Şimdi Ara

Para Olmadan Sosyal Olunmuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru olan kısımları olsada yanlış olan kısımlarıda var.Parası çok olanında evinde son model bilgisayar, ps3 vs. oluyor adam gün yüzü göremiyor.
  • Sosyal olabilmek için para harcıyarak yapabileceğiniz şeyler olduğu gibi bowling, bilardo, masatenisi, sinema, yemek vs. para harcamadan yapabileceğiniz şeyler de var. Ailevi durumu bizden kötü olmasına rağmen benden daha sosyal olan arkadaşlarım var. Para harcamadan mesala; Bir kız arkadaşımla kızılayda buluştuk. Ordan tandoğan'a geçip Anıtkabir'i gezmiştik. Daha sonra tekrar güven parka kadar yürüyüp çiğköfte yedik. Güven parkta biraz oturup muhabbet ettikten sonra kız arkadaşımın annesi geç olduğu için aradı ve evine gitmek zorunda kaldı. Sabah 12'den akşam 7'ye kadar beraberdik ve harcadığım para tutarı 10-15 lira arası bişeydi. Otobüse biner binmez mesaj geldi ; çok güzel bi gündü teşekkür ederim diye.. Bunun gibi şeyler yapmaya çalışın bence.
  • Otur otrurduğun yerde sosyal olup da napıcaksın?
  • Sesini çok beğendiğiniz bir enstrümanı çalmak için kursa gidin. Kurs ücreti fazla can yakmaz diye düşünüyorum. Sosyalleşmenize çok büyük katkısı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pimpirik Domates

Otur otrurduğun yerde sosyal olup da napıcaksın?

ne zaman uzun süre evde dursam depresyona giriyorum arkadaşlarla gezip dolaşmadan hayatın tadı çıkmıyor
  • aşk bile parayla be arkadaşım.... :S
  • Yane sosyalleşmek için öyle ahım şahım paralara ihtiyaç yok. Bulunduğunuz çevre ve ortam biraz belirliyor. Atıyorum. Üst gelirli bir ortamda büyüdüğünüz zaman ister istemez paraya ihtiyaç duyuyorsunuz. Yada takıldığınız ortamdaki kişilerin durumları da etken oluyor. Ama bir süre sonra elinizde para olması gerekiyor. Sonuçta sevgili edinmek için gezdirmek,tozmak için de paraya ihtiyaç duyarsınız. Özellikle büyük şehirlerde etken oluyor.

Bence sosyalleşmek istiyorsanız iş hayatına gireceksiniz. İster istemez. Belli bir çevreniz oluyor.

Kurslara ve programlara katılmak için para gerekiyor. Sitem eden arkadaşlara bazen hak veriyorum. Ama gene de belirtmek istiyorum Bazı şeyler elde etmek için ve hareketli bir yaşam sürmek için maalesef çabalamanız gerekiyor. Biraz aktif olmak gerekiyor. İster para olsun ister olmasın. Olay sizde bitiyor. İnsanlarla içiçe, geveze olmak ve konuşkan olmak gerekiyor. Benim de öğrenmem gereken şeyler bunlardır. Evde vakit geçirmeyi seven biri olarak asosyal olabiliyorsun. Ama her işimizi teknoloji sayesinde evde yapmaya başladığımız için oluyor. Buda büyük bir etken.

• Parasız hiçbirşey olmaz, ama parayla da herşey olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Cém

5-10 Lira olsa en fazla bi kupon yaparsın sonra arkadaşlarla ps3 yaparsın gerisinde eve gelip pc başında maçları takip edersin en fazla bu kadar sosyal olunur. Para şart!

sen herhalde sosyalliği anlıyamamışsın

bence sen anlamamışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

quote:

Orijinalden alıntı: Huh ?

Kitap okuyun.

SAKIN AMA SAKIN KITAP OKUMAYIN SONRAM MIYOP OLUYORSUNUZ.
    beyler kafelerdede kola felan cok abartı ya 3.5ytl kolamı olr adam gozumuzun onunde 1.250 lik kolayı bardaga katıp veriyor yaaa

evet kitap okumak yerine tüm gün kafanı crt monitore sokup 10 cm mesafeden tv izleyerek çok daha sağlıklı yaşayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodocan

para olmadan hiçbirşey olmaz eğer oluyim dersen bu sogukta boş boş sokaklarda fırıldak gibi dönersin başkada birşey olmaz asosyalsin diyen adamlar cebimize parayı koysun bizde sosyal olalım

+1
  • Sosyallik hep arkadaşlarla biryerlere mekanlara gitmek midir? Bence amaç sosyallikse, cafe, çay, yemek araçtır. Ucuzada takılırsın sırf cafe olması şartmı hayır. Gidersin Sultanahmet'te bi nargile içersin, ordan geçersin sirkecide bi gezersin olmadı g,der kızkulesini seyredersin. Ye ye ye nereye hepiniz öğrenciyseniz np..
  • quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

Sosyallik hep arkadaşlarla biryerlere mekanlara gitmek midir? Bence amaç sosyallikse, cafe, çay, yemek araçtır. Ucuzada takılırsın sırf cafe olması şartmı hayır. Gidersin Sultanahmet'te bi nargile içersin, ordan geçersin sirkecide bi gezersin olmadı g,der kızkulesini seyredersin. Ye ye ye nereye hepiniz öğrenciyseniz np..

+Büyük alışveriş merkezlerinde gezebilirsin.Birşey almana gerek yokYada gençken yapılacak şeyler kampanyasındaki gibi şeyler düşünüp yapabilirsin.5 lira olsa yeter

Cafede çay içince asosyallik geçmez ki.Kendinizi toplumda rahat hissetmek,arkadaşlarla gezmek vs. sosyalliktir.(Kendi görüşüm)

• Bu video size gelsin o zaman

• olm gidin parkta bi köşeye cigara için ben öyle sosyal oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnzn

Parasız hiçbirşey olmaz, ama parayla da herşey olmaz..

Kesinlikle katılıyorum. Eğer paran varsa ve etrafında kafana uygun biri yoksa yine birşeyler değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torque_

Devlet tiyatrosunda 2perde/1oyun 6 lira git gel yol parası 10 lira olsun, haftada bir gidilmeyecek aktivite değil herşey para değil!!!!!

tamam 10 lira..

bi hafta gittin geldin.bir tiyatro değil 2 tiyaroya gitti hatta..o kadar para buldu..ee sonra o haftalık sosyal olma kontenjanını doldurdu mu bu mudur yani..bi tiyatro git yeter sana..

abi hava alsan para bu devirde ya..

ha ayrıca..gidin bi çay için..mahallede çekirdek çitleyin sohbet edin konusun demelerde bi yere kadar..arkadaşlarınıza esiyor hadi suraya gidelim bunu yapalım hadi onu yapalım..burda bunu yiyelim oraları gezelim..akşam çağırırlar hadi sahile inelim..gidelim suraya..yürüyerek girilmiyor bu yerlere..yol parasından bahsetmeyin yine..adam 1 verir 2 verir parayı..ee gerisi..??harçlığındaki son parayı dün arkadaşlarıyla eğlenmek için harcadıysa..?artık 10-11 yaşlarında çocuk değil bu insanlar..mahallede oturup top oynamak sohbet etmek o zamanlardı..bu dedikleriniz yapılır yapılıyorda..ee peki bu adamın sosyal imkanı bu kadar mı..mahalle çay çekirdek...yani bu adam başka bişi yapamıcak mı?ha yapacak diyosanız gerisi paraya bakar arkadaşlar..lise ve liseden sonra yapılan nerdeyse tüm aktiviteler, paraya bakar..

burda ben para olmayınca hiç bi şekilde sosyal olamazsınız demek istemedim..sadece aktiviteler ve hayat için paranın ne kadar gerkli olduğunu bikaç cümle ile anlatmak istedim..yani o kadar kolay değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 9 Şubat 2010; 18:02:13 >

• Kuzenim 5 parasız,ailesi ayrı yaşıyor evde tek kalıyor ancak etrafından kız,arkadaş ayrılmıyor.Keza bende öyle ne kadar söylemek istemesemde şimdi tamam koç sosyalsin anladık diyenler çıkacaktır elbet ama durum böyle.Paranız olmasa bile sosyal olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vordronor

Kuzenim 5 parasız,ailesi ayrı yaşıyor evde tek kalıyor ancak etrafından kız,arkadaş ayrılmıyor.Keza bende öyle ne kadar söylemek istemesemde şimdi tamam koç sosyalsin anladık diyenler çıkacaktır elbet ama durum böyle.Paranız olmasa bile sosyal olursunuz.

Doğrudur. Belki de biz beceremiyoruzdur sosyal olmayı.
  • takıldığınız çevre ve arkadaş ortamı önemlidir bu konuda.Haftalık 50 ytl harçlık aldığını farzedelim.

Yol parası tek seferde 1,5 ytl.2 ayrı mekan gidip dönmek 6 ytl.

Öğle yemeği 5 ytl

Sigara 4,5 ytl (içiyorsanız tabi)

1 günde=15 ytl

50 ytl haftalık ile bir kişi ancak 3 gün sosyal olabilir.Diğer 4 gün evde takılmak zorunda....

Tabi halı saha maçı-cafeler-ps3-sinema gibi aktivitleri hariç tutuyoruz....

Sonuç;Para hiç olmadığı kadar gerekli.
    (Ayrıca kız arkadaşı olan erkekler için durum daha da vahim)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.