Şimdi Ara

PANASONİCLİLER YARDIM LÜTFEN..42GW30 MU 42ST33MÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar beynim allak bullak oldu artık uzun araştırmalarım sonucu bu iki tvye kadar indirdim vatanda izledim görüntüler ikisinde de aynı hemen hemen.ancak ekstra

özellikler belirttiğim hususlarda bana gelecekte nası bi fayda sağlar lütfen bilen kullanan yazsın delircem yoksa =(

1-3 boyutlu olmasa da olur çok önemli değil.

2-usb takıp sorunsuzca film izleyeyim.

3-dahili hd uydu alıcısı sorunsuzca bana dsmart izletebilsin(cam modülle) hd kanalların tadına varayım.

4-dlna olayı nedir ? gw30da var ama tam bilmiyorum faydasını.

5-internet olsa da olur olmasa da ama olursa nası kullancaz kablosuzla bağlanabilcez mi direk ? ayrıca pcyi bağlayıp bilgisayar ekranı gibi kullanabilecek miyim plazmayı ? bu çok önemli çünkü pcdeki filmleri izleyebilirsem enfes olur..

6-usbye direk kayıt olayı da gw30da var sanırım sadece,bu da güzel olabilir ama etkin sorunsuz kullanabiliyo muyum ?

cevap verenlere şimdiden teşekkürler arkadaşlar..ekrana kilitlendim cvp bekliyorum...

• 1- 3D aslında önemli. Yeni bir tv alıyorsunuz; 3d olması daha uygun olur ama panasonic gözlükleri pahallıdır. Gözlük almayacaksanız 3d olmasa da olur dediğiniz gibi.

2- USB'ye takıp sorunsuzca film Samsung'da izlersiniz. Panasonic size bunu vermez. Özellikle Mkv'ler de ve SRT altyazılı filmlerde sıkıntı yaşarsınız. Harici bir media player da almanız lazım.

3- Ben sorunsuzca d-smart izliyorum modüllü üyelikle. Dahili uydu ile bu mümkün. LG ile kıyaslarsam LG'de 2. dil seçenekleri kapalı oluyor; çeşitli hatalar var panasonicde ise 1 tek hata var dahili tunerlar ile izlerken. alt ve üst siyah bantları yok edip de Zoom1 ayarında örneğin Sine plus izlerken dublaj izlemek zorunda kalıyorsunuz. Altyazı zoomlu bölgenin dışında kalıyor; göremiyorsunuz. Öte yandan bu sorunu aşabileceğiniz bir receiver da, alternatif de yok.

4- Dlna tuhaf bir olay. Win7 falan gerektiriyor sanırım. Benim cihaza win7 kurdum 1-2 günlüğüne sonra xp'ye döndüm. Win7 panasonic gw30'u ağda direk algılıyordu. Sanırım dosya paylaşıp pc'deki filmleri tv'de izlemenizi sağlıyor.

5- PC'niz de HDMI çıkışı yoksa bağlamayı unutun. Panasonic 2011 modellere vga veya dvı koymamış. HDMI standart. İnternet için ise kablosuz adaptör almanız lazım. Ancak değmez çünkü kullanışlı değil. Plazma olması sebebi ile burn in riski de geliyor. Yani 2 kat kullanışsız ve gereksiz. Ama örneğin youtube'dan dizi veya film tamamını paylaşanlar var; eski türk filmleri gayet kaliteli izlenebiliyor kesintisiz. Yerli dizileri de izlemek isterseniz izleyebilirsiniz youtube ile.

6- USB'ye kayıt için harici hdd bağlamanız ve televizyonunuzun bu hdd'ye format atması lazım. Yani ya elinizdeki harici hdd'yi bölümleyip bir bölümünü panasonic'e ayıracaksanız ya da özel hdd alacaksınız sadece panasonic kayıt için kullanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

1- 3D aslında önemli. Yeni bir tv alıyorsunuz; 3d olması daha uygun olur ama panasonic gözlükleri pahallıdır. Gözlük almayacaksanız 3d olmasa da olur dediğiniz gibi.

2- USB'ye takıp sorunsuzca film Samsung'da izlersiniz. Panasonic size bunu vermez. Özellikle Mkv'ler de ve SRT altyazılı filmlerde sıkıntı yaşarsınız. Harici bir media player da almanız lazım.

3- Ben sorunsuzca d-smart izliyorum modüllü üyelikle. Dahili uydu ile bu mümkün. LG ile kıyaslarsam LG'de 2. dil seçenekleri kapalı oluyor; çeşitli hatalar var panasonicde ise 1 tek hata var dahili tunerlar ile izlerken. alt ve üst siyah bantları yok edip de Zoom1 ayarında örneğin Sine plus izlerken dublaj izlemek zorunda kalıyorsunuz. Altyazı zoomlu bölgenin dışında kalıyor; göremiyorsunuz. Öte yandan bu sorunu aşabileceğiniz bir receiver da, alternatif de yok.

4- Dlna tuhaf bir olay. Win7 falan gerektiriyor sanırım. Benim cihaza win7 kurdum 1-2 günlüğüne sonra xp'ye döndüm. Win7 panasonic gw30'u ağda direk algılıyordu. Sanırım dosya paylaşıp pc'deki filmleri tv'de izlemenizi sağlıyor.

5- PC'niz de HDMI çıkışı yoksa bağlamayı unutun. Panasonic 2011 modellere vga veya dvı koymamış. HDMI standart. İnternet için ise kablosuz adaptör almanız lazım. Ancak değmez çünkü kullanışlı değil. Plazma olması sebebi ile burn in riski de geliyor. Yani 2 kat kullanışsız ve gereksiz. Ama örneğin youtube'dan dizi veya film tamamını paylaşanlar var; eski türk filmleri gayet kaliteli izlenebiliyor kesintisiz. Yerli dizileri de izlemek isterseniz izleyebilirsiniz youtube ile.

6- USB'ye kayıt için harici hdd bağlamanız ve televizyonunuzun bu hdd'ye format atması lazım. Yani ya elinizdeki harici hdd'yi bölümleyip bir bölümünü panasonic'e ayıracaksanız ya da özel hdd alacaksınız sadece panasonic kayıt için kullanacak.

çok teşekkürler cevabın için.daha fazla araştırmalarım neticesinde sonunda kararım st33 yönünde oldu ve cumartesi akşamı aldım geldim tvyi.

3 boyut sonradan düşününce ilerleyen yıllarda gözlükler uygun fiyata düştüğü zaman gayet hoş oalbilir gibi geldi ya da bir play stationla ya da 3d bluray bi playerla gayet yeni nesil filmleri 3d izlemek keyifli olbilir.o sebepten 3dli st33 tercih ettim.

evet film hususunda tam olarak verim vermese de yüzde 80 sorunsuzmuş panasonic kullananların yorumları böyle.kaldı ki harici bi media player almayı düşünüyorum zaten,o sebepten pek sıkıntı yok.

dsmartın tek sorunu dahili uydu alıcı kullananlarda,biss girilememesi sanırım.onuda diğer odadaki uyudan hallederiz artık,çok büyütmüyorum bu kadar getirisinin yanında.bu alt üst bantları yok etme olayı burn in oluşmasın diye dmi? yoksa niye zoom yapılsın ki durduk yere? sene 2012 oldu hala burn in diye bi olay olmamalı bence,ama yinede dikkatli kullanmaya çalışıcam.

pcde hdmi çıkışı var.onu da kırk yılda bir bağlarsam diye düşündüm,burn in ayda 1 kez bağlayıp 2 3 saat kullandık diye de oluşmaz heralde.interneti de ethernetle kullanıcam,o zaman tam verim alınabiliyormuş.

aldıgım cihaz usbye kayıt yapmıyo zaten,gw 30daymış o.

tüm hepsini dikkate aldıgımda ve gidip gördüğüm görüntü kaliteleri sonucunda st33de karar kıldım.gessat ofset 90 cm çanak inverto black 0.2 db lnb,klas kablo rg6 u6 da aldım ayrıca.bu üçü netten kargoyla geldiği zaman bağlantıyı yaptırıp panasonic servisini çağırıcam eve kurdurcam.peki kurduktan sonrası için bi tavsiyeniz var mı ? neler yapmam gerekiyo servis geldiği zaman test için ya da sonrası için tavsiyeniz var mı?

• Netten aldığınız uydu aletlerini iptal şansınız varsa iptal edin bence. İnverto black falan bunlar güzel ama gereksiz. Daha yeni babama çanak kurdurdum 85 liraya amstrad 2'li lnb ile mal oldu. Kablo 15 metre falan anca gitti. Balkon kurulumuydu.

90'lık çanak + sıradan bir Amstrad ya da next lnb Türksat için yeterli gelir.

Zoom1'de izleyince alt üst siyah bantları yok ediyor; bu filmler yani harici media player için geçerli. Otomatik'te normal kanalların siyah bantlarını kendisi alıyor zaten. Almazsa da elle zoom1'e getirip almakta fayda var. Logo yanığı riski de azalıyor.

Siyah bantlar yanık yapmaz; sanırım onun yol açtığı sorun ekranın o bölgelerinin ileride daha parlak kalması şeklinde oluyormuş.

Cihazda burn-in var mı onu test edeceksiniz. Panasonic gw30 ya da panasonicliler başlığından kullanım saatine bakmayı öğrenin; kullanım saatini kontrol ettirin/edin.

İlk 200 saat boyunca Zoom1, Zoom2 ve Zoom3 kullanın ki logo yanığı yapmayın. Ben de gw30'da olur gibi oldu; zor sildim. Bir kaç hafta kaldı Cartoon Networks yanığı. Cartoon networks izlememenizi öneririm.

Gözlük için de e-bay'i deneyebilirsiniz. 50 dolara tek, 80-90 dolarlara çift gözlük satan satıcılar var. Hayırlı olsun TV'niz.

Media player olarak Philips'e bakabilirsiniz. Şu ana kadar bendeki Philips bir tek Hanna isimli mkv'de sorun yaptı. Türkçe gömülü altyazıyı görmedi. Az film de izlemedim 100'de 1 denk geldi Hanna'da. Altyazı olarak da House sezonlarından birisi ile bir bölüm fringe'de sorun yaptı. Subtitle editor ile altyazıyı açıp farklı kaydet ile yeniden kaydedince düzeldi. Yalnız 3d tv için sanırım bir 3d media playerınız olması daha uygun olur. Altyazıları aktarmanız açısından. Philips ile de ya da 2dd media player ile de 3d izlersiniz ama altyazı görüntüsü bozuk olur yabancı filmlerde.

• tv hayırlı olsun,

mesajını geç okudum açıkcası benim tavsiyem gw30'dan yana olurdu çünkü 3d konusunda çok çekinserim halen. gerek 3d kaynak azlığı, gerek gözlükle ve tam karşından izleme mecburiyeti, beni şimdilik bu teknolojiden uzakta tutuyor.

oturma odamda kanepeye uzanıp 2 metre mesafeden 50 inç ekrana bakmak ve hd yayın keyfi şimdilik yeterli geliyor.

logo yanığı konusunda engunaydın arkadaş haklı, çocuklardan dolayı biraz logo yanığı riski artıyıro bende de trtçocuk logo izi kalmıştı ama bir süre evde trtçocuk kanalını yasaklayarak ve kaydırma çubuğu çalıştırarak olayı hallettim gibi görünüyor...

tekrar hayırlı olsun, güle güle izleyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maidenhead

arkadaşlar beynim allak bullak oldu artık uzun araştırmalarım sonucu bu iki tvye kadar indirdim vatanda izledim görüntüler ikisinde de aynı hemen hemen.ancak ekstra

özellikler belirttiğim hususlarda bana gelecekte nası bi fayda sağlar lütfen bilen kullanan yazsın delircem yoksa =(

1-3 boyutlu olmasa da olur çok önemli değil.

2-usb takıp sorunsuzca film izleyeyim.

3-dahili hd uydu alıcısı sorunsuzca bana dsmart izletebilsin(cam modülle) hd kanalların tadına varayım.

4-dlna olayı nedir ? gw30da var ama tam bilmiyorum faydasını.

5-internet olsa da olur olmasa da ama olursa nası kullancaz kablosuzla bağlanabilcez mi direk ? ayrıca pcyi bağlayıp bilgisayar ekranı gibi kullanabilecek miyim plazmayı ? bu çok önemli çünkü pcdeki filmleri izleyebilirsem enfes olur..

6-usbye direk kayıt olayı da gw30da var sanırım sadece,bu da güzel olabilir ama etkin sorunsuz kullanabiliyo muyum ?

cevap verenlere şimdiden teşekkürler arkadaşlar..ekrana kilitlendim cvp bekliyorum...

1..3D neden önemli olmasın oldumu olsun yani.. hele geçen gün teknosada st33 ün gw30 dan daha ucuz olduğunu görünce içim cızladı :)

2.USB takıpta sorunsuz film izlenmez illaki sorun çıkıyor o yüzden buna hazırlıklı olunuz ama usb den sorun olması panelin kendisinin sorunlu olması yanında önemsiz bir konu ( bana göre )

3.GW30 dahili alıcısı gayet güzel SD olarak bendeki eski alıcım daha iyi göstermiyor ayrıca direk Dsmart modulu CIyuvasına takıp izliyebiliyoruz bildiğim kadarı ile..

4.DLNA çokta gereklimi bilmem ama evde dlna uyumlu başkacihazlar varsa ( ses sistemi,player vs.) bunlar ile TV nin iletişimkurmasını ve tek kumanda ile kontrolunu sağlıyor..

5..İnternet için extra para verip ya uyumlu wi fi dongle alacaksınız yada çoğumuzun yaptığı gibi direk cat5 kabloyu modeme takıp ağ ayarlarını kurcaladıktan sonra TV de bulunan youtube,facebook vs gibi uygulamaları kullanabilir ayrıca TV için güncelleme mevcutsa faydalanabilirsiniz..PC HDMI çıkışınız varsa veya ( ben böyledenedim hdmi-dvi dönüştürücü ile) ilk bağlamamda pc ekranı hiç ayar gerektirmeden gayet güzel ekrana oturdu..Benim nacizane tavsiyem şudur GB si uygun bir USB stick (8-16GB)kullanmak neticede notebook yoksa ekstaradan bir masaüstünün yakacağı elektirğide hesaba katmak gerek..

6.Kayıt olayını hiç denemedim deneyen arkadaşların yorumları yardımcıolur..

Not: yorumda geç kalmışım Tv niz hayırlı olsun :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 6 Şubat 2012; 17:43:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.