panasonic player 340'ı 855 ile değiştirmeye karar verdim. Böylece hem plazmada hem de playerde HDVI olduğu için DVD leri dijital olarak izleme imkanım oluyor. Diğer bağlantıları da sizin söylediğiniz gibi yaptım... Sonuç iyi... İyi günler diliyorum...
Rica ederim özgür, keyifli seyirler...
quote:
Orjinalden alıntı: casparza
Tekofaksın yaptırdığı 1 büyük 1 küçük kitapçık var, bunları "ellerinde geldiğince" anlatmaya çalışmışlar, ordan okumıştum zaten ama Pv60 da ne vardı da ne değişti de bu kadar anlatmaya çalışmışlar onu merak ettim. Yani varmak istediğim PV60 ile PV70 arasında az da olsa bir görüntü kalitesi varsa, bu çipten olabilir demek istedim. G9-G10 Panel bence farketmez...
Benim demek istediğim de o zaten casparza, sizin plazmanın işlemcisi V-real II ve bu sadece G-10 panellerde mevcut. Dolayısı ile işlemcinin gelişimine bağlı olarak görüntü kalitesinde de artma olacağını düşünüyorum, ama asıl fiyat farkı daha önce de belirttiğim gibi V-real Pro II işlemci bulunan Full HD panellerde ortaya çıkacaktır. Selamlar...
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
quote:
PV600'ün hem pv60'tan hem pv70'ten üstün özellikleri PİP, POP, PAT, PAP, SD Kart desteği ve hoparlör sistemi. Benim fikrim şu ki; G10 panelin G9 panelden siyah renk dışında bir farkı olduğunu düşünmüyorum, yani teknolojik bir yenilik olduğunu zannetmiyorum. Eğer olsa idi bu mutlaka fiyatına yansırdı, tabi benim değerlendirmemdir bu. Kazık yeme olayına gelince sevgili mussa, yukarıda bahsettiğim + özellikler senin televizyonunun fiyat farkını oluşturuyor ve yine bence bu fiyat farkına değen özellikler. Dolayısı ile böyle düşünceleri bırak, televizyonunun keyfini sür
Güzel izah etmişsin teşekkürler. aslında zaten ben pv600'ü bi bakıma bile bile aldım, yani pv70'in kısa sürede çıkacağını biliyordum, ama fiyat olarak daha pahalı olur diye düşünmüştüm, kafaya takmıyorum artık. hayırlısı buymuş demek ki. elimizdeki'nin kıymetini bilip şükretmek gerek. Görüntü kalitesi olarak zaten fark olsa bile yine farkı ben alamayacaktım, çünkü zaten tam performans'ta çalışmıyor televizyon, kablolu yayında da uyduda da görüntü kalitesinde kayıplar oluyor. dolayısıyla fark olacağını sanmıyorum. bu arada PİP özelliğini biliyorum da POP,PAT,PAP falan nedir bunlar?
quote:
Orjinalden alıntı: ozgurkenan
Bilgilendirmen için teşekkür ederim Kursat_75... Panasonic player 340'ı 855 ile değiştirmeye karar verdim. Böylece hem plazmada hem de playerde HDVI olduğu için DVD leri dijital olarak izleme imkanım oluyor. Diğer bağlantıları da sizin söylediğiniz gibi yaptım... Sonuç iyi... İyi günler diliyorum...
bi şey diycem; sc-ht 855 sinema sistemine ait olan dvd playeri tek başına alabiliyor musun? ve bu uyumlu olabiliyor mu diğer sistemle?
Öncelikle herkese merhaba panasonıcçilere gelince sizler bu işi biliyorsunuz suan panasonıc kullanan tüketicileer suan bir ferrari gibi bir palzmaya sahıpsınız onun değerini bilin yaklaşık 1,5 yıldır bu işi yapıyor yeni ve eski bir çok markanın plazmasını deneme fırsatım oldu ve halada oluyor yaklaşık bundan 2 ay önce 42 pv45 plazma mağazamıza geldı ve ona aynı girişleri kullanrak lg pc1r ile yanyana teşhir ettık grı bir plazma olamsına ragmen vermış oldugu renk kalıtesı mükemmeldi ve şimdi 42pv70 geldi ve panasonıc masaratı uretmış arkadaşlar abartmıyorum masaratı gerçekten özelliklerı ve görüntü kalıtesı gerk hd gerk tv yayınında barız ortada tekonsa metrocty mağazda samsungların ortasında teşhır edilmekte gidin görün çok iiiş yapmışlar.
G9 VE G10 PANALE gelince g9 ve g10 panel arsındakı bırıncı fark vıreal2 işlemci ve bu işlemciye ek olarak yonga seti eklenmiştir yonga seti nedir?yonga seti 720p formatındakı çözünürlük değerini1080p ye digital olarak yukselten aynı zamnda 100 hertz taramayla bırlıkte %50 daha net görünütü aktarımı sağlamakta arkdaşlar yorumlarınz güzel ama bıraz araştırın derim bugn pazara baktıgınızda lg samsung gibi kore patentlı markalar panasonıcten dah ucuza satış yapmaktalar 1 ci nedenleri teknolojılerı sadece kozmetıkten ıbaret geçtiğimz tekonosa 50inç samsung plazmada lost 3 sezon 6 bölümü izlerken cd takldı 3 dk içinde sabıt kalan görüntü yapıştı dah sonra mağzadakı ark.la bırlıkte aynı şekilde panasonıc plazmada bunu denedık yaklasşık 20 dk bekledık yayına verdiğimzde tertemız bı g10 karşımızda duruyordu yanmadı sizde mağazlarda bunu dentebilirisinz.
Malesef ses sisitemlerinde dvd lerın ayrı satışı yok ama topshıbada hdmılı dvd mevcut teknosalarda bulabilirisn.