Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
31.759
Cevap
177
Favori
1.753.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu arada o AV1 ve AV2'ye bağladığın kablolar ne?
  • Herkese merhaba,
    Bir arkadasım gecen hafta 42PV70 aldı.Görüntü kalitesinden çok memnun,fakat panel'den ses geldiğini söylüyor.Bildigim kadarı ile bu modelde fan da yok.Bu sesin nedeni sizce ne olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: casparza

merhaba terapati,
    Öncelikle divx konusu benim içinde son derece önemli çünkü, %90 oranında bunun için aldım. Aslında projektör kullanıyorum ama sürekli kullanımda yoruyor karanlık bir süre sonra da can sıkıcı olabiliyor, uykun geliyor ve yarım bırakabiliyorum seyrettiğim şeyi :)

Şimdi, 512x384 bile olsa kötü bir seyir olmuyor bunu belirtiyim. Ama daha yüksek çözünürlüklerde inanılmaz oluyor. 720p diye kastettiğim aslında gerçek 720p değil elbet, Lost2un Heroes'ın vs. gibi dizilerin yanılmıyorsam, 952x580 gibi 720p HDrip diye geçen versiyonları inanılmaz güzel. En büyük sorunum ekrana full oturtamamaktı. Bunun için de çözümü 1366x768 çözünürlük ile çözdüm. Bu arada ben hala en ilkel bağlantıdayım tüm bunlar vga bağlantısı ile ilgili yorumlarım, henüz dvi-hdmi bağlantısına geçemedim. Bunda daha iyi sonuçlar alacağıma eminim.

Dün akşam bir arkadaşım philips 5960 divx player aldı geldi, ve beraber biraz test yaptık. Kendisi Pioneer 427XA kullanıyor ve siyaha bayıldı. Bende kesinlikle böyle değil bayağı gri sende tam siyah ve renkler daha canlı görüntü daha iyi yorumun yaptı bir pioneer sahibi olarak (piooneer sahipleri kızmasın, sadece elçiyim:)

umarım sorularına biraz yardımcı olmuşumdur.

casparza merhaba..

inan şu yazdıklarınla inanılmaz yardımcı oldun bana, sana çok teşekkür ederim divx konusunda söylediklerinle içimi ferahlattın diyebilirim.. yanlış anlamışsam düzelt lütfen, divxleri ekrana tam oturtmak için TV'nin çözünürlüğünü 1366x768'e çıkarıyorsun.. şunun için soruyorum, TV'yi notebook'a bağlayacağım ve notebook'umun native çözünürlüğü 1280x800.. dolayısı ile bağlantı yaparken TV'nin çözünürlüğünü 1366x768 olarak seçmem yeterli olacak mı bu durumda? bu arada benim şimdilik ve de belki uzun bir zaman bağlantım vga ile olacak.. dolayısı ile verdiğin veriler benim için oldukça değerli..

tekrardan teşekkürler..

P.S. gönül bu bahsettiğim 512x384 çözünürlüklü örnek ile fotoğraf göndermenden yana bir de ama çok mu uğraştırmış olurum seni dostum?

edit: dostlar bu arada PV70'ler ayağıyla beraber mi satılmakta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapati -- 25 Nisan 2007; 22:03:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mussa

wayy kumanda şık duruyor
    bu arada o AV1 ve AV2'ye bağladığın kablolar ne?

AV1 de digiturk var, AV2 de Vestel 4500 divx player.
  • quote:

Orjinalden alıntı: terpati
    casparza merhaba..

inan şu yazdıklarınla inanılmaz yardımcı oldun bana, sana çok teşekkür ederim divx konusunda söylediklerinle içimi ferahlattın diyebilirim.. yanlış anlamışsam düzelt lütfen, divxleri ekrana tam oturtmak için TV'nin çözünürlüğünü 1366x768'e çıkarıyorsun.. şunun için soruyorum, TV'yi notebook'a bağlayacağım ve notebook'umun native çözünürlüğü 1280x800.. dolayısı ile bağlantı yaparken TV'nin çözünürlüğünü 1366x768 olarak seçmem yeterli olacak mı bu durumda? bu arada benim şimdilik ve de belki uzun bir zaman bağlantım vga ile olacak.. dolayısı ile verdiğin veriler benim için oldukça değerli..

tekrardan teşekkürler..

P.S. gönül bu bahsettiğim 512x384 çözünürlüklü örnek ile fotoğraf göndermenden yana bir de ama çok mu uğraştırmış olurum seni dostum?

edit: dostlar bu arada PV70'ler ayağıyla beraber mi satılmakta?

Bu hafta başı kullandığım PC göçtü eski bir amd2500 sistem idi. Anakartta sorun var sanırım söktüm servise gönderdim, şansızlık işte. Bu dönemde notebook bağladım. Lakin 1366x768 açamadım. Bu çözünürlük çıkmıyor. Notebook halbuki 16:10 wide, ama çıkmadı. 1920x1080 bile açabiliyorum ama bu çözünürlük çıkmadı ve PC nin aksine yüksek çözünürlüklerde ekrana görüntü zoom lu şekilde geliyor. Yani 1:1 oturmadı görüntü 1024x768 haricinde. Bende mecburen 1024x768 de "anamorphic" yapıp seyrediyorum bs player dan.
    Senin için sabredersen hafta sonu 512x384 divx resimleri çeker atarım ama hafta içi pek vaktim olmuyor.

Bu arada evet, sehpa ayağı ile geliyor cihaz.

quote:

Orjinalden alıntı: mturgut
    Herkese merhaba,
    Bir arkadasım gecen hafta 42PV70 aldı.Görüntü kalitesinden çok memnun,fakat panel'den ses geldiğini söylüyor.Bildigim kadarı ile bu modelde fan da yok.Bu sesin nedeni sizce ne olabilir?

Merhaba, bu konuda bende pimpirikli biriyim ama inan hiç bir ses algılamadım. Akşam özellikle yanına gidip tekrar kontrol eder, söylerim.

• quote:

bi sorum olacak; bizde PV600 var fakat PİP özelliğini kullanmak istediğimde kullanamıyorum, yani kablolu yayında bi kanal izlerken başka bi kanal izleyemiyorum iki parça olarak, neden acaba? bi ayarı falan mı var? ya da kablolu yayından dolayı mı?

Dün bir panasonic showrooma gittim. PV70'le de tanışmış oldum böylece. PİP olayını orada biraz konuştum. Şöyle bir açıklama yapıldı, bana da mantıklı geldi;
    Kablolu tv'de anten girişi direk televizyona yapıldığı için televizyonda kanallar arasında seçim yapılabilir, yani PİP özelliğini çalıştırabilirsiniz. Ama uydu receiverdan aldığınız görüntüde, receiver görüntülenecek kanalı seçim yapıp televizyona gönderdiği için uydu görüntülerinde PİP özelliğini kullanamazsınız. Ama uydu seyrederken diğer bir pencerede dvd ya da play station görüntüsünü görebilirsiniz.
    Şimdi bu söylenenlerden yola çıkarsak sevgili mussa, senin kablolu tv'de pip özelliğini çalıştırabilmen lazım, ama çalıştıramadığını söylüyorsun! Bu durumda benim aklıma gelen şu, televizyonun ayarlar bölümünde pip özelliğinin bir on/of konumu olabilir mi? Bir diğer konu, yine bu söylenenler ışığında kablolu tv seyrederken açılan pencerede dvd görüntüsünü görebilmen lazım, ama bunun için açılan pencerede, kumandadaki bağlantı seçimi kısmı ile dvd bağlantısını seçmen lazım, hdmi, component vb. yani. Dvd bağlantısını scart ile Q link olarak bağladıysan seçim yapmana gerek kalmadan otomatik olarak açılan pencerede dvd görüntüsünü görmen lazım.
    Bir deneyip tekrar yaz bakalım, ben de biraz daha araştırayım, selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: mturgut

Herkese merhaba,

Plazmalar, gazın ısıtılması prensibi ile çalışıyorlar, dolayısı ile soğutma işlemini yapacak bir bileşen lazım, fandan başka da böyle bir mekanizma yok benim bildiğim! Fanın olduğunu kabul edersek, ses gelmesi de bir arızanın olabileceğini gösterir bence. Plazma masaüstü mü, duvar da mı kullanılıyor? Eğer duvarda ise -pek mümkün değil ama- bir şekilde duvara teması söz konusu ise belki bundan da olabilir! Yetkili servise görünmesinde fayda var bence...
  • quote:

benim kumandamda, "i" tuşu yok maalasef.
    Bu cihazın servis menüsüne nasıl girilir henüz onuda bulamadım.

Öncelikle güzel görüntüler, eline sağlık.
    Yayınladığın kumanda görüntüsündeki " i " tuşu ne oluyor ozaman casparza, bi haber ver lütfen, aklım almadı bu işi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

benim kumandamda, "i" tuşu yok maalasef.
    Bu cihazın servis menüsüne nasıl girilir henüz onuda bulamadım.

Öncelikle güzel görüntüler, eline sağlık.
    Yayınladığın kumanda görüntüsündeki " i " tuşu ne oluyor ozaman casparza, bi haber ver lütfen, aklım almadı bu işi

@ casparza,
    Kumandandaki "i" tusu info tusudur. DVD, DİVX vs goruntusunu seyrederken bu "i" tusuna bastığında gelen yayın çözünürlüğünü sol üstte görebilirsin... 1080i 720p vs.

• quote:

quote:

bi sorum olacak; bizde PV600 var fakat PİP özelliğini kullanmak istediğimde kullanamıyorum, yani kablolu yayında bi kanal izlerken başka bi kanal izleyemiyorum iki parça olarak, neden acaba? bi ayarı falan mı var? ya da kablolu yayından dolayı mı?

Dün bir panasonic showrooma gittim. PV70'le de tanışmış oldum böylece. PİP olayını orada biraz konuştum. Şöyle bir açıklama yapıldı, bana da mantıklı geldi;
    Kablolu tv'de anten girişi direk televizyona yapıldığı için televizyonda kanallar arasında seçim yapılabilir, yani PİP özelliğini çalıştırabilirsiniz. Ama uydu receiverdan aldığınız görüntüde, receiver görüntülenecek kanalı seçim yapıp televizyona gönderdiği için uydu görüntülerinde PİP özelliğini kullanamazsınız. Ama uydu seyrederken diğer bir pencerede dvd ya da play station görüntüsünü görebilirsiniz.
    Şimdi bu söylenenlerden yola çıkarsak sevgili mussa, senin kablolu tv'de pip özelliğini çalıştırabilmen lazım, ama çalıştıramadığını söylüyorsun! Bu durumda benim aklıma gelen şu, televizyonun ayarlar bölümünde pip özelliğinin bir on/of konumu olabilir mi? Bir diğer konu, yine bu söylenenler ışığında kablolu tv seyrederken açılan pencerede dvd görüntüsünü görebilmen lazım, ama bunun için açılan pencerede, kumandadaki bağlantı seçimi kısmı ile dvd bağlantısını seçmen lazım, hdmi, component vb. yani. Dvd bağlantısını scart ile Q link olarak bağladıysan seçim yapmana gerek kalmadan otomatik olarak açılan pencerede dvd görüntüsünü görmen lazım.
    Bir deneyip tekrar yaz bakalım, ben de biraz daha araştırayım, selamlar...

Yanlış,
    Aynı kaynaktan gelen yayını PIP de izleyemezsiniz. Panle seçenek olarak vermiyor zaten.
    Hem kablolu, hemde DT e sahipseniz, o zaman analog dan bir yayını izlerken AV ye bağlı diğer yayını PIP de görebilirsiniz.
    Ayrıca HDMI girişindeki bir yayını PIP de izleyemiyorsun. Yani player veya uydu alıcın HDMI dan televizyonuna bağlıysa PIP seceneğinde HDMI seçemiyorsun..

Saygılar

• quote:

@ casparza,
    Kumandandaki "i" tusu info tusudur. DVD, DİVX vs goruntusunu seyrederken bu "i" tusuna bastığında gelen yayın çözünürlüğünü sol üstte görebilirsin... 1080i 720p vs.

[

Çok komik ya sen söyleyince tekrar baktım ve gördüm :) gözüm hep ufak tuşlara bakıyor ve orda arıyormuş demek. rakamların arasında kocaman "i" tuşunu görmeyerek ayıp etmişim kusura bakma, algıda seçicilik işte, onlara rakam diye hiç bakmıyordum bile :) teşekkürler.

bu caminin önünde durup, cami tarifi sormak gibi oldu :)
  • Arkadaşlar,

Yurtdışı forumlarda Panasonic 42PV70'in Avrupada sattığı bazı modellerde 100 Hz seçeneğinin olduğu belirtiliyordu. Pioneer 427XA'da olan bu güzel özellik hem buzzing sesini azaltıyor, hem de daha akıcı bir görüntünün oluşmasını sağlıyor. 42PV70F'lerde bu özellik bulunuyor mu? Menüyü biraz kurcalarsanız, varsa, zaten göreceksiniz. Örneğin Almanyada satılan modellerde bu seçenek varmış.

Bu arada 42PV70F camındaki parlama seviyesi rahatsızlık verici boyutta mı?

Tesşekkürler.
  • Merhaba...

37 Panasonic PV60E plazma aldım. Bunun yanında, ses sistemi olarak Panasonic SA-HT 340 indirimde dediler, onu da aldım. Ayrıca daha önceden de Arçelik DVD 9000 H vardı.

Kablolu yayın ile uydu yayını aynı kablo ile eve giriş yapıyor. TV nin yanında bir kutuya tek kablo olarak giriş yapıyor, çıkışında ise ikiye ayrılıyor, biri Next YE-2000x CI Plus marka uydu alıcısına giriyor, çıkan ikinci kablo ise TV anten fişi ile Arçelik DVD recardere bağlanıyor.

Sorularım şunlar:

Paranonic playerde HDMI girişi yok. Plazmada ise var. Arçelik recorderde de HDMI çıkışı yok. Bunları plazmaya scart ile bağladım. Ancak daha başarılı bağlantı kombinasyonları yapabilir miyim mesela coax veya compenent bağlantı kabloları veya optik kablo ile ?...

Panasonic plazma ve ses sistemini aldığım dükkanın ( ki tekofaks üyesi ) beni ses sisteminde HDMI olmadığı hususunda uyarmamasını dikkate alırsak, yoksa bu iki cihazın benim bilemediğim, scart bağlantısı dışında başkaca bir nitelikli bağlantı şekli de var mı?

Amacım ses ve görüntüsü en iyi biçimde DVD izleyebilmek. Bu durumda kombinasyonda cihazların değiştirilmesi gerekiyor mu?

Ses sisteminde Diwx izlediğim zaman türkçe kod numaralarını cihazın ayarına girmeme karşın, ç ve ş'ler düzgün görünmesine rağmen, i' ler Y gibi, ğ'ler de başka bir şekilde görünüyor. Düzeltebilir miyim?

Bilgilendirirseniz sevinirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: h3ps3d

merhaba arkadaşlar ben de 37PV70 e talibim sayılır sirkecide panasonic satıcısında gördüm peşin 2.800 dedi bence çok iyi fiyat.Ama merak ettiğim husus şu: bu model 1080p upscale yapıyormuş galiba,nasıl oluyor bu iş?.Malum ben ps3 üm için almayı düşünüyorum sizce uygun bir şeçim mi?

bu fiyatı veren yer neresi ?
  • Bu arada Panasonic Türkiye web sayfasında hala 70 serisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

Yanlış,
    Aynı kaynaktan gelen yayını PIP de izleyemezsiniz. Panle seçenek olarak vermiyor zaten.
    Hem kablolu, hemde DT e sahipseniz, o zaman analog dan bir yayını izlerken AV ye bağlı diğer yayını PIP de görebilirsiniz.
    Ayrıca HDMI girişindeki bir yayını PIP de izleyemiyorsun. Yani player veya uydu alıcın HDMI dan televizyonuna bağlıysa PIP seceneğinde HDMI seçemiyorsun..

Saygılar

Sözlerine "yanlış" kelimesiyle başlaman yerine, daha olumlu bir şekilde konuya girmeni tercih ederdim nightbird! İkinci olarak, PV60'dan önceki televizyonum telefunken de pip özelliği mevcut idi. Kablolu tv bağlantısında pip özelliğini kullanabildiğim gibi, scart1 ve 2 den bağladığım dvd ve ps2 görüntülerini de yine kablolu tv seyrederken pip'leyebiliyordum. Sonuç olarak bunlar bilgi değil, tecrübemdir!

Ama yazdıklarımın diğer kısmı, edindiğim bilgiler ve yaptığım yorumlardır. Bu konuyu araştırıp tam teşhisi koyduktan sonra tekrar konuşuruz, selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurkenan

Merhaba...

37 Panasonic PV60E plazma aldım. Bunun yanında, ses sistemi olarak Panasonic SA-HT 340 indirimde dediler, onu da aldım. Ayrıca daha önceden de Arçelik DVD 9000 H vardı.

Kablolu yayın ile uydu yayını aynı kablo ile eve giriş yapıyor. TV nin yanında bir kutuya tek kablo olarak giriş yapıyor, çıkışında ise ikiye ayrılıyor, biri Next YE-2000x CI Plus marka uydu alıcısına giriyor, çıkan ikinci kablo ise TV anten fişi ile Arçelik DVD recardere bağlanıyor.

Sorularım şunlar:

Paranonic playerde HDMI girişi yok. Plazmada ise var. Arçelik recorderde de HDMI çıkışı yok. Bunları plazmaya scart ile bağladım. Ancak daha başarılı bağlantı kombinasyonları yapabilir miyim mesela coax veya compenent bağlantı kabloları veya optik kablo ile ?...
    Panasonic plazma ve ses sistemini aldığım dükkanın ( ki tekofaks üyesi ) beni ses sisteminde HDMI olmadığı hususunda uyarmamasını dikkate alırsak, yoksa bu iki cihazın benim bilemediğim, scart bağlantısı dışında başkaca bir nitelikli bağlantı şekli de var mı?
    Amacım ses ve görüntüsü en iyi biçimde DVD izleyebilmek. Bu durumda kombinasyonda cihazların değiştirilmesi gerekiyor mu?
    Ses sisteminde Diwx izlediğim zaman türkçe kod numaralarını cihazın ayarına girmeme karşın, ç ve ş'ler düzgün görünmesine rağmen, i' ler Y gibi, ğ'ler de başka bir şekilde görünüyor. Düzeltebilir miyim?
    Bilgilendirirseniz sevinirim...

Öncelikle hayırlı olsun ses ve görüntü sistemin özgür. Panasonic dvd playerının component bağlantı seçeneği olduğunu varsayarsak görüntü için televizyona component bağla. Televizyonun sesini ses sisteminden almak için iki ucu da kırmızı-beyaz olan ses kablosu kullan. Bu kablonun bir ucunu televizyonun arkasındaki audio out kısmına, diğer ucunu da playerının audio in kısmına bağla. Uydu receiverını scarttan başka bağlantı şansın yok. Ama uydu receiverının scart çıkışı RGB destekli ise- ki ozaman scartın üstünde RGB olarak yazılıdır- televizyonunun scart1 ya da scart3 kısmına bağla. Scart2 rgb destekli değildir Panasonic plazmalarda.
    Eğer arçelik recorderında coaksiyel ya da optik ses çıkışı varsa ve de anfi playerında da aynı ses girişleri varsa bu iki cihaz arasında bu bağlantıları kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 26 Nisan 2007; 15:18:08 >

• @kursad_75
    Yanlış kelimesi size değil, size böyle bir açıklama yapan Panasonic bayisineydi.
    Ben de televizyonu almadan öyle olacağını sanıyordum ama öyle değilmiş.
    Farklı kaynaklar arası PIP yapılabiliyor. En kötüsü de HDMI girişlerinde bu tercih bile yok.
    Yani HDMI çıkışlı bir HD uydu alıcı alıp, HDMI dan TV nize bağladığınızda, Kablolu+Uydu arasında bile PIP yapamayacaksınız.
    Cihaz sadece AV+Svideo+PC+DVB ve Component tercihleri arasında PIP seçeneği sunuyor.

Saygılar
  • OK. Açıklaman ve nezaketin için teşekkürler. Selamlar...
  • @kursad_75
    göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim, herkesin derdine yetişiyorsunuz maşallah
    PİP özelliğini tekrar denedim ve maalesef aynı kaynaktan çıkan görüntüyü vermiyor PİP'den. yani kablolu yayında başka bir kablolu yayını izleyemiyorum. DVD player'dan olur ancak onu da deneyemem şu an çünkü hala kablo almış değilim.
    Ama ben beklerdim ki aynı kaynaktan çıkan görüntüyü PİP'den versin, bu konuda hayal kırıklığına uğradım biraz.

@nightbird
    size de teşekkürler, sanırım sizde PX600 var ve sizin bu durumu bildiğiniz belli, sizce kablo'dan PİP yapmanın bir yolu var mıdır?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.