Şimdi Ara

PARA ÜZERİNDE PARMAK İZİ BULUNUR MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok merak ettim iz bulma olayında toz döküyolar iz olan yerde acaba para üzrinde de parmak izi bulanabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Para Üzerinde Parmak İzi Bulunur mu?

Paranın üzerinde parmak izi bırakıp bırakmadığı sıkça sorulan bir sorudur. Cevap, paranın türüne bağlıdır.

Kağıt Paralar

Kağıt paralar, özel bir kağıt türünden yapılır ve üzerinde parmak izlerinin oluşmasına elverişli değildir. Ancak, kağıt paraların üzerinde çok yeni ve nemliyse, kısa süreliğine parmak izleri bulunabilir. Bu parmak izleri genellikle birkaç saat içinde kaybolur.

Madeni Paralar

Madeni paralar metalden yapıldığından üzerinde parmak izleri oluşmayabilir. Yine de, madeni paraların yağlı veya ıslaksa, parmak izleri geçici olarak görülebilir.

Paradan Parmak İzi Alınabilir mi?

Kağıt paraların üzerinde yeni ve nemli parmak izleri varsa, bunlardan parmak izi alınabilir. Ancak madeni paraların üzerinden parmak izi alınması son derece zordur.

Kağıtta Parmak İzi Ne Kadar Kalır?

Kağıttaki parmak izlerinin ne kadar süre kaldığı, ortamın sıcaklığı, nemi ve kağıt türü gibi faktörlere bağlıdır. Genel olarak, kağıt üzerindeki parmak izleri birkaç saatten birkaç güne kadar kalabilir.

Sonuç:

Genel olarak, kağıt paralarda yeni ve nemliyse parmak izleri kısa süreliğine bulunabilir. Kağıt üzerindeki parmak izleri birkaç saatten birkaç güne kadar kalabilir. Ancak madeni paraların üzerinde parmak izi oluşması son derece zordur ve parmak izi alınamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir hırsızlık olayında olay yerine gelen polisle konuştum çuvaldan bile parmak izi alınıyor dedi olayın boyutuna göre yani büyüklüğüne göre hemem hemen her şeyden parmak izi alabilirler
  • kaçlık yutturdun

şaka
  • kanka b.kun üzerinden bile parmak izi alabilirler
  • Para bir sürü kişinin eline değer ya bence bulunması zor olur.
  • parmak izi csi dizilerindeki gibi 6 ay sonra alınan bişey değil diye okumuştum bi yerde 3-4 gün içinde kendiliğinden kayboluyomuş
  • hatta talk pudrasıyla da parmak izleri görülebiliyor diye duydum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam mesela kapıların kollarında felan bulunur nem ile çıktığı için ama para kuru bişey ondan nasıl bulacaklar?
  • bizim Oto Teybi Çalındığında Vites Kutusunun Orası Tırtılı olduğu İçin Parmak İzi Alamayız Demişlerdi .
  • para üzerinden parmak izi alınmaz ışığı yakma butonundan fayans cam gibi cilalı parlak yüzeylerden alınıyo ortam sıcaklığınada bağlı olarak normal şartlarda 3 saat sonra parmak izi alınamaz kriminal merkezine kadar intkal edebilecek olaylarda 2 sonrasına kadar parmak izi tam olarak olmasada haritası alınıp şüpheli tahmini yapılabilir .elindeki yağ protein ve nem parmak izi bırakır .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.