Şimdi Ara

Paperlike Benzeri Mat Ekran Koruyucu Kullanan Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, iPad Pro 10.5" sahibiyim. Tablet üzerinde not tutmayı ve çizim yapmayı çok seviyorum ancak şu an kullandığım Microcase marka (kaliteli mi orijinal mi hiç bir fikrim yok internetten çok uyguna almıştım) temperli cam koruyucu üzerinde kalem kullanmak biraz zorluyor. Sebebi hem aşırı yansıma yapması hem de yazım sırasında aşırı kaygan olması (ayrıca çok parmak izi tutuyor) bu yüzden mat ekran koruyucu takmayı düşünüyorum fakat aklımda birkaç soru bulunuyor. Yardımcı olabilirseniz ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

• 1.Temperli cama göre daha az koruma sağlar mı?

• 2.Ekran çözünürülüğünde düşüş ve renklerde bozulma olur mu?

• 3.Birkaç yerde Paperlike önerilmiş ama hem ülkemizde satışı yok hem de yurtdışı fiyatlar çok pahalı illa bunu mu önerirsiniz yoksa alternatifleri mevcut mu?

• umarım şu mesaj size fikir verebilir.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145355075
  • Ben 2 yıldan fazladır iPad’imi paperlike ile kullanıyorum. Cihaz iPad 6 (iPad 2018 diye de geçiyor.)

1) Tabii ki ekranı darbeden vs cam kadar koruyamaz. Ama zaten cihaz kapaklı spigen smart kılıfla taşınıyor.

2) İlk bakışta ekranda mat bir film olduğu belli oluyor. Çünkü çok hafif buzlu bir görüntü var. Ama çözünürlük düşmesi gibi abuk bir şey değil. Parmak izi ve yansıma yapmaması ayrıca kalemle kullanım gibi artıları düşünüldüğünde çok önemsiz. Ekran hala çok güzel görünüyor.

3) Ben yurtdışından sipariş etmiştim. Alternatif bilmiyorum maalesef.
  • Bu mat ekran koruyucuyu bi ben sevemedim galiba tabletten soğudum gerçekten söktüm attım. Neden tabletin görüntüsünü etkilemesine izin veriyoruz ki kağıt hissi ile yazmak için bence 1 2 gün normal ekranda yazıp ekrana alışmak çok daha mantıklı. Temeperli cama gelince bunlar çok kalın camlar yazmada çok sıkıntı oluyor. Sıkıntı dediğim yazmasında sorun yok ancak yazarken arada cam olduğu hissi tam noktayı yazamıyor hissi veriyor. Görünümünü bozmayan nano camlardan alabilirsiniz bana kalırsa
  • 06reis kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevap için teşekkürler, bahsettiğiniz markanın benim cihaza uyumlu modelinde anormal fiyat farkı var bir sitede 180 derken öbüründe 350 TL diyor. Açıkçası hangisi orijinal bilemedim ve 350 TL olan alternatif bir ürüne o kadar para vermek ne kadar doğru o da düşündürücü. Sizin fikir ve görüşleriniz neler merak ettim.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Tam aradığım kişisiniz hocam yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim. Ürünü 2 sene kullanmak epey deneyim kazandırmıştır.

1- Dediğiniz gibi koruyuculuk konusunda ben de öyle tahmin ediyordum. Ayrıca cihazı Apple'ın klavyesi ile kullanıyorum ve cihazın alt kısmında da klavye bağlantısı bölümünü kendim açtığım Çin malı şeffaf kılıfım var.

2- Ya forumlarda kötü görünüyor, çözünürlüğü çok düşürdü artık ekrandan zevk alamıyorum gibi bir çok olumsuz cümleler yazıldığı için ister istemez tereddüt ettim.

Peki normal kendi ekranında yazım deneyiniz varsa söylendiği gibi yazım konforunu artırıyor mu? Yoksa şu an kullandığım temperli cam ile devam etmek mi mantıklı?

• burak335 kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli yanıtınız için teşekkürler. Uzun zamandır temperli cam üzerinde yazı yazıp çizim yapmaya çalışıyorum fakat ekran çok kaygan oluyor (biraz parmak izinden dolayı) ve ekrana odaklandığım vakitlerde kendi yansımam ya da başka şeylerin yansıması çok oluyor bu da beni rahatsız eder durumda. Temperli cam konusunda da dediğiniz doğru bazen yazı yazarken sıkıntı yaratabiliyor. Ayrıca görüntü bozmadan kastınız çözünürlük ve renk bozulmaları mı yoksa dış görünüşünde mi bir problem oluyor? Bir de nano cam tavsiyenizi tam anlayamadım bir örnek verebilirseniz çok memnun olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zenium Z kullanıcısına yanıt
    Dış görünüş değil tabikide ekranın o renk şeyi biraz bozuluyor bana kalırsa. Paperlike olayına gelirsek forumdan biri alıp kullanmıştı bi ara ve çin den getirtip kullanmıştı dediği şuydu gerçekten farketmiyor. Aynı olay telefon jelatinlerinde de var. Kaliteli diye taktırıyoz emin olun maliyeti 10 lira değildir ama istenen para mesala buff 100 lira. Millet bir mağazadan taktırıyor 160 liraymış sınırsız değiştirme hakkımız varmış vs. Gittim geçen bilindik nano ekran jelatini takılıyor 20 liralık ürün gerçekten. Ben çok jelatin aldım ve bizzatta ben taktım hepsini jelatinde kalite zor biraz tamam kalite olurda 350 tl kadar olacak bişey olmaz
    Baseus muydu bir markanın paperlike vardı 80 tl felandı alıp deneyebilirsiniz.
    Merhaba. Kalemle kullanim, not alma, cizim yapma gibi durumlarda hic tereddutsuz paperlike tercih ederim. Konfor ve kullanim zevki bariz fark ediyor gercekten.
  • Hocam ne yaptınız

Hocam kalem ucudna eskime olmuyor mu? 1.nesil kalrmim var ipad8

Zaten her şeyi çok pahalı bir de ucu eskirse 5 uç 160 tl mi neydi.

Ayrıca paperlike olarsk hangisini kullanıyorsunuz?

• Tryviga T kullanıcısına yanıt

Kalem ucu eskimedi hala üstünde gelen takılı. Eskidiyse bile ben farketmedim en azından Belki değiştirmek gerekir bilmiyorum.

Paperlike olarak ne hangisi derken anlamadım? Markası paperlike direkt. https://paperlike.com Modeli iPad 2018 için olan eğer onu soruyorsanız.

Trendyolda falan da türevlei7vsr hocam o yüzden sormuştum. Anladım teşekkür ederim.

• Tryviga T kullanıcısına yanıt

34 eurodan bahsediyoruz çünkü. Bu miktarı verebildiyseniz ne mutlu size. D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tryviga -- 29 Ekim 2020; 0:2:26 >
  • iPad 10.2 2020 için paperlike önerisi olan var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.