Şimdi Ara

Pandemi Sebebiyle 3. Kez Mezunu Kalma Fikri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
5
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese. Ben 2000 mezunu bir ögrenciyim. Yks sınavına toplamda 3 kere girdim. Ortalama bir Anadolu lisesinden mezunum. İlk senemde hiç çalışmadım ve 183 bin yaptım ve bunu bekliyordum çünkü aklımda hep mezuna kalmak vardı. Mezun senemde ailem dershaneye göndermek istedi fakat ben istemedim çünkü internetin bana yeteceğini düşünüyordum ve yetti de. Fakat Şubat-Mart aylarına geldiğimizde sıkıldım ve ertelemeye başladım. Hatta sınava AYT'ye çalışmadan girdim yani o kadar bıkmıştım. Onun yanında aile içinde bazı sıkıntılar vardı, huzursuzluk ve bundan da etkilendim. Sıralamam ise 128 bin geldi.

Açıkçası psikolojik olarak çok yorulmuştum ama 1 sene daha kalmak istedim çünkü potansiyelli bir öğrenciydim hep. Okulda denilen "Zeki ama çalışmıyor." tam da benim yani o kadar. Her neyse bu sene çalışmaya Eylül sonu gibi başladım ve gene dershaneye gitmedim çünkü bir yere bağlı olmak istemiyordum ayrıca evde de gayet iyi çalışabiliyordum. Sonrasında pandemi ortaya çıktı ve bir anda üzerine haftalardır çalıştığım önemli konuları kaybettim. Onun dışında tüm herkes evdeydi ve bir türlü konsantre olamıyordum ama gene de her gün 2-3 saat de olsa çalışıyordum asla ertelemedim. Sonrasında sınav tarihi geri çekilince iyice koptum, çalışma verimim düştü ama gene de bir şekilde masa başında vakit geçirdim. Bazen bu 7-8 saat oluyordu bazen 2-3 saat oluyordu. Ardından sınava girdim ve sınav anını çok iyi yönetemedim. Üstüne yığılma olunca geçen seneye göre 52 bin olan sıralamam 86 bin oldu. İstanbul'da yaşıyorum ve senelerdir mezuna kalma sebebim gerçekten de Türkiye'nin saygın üniversitelerinden birinde okumak. Fakat bu sıralamaya göre istediğim bölümlerde o top seviye üniversiteleri tutturamıyorum. Bir yanım diyor ki endüstri veya elektrik elektronik yazıp Sakarya, Kocaeli, Bursa tarzı şehirlere git. Bir yanım diyor ki zaten pandemi olacak, okullar açılacak mı belli değil 1 sene daha dene ve kazan. Kazan dememin sebebi kendime gerçekten güveniyorum önceki senelerde hem aldığım sonuçlar hem de ailevi sebeplerden dolayı psikolojik olarak iyi değildim. Bu sene ise gerçekten iyi hissediyorum çünkü kimsenin yardımı olmadan kendi kendime 180 binlerden buraya geldim ve kendime temel oluşturdum. Sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• Hocam valla bu sene okullar açılmayacak gibi o yüzden mantıklı olabilir, eğer kendinize güveniyorsanız kalabilirsiniz

• hocam çok ama çok zor bir karar. 3. dünya savaşı da çıksa oturup ders çalışacak bir psikolojide olabileceğinize inanıyorsanız kalın bence. ama yok yine dış etkenlerden etkilenirim vs. diyorsanız en iyisi gitmek gibi duruyor. ailenizle konuşun, 1 sene daha sizi/soru bankalarınızı finanse edebileceklerse ve siz kendinize güveniyorsanız deneyin. ama gerçekten ÇOK zor bir karar hakkınızda hayırlısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Up

• Lan hayatsız mısın oğlum sen Yaşıtlarının mezun olmasına 1 yıl var sen hala gireceksin de kazanacaksın da ohoooo. Gerçekten hayat bu mu senin için? Arkadaşınla yolda karşılaşacaksın adam işe girmiş parasını kazanıyor iyi kötü bi' araba almış. Sen hala babandan kitap parası istiyorsun yurtta kalıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapabileceğini düşünüyorsan bir sene daha çalış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.