Şimdi Ara

Para olmadan çocuk yapmayın bugun bir anne nin ağlamasına şahit oldum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
5.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tabiki öyle. Ama piyasayı öğrenince bir yerde maaşlı eleman olmak yerine kendi işini yaparak daha fazla kazandığını görmüş oluyor çoğu.

Yaz aylarında pazarda limonata satmak gibi düşün bunu(yapanlar için söylüyorum tabi ki) . Uzaktan baksan gariban derlerdi ama belki de bütün kış harcayacağımız harçlık çıkardı. Tabi günün sonunda asıl olay o sayede bir vizyon kazanmaktı.

Çocuğa fabrika da bırakacak olsan, o çocuk yeri gelip makinenin altına girip, üstünün toz toprak olmasından korkarsa veya bayiye vs. gidip oraları kontrol edemez ise ileride idarede de zorlanabilir diye düşünüyor bazı insanlar.

• konuyu mc klima ustası serkan edasıyla okudum;

Alf Reyizyoutube
    Mc Klima Ustası Serkan
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=NRXJOB_p8Os

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birden çok çocuğu olup ağlayan zirlayan birilerini görür iseniz usulca yanına yaklaşıp kulağına
    " çocuk rızkı ile gelir .." deyin ve boşuna ağlama diyerek uzaklaşın.

Her sohbette hocalar diyor ya çocuk rızkı ile gelir çocuk yapmaktan kaçınmayin buna bakarak kedi encekler gibi çocuk yapıyorlar ya ağlamak zirlamak gereksiz bekleyin rızkı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

İşin içine din sokulunca su bulandırılıyor. Ama anladığım kadarıyla irade konusunda bana katılıyorsun. Yani insanın elinde olduğu konusunda. Tedbir, ilaç muhabbetleriyle bana katıldığını varsayıyorum.

Rızk konusunda yazılanların Dünya gerçekleriyle, 21 yy. şehir yaşamıyla hele hele Türkiye'deki şehir yaşamıyla hiç alakası bile yok. O kadar gerçeklerden uzak. Hemen ona geleceğim. Önce tanımı bir elden geçirelim.

Alıntı

metni:
    GÜNCEL TÜRKÇE SÖZLÜKrızık, -zkıArapça rizḳ1. isim Yiyecek, içecek şey; azık: "Kimi mevtasına kefen biçmiyor / Kimi helal rızkı yiyip içmiyor." - Seyrani
    2. isim, din bilimi Tanrı'nın bütün yarattıklarına verdiği nimet; doygu: "Bizden şerefli yırtıcı kuş, kan emen böcek / Tanrı'm o yolda rızkını vermiş, kusuru yok." - Mehmet Çınarlı

2 anlamı var ama ilk anlam da ikinci anlamına yakın onun kapsamı altına alınabilir. Yine suyun bulandırıldığı yer burası. Yazdığın şeylerde Allah bu nimetleri verdi diyor ama bunu, "yarattı, yoktan var etti" anlamında diyor. Yani bu nimetleri bulmak, işlemek, çıkarmak, kazanmak iradesi olan kusurlu insanların ellerinde. Yani gidip çalışacaksın sonuç olarak. Kimse önüne nimeti koymuyor, sofrana yemekler ışınlanmıyor yani, emeğini, zihnini, enerjini, zamanını bunları kazanmaya, yapmaya harcıyorsun. Doğru mu? Senin bir insan olarak her canlı gibi sınırlı zamanın ve enerjin var doğru mu? Bunlar sınırsız değiller hatta yaşlandıkça bunlar tükeniyor. Şimdi hâl böyleyken günlük olarak çalışıp kazandığın paranın yani rızkın bir sınırı var doğru mu? Proje bazlı veya ticaretle uğraşsan bile kazandığını birim zamana böldüğünde ortalama bir değer çıkar. Bu değerler zaten bir sınırdır, kazancın, dolayısıyla payına düşen rızkın sınırsız değildir. Evlendin çocuk yaptın diyelim, 1 oldu 2 oldu. Ama kazancın değişmedi. Ama çocuk rızkıyla gelir diyordun. 1 ekmeği 2 kişi paylaşırken şimdi 4 kişi paylaşıyorsun. Bir ekmeğin 1/4'ü mü daha büyüktür 1/2'si mi? Üstelik çocuktan önce anne de çalışıyordu çocuk olunca anne kazanç sağlayamaz oldu, gelir dramatik şekilde düştü.(Ekmek burada sadece öylesine bir örnek, nimeti, rızkı, maddi bir değeri temsil ediyor o yüzden ona takılma.)

Kişi başına düşen gelir düşerken, onu bırak nimetin büyüklüğü bile düşerken çocuğun rızkıyla geldiğini nasıl söyleyebiliyorsun? Bir şeyi direkt reddederek dini mesajlar paylaşarak bunu yazdığında oradaki mantığa aykırı ve gerçeklerle bağdaşmayan şey yok olmuyor. Bir de rica ediyorum bana kendi mesajlarınla gel. Kopyala-yapıştır dinî mesajlarla gelme. Kendi cümlelerinle işe dini katmadan gerçek örneklerle açıkla. Çünkü dini katınca ya sorulan soruya bir açıklama getirmiyorsun ya da sorulan sorudan çok başka şeyleri cevaplayıp tartışmayı çok alakasız yerlere getirip konudan sapılmasına sebep oluyorsun. Tartışma sağlıklı ilerlemiyor hatta boş yere vakit kaybı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi zihniyetine uyan bir örnek verdiğin için bocalıyorsun.. Birisi de çıkar sana "yeni çocuk geldiği için babanın maaşı zam yedi, anası bile yeni bir iş bulup çalışmaya, eve giren paranın miktarında hissedilir bir artış meydana gelmeye başladı; bebeğim benim sen geldin eve de bereket geldi" derse işin içinden çıkamazsın.

Herşeye, çok defa en basit dünya işlerinde bile hata yapan, şaşalayıp kalan akıl ile hesap ettiğin için bocalıyorsun.

İlk mesajımdan bu zamana dek kendi kafama göre konuşmadım; hepsi nakildir. Ehl-i Sünnet alimlerinin kitaplarından alındı. Aynen sitedeki her bilginin kitaplardan alınması gibi.

Site linkini de iyice anlayıp bocalamayasın diye bıraktım. Sen hiç merak etme; senin gibiler asırlar önce de vardı. Alimlerimiz senin gibileri susturan bilgileri kitaplarına yazmışlar. Sözkonusu siteyi iyi incele derim.

dinimizislam.com
    Allah rızka kefildir - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=5587

dinimizislam.com
    Rızkın mahiyeti - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3011

Bu senin dediğin Savaşa silahsız gidip Allah isterse savaşmadanda kazanırız demeye benziyor. Sen aklını kullanma sorumluluğu Allaha at oh ne güzel Dünya. Ben günah işleyecem ee Allah taktir etti hoppala günaha Allahıda alet ettik bak sen işe. Allah o zaman o beyni niye verdi insana sadece kendi istediği olacaksa gerek yok tu ki o beyne. Demek ki beyin vermiş ki anlayıp düşünesin düşünesinde düşkün olmayasın diye. Nahl Suresi "Biz size düşünüp tutasınız diye öğüt veriyoruz" Allah insanları robot gibi yaratmış olsaydı bu ayete de hiç gerek yoktu. Nerede ne zaman doğacağını Anne ni Baba nı ve nerede öleceğini seçemezsin ama bu sürecin içindeki olguları kendi seçiminle doldurursun bunun aksi yaradalışın amacını inkar etmektir. Ha şuda var bu gün çok zenginsindir yarın üç kuruşa muhtaç olursun bunun örnekleri çoktur ama bu gün fakirsin yarın çok zengin olursun o zamanda keşke bir çocuğum olsaydı dersin yani zenginlik fakirlik değişkenlik gösteren bir durum o zaman her şeyi kararında yapacaksın. Mesela bir çocuk yap Allahım sağlıklı sıhhatli ömür ver diye dua et çünkü risk her zaman vardır o çocuğu da yitirmeyeceğinin bir garantisi varmı yok ama sen aklınla hareket et kalanından Allaha sığın.

• AO A kullanıcısına yanıt

Sen konuyu yanlış anlamışsın. Çocuk sahibi olmak için gerekli olan tüm sebeplere yapışırsın ama bir sebepten ötürü bir türlü çocuk sahibi olamazsın.. Hani tüm sebeplere yapışmış ve çocuğu dört gözle bekliyordun, noldu? İşte bunu kastederek çocuk sahibi olmak sizin elinizde değil diye yazdım.

Bak şimdi bunu iyi oku: evlenmek ve cima ile sebeplere yapışılır ama ezelde çocuk sizler için takdir edilmemişse çocuk sahibi olamazsınız. Bir başka çift de kimi zaman spiral, kimi zaman kondom ile tedbirlerini alırlar ama doktordan gelen hamilesiniz bilgisi ile şaşkına dönerler. Çünkü onlar çocuk sahibi olmayı düşünmediler ama Allahü teala onların vasıtasıyla bir kulunu dünyaya göndermeyi takdir etmiştir ve bu gerçekleşmiştir..

Yok mu örnekleri? Çok kimse kazara çocuk sahibi olduk der, çok kimse de o kadar doktora gittik çocuk sahibi olamadık der... Çocuk sahibi olmak veya olmamak insanın elinde değildir. "Çocuk sahibi olmak ve olmamak için gerekli olan sebeplere yapışmak" ile "Çocuk sahibi olmak veya olmamak insanın elinde değildir" cümlesini birbirine karıştırma.

İlk mesajımı okumuşsun ama linkini bıraktığım sitedeki bilgileri okumamışsın; okumanı tavsiye ederim.

dinimizislam.com
    Tedbir, takdir ve spiral - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=13571

• Fakirler çocuk yapmazsa, zenginler nasıl ucuza çalışacak insan bulacak.

• paran yoksa evlenme bile.... hele bu ülkede ve bu devirde. sakınnnn. haa devlet evlilik mi istiyor o halde ailelerin gelirini garanti altına alacak. kiranın üç katı sabit maaş bağlayacak. ailede kimse çalışmasa bile bu para ÖDENECEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 7 Eylül 2023; 20:29:24 >
  • Çocuk rızkıyla gelir görüşünden ötürü fakir çocuklar doğup zenginleri dahada zengin ediyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazacak çok şey var ama karşıdakiyle iletişim dahi kuramıyoruz,

mülteci bile durmaksızın çocuk yapıyor, bunu anlamlandıramıyoruz.

Koruyucu almaya parası yetmiyor diyecem, saçma.

• zengin 1 çocuk yapıyor, fakir 2-3-4 çocuk yapıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Allah sana akıl vermiş, beyin vermiş, kullanmana engel mi oluyor?

Diyorsan ki olan ve olmayan her şey kaderdir, senin elinde değildir, o zaman ortada bir sınav yok demektir ve ahirette ceza veya ödül verilmesi de söz konusu olmamalıdır.

• Eşimde bende tek çocuğuz.Şuan için standart bir hayatımız var.Zorlandığımız bir süreç yok çokta rahatta sayılmayız.1-2 seneye yaparım çocuğu, ailelerden kalacak evler, arsalar, yazlıklarda yetsin bir zahmet çocuğa.Altına Ferrari çekecek değiliz.

Ayrıca herşey altın tepside sunulmamalı kesinlikle.Bazı şeylerin kıymetini bilmeli, emek vermeli ve verdiği o emek sayesinde birşeylere sahip olabileceğini bilmeli.Bana ne istersem alındı, yapıldı şimdi bazı noktalarda o rahatlıkla amaaaan olsa ne olur olmasa ne olur deyip geçebiliyorum.Çocuğumun böyle olmasını istemem...

Adamlar neden bahsediyor sen neden bahsediyorsun? Biz burada takdir etmiş etmemiş tartışmıyoruz. Alım gücünün düşüklüğüyle ilgili çekincelerimiz var. Evet istemezsek olmaz bu arada. Saygılar.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Bu kader işi öyle bir yanlış anlatıldı ki insanlara bütün mesuliyeti Allaha atıp sıyrılma yolu haline geldi.

• Bende de mal mülk var.ama eşimle anlaşamadigimdan ,yarij birgün çocugu alup gider diye ,kendisininde istemesine ragmen çocuk yapmıyorum.yaşımda ilerledi.babadan kalan mal mülkde yegenlerime kalacak olmasinndan da memnun degilim
    çünkü beni ne ariyorlar nede soruyorlar
    bu duruma üzüluyorum.en iyisi satip kendim icin harcayayim diyorum onuda yapamiyorum.

• Para olmadan çocuk yapanların hiç biri buraları okumuyor. Sıkıntı bu zaten.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.