Şimdi Ara

Para Olmadan Sosyal Olunmuyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alman usulü herkes kendi yediği içtiğini öderse gayetde güzel sosyal olunur. Maksat yemek - içmek değil, 2 lafın belini kırmaktır. Alırsın yanına 5 - 10 lira, gidersiniz bi' kafeye, 1 kola, 1 çay ne bileyim 1 bira içer o esnada muhabbet edersin budur sosyalleşmek ben mi yanlış biliyorum?
  • haklısın
  • Bazı arkadaşlar yazmış çık gez alışveriş merkezlerinde dolaş yada kaldırımda yürü ama nereye kadar.... İnanın bunları devamlı yapmakla PC başında oturmanın hiç bir farkı yok... Bir zaman sonra sosyal bir birey olayım derken sokaklarda dolaşan a sosyalliğin dibine vurmuş biri olmuş olduğuınu er gec fark edersin.

Cebinde az veya cok para yoksa bir mekana giremezsin, bir yerden bir yere gidemezsin, Denize ağaca insanlara bakarak da sosyalleşemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue
    Bazı arkadaşlar yazmış çık gez alışveriş merkezlerinde dolaş yada kaldırımda yürü ama nereye kadar.... İnanın bunları devamlı yapmakla PC başında oturmanın hiç bir farkı yok... Bir zaman sonra sosyal bir birey olayım derken sokaklarda dolaşan a sosyalliğin dibine vurmuş biri olmuş olduğuınu er gec fark edersin.

Cebinde az veya cok para yoksa bir mekana giremezsin, bir yerden bir yere gidemezsin, Denize ağaca insanlara bakarak da sosyalleşemezsin.

iyi dört duvar arasında monitörüne 24 saat bakmaya devam et o zaman sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Meyt|

quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

Sosyallik hep arkadaşlarla biryerlere mekanlara gitmek midir? Bence amaç sosyallikse, cafe, çay, yemek araçtır. Ucuzada takılırsın sırf cafe olması şartmı hayır. Gidersin Sultanahmet'te bi nargile içersin, ordan geçersin sirkecide bi gezersin olmadı g,der kızkulesini seyredersin. Ye ye ye nereye hepiniz öğrenciyseniz np..

+Büyük alışveriş merkezlerinde gezebilirsin.Birşey almana gerek yokYada gençken yapılacak şeyler kampanyasındaki gibi şeyler düşünüp yapabilirsin.5 lira olsa yeter

Cafede çay içince asosyallik geçmez ki.Kendinizi toplumda rahat hissetmek,arkadaşlarla gezmek vs. sosyalliktir.(Kendi görüşüm)

Aynen meyt sende haklısın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

Bu video size gelsin o zaman

Hiçbirşey yoksadan sonra ne diyor araştırdım dinledim bulamadım

• Büyük şehirlerde zor oluyor. Arkadaşlarımdan biliyorum. Ben haftada 20 lirayla bile rahat gezerken onlar en az 50 lirayla zor geziyor.
  • kafa dengi bir arkadaşın oldumu soyal a sosyal neymiş hiç umursamassın bile ben böyle düşünüyom bende bitane dallama nın teki var çocuk tam bir fiyasko beni de kendine benzetti kızlar yurdunda ağaçdan pencereyemi çıkmadık otöbüsde yaşlı adamlarlan kız meselesimi konuşmadık uzun sokakda uggy giyen kızlarlanmı dalga geçmedik kısaca çok şey yaptık hala daha yaşımıza göre bir kaç tane delilik yapıyoz işde trabzonda sosyal yaşam paralan pek olmuyo kafa dengi candan bir arkadaşın olsun mega köy diye tabir edilen şehir bir anda lasvegasa dönsün böle sosyallik a sosyallik terimleini kafaya takmayın nasıl mutlu oluyorsanız öle yaşayın ve kesinlikle en az bir tane kardeş gibi arkadaş edinin kız konusu ayrı bişe oda olsun ama candan bir arkadaşın asla yerini tutacağını zannetmiyorum. bide trabzon büyükşehirlerden çok farklıdır burda insanlar durmadan konuşur güler söyler sıkıntı pek olmaz herkezin herkezden haberi vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kArpUz3

Büyük şehirlerde zor oluyor. Arkadaşlarımdan biliyorum. Ben haftada 20 lirayla bile rahat gezerken onlar en az 50 lirayla zor geziyor.

Haftada 20 lirayla geçinebileni alnından öpmek isterim. Cebimde 100 150 lira olmadan dışarı çıktığımda kendimi çok ama çok husursuz hissediyorum.
    Ama şunuda biliyorum ki harcama yapmasam çok para biriktirirdim. Peki az harcayanla çok harcayanın ne farkı var derseniz bence bir fark yok.
    İkiside memnun değil, ikiside daha çok para istiyor. İkiside kıt kanaat geçiniyor. O zaman bu paraya bu kadar değer vermekte neyin nesi?
    Böyle bir totoloji işte yaşam...
  • Dünyadaki en güçlü varlık paradır , bir zengini güçlü kılan paradır , bir fakiri güçsüz kılan paradır , bir insana otorite sağlayna paradır , bir insanı farklı kılan paradır , bir insanı '' ikoncan! '' yapan paradır , para = herşeydir , parayla sağlık alınmazmı ? kim söylüyor bunu nerde o aptal , kaç tane insan ilaç alamadıgı için kaç tane insan ameliyat olamadıgı için ölüyor bunu biliyormu bunu söyleyen ! kesinlikle hayır. Paran varsa girersin bir ortama bir kadını beğenirsin aşık olursun evlenirsin vs. eğer paran yoksa tanıdıgın insanların sana görücü usulu birini bulmasını beğenirsin eee tabi gelinin ailesi yinede soracaktır ne iş yapar , evi varmı diye. Bir hacca gitmenin bile paralı oldugunu düşünürsek bu dünyayı paranın yürüttügü , dini veya manevi değelerin çok çok azaldığını görürsünüz , şunu emin olarak söylüyorum bunlar dünyanın iyi günleridir , insanlar para için gün geçtikçe çirkefleşecek , çifkefleşmeyenler ise yokolacaktır , bunun sosyallikle alakası olmayabilir ama belirtmek istediğim şu para dünyanın düzenidir ve bu düzen içinde sosyallikde yer alıyor. son sözüm ise paranın satın alamayıcağı hiç bir şey yoktur !

• quote:

Orijinalden alıntı: İsmini Vermek İstemeyen Kullanıcı

Doğru söze ne denir.

+1
    Sosyal ol demek , kolay. Önemli PARA PARA PARA. Malesef para.
  • Maalesef sosyallik bu devirde para ile olmaya başladı. Arkadaşlarımın hepsi ailelerinden haftada en az 50-60 lira alırken ben sadece aylık akbil için para alıyorum. Ha bunu acınmak için mi söyledim ? Hayır. Çünkü kendim bilerek almıyorum. Kendi kendime yetecek kadar burs alıyorum o bana yetiyor. Ama sadece kendime. Sosyal olmaya yetmiyor maalesef. İstesem para alamaz mıyım? alırım ama haftada 50 lira alsam ayda 200 lira eder. En azından doğalgaz faturası, ben sosyal olacağım diye de ailemi zor duruma düşüremem herhalde. :)
    Dışarı çıkma olayı da yalan. Yeni taşındığımız çevrede tanıdığım kimse yok. Ee ben kiminle çıkacağım? Zaten dışarı çıktıklarında da ya içmeye gidiyorlar ya nargileye ya da taksimde gezip birşeyler alıyorlar. Zaten birileriyle dolaşmaya başladıktan 10 dk. sonra bayılıyorum.

Zaten Yıl sonunda Avatar'a gitmiştim uzun süre sonra arkadaşlarımla takılayım demiştim. Sonra kalsın dedim istemem. Tek gitsem daha iyiydi

Çok anlamsız yazdım. Ha diyeceksiniz ki buraya giren herkes asosyal değil. Ben artık asosyal , sosyofobik ne deniyorsa ondanım işte. Ama anlatamadım derdimi

• %100 dogrudur.

Sinemaya gitcez. PARA YOK
    Maça gitcez. PARA YOK
    Dışarda yemek yiyecez. PARA YOK
    Karıya Kıza Gidecez. PARA YOK
    Sevgili yapacaz. PARA YOK
  • Bende para varda ne oluyor.Sosyal olmak için neler yaptım ama fayda etmıyor.
    Haftalık 50 lira alırım peder beyden ama harcıyarımıyorum parayı resmen.

Sabahları evde kahvaltı etmem,genelde okulda kantinde abur cubur,kola,çay,simit,poğaça,yarım,papates kızartması ne varsa yerim.Eve gelirken pc başında yemek için bim'den ne varsa doldururum eve.

Her hafta haftalığımı bitirmek için yırtınıyorum resmen.Sosyal olmak için dış görünüşümü bile değiştirdim ama yinede hiçbişi olmadı bende artık kafaya takmıyorum.
  • arkadaş bul bence öncelikle
  • Artık sosyalleşme parayla geçenlerde ortaköye gittik arkadaslarla 3 tane nescafe içtik 25 tl bayıldık ... Bakkalda tanesi 25 kuruş
  • fakirsen çok çalışırsın az gezersin zenginsen az çalışırsın çok gezersin bu iş bu kadar basit
    aylar sonra biriktirdiğin parayla zenginlere özenip onlar gibi yaşamaya çalışırsan eğlenemezsin anca zenginlerin eğlencesi olursun.para bitincede kös kös eski zavallı hayatına dönersin.
    fakir fakirliğini bilecek zengine özenmeyecek.zengin hiç fakire özeniyor mu? özenmek yerine sadece onu aşağılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpooExi

%100 dogrudur.

Sinemaya gitcez. PARA YOK
    Maça gitcez. PARA YOK
    Dışarda yemek yiyecez. PARA YOK
    Karıya Kıza Gidecez. PARA YOK
    Sevgili yapacaz. PARA YOK

Arkadaş olayı çok güzel açıklamış .
  • para olmadan sosyal olunmadığı doğru , tabi bunun yanında biraz çakal olmakta lazım, hani , Canım istemiyor bu sefer çay içicem dediğinizde , parası yok ondan çay içiyor değilde , olabilir canım tamam denmesi için..

büyük şehirlerde , bakkaldan aldığınız 50 kuruşluk sodayı , şarap kadehine doldurup 2.5 liraya satıyorlar , sıcak günlerde sıcak içecekler sevmeyenler için (ben gibi) alıyorsunuz , başka seçenek yok..

Cafeler için tavsiyem nargile dir , alın kalkana kadar için , en fazla yanına bir çay söylersiniz rahat edersiniz

iş alkole gelince , iyi bir yerde toplu gidiyorsanız , sürekli takıldığınız arkadaş ve mekansa 20-25 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.Daha geçen gün için 7 kişi 5 biraver 5 patates kızartması 140 lira tutmuştu..

• Özellikle üniversiteli arkadaşlara diyorum.

Para yok diyenlere.

Allah aşkına kıçınızı kaldırıp hiç yaz ayında çalışmayı denedinizmi ha?

Ben her sene yaz aylarında hostluk yapıyorum bu sezon özellikle öğrenci arkadaşların işine yarar diye birsürü konu açtım buraya.Şu firma arıyor çalışma şartları ücretleri felan 3 ay çalışsanız bi kenara atsanız hem nekadar güzel paranız kalır kışın işte param yok demezsiniz.

Hem tecrübe kazanırsınız zamanınız güzel geçer,hemde para kazanmanın nasıl birşey olduğunu anlarsınız.

3ay servis memurluğu yaptım.çok paraya ihtiyacım olduğundan değil kendi paramı kazanıp kendim rahat rahat vicdanım rahat yemek için 3 ayda 3000 lirayı cebe attım.Kışında yedim hala yiyiyorum birsürü çevrede yaptım,çok güzel yerlerde gördüm hayatımda göremeyeceğim tatil yerlerini, tatildeyim şuan mesala ekseferler varmış adam tek benı arıyor gittim ki sefer attım 100 kaıt cebe attım geldim.

Bunları düşünün biraz.Yapan arkadaşlar vardır eyvallah hepsini takdir ediyorum.Ama işiniz yaz aylarında oturup pc başında dhye takılamktan başka bişey değil.

Haksızsam söyleyin .Ondan sonra param yok dışarı çıkamıyorum şunu yapamıyorum cart curt diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 10 Şubat 2010; 19:38:49 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.